Chocotastic nyhed: Summerbird åbner tre etagers flagship-store i Aalborg

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Summerbird er i øjeblikket på sommertogt i det danske land på sit helt eget sejlskib: Havet.

Dette sker i anledningen af, at den prisvindende Amber-chokolade netop har vundet sin fjerde guldmedalje ved International Chocolate Awards.

I den forbindelse blev MigogAalborg inviteret til stor chokoladefest på skibet, hvor champagne og (selvfølgelig) chokolade var på menuen.

Her bød indehaver og grundlægger af Summerbird, Mikael Grønlykke, velkommen ombord til en unik fortælling om Amber-chokoladen; valget af mælk fra køer, der går på græs, hasselnøddebonden Francesco fra Piemonte og ikke mindst håndværksteknikken, der ligger bag den karamelliserede, hvide chokolade.

Verdens bedste Summerbird-butik

Der er slet ingen tvivl om, at der findes en god portion stolthed hos chokoladeproducenten, der hver dag gør verdens chokolade-elskere en lille smule lykkeligere.

Men nu er der altså ekstra gode nyheder til lige præcis Aalborgs choko-fans.

Mikael Grønlykke kunne nemlig afsløre, at Aalborg i fremtiden bliver hovedstad for netop Summerbird.

“Vi har jo en ekstra god nyhed i Aalborg. Inden længe kommer vi til at åbne verdens bedste Summer-butik lige her i byen.

Og når vi siger verdens bedste, så mener vi verdens bedste,” afslører Mikael Grønlykke.

Summerbird har i dag 14 chocolaterier fordelt i Danmark, Norge og Japan.

Kunderne skal med i processen

Lokationen bliver ingen ringere end i det nye Cloud City, der uden tvivl bliver et trækplaster for både byens borgere og turister.

Aalborg Teater skal blandt andet have nye lokaler, mens vi også kan se frem til et mikrodestilleri, et art center, et hotel, et mikrodestilleri og flere privatboliger.

Det nye Cloud City er spået til at blive et oplevelsescenter uden lige, og de har da også tidligere meldt ud, at en “chokoladefabrik” skulle være i blandt de nye beboere – og det bliver altså en Summerbird i hele tre etager.

“Det bliver meget mere end en chokoladebutik. Vi kommer til både at sælge og producere chokolade i Cloud City, og det bliver vores hidtil største og bedste butik nogensinde,” siger Mikael Grønlykke.

Visionen med den nye Summerbird er at bringe kunderne med i hele chokoladeprocessen – og ikke kun som færdigt produkt i butikkerne.

De øvrige planer med den nye butik vil blive afsløret i takt med, at vi nærmer os åbningen.

Det nye Cloud City forventes at stå færdigt i 2021, så indtil da må du altså “nøjes” med smagsprøver og chokoladeshopping i Summerbirds butik i Algade 17.

Melder nyt ud: Statsministeren holder pressemøde i morgen

Skrevet af: Michael Qureshi
Arkivfoto Statsministeriet
Arkivfoto Statsministeriet

Efter adskillige måneder uden pressemøder med statsminister Mette Frederiksen er der nu nyt.

Således indkalder Statsministeriet til pressemøde i morgen lørdag klokken 11.00 med nyt om Covid-19.

Det oplyser Statsministeriet i en pressemeddelse fredag eftermiddag.

Der er højst sandsynligt tale om nyt fra seneste forhandlinger om genåbning af fase 4. Stigende smittetal har fyldt meget i forhandlingerne mellem Folketingets partier de seneste dage.

Blandt andet er der lagt op til, at nattelivet først får lov til at genåbne 31. oktober.

Elev testet positiv for COVID-19: Hele klassen er sendt hjem

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

En elev fra Handelsgymnasiets afdeling på Turøgade er testet positiv for Covid-19.

På Turøgade har man derfor hjemsendt hele klassen (3.T) og de tilknyttede undervisere.

Det skriver Aalborgs Handelsskole.

Virtuel undervisning for klassen

Hjemsendelsen betyder, at 3.T fra på mandag vil modtage virtuel undervisning. Undervisningen vil derfor foregå på samme måde, som under nedlukningen før sommerferien.

Alle elever i klassen er desuden blevet bedt om at tage en test over to omgange. Første test skal ske søndag (4 dage efter seneste kontakt med den smittede), og der skal igen foretages en test tirsdag (6 dage efter).”

Eleverne må igen komme tilbage til klasselokalet, når de kan fremvise to negative tests foretaget med 2 dages mellemrum.

Øvrige elever på Turøgade

“På Handelsgymnasiet Aalborg følger vi alle anbefalinger fra myndighederne, som vi er i tæt dialog med. Herfra lyder meldingen, at det kun er elever med direkte kontakt (elevens klasse) til den pågældende elev, som skal sendes hjem.

Alle øvrige elever skal møde ind til almindelig klasseundervisning, og selvfølgelig stadig være særlig opmærksom på symptomer for covid-19,” skriver skriven.

Myndighederne står for den yderligere opsporing af nære kontakter til den pågældende elev.

“Vi vil stadig opfordre til at holde god afstand og sørge for god håndhygiejne samt benytte de opstillede sprit-dispensere, der findes på alle skolens afdelinger.”

Få lækker kebab i Aalborg til 30 kr. – prøv vores Kebab-festival i denne uge

Flere af Aalborgs gode kebab-steder er med – læs mere og book lige her

Weekenden er reddet: Få lækre kebab-specialiteter for kun 30 kr.

Skrevet af: Line Lindhardt Jensen

Denne uge har vi valgt at dedikere til en af de mest populære takeaway-retter i Danmark.

Siden mandag har du nemlig haft mulighed for at købe kebab-retter til kun 30 kr. fra nogle af byens allerbedste steder.

Kebab Festival kører til og med på søndag, så der er stadig masser af muligheder for at prøve de mange lækre specialiteter.

Du kan kun få de lækre specialiteter gennem MigogAalborg til den særlige pris og kun i den kommende uge, fra mandag den 10. august og frem til søndag den 16. august.

Du bestiller helt enkelt via vores online system og medbringer blot voucheren på restauranten.

De fleste af stederne kan du bestille allerede fra klokken 11.00 og resten af dagen – så du bestemmer selv, om du vil nyde lækker kebab til frokost eller til aften.

Få overblikket her:

Bogø Reberbansgade & Bogø Østerågade

Bogø deltager i Kebab Festivalen med deres butik i Østerågade og Reberbansgade. Hos Bogø får du lækker og velsmagende okse/kyllinge kebab, med mange muligheder indenfor dressing.

Du får: 1 x græsk pitabrød el. fladbrød med valgfri kebab el. falafel
Vælg mellem oksekebab, kyllingekebab el. falafel. Pitabrødet kan smørres med den dressing, du ønsker. Vælg blandt hjemmelavet hummus, chili og hvidløg. Hertil salat, agurk, tomat og dressing.

Falafel House

Falafel House ligger på i Reberbansgade. Hos Falafel House er de særligt specialister i lækre og sprøde falafler, men med deres kebab akkompagneret af bradbladet persille sesamolie, sumac og løg, er Falafel House absolut også et besøg værd.

Du får: 1 x fladbrød med oksekebab
Hertil bredbladet persille, sesamolie, sumac og løg.

Kebab House

Kebab House ligger i Danmarksgade. Når du køber mad derfra er meget hjemmelavet. Bla. deres sharwarma og dressinger. Kebab House inviterer dig til at komme glad og sulten.

Du får: 1 x pitabrød m. oksekebab
Pitabrød m. frisk oksekebab vendt i orientalske krydderier, salat og dressing.

Zaferan

Zaferan ligger på Østerbrogade i Nørresundby. Hos Zaferan kan du opleve smagen af det autentiske persiske køkken, og mærke varmen ved den traditionelle iranske gæstfrihed.

Du får: 1 x pitabrød med oksekebab
Oksekebaben er krydret med iranske spices. Hertil salat, agurk, tomat og dressing.