Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Klar med overdådig Fried Chicken: Nyt sted åbner mandag med åbningstilbud

Af Stine Kjølby Christensen
Chickies take away
Chickies take away

Facebook glødede af begejstring, da vi for nyligt kunne afsløre, at et nyt takeaway sted snart ville åbne i Aalborg.

Aalborg er ellers en frembrusende by på madfronten, og det er ingen overdrivelse at påstå, at byen har noget for enhver smag.

Noget, som vi dog endnu ikke kunne prale med at have … endnu … var et madsted, der mestrer kunsten at tilberede det perfekte stykke friteret kylling.

I de amerikanske sydstater er Fried Chicken tæt på at være den uofficielle nationalret, og “retten” har da efterhånden også gjort sit indtog i resten af verden.

Derfor var det vel blot et spørgsmål om tid, før turen kom til Aalborg – og det gør den altså nu.

I morgen mandag åbner Chickie’s Ved Stranden 11C, der tidligere har huset Roscoe’s. På åbningsdagen kan du få hele 25 % på hele menukortet, hvis du blot tjekker ind på Facebook. 

Klar med overdådig Fried Chicken: Nyt sted åbner mandag med åbningstilbud

Hemmelig opskrift

Manden bag gryderne er Daniel Yammine, og han var for et par dage siden omsider klar til at præsentere os for sin menu.

Daniel har selv udviklet opskriften på den helt særlige marinade, der skal sørge for, at gæsterne får en fantastisk fried chicken-oplevelse, når de besøger Chickie’s.

Kyllingen bliver marineret i minimum 16 timer, hvorefter den bliver friteret og serveret i bedste amerikanerstil med pommes frites, pickels og coleslaw.

Opskriften, som Daniel har brugt timevis på at udvikle, er så hemmelig, at ikke engang de nye medarbejdere kender til den.

“Marinaden består af nogle tørrede urter, krydderier og selvfølgelig noget væske. Det er det, jeg kan afsløre,” siger Daniel hemmelighedsfuldt.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

AALBORG, ER I KLAR TIL DEN LÆKRESTE FRIED CHICKEN?! ? Foto: @migogaalborg #friedchicken #chickiesaalborg

Et opslag delt af CHICKIES (@chickiesaalborg) den

Dobbeltpanering og nej tak til madspild

Da vi lagde vejen forbi Daniel mødte vi for det første en utrolig ydmyg mand, der virkelig virkede til at have styr på sit kommende madkoncept.

Dog havde Daniel formået, da han skulle teste, om levering af Chickie’s på el-løbehjul kunne være en mulighed, at brække sin albue – hvilket forståeligt havde forskudt åbningsdagen et par uger.

Klar med overdådig Fried Chicken: Nyt sted åbner mandag med åbningstilbud

Denne dag var han dog mere end klar på at frembringe en menu til os, der skulle vise, hvad aalborgenserne kan glæde sig til.

Kyllingen, der er opfostret i Danmark, havde naturligvis allerede ligget i marinaden i et passende stykke tid – dog i en portion, der var helt afstemt efter dagens gæsters appetit.

Daniel ønsker nemlig at undgå madspild.

Herefter så vi til, mens han panerede i den – to gange – og efterfølgende rullede den i kærnemælk.

Generelt udviste Daniel et stort engagement og velovervejede beslutninger i hele køkkenet.

Alt var friskt, olien var varmet op til lejligheden – og så havde Daniel gjort én lille bøtte af hver af hans hjemmelavede dressinger klar.

Dansk kylling i sprøde klæder

Mens vi fulgte med i de to gyldne ønskebrønde, hvor kylling stegte i den ene og waffle pommes i den anden, steg appetitten.

Daniel serverede portionerne, vi fik taget et billede – og så var det altså bare om at springe ombord.

De hjemmelavede dressinger bestod blandt andet af en karry-mayo, en honey mustard, ranch-dressing og aïoli, og blev akkompagneret af en par valgmuligheder, som Daniel havde udvalgt og købt hjem.

Her må vi bare allerede konstatere, at Daniel i hvert fald kan sit dressing-kram. Vi var især begejstrede for karry-mayoen, mens Daniels personlige favorit er honey mustard.

Klar med overdådig Fried Chicken: Nyt sted åbner mandag med åbningstilbud

Men til det vigtigste: Kyllingen.

Her var vi blevet advaret om, at det ville blive en saftig oplevelse – og det var det virkelig. På trods af et sprødt og friteret ydre, så var kyllingen indeni simpelthen så mør, at den smeltede på tungen.

Smagsmæssigt var krydderiblandingen lige i skabet: Lidt sødt, lidt salt og lidt spicy.

Er du mere til det ene, end det andet, så er det ret nemt at smagsafstemme med ekstra chilipulver eller dressing.

Foruden de klassiske menuer, kommer Chickies også til at tilbyde burgere, wraps og combos – alle til skarpe priser fra 29 kr.

Klar med overdådig Fried Chicken: Nyt sted åbner mandag med åbningstilbud

Vi kan dermed fastslå at er du til friteret kylling – og har måske endda savnet et hardcore og specialiseret FC-sted i Aalborg – så bliver Chickie’s dit nye to-go!

Du kan se hele menukortet og bestille din mad lige her.

Hvad: Åbning af Chickie’s
Hvor: Ved Stranden 11C, 9000 Aalborg
Hvornår: Mandag d. 21. oktober, kl. 11-21

Del artikel

Andre læser også