Klar med overdådig Fried Chicken: Nyt sted åbner mandag med åbningstilbud

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Facebook glødede af begejstring, da vi for nyligt kunne afsløre, at et nyt takeaway sted snart ville åbne i Aalborg.

Aalborg er ellers en frembrusende by på madfronten, og det er ingen overdrivelse at påstå, at byen har noget for enhver smag.

Noget, som vi dog endnu ikke kunne prale med at have … endnu … var et madsted, der mestrer kunsten at tilberede det perfekte stykke friteret kylling.

I de amerikanske sydstater er Fried Chicken tæt på at være den uofficielle nationalret, og “retten” har da efterhånden også gjort sit indtog i resten af verden.

Derfor var det vel blot et spørgsmål om tid, før turen kom til Aalborg – og det gør den altså nu.

I morgen mandag åbner Chickie’s Ved Stranden 11C, der tidligere har huset Roscoe’s. På åbningsdagen kan du få hele 25 % på hele menukortet, hvis du blot tjekker ind på Facebook. 

Hemmelig opskrift

Manden bag gryderne er Daniel Yammine, og han var for et par dage siden omsider klar til at præsentere os for sin menu.

Daniel har selv udviklet opskriften på den helt særlige marinade, der skal sørge for, at gæsterne får en fantastisk fried chicken-oplevelse, når de besøger Chickie’s.

Kyllingen bliver marineret i minimum 16 timer, hvorefter den bliver friteret og serveret i bedste amerikanerstil med pommes frites, pickels og coleslaw.

Opskriften, som Daniel har brugt timevis på at udvikle, er så hemmelig, at ikke engang de nye medarbejdere kender til den.

“Marinaden består af nogle tørrede urter, krydderier og selvfølgelig noget væske. Det er det, jeg kan afsløre,” siger Daniel hemmelighedsfuldt.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

AALBORG, ER I KLAR TIL DEN LÆKRESTE FRIED CHICKEN?! 🐥 Foto: @migogaalborg #friedchicken #chickiesaalborg

Et opslag delt af CHICKIES (@chickiesaalborg) den

Dobbeltpanering og nej tak til madspild

Da vi lagde vejen forbi Daniel mødte vi for det første en utrolig ydmyg mand, der virkelig virkede til at have styr på sit kommende madkoncept.

Dog havde Daniel formået, da han skulle teste, om levering af Chickie’s på el-løbehjul kunne være en mulighed, at brække sin albue – hvilket forståeligt havde forskudt åbningsdagen et par uger.

Denne dag var han dog mere end klar på at frembringe en menu til os, der skulle vise, hvad aalborgenserne kan glæde sig til.

Kyllingen, der er opfostret i Danmark, havde naturligvis allerede ligget i marinaden i et passende stykke tid – dog i en portion, der var helt afstemt efter dagens gæsters appetit.

Daniel ønsker nemlig at undgå madspild.

Herefter så vi til, mens han panerede i den – to gange – og efterfølgende rullede den i kærnemælk.

Generelt udviste Daniel et stort engagement og velovervejede beslutninger i hele køkkenet.

Alt var friskt, olien var varmet op til lejligheden – og så havde Daniel gjort én lille bøtte af hver af hans hjemmelavede dressinger klar.

Dansk kylling i sprøde klæder

Mens vi fulgte med i de to gyldne ønskebrønde, hvor kylling stegte i den ene og waffle pommes i den anden, steg appetitten.

Daniel serverede portionerne, vi fik taget et billede – og så var det altså bare om at springe ombord.

De hjemmelavede dressinger bestod blandt andet af en karry-mayo, en honey mustard, ranch-dressing og aïoli, og blev akkompagneret af en par valgmuligheder, som Daniel havde udvalgt og købt hjem.

Her må vi bare allerede konstatere, at Daniel i hvert fald kan sit dressing-kram. Vi var især begejstrede for karry-mayoen, mens Daniels personlige favorit er honey mustard.

Men til det vigtigste: Kyllingen.

Her var vi blevet advaret om, at det ville blive en saftig oplevelse – og det var det virkelig. På trods af et sprødt og friteret ydre, så var kyllingen indeni simpelthen så mør, at den smeltede på tungen.

Smagsmæssigt var krydderiblandingen lige i skabet: Lidt sødt, lidt salt og lidt spicy.

Er du mere til det ene, end det andet, så er det ret nemt at smagsafstemme med ekstra chilipulver eller dressing.

Foruden de klassiske menuer, kommer Chickies også til at tilbyde burgere, wraps og combos – alle til skarpe priser fra 29 kr.

Vi kan dermed fastslå at er du til friteret kylling – og har måske endda savnet et hardcore og specialiseret FC-sted i Aalborg – så bliver Chickie’s dit nye to-go!

Du kan se hele menukortet og bestille din mad lige her.

Hvad: Åbning af Chickie’s
Hvor: Ved Stranden 11C, 9000 Aalborg
Hvornår: Mandag d. 21. oktober, kl. 11-21

Aalborg-firma med rekordregnskab: Nu satser Luksusbaby på flere butikker og udlandet

Skrevet af: Michael Qureshi

Der er god grund til at lette på hatten for den fremadstormende Aalborg-virksomhed Luksusbaby.

Det startede med en webshop med eksklusivt børnetøj hjemme i stuen hos Ann-Louise Christine Aasted og Morten Grabowski Kjær i 2014.

Nu står de så med en af landets mest succesfulde webshops og ikke mindst en fysisk butik inde i hjertet af Aalborg. Tallene i det seneste regnskab taler også sit tydelige sprog.

Bruttofortjenesten steg i 2019 til 15,8 mio. kr. mod 11,9 mio. kr. året før. Samtidig voksede overskuddet til 5,8 mio. kr. efter skat.

Morten Grabowski Kjær og Ann Louise står bag Luksusbaby

Kursen sat mod nye mål

Luksusbaby har formået at skabe en perfekt balance mellem deres succesfulde webshop og så den fysiske butik i Aalborg, hvor man sidste år rykkede i endnu større butikslokaler i Møllegade, hvor Høgh Interieur tidligere lå.

Nu er kursen så sat mod en ny stor butik i Aarhus og ikke mindst satses der endnu hårdere på det udenlandske marked. Det skriver Finans som har talt med Aalborg-parret.

“Indtil videre har vi ikke haft særlig fokus på udlandet, men vi har store ordrer fra lande som Kina og USA hver eneste dag. Nu har vi stærk vækst i Danmark, så udlandet er næste skridt,” siger Ann-Louise Christine Aasted til Finans.

Hun tilføjer også om flere fysiske butikker rundt omkring i Danmark.

“Det har hele tiden været en drøm at åbne nye butikker, og vi synes, det skaber en god synergi. Vores butik har desuden haft åbent under corona, og det tabte salg er allerede indhentet,” forklarer Ann-Louise Christine Aasted til Finans.

Åbner i næste uge: Se det helt nye Mabel Kafferi midt i Aalborg

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Kaffe og kram. 

Det bliver de to hovedelementer hos Mabel Kafferi, der åbner på Boulevarden i den kommende uge.

En charmerende mor/datter-duo står bag, og målet om en fælles kaffebar ser nu – efter mange års drømmeri – ud til at blive til virkelighed.

Den officielle åbning bliver lørdag d. 18. juli, men allerede i dag var vi forbi til et lille sneak peek. 

Trods sine små kvadratmeter lover Camilla og Carla, at Mabel kommer til at levere store smagsoplevelser, god atmosfære og hyggelig stemning.

Derudover er (næsten) alt i kaffebaren til salg, og foruden kaffe kan du få alt fra smukke kopper,  unikke vægdekorationer, plakater, tæpper til vaser, smykker og te.

Kaffe, kage og interiør

De rustikke træmøbler skaber en legende kontrast til væggene, der er blevet malet i en sart rosa. Over bordene er newyorkervæggen dekoreret med et stativ af hylder, der glædelig fremviser en masse af de ting, som Mabel forhandler.

“Vi vil gerne lave et hyggeligt sted, der kan fungere som halv butik, halvt kafferi, hvor den gode, langsomme kaffe er i fokus.

Idéen er, at man kommer ind og får en veltilberedt kop kaffe, en lækker kage og bare har det hyggeligt.” fortæller Camilla Okkels.

Kagerne, der skal sælges hos Mabel Kafferi, leveres af en konditor fra bagerlandsholdet, mens kaffen også bliver lokal.

“Det bliver med et lille, men lækkert menukort, hvor intet er bake-off eller kommer fra frost. Samtidigt kommer vi til at supplere med forskellige salgsvarer, der heller ikke findes i Aalborg i forvejen.” fortæller Camilla.

Selvom der er en god uge til åbningen, så emmer de små lokaler allerede af kærlighed, hvor der er kælet for selv den mindste detalje.

Kafferiet får seks siddepladser og derudover udendørspladser, hvor dagens bedste solskinstimer kan nydes – med en god kop kaffe.

Alt dette sker fra næste lørdag kl. 10, hvor aalborgenserne officielt kan besøge Aalborgs helt nye kaffe-darling.

Du kan indtil da holde dig opdateret på deres Facebook og Instagram.

Mere end 60 aktiviteter: Mange gratis sommer-fornøjelser til børn og unge i Aalborg

Skrevet af: Aske Bisgaard Pedersen

Esport-camp hos AaB, atletikskole i Skovdalen eller hulebygning for hele familien på Utzon Centret?

Det er blot et lille udpluk af de mange aktiviteter, som Aalborgs børn og unge er inviteret til hen over sommeren.

For selvom årets sommerferie for mange ikke byder på galopperende hedeslag i 40 grader og kolde drinks ved hotellets pool, er der alligevel lagt i kakkelovnen til en sommer, hvor oplevelser for børn og unge står i kø.

Staten har nemlig bevilget Aalborg Kommune en stor pose penge øremærket til sjove sommeraktiviteter.

Få vind og vand i håret med sportsaktiviteter

Er fysisk udfoldelse en sikker vinder? Og måske med fart på? Så er der også mulighed for dét.

Skal der vind i håret, eller bare prøves kræfter med en masse nye sportsgrene, er Atletikskole på Skovdalen Atletikstadion et oplagt bud.

Atletikskolen afholdes fra mandag til torsdag i uge 31 og 32 og arrangeres af Aalborg Atletik & Motion – og byder på en lang række udfordringer:

“Det er fire dage med helt op til 30 forskellige discipliner inden for atletik – alt lige fra kuglestød til spydkast, trespring, langdistanceløb, sprint, hækkeløb og en masse andet.

Torsdag slutter vi af med en lille konkurrence, hvor atletikudøverne får lov at prøve sig af i nogle udvalgte discipliner mod de andre deltagere,” fortæller sportschef for Aalborg Atletik & Motion, Thomas Nolan Hansen.

… Men man skal være hurtigere med tilmeldingen end Usain Bolt på en 100-meter-sprint, for sidste frist er allerede i dag! Alle børn fra 9-13 kan tilmeldes her.

Er vandsportsaktiviteter i stedet sagen, inviterer UngAalborg på en masse sjove og udfordrende aktiviteter i Vestre Fjordpark.

Her kan man blandt andet prøve kræfter med SUP (Stand Up Paddleboard), hvor man kan lære at gå på vandet. Det kan du læse mere om her.

Styrk de virtuelle færdigheder med esport

Er en ny gaming PC, grafikkort og gamergrej altid øverst på ønskesedlen derhjemme?

Så er det en oplagt en chance for dit barn at komme ud og få undervisning af erfarne coaches sammen med en masse ligesindede esport-interesserede.

Her kan børn og unge blandt andet få professionel coaching i CS:GO, hvor træningen vil fokusere på alle de væsentligste aspekter for at blive den nye Astralis-stjerne. Det inkluder både vigtigheden af den korrekte opsætning, god kommunikation, taktik, aim – men også hygge og frit spil.

Der er også mulighed for at få læring i Fifa, League of Legends og andre af de mest populære esport-spil.

Det sker, når AaB esport inviterer på sommercamps i uge 29, 30 og 31. Her kan man fokusere udelukkende på for eksempel CS:GO, Fifa eller League of Legends, mens der også er mulighed for en allround esport-sommercamp.

Få udfyldt tilmeldingsblanketten med det samme her.

Arkivfoto fra Asetek Esports Academy

Kreative aktiviteter for hele familien

Er dit barn fingernem og elsker at bruge hænderne og udfolde sin kreativitet? Så er det med at slå til, når Utzon Center i sommerferien inviterer hele familien indenfor til kreative aktiviteter.

En af aktiviteterne er hulebyggeri for både børn og forældre. Her får de måske kommende huleboere udleveret alle de fornødne materialer for at bygge den perfekte hule:

“Med det udleverede hulebygger-kit er det familiens opgave først at bygge hulen i størrelsesforhold 1:10 for at finde ud af, hvordan den designmæssigt skal være.

Herefter kommer man så hen i udstillingen, hvor hulen bygges 1:1 og designet skal stå sin endelige prøve”, forklarer Malene Abildgaard, konstitueret leder hos Utzon Center.

Skal der spænding på menuen, er det med at finde sin indre detektiv frem. Der er nemlig forsvundne indbyggere i centrets udstilling, der tager form som en lille landsby.

“I vores hyggelige landsby med beboere som lille blomsterglade Bitten og arkitekt-Torben er der noget galt. Nogle af byens karakterer har det med at blive væk.

Derfor inviterer vi både børn og forældre indenfor som by-detektiver, der ud fra efterladte spor og ledetråde kan hjælpe med at opklare sagen”, fortæller Malene Abildgaard.

Hos Utzon Center er der også mulighed for at bygge sit helt eget bofællesskab i LEGO. Når sidste legoklods er lagt, bliver bygningen lagt ind i Minecraft, hvor man kan bevæge sig virtuelt rundt og nyde sit mesterværk indefra og bygge videre på det.

Læs mere om Utzon Centers sommersjove aktiviteter her.

Fyld feriekalenderen op med spændende aktiviteter

Esport, atletik, paddleboard og kreativitet er blot et lille udpluk af alle de sommeraktiviteter for børn fra 6-17 år, som Aalborg Kommune har stablet på benene med årets særlige sommerpakke.

Det har de arbejdet benhårdt på i samarbejde med erhvervslivet og kommunens mange institutioner og foreninger.

I anledningen er der desuden oprettet en hjemmeside for at skabe et samlet overblik, der samler samtlige sommerferieaktiviteter for børn mellem 6-17 i Aalborg Kommune ét sted.

Se alle 2020-sommeraktiviteterne her.