Chefen er den største fan: Var i praktik i engelsk fodboldklub

Skrevet af: Michael Qureshi
Jens Peter Bendixen er bestyrer på O'Learys og har været med hele vejen fra begyndelsen
Jens Peter Bendixen er bestyrer på O'Learys og har været med hele vejen fra begyndelsen

Der har været masser af fodboldekspertise samlet blandt gæsterne, når man har set EM-kampe på sportsbaren O’Learys i Jomfru Ane Gade.

Kampene og stjernerne er blevet livligt debatteret, og det har været sjovt at se, hvordan der er blevet bettet over burgeren. Det har været populært, at man kan Odd’se og indlevere kuponen i baren.

Men måske de burde spørge lidt over bardisken på gode spiltips. For bestyreren på O’Learys har styr på sit fodbold. Jens Peter Bendixen er glødende fodboldfan, og han har prøvet noget, de færreste får lov til.

Han har set kulturen i en større engelsk fodboldklub indefra og har været helt tæt topfodbold i England.

Det var i London-klubben Queens Park Rangers, at Jens Peter Bendixen var i praktik i forbindelse med sit Sports Management Studie på UCN. Det var en kæmpe og ikke mindst lærerig oplevelse for en fodboldmand som O’Learys-bestyreren.

”Det var faktisk en af årsagerne til, at jeg søgte ind på Sports Management uddannelsen her i Aalborg. Jeg kendte en, som havde været i praktik i Fulham, så det var lidt en drøm selv at prøve det. QPR-opholdet var helt fantastisk.

Jeg sad i deres community afdeling med fokus på klubbens fans. Jeg var med til at arrangere events. Eksempelvis mod alkohol eller racisme. Så brugte vi nogle af førsteholdsspillerne til det, så fansene også følte, at de kom tættere på spillerne,” fortæller Jens Peter Bendixen.

QPR var senest i Premier League i sæsonen 2014-2015, men det er en historisk en klub, der har pendlet mellem de to øverste rækker i England. Da Jens Peter Bendixen var i klubben, lå den i den næstbedste engelske række, og det bragte en masse spændende fodboldoplevelser med.

”En af de fedeste kampe var en udekamp mod Newcastle. De mødte også Chelsea på Stamford Bridge i en pokalturnering. Så der var vi med på Stamford Bridge, og det er da den her slags oplevelser, man virkelig tager med sig videre,” forklarer han.

Han er stadig meget begejstret for den engelske fodbold- og ikke mindst pubkultur.

”I England er det både børn og helt ældre mennesker, der går til fodbold. I Danmark er der slet ikke samme fankultur. Der er det nærmest kun de 15-40 årige, som går til fodbold. Det var også fantastisk i England, at man stort set dagligt lige tog ned på stampubben efter arbejde og mødtes til en drink eller to. Det skabte noget fællesskab. Gjorde man det i Danmark, så ville man jo blive betegnet som en bums,” siger han.

EM-semifinale på @olearysaalborg – mon ikke ham her på skærmen får en afgørende rolle ? #migogaalborg #aalborg

A photo posted by MigogAalborg (@migogaalborg) on

Det er lidt en skøn historie, hvordan han endte med at arbejde på O’Learys i Aalborg, som er den eneste i Danmark uden for Københavns Lufthavn, hvor man har to restauranter.

Jens Peter Bendixen havde på UCN skrevet et fiktionsprojekt om en sportsbar med mad og sport på tv-skærme over det hele. Tilfældigt fik han øje på et skilt i Jomfru Ane Gade, hvor en ny sportsrestaurant søgte personale.

”Det var lidt skørt, at det jeg havde skrevet om i fiktionens tegn, åbnede her i Aalborg. Så jeg startede faktisk lidt bare som frivillig, så blev jeg tjenerafløser, ansat som tjener, barchef, souschef og så til hvor jeg er i dag som bestyrer. Jeg kender samtlige skruer i det her hus,” forklarer Jens Peter Bendixen.

EM slutter her søndag aften med finalen mellem Frankrig og Portugal. På O’Learys til de store fodboldkampe mærker man virkelig, hvorfor fodbold enten skal ses på stadion eller på en sportsbar.

”Der er noget specielt ved, at man samler så mange forskelligheder, og så kan alle ligesom relatere til samme emne. Man kan pludselig sidde og skåle eller falde i snak med en vildt fremmed ved det andet bord, fordi sport bringer folk sammen. Vi har haft en god EM-slutrunde her på O’Learys, men det var ikke i nærheden af VM for to år siden. Det var så også VM i Brasilien, så det tæller selvfølgelig lidt ekstra,” siger O’Learys bestyreren.

Sportsrestauranten med det perfekte menukort til en sportsaften har været åbent i Aalborg i seks år. Konceptet er svensk, hvor O’Learys i Sverige er ret så store. Danskerne er vilde med konceptet, men ikke mange har turde at spytte penge i at åbne det i andre byer i landet.

”Der er nok nogle større omkostninger ved at åbne et sted som O’Learys end en helt almindelig restaurant. Men det er lidt mærkeligt, at byer som Aarhus og Odense ikke har en O’Learys. Hvis konceptet fungerer i Aalborg, så fungerer det selvfølgelig også i de andre store byer,” siger han.

Hvis man har besøgt O’Learys gennem årene, så er det ikke sikkert, at man overhovedet ved, at der eksisterer en førstesal, som også hører til den populære sportsbar. Det skal der gøres noget ved fremadrettet.

”Vi vil gerne have aktiveret oven på meget mere end i dag. Vi arbejder lidt med nogle planer. Det kunne eventuelt være nogle fredagsevents, hvor folk kom til nogle øl og noget bordfodbold og dart. Vi overvejer også at lave noget med shuffleboards, som er megapopulært i Sverige. Der er også mulighed for at leje lokalet. Hvert år holder crossfitterne i Aalborg julefrokost her, hvor de kommer 160 og er rigtig glade for faciliteterne,” lyder det fra O’Learys bestyreren.

O’Learys i Aalborg er en franchise-forretning som en af Jomfru Ane Gades stærke pengemænd, Torben Jensen, ejer. Selve historien om O’Learys oprindelse og fascination af byen Boston er ret spøjs.

”Det var en svensker, der hed Jonas Reinholdsson, der fik ideen til konceptet. Han havde været i Boston i 80’erne, hvor han fandt en kæreste med irsk baggrund, der hed Anne O’Leary. Så det med de grønne og hvide farver i O’Learys restauranterne er inspireret af det irske flag. Guldkanterne på baren og det med sport og billeder på væggene er også hentet fra barmiljøet i Boston. Han åbnede den første O’Learys i Göteborg i 1988, og i dag er der omkring 120 på verdensplan.”

Selv om EM er slut, så kommer der stadig masser af sport i sommerens løb på O’Learys Aalborg. Der er både Tour de France, OL hvor håndboldherrerne skal i aktion og så starter Superligaen allerede 17. juli, hvor man altid kan følge AaBs kampe.

Læs mere om O’Learys Aalborg her

 

Solen er retur – og Vestre Fjordpark er åben for badegæster igen

Skrevet af: Michael Qureshi

Efter en regnvåd weekend har solen og de lune temperaturer igen meldt sin ankomst.

Timingen er således ret god for det populære Vestre Fjordpark, der netop er blevet genåbnet for badegæster efter fund af colibakterier i fredags.

Vandprøver havde påvist, at der var for høje tal på blandt andet ekolier i det ene hjørne af Vestre Fjordpark. Tallet skal normalt være under 500, og prøverne viste 1100.

Resultatet fra prøver ser fine ud

Men nu melder Aalborg Kommune, at badevandet er åbnet igen.

“Vi har modtaget resultatet af den supplerende analyse af badevandet, som blev taget i fredags, og det ser fint ud,” skriver Aalborg Kommune på Facebook.

Det bekræfter bademester Kaj Bjerregaard Jensen over for MigogAalborg.

 

Forleden havde Badevandet en fantastisk temperatur på 17 grader, så mange benytter sig stadig af det lækre anlæg.

I fredags lød det således fra bademester Kaj Bjerregaard Jensen.

“Det kan sagtens være, at alt er ude igen, fordi der som sagt kommer nyt vand ind, men vi tager ingen chancer. Det er rigtig fint at mærke, at vores sikkerhedssystem med konstante vandprøver fungerer,” forklarer bademesteren.

Har ikke oplevet det her før

Han har efterhånden stået i spidsen for Vestre Fjordpark (også da det var Friluftsbadet) i en menneskealder, og han understreger, at det aldrig er oplevet før.

“Det eneste tilfælde jeg kan huske er, at vi engang fandt en død ræv i det ene hjørne. Men ellers har jeg ikke oplevet det her før. Jeg synes, det er drønærgerligt, fordi det her normalt aldrig sker, men det kan være grundet stormen i weekenden, at der er kommet det her,” forklarer Kaj Bjerregaard Jensen.

Shopping: Kom hele spektret rundt med disse 3 modebutikker i Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi

Bylivet i Aalborg bugner med lækre butikker, og der åbnes konstant flere og flere.

Det betyder derfor også, at der findes en lang række butikker med noget for enhver smag.

Har du dog ikke tid til at besøge de mange fede aalborgensiske tøjbutikker på én shoppingtur, guider vi dig her til tre butikker i midtbyen, som sammen rammer et bredt spektrum, hvad angår stil og prisklasse.

Strøyer – dansk design med feminine undertoner

Når du besøger butikken i Gravensgade, træder du ind i et feminint univers bestående af forunderlige prints, skønne pastelfarver, florlette materialer og glimtende detaljer. Denne unikke stemning bliver skabt af eksklusive danske brands som Julie Fagerholt Heartmade, Stine Goya og Pieszak.

Besøg butikken her: Gravensgade 21, 9000 Aalborg

Kontakt butikken: 98 11 03 90 / stroyer@stroyer.net

Online: https://www.facebook.com/stroyeraalborg/

Streetammo – cool streetwear til mænd og kvinder

 

Hos Streetammo er det urbant streetwear, nørdet nostalgi og sporty minimalisme, der er på spil. Her finder du casual items som T-shirts, hoodies, caps og ikke mindst sneakers fra fede brands som adidas Originals, Wood Wood og Obey.

Forkæl garderoben med moderigtige styles, der tilmed er komfortable at have på.

Besøg butikken her: Boulevarden 32, 9000 Aalborg

Kontakt butikken: 53 37 85 50 / aalborg@streetammo.dk

Online: https://www.streetammo.dk/

Fandango – budgetvenlig highstreet og nye trends

 

Er du blandt de mange mennesker, der elsker highstreet brands for deres evne til at opfange tidens trends og omsætte dem til prisvenlige styles? Så er Fandango et sandt paradis for dig. Her finder du nemlig mærker som Moves by minimum, Ichi og Pieces, der alle producerer trendy og budgetvenlig mode.

Besøg butikken her: Bredegade 5, 9000 Aalborg

Kontakt butikken: 98 78 00 38 / shop@fandangoaalborg.dk

Online: https://www.fandangoaalborg.dk/

Hvis du ikke har mulighed for at lægge vejen forbi hjertet af Aalborg lige foreløbig, kan du finde mange af de nævnte brands online, eksempelvis hos Katoni.dk

De samler nemlig en lang række webshops ét sted, og derfor kan du finde alle de nævnte modebrands her – lige fra Pieszak til Saint Tropez. Mange af de repræsenterede shops har fri fragt og sender naturligvis de fine varer afsted til Aalborg og omegn.

Er du mere til streetwear, finder du også et fedt udvalg hos webshoppen Skatepro. Her kan du tilmed finde udstyr som longboards og rulleskøjter, hvis du vil gennemføre den urbane livsstil. Besøg eventuelt skateparken på Saurs Plads og vis dit fede tøj og tricks frem.

Med online shopping har du et fint alternativ til de dage, du er forhindret i at shoppe i de hyggelige aalborgensiske gader.

Stor ændring før cykelløb: Tvunget til ny rute i midtbyen

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

På fredag er der traditionen tro stort gadeløb i Aalborgs gader.

Store cykelstjerner som Michael Valgren, Jesper Hansen, Søren Kragh Andersen og Matti Breschel stiller alle til start i gadeløbet Spilnu.dk Grand Prix.

Men nu er der lige pludselig opstået en noget stresset situation. Ruten i midtbyen er nemlig nødt til at blive ændret i sidste øjeblik.

Normalt har rundstrækningen haft start og mål på Nytorv ved Gammel Torv, hvorefter man kørte forbi Friis Shoppingcenter, til højre ad Lykkegade, til højre af Danmarksgade, til højre ad Boulevarden og så ned til mål.

Ny rundstrækning – stadig i midtbyen

En fejl ved Aalborg Kommune har gjort, at den planlagte rute er nødt til at blive skrottet.

“De (Kommunen red.) har desværre gravet Danmarksgade op, som ellers var en del af den oprindelige rute. Der er blevet arbejdet på at få den lappet, så der kan køres cykelløb på den, men det kan ikke nå at blive færdigt, før løbet på fredag,” afslører Jonas W. Mikkelsen, arrangør for Spilnu.dk Grand Prix, overfor MigogAalborg

Det har naturligvis skabt ekstra travlhed, men cykelglade aalborgensere, kommune og ikke mindst arrangørerne bag, kan heldigvis ånde lettede op.

Rundstrækningen kommer i stedet til at have start/mål ved Gabels Torv, hvorefter rytterne skal køre via Nytorv, forbi Havnefronten og tilbage til Gabels Torv. Det indebærer, at det ene rør ved Nyhavnsgade bliver afspærret.

“Det er lidt held i uheld, for i mine øjne er det en meget federe rute, end den oprindelige. Nu får ryttere og publikum mulighed for at nyde den flotte havnefront i Aalborg, og dermed tager løbet sig ud fra sin allerbedste side,” siger Jonas og fortsætter:

“Vi er selvfølgelig noget stressede af, at vi først har fået afklaring i dag, men Aalborg Kommune har været rigtig gode til at finde en løsning på problematikken.  Det er dermed kun geografien, som flytter sig lidt. Tidspunkterne for alle begivenhederne i løbet af dagen forbliver de samme.”

Husk børneløbet før de professionelle

De begivenheder tæller blandt andet foredrag med Rolf&Ritter, autografskrivning, børneløb og ikke mindst hovedbegivenheden – Spilnu.dk Grand Prix 2018 med start 18.45.

Ruten er den samme, som blev kørt, da Alberto Contador stillede til start i 2015. Der var det en ung Michael Valgren, som spurtede sig til sejren i Aalborg.

“Michael Valgren stiller jo også til start i år, så mon ikke han kommer med en god portion selvtillid i år,” afslutter Jonas til MigogAalborg.