Chefen er den største fan: Var i praktik i engelsk fodboldklub

Skrevet af: Michael Qureshi
Jens Peter Bendixen er bestyrer på O'Learys og har været med hele vejen fra begyndelsen
Jens Peter Bendixen er bestyrer på O'Learys og har været med hele vejen fra begyndelsen

Der har været masser af fodboldekspertise samlet blandt gæsterne, når man har set EM-kampe på sportsbaren O’Learys i Jomfru Ane Gade.

Kampene og stjernerne er blevet livligt debatteret, og det har været sjovt at se, hvordan der er blevet bettet over burgeren. Det har været populært, at man kan Odd’se og indlevere kuponen i baren.

Men måske de burde spørge lidt over bardisken på gode spiltips. For bestyreren på O’Learys har styr på sit fodbold. Jens Peter Bendixen er glødende fodboldfan, og han har prøvet noget, de færreste får lov til.

Han har set kulturen i en større engelsk fodboldklub indefra og har været helt tæt topfodbold i England.

Det var i London-klubben Queens Park Rangers, at Jens Peter Bendixen var i praktik i forbindelse med sit Sports Management Studie på UCN. Det var en kæmpe og ikke mindst lærerig oplevelse for en fodboldmand som O’Learys-bestyreren.

”Det var faktisk en af årsagerne til, at jeg søgte ind på Sports Management uddannelsen her i Aalborg. Jeg kendte en, som havde været i praktik i Fulham, så det var lidt en drøm selv at prøve det. QPR-opholdet var helt fantastisk.

Jeg sad i deres community afdeling med fokus på klubbens fans. Jeg var med til at arrangere events. Eksempelvis mod alkohol eller racisme. Så brugte vi nogle af førsteholdsspillerne til det, så fansene også følte, at de kom tættere på spillerne,” fortæller Jens Peter Bendixen.

QPR var senest i Premier League i sæsonen 2014-2015, men det er en historisk en klub, der har pendlet mellem de to øverste rækker i England. Da Jens Peter Bendixen var i klubben, lå den i den næstbedste engelske række, og det bragte en masse spændende fodboldoplevelser med.

”En af de fedeste kampe var en udekamp mod Newcastle. De mødte også Chelsea på Stamford Bridge i en pokalturnering. Så der var vi med på Stamford Bridge, og det er da den her slags oplevelser, man virkelig tager med sig videre,” forklarer han.

Han er stadig meget begejstret for den engelske fodbold- og ikke mindst pubkultur.

”I England er det både børn og helt ældre mennesker, der går til fodbold. I Danmark er der slet ikke samme fankultur. Der er det nærmest kun de 15-40 årige, som går til fodbold. Det var også fantastisk i England, at man stort set dagligt lige tog ned på stampubben efter arbejde og mødtes til en drink eller to. Det skabte noget fællesskab. Gjorde man det i Danmark, så ville man jo blive betegnet som en bums,” siger han.

Det er lidt en skøn historie, hvordan han endte med at arbejde på O’Learys i Aalborg, som er den eneste i Danmark uden for Københavns Lufthavn, hvor man har to restauranter.

Jens Peter Bendixen havde på UCN skrevet et fiktionsprojekt om en sportsbar med mad og sport på tv-skærme over det hele. Tilfældigt fik han øje på et skilt i Jomfru Ane Gade, hvor en ny sportsrestaurant søgte personale.

”Det var lidt skørt, at det jeg havde skrevet om i fiktionens tegn, åbnede her i Aalborg. Så jeg startede faktisk lidt bare som frivillig, så blev jeg tjenerafløser, ansat som tjener, barchef, souschef og så til hvor jeg er i dag som bestyrer. Jeg kender samtlige skruer i det her hus,” forklarer Jens Peter Bendixen.

EM slutter her søndag aften med finalen mellem Frankrig og Portugal. På O’Learys til de store fodboldkampe mærker man virkelig, hvorfor fodbold enten skal ses på stadion eller på en sportsbar.

”Der er noget specielt ved, at man samler så mange forskelligheder, og så kan alle ligesom relatere til samme emne. Man kan pludselig sidde og skåle eller falde i snak med en vildt fremmed ved det andet bord, fordi sport bringer folk sammen. Vi har haft en god EM-slutrunde her på O’Learys, men det var ikke i nærheden af VM for to år siden. Det var så også VM i Brasilien, så det tæller selvfølgelig lidt ekstra,” siger O’Learys bestyreren.

Sportsrestauranten med det perfekte menukort til en sportsaften har været åbent i Aalborg i seks år. Konceptet er svensk, hvor O’Learys i Sverige er ret så store. Danskerne er vilde med konceptet, men ikke mange har turde at spytte penge i at åbne det i andre byer i landet.

”Der er nok nogle større omkostninger ved at åbne et sted som O’Learys end en helt almindelig restaurant. Men det er lidt mærkeligt, at byer som Aarhus og Odense ikke har en O’Learys. Hvis konceptet fungerer i Aalborg, så fungerer det selvfølgelig også i de andre store byer,” siger han.

Hvis man har besøgt O’Learys gennem årene, så er det ikke sikkert, at man overhovedet ved, at der eksisterer en førstesal, som også hører til den populære sportsbar. Det skal der gøres noget ved fremadrettet.

”Vi vil gerne have aktiveret oven på meget mere end i dag. Vi arbejder lidt med nogle planer. Det kunne eventuelt være nogle fredagsevents, hvor folk kom til nogle øl og noget bordfodbold og dart. Vi overvejer også at lave noget med shuffleboards, som er megapopulært i Sverige. Der er også mulighed for at leje lokalet. Hvert år holder crossfitterne i Aalborg julefrokost her, hvor de kommer 160 og er rigtig glade for faciliteterne,” lyder det fra O’Learys bestyreren.

O’Learys i Aalborg er en franchise-forretning som en af Jomfru Ane Gades stærke pengemænd, Torben Jensen, ejer. Selve historien om O’Learys oprindelse og fascination af byen Boston er ret spøjs.

”Det var en svensker, der hed Jonas Reinholdsson, der fik ideen til konceptet. Han havde været i Boston i 80’erne, hvor han fandt en kæreste med irsk baggrund, der hed Anne O’Leary. Så det med de grønne og hvide farver i O’Learys restauranterne er inspireret af det irske flag. Guldkanterne på baren og det med sport og billeder på væggene er også hentet fra barmiljøet i Boston. Han åbnede den første O’Learys i Göteborg i 1988, og i dag er der omkring 120 på verdensplan.”

Selv om EM er slut, så kommer der stadig masser af sport i sommerens løb på O’Learys Aalborg. Der er både Tour de France, OL hvor håndboldherrerne skal i aktion og så starter Superligaen allerede 17. juli, hvor man altid kan følge AaBs kampe.

Læs mere om O’Learys Aalborg her

 

Skallerup Seaside Resort er blevet en oase for familier

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Annonce

Der er slet ingen tvivl: Skallerup Seaside Resort er blandt nordjydernes foretrukne destinationer, når de trænger til at komme lidt væk fra de vante rammer  – om end det så bare er for en enkelt weekend.

Og hvor meget vi på MigogAalborg-redaktionen end elsker Aalborg og alt, hvad der hører med, så var det uden tvivl en mindeværdig og ikke mindst fantastisk oplevelse, da vi i en blæsende efterårsweekend besluttede os for at trække stikket ud og i stedet besøge Skallerup.

På en lille køretur på tre kvarter kan du skifte Aalborgs pulserende byliv ud med frisk havluft og ikke mindst et væld af muligheder for, at både børn og voksne kan få den helt perfekte ferie.

Med intet mindre end 282 feriehuse er Skallerup Seaside Resort nærmest en lille by i sig selv. Her er kysten din nærmeste nabo, og det er ikke svært at overgive sig til den idylliske placering midt i den smukke, nordjyske natur.

 

Om morgenen kan du vågne op til lyden af bølgebrus, inden feriecenteret for alvor begynder at ose af liv og glade dage. Her cirkulerer både familier og par bekymringsfrit i mellem hinanden fra den ene gode oplevelse til den anden.

Et anderledes feriecenter

Selvom Skallerup i de seneste år har kastet store summer i renovering af feriecenteret for at kunne gøre rammerne endnu mere attraktive for gæsterne – så ved alle, som har besøgt feriecenteret, at der altså bare sidder en helt særlig stemning i væggene, der ikke kan købes for penge.

Om det er placeringen, stedet eller medarbejderne er svært at afgøre – for måske er det i virkeligheden en blanding af det hele fortæller Mette Green Clausen, som er salgs- og marketingchef i feriecenteret.

”Skallerup adskiller sig fra andre feriecentre på så mange områder. Vi har denne her helt unikke kystnærhed, som ikke findes andre steder, og vores feriehuse er også markant anderledes,” forklarer Mette og uddyber:

”De ligger som separate sommerhuse, hvor man har mulighed for at trække sig tilbage og være sig selv med sin familie. Men samtidigt har man også alle muligheder for at kunne være aktiv uden for feriehuset, uanset vind og vejr.”

Man kunne måske hurtigt få den tanke, at en aktiv ferie ved vandet i Skallerup ville være mest ideel at tage på i sommerhalvåret. Men det er langt fra tilfældet.

”I et land som Danmark, hvor vejret er så ustabilt, har vi valgt størstedelen af vores aktiviteter foregår indendørs eller under tag. Man er altså på ingen måde begrænset af, hvordan vejret arter sig – og har man lyst til en tur i havet, så er vinterbadning også en del af vores aktiviteter,” siger Mette.

Af populære indendørsaktiviteter kan blandt andet nævnes et stort legeland, kreative værksteder, badmintonbaner, bowling, badelandland og wellness. Alt sammen under samme tag.

En kort gåtur fra feriecenteret finder man også den hyggelige Klithusegaarden. Her arrangeres der hver eneste dag en lang række aktiviteter, hvor børnene i den grad kan komme helt tæt på næsten alle slags husdyr.

Kvalitetstid som familie

Fra medarbejdernes side bliver der i den grad gjort en indsats for at kunne skabe de perfekte rammer for gæsterne – uanset om man bare er på besøg for en weekend eller en hel uge.

”For os er én af kerneværdierne, at den gode gæsteservice er printet ind i hjertet på vores medarbejdere. Vi har ingen manualer, men i stedet en hel kultur omkring værtsskab, og hvordan vi skal agere ud fra den enkelte gæsts behov,” forklarer Mette.

Og det er en stor opgave at bære – især fordi at Skallerup holder åbent 365 dage om året. Om sommeren er strandene fyldt med badebolde og glade familier, imens der i stedet er juleand og kransekage på menuen i december.

Det er nemlig også muligt både at holde jul og nytår i klitrækkerne.

”Skallerup skal være en helårsdestination, man vil aldrig opleve at komme til et center på halvt blus. Aktiviteterne har åbent alle dage, og udbuddet bliver heller ikke mindre, fordi det er vinter,” forklarer Mette.

Skallerup er især en populær destination for børnefamilier fra Aalborg og omegn, og netop derfor er der også et stort fokus på at tilbyde nogle faciliteter, hvor både børn og voksne kan hygge sig i hinandens selskab.

”Modsat andre steder, så tilbyder vi ikke børnepasning. I dagens Danmark er vores børn meget i institution, så vi fokuserer i stedet på, at familierne skal have tid med hinanden.

Derfor har vi mange aktiviteter, som forældrene kan lave sammen med sine børn. På den måde får de nogle unikke oplevelser og minder, som vi håber, at familierne tager med sig herfra, når ferien er slut,” siger Mette.

Læs om deres familietilbud her

Trænger du også til at komme lidt væk fra juleræset? Så tag et kig på vores 2. adventskonkurrence på Instagram – som også netop foregår i Skallerup:

Burgerkæde på vej ud af Aalborg: Stor restaurant sat på markedet

Skrevet af: Michael Qureshi

Hvis du drømmer om at drive restaurant i Aalborg, men mangler den perfekte placering, så er det værd at læse videre.

For nu har man chancen for at leje 458 m2 med plads til 150 gæster på centrale C.W. Obels Plads lige i smørhullet af andre lækre caféer og restauranter.

Det er burgerkæden Highway 66, der ser ud til at forlade Aalborg. I forvejen ligger den amerikansk inspirerede familierestaurant også i Hjørring, Sæby, Blokhus og Løkken.

Foto: EDC Erhverv

Mange lækre spisesteder som naboer

Highway 66 har ligget på den attraktive beliggenhed siden 2014 ved siden af blandt andre Søgaards Bryghus og La Locanda med Brdr. Price som genboer.

På C.W. Obels Plads ligger også hyggelige spisesteder som Klostertorvet og Café Vi2.

Men der er i den grad også kommet konkurrence på burgermarkedet med kæder som WeDoBurgers og Grillen Burgerbar. Nu har Aarhus bedste burgerbar The Burger Schack også meldt deres ankomst med lokaler i Østerågade.

Derfor er det også sandsynligt, at Highway 66 har haft svære betingelser, og nu er på vej væk fra Aalborg.

Afståelse på 2,5 mio. kr.

Det er EDC Erhverv som står for lejemålet af lokalerne på C.W. Obels Plads som er fordelt på tre etager i ejendommen med bindingsværk.

Der skal dog påregnes en såkaldt afståelse på 2,5 mio. kr. for at overtage stedet. Derudover er den årlige husleje beregnet til 1.391.568 kr., altså omkring de 116.000 kr. om måneden i ren husleje.

Det er dog også værd at bemærke, at der følger et stort udendørs-areal med, som kan bruges til udeservering om sommeren, hvilket er ret attraktivt for potentielle nye restaurantejere.

Ifølge EDC Erhverv kan man også drive hotel fra adressen, men det har primært været restaurant på adressen. Først var det Jensens Bøfhus, og for tre år siden kom Highway 66 så til.

Du kan se hele opslaget hos EDC Erhverv lige her 

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra ejeren af Highway 66 til denne artikel.

En perle blandt de mange store kæder: Butik Gejst skiller sig ud

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

På en ellers anonym vej i Øgaden skyder Butik Gejst som en sommerblomst op igennem asfalten.

I to år og syv måneder har Sofie Ellegaard drevet den lille specialbutik i Fyensgade 18, som i den grad har fokus på forkælelse – i alle dens former og farver.

I Butik Gejst finder man alt fra beklædning, smykker, interiør fra upcoming designere og ikke mindst flere forskellige slags lækre specialkaffer, som kan nydes i de farverige lokaler såvel som to-go.

Der er altså virkelig noget for enhver smag i det stilfulde univers, og Sofies ønske er at kunne glæde og inspirere alle, som kigger forbi.

Kreativiteten oser virkelig ud af væggene, og det er nærmest umuligt ikke at blive betaget af de mange smukke fund.

Drømmen om at skabe sit eget univers

At Sofie skulle ende bag disken i den charmerede butik, var ikke umiddelbart en del af planen. Men drømmen om at være selvstændig har alligevel altid fulgt hende.

”Jeg er uddannet socialrådgiver og har arbejdet med det altid. Jeg har dog altid haft drømmen om at have mit eget – først troede jeg, at det skulle være et badehotel, men det blev det som bekendt ikke alligevel,” siger Sofie med et grin. I stedet voksede drømmen om Butik Gejst i maven, og da først idéerne begyndte at blomstre, tog det hurtigt fart.

”Jeg drømte om at skabe et lille univers, hvor de enkelte ting kunne fortælle en historie.

Jeg vil gerne have, at folk reflekterer over det, de kan finde her, som f.eks. kunne stamme fra en upcoming designer eller måske et unikt retrofund – som også er en fed måde at få en historie med i sin boligindretning,” forklarer Sofie.

Derudover er det mindst ligeså vigtigt for Sofie, at Butik Gejst også fortæller hendes egen historie.

Så selvom hylderne er spækket med anerkendte såvel som skæve designs, så er alt nøje udvalgt til at passe ind i lige præcis det univers, som Sofie har skabt – uden kompromis.

”Boligindretning har altid været min passion, så selvfølgelig skulle jeg sælge en masse ting til hjemmet. Men butikken har også ændret sig meget siden åbningen,” siger Sofie og uddyber:

”Jeg kunne godt tænke mig en butik, hvor man havde lyst til at blive hængende lidt længere. Så det har jeg arbejdet meget på, hvordan skulle gøres.”

Det hele skal have en historie

I dag emmer Butik Gejst af liv på en måde, som er sjældent set i Aalborg.

Der er enkelte steder placeret små caféborde, som virkelig lægger op til, at man som kunde kan læne sig tilbage og bare nyde de inspirerende omgivelser med hjemmebrygget kaffe og lækkerier dertil.

”Jeg har et lille sortiment af sødt til kaffen, som også er meget nøje udvalgt. De håndlavede flødeboller er – ligesom jeg selv – fra Thy. Det er ikke helt nemt at få dem herop, men jeg ville have dem!” siger Sofie med et insisterende smil.

Derudover byder kageskabet også på lækkert dadelkonfekt, som er lavet af psykisk sårbare fra Aalborg Kommune – endnu en ting, som står Sofie nært.

Og det er meget vigtigt for hende, at alt der serveres, sælges eller bare foregår i Butik Gejst, har en historie bag sig.

”Jeg prøver altid at træffe et valg, hvor jeg tænker over valget. Gejst skal være et sted, hvor man kan gå ind og finde en gave til sin kæreste, veninde eller familie, få den pænt pakket ind og gå ud igen – men samtidigt vil jeg også gerne kunne byde ind med noget andet,” siger Sofie.

Derfor afholder Sofie også løbende events, foredrag eller musikalske aftener, hvor Gejst kan være vært ved nogle helt anderledes oplevelser for aalborgenserne – på den uformelle og meget hyggelige måde.

”Generelt er mine kunder rigtig gode til at bruge butikken lige præcist, som de har lyst til – og det var jo dét, der var min drøm,” afslutter Sofie.

Du kan besøge Sofie og Butik Gejst i Fyensgade 18, 9000 Aalborg.

Aalborgs nye Food Market: Se billederne af det nye BoxTown

Skrevet af: Christine Luca Hornemann

To år har projektet været på tegnebrættet.

I dag var så dagen, hvor dørene til container-byen med et lokalt fødevaremarked og oplevelsescenter åbnede.

Aalborgs borgmester Thomas Kastrup-Larsen stod for den formelle åbning, hvor han klippede snoren over.

“Man har genbrugt en masse gamle containere, og lavet ny måde til få tingene til at hænge sammen. Man har også brugt praktikcenter ude fra Tech College, og mange lærlinge for at få det her op at stå. Jeg synes, det en rigtig flot indsats, de har lavet,” lagde Borgmester Thomas Kastrup-Larsen ud med at sige i åbningstalen.

Fokus på lokalt fødevaremarked

BoxTown er Aalborgs nye Food Market- og Oplevelsescenter, hvor der bliver fokus på et lokalt fødevaremarked fra “jord til bord” koncept. Her kan man købe nordjyske råvarer som friske grøntsager og lækkert kød. Derudover er der små boder til den lille sult.

Læs mere om BoxTown her

“Aalborg udvikler sig rigtig meget i disse år, og der er brug for nogle nye koncepter, og nye måder hvordan man kan handle på, og få nogle oplevelser på rundt omkring i byen. Boxtown bliver et nyt sted, hvor der bliver mulighed for det,” fortæller Thomas Kastrup-Larsen.

Starten på udviklingen af Spritten

“Det her er starten på udviklingen af Spritten. Der er blevet revet nogle forskellige ting ned, og der skal også bygges en masse op. De gamle bygninger skal bruges på en ny måde.

Det her bliver det første, som der bliver taget fat på, og jeg glæder mig så meget til at se visionen omkring Spritten blive realiseret,” slutter Thomas Kastrup Larsen

BoxTown holder forskellige events i løbet af december. Følg med her

Læste du afsløringen af hotel-planerne for Spritten?

Aalborg får et StarRoom-hotel og en Skybar – læs med her

Smag på flere end 30: Salling inviterer til Portvinsfestival

Skrevet af: Michael Qureshi

Det har været vin, gin og rom.

Nu er turen så kommet til den ædle drik, portvin.

På onsdag den 13. december er det tid til den store portvinsfestival. Det foregår i Salling Super fra 13-18.

Du kan blive klogere på portvine, og du kan få lov til at smage på flere end 30 forskellige slags. Det skriver Salling i en pressemeddelelse.

For at få adgang til en af de kun 200 pladser til portvinsfestivalen skal du købe et portvinsglas fra Luigi Bormioli til 100 kr.

Så er glasset dit, og du får mulighed for at smage på et bredt udvalg af portvine samt høre historien bag hver eneste portvin.

Find den perfekte portvin til julegaven

Foruden prøvesmagninger og ekspertviden, er portvinsfestivalen også en god mulighed for at finde den perfekte portvin til julefrokosten, herreaftenen eller julegaven.

Stormagasinet har et spændende og bredt sortiment. Der vil hele dagen være 20% på alle portvine (minus kioskvarer) i Salling Super.