Skål og godt nytår: Kom til Østers og Champagne med byens bedste udsigt

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Det er svært at tænke på nytårsaften uden også straks at tænke på et glas koldt champagne.

I år har du mulighed for at nyde et glas af den fineste slags, når Salling inviterer til “Østers, champagne og byens bedste udsigt på ROOFTOP”.

Der er naturligvis et begrænset antal pladser pga. corona, og derudover har Salling også valgt at dele herlighederne op i to tidsrum, så der er masser af albuerum til at nyde østers og champagne.

Du kan vælge mellem tidsrummet 10.00 – 12.00 eller 12.00 – 14.00, og med i prisen får du et glas perlende champagne og tre dugfriske østers for 125 kr.

Du finder billetinfo lige her.

Foto: Salling

En helt særlig umami-synergi

Udover at være en særdeles eksklusiv spise, som de fleste netop kun nyder ved særlige lejligheder, er der faktisk også endnu en grund til at sætte tænderne i smagskombinationen

Et nyt studie fra Københavns Universitet viser nemlig, at en umami-synergi gør kombinationen af bobler og bløddyr til en himmelsk oplevelse.

“Svaret skal findes i den såkaldte umami-smag, som sammen med bl.a. sødt og salt er en af de fem grundsmage, som menneskets smagsløg kan registrere.

Mange forbinder umami med smagen af kød, men nu har vi opdaget, at den altså også findes i både østers og champagne,” siger professor Ole G. Mouritsen fra Institut for Fødevarevidenskab på Københavns Universitet og leder af Smag for Livet.

I champagnen bidrager døde gærceller med rigtig meget umami-smag (glutamat), og i østers kommer umami-smagen fra bløddyrets muskler (nukleotider).

Hvad: Østers og Champagne på Rooftop
Hvor: Salling Rooftop
Hvornår: 31. december

Du finder mere info her.