Centrale veje påvirkes: Stort vejarbejde starter i denne uge

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Hvis du kører rundt i Aalborg Kommune for tiden, har du nok bemærket, at der er vejarbejde, vejarbejde og mere vejarbejde.

Asfaltsæsonen 2020 er nemlig i fuld gang i hele kommunen, og som følge af coronakrisen har man endda øget og fremrykket budgettet, så man udover de planlagte 21 km vej og 21 km stier laver 95 km vej og 10 km stier.

Herudover er der planlagt reparationer på en lang række veje.

I dag er påbegyndt et projekt af de helt store, og det får især indflydelse for trafikken i Skalborg med kurs mod Hobrovej.

Flere spor spærres

Fra i morgen er det planen, at der skal asfalteres fra Egnsplanvej rampe til Hobrovej ved Meny. Mandag starter det forberedende arbejde med udskiftning af riste og brønde.

Fra næste mandag går man for alvor i gang med at udskifte bærelag og siden udlægge slidlag.

Det får betydning for trafikken i den forstand, at vejen er åben med en hastighedsbegrænsning på 40 km/timen. Flere spor vil løbende være spærret.

Fra i morgen påbegyndes også et større asfaltarbejde fra Nibevej til Vægten samt fra byskiltet ved IKEA til rundkørslen ved Atletikvej, hvor begge skal asfalteres.

Der vil være et spor åbent ad gangen på den strækning, hvor der arbejdes.

Vejarbejdet kommer til at strække sig fra uge 25 til 27.

Midtbyen påvirkes også

Hvis du er én af dem, der primært kører rundt i midtbyen og tænker Pyha, jeg slipper!

… så kan du godt tro om igen.

Fra i morgen starter nemlig også et større arbejde på Østerbro, hvor vejen fra Karolinelundsvej til Østre Alle skal asfalteres.

 

Østerbro uge 25 – 26

Østerbro asfalteres fra Karolinelundsvej til Østre Alle.

Strækningen Karolinelundsvej – Skibsbyggerivej spærres for kørende trafik (cykelstier åbne), og der bliver omkørsel via Nyhavnsgade.

Strækningen Skibsbyggerivej – Østre Alle åben for trafik. Trafikken reguleres med prioritering.

Læs mere her

Tapas Festival i denne uge

Få lækker Tapas for 2 personer for 155 kr. Vi forlænger vores Tapas Festival, så du i perioden 15.-21. juni kan få Tapas 2 Go fra steder som Penny Lane Café, Good Life Society m.fl. Læs mere her

Aalborg-advokater får pris: Haugaard|Braad kåres som Succesvirksomhed 2020

Skrevet af: Michael Qureshi

Den eftertragtede erhvervspris ”Succesvirksomhed 2020” vækker store smil hos det Aalborgensiske advokatpartnerselskab, Haugaard|Braad.

Stoltheden over at blive kåret som en af de virksomheder i Danmark, der kontinuerligt bidrager til vækst og velstand i lokalområderne, men også til dansk økonomi som helhed, er ikke til at tage fejl af.

Det skriver Haugaard|Braad i en pressemeddelelse.

Erhvervsprisen ”Succesvirksomhed” tildeles af BDO og Spar Nord, som med prisen anerkender de mindre og mellemstore virksomheder i dansk erhvervsliv, der gang på gang leverer resultater, som bidrager positivt til den danske økonomi.

Det er en stor ære at modtage prisen, hvilket advokat og partner, Rasmus Haugaard, ikke lægger skjul på:

At blive valgt af Spar Nord Bank og BDO som Årets Succesvirksomhed opfatter jeg som den bedste cadeau, vi kan opnå.

Hårdt arbejde, vedholdenhed og fokus – fra begyndelsen for 15 år siden til nu – er årsagen, og jeg er glad og stolt over anerkendelsen,” forklarer Rasmus Haugaard.

Skal opfylde en lang kriterier

For at blive kåret som Succesvirksomhed skal man opfylde en række kriterier, som blandt andet indebærer en positiv udvikling i resultat før skat, egenkapital og soliditet.

Kriterierne skal være opfyldt gennem en årrække og er derfor ikke en pris, som virksomheder kommer sovende til. Haugaard tilføjer:

Da vi startede virksomheden tilbage i 2009, var vi kun to. Nu er vi 30, og det er af og til ikke til at forstå. Men med sådan en pris bliver vi mindet om, hvor langt vi er kommet, og hvor meget vi har nået gennem årene.

Men æren tilfalder alle medarbejdere. Det kræver nemlig et uovertruffent bagland af medarbejdere og kollegaer, som er vanvittigt dygtige til det, de laver – og det har vi.”

Prisen har fået en særlig plads i receptionen ved indgangen til Haugaard|Braad Advokatpartnerselskab, som en påmindelse om det solide arbejde, der ligger til grund for den eftertragtede anerkendelse fra BDO og Spar Nord.

En Succesvirksomhed skal som minimum kunne præsentere

  • Vækst i virksomhedens resultat før skal de seneste fem år
  • Soliditetsgrad over 15% i det seneste regnskabsår
  • Vækst i soliditeten målt over de seneste fem år
  • Evnen til at skabe resultater med det givne kapitalgrundlag

Melder nyt ud: Mette Frederiksen indkalder til pressemøde i dag

Skrevet af: Michael Qureshi
Arkivfoto Statsministeriet
Arkivfoto Statsministeriet

Statsminister Mette Frederiksen holder pressemøde om coronasituationen i Danmark i dag klokken 14.00.

Det oplyser Statsministeriet på Twitter.

Det er foreløbig ikke oplyst, hvad mødet kommer til at handle om, ud over at det er om ‘covid-19 i Danmark’.

Fra onsdag til torsdag blev der konstateret 453 nye corona-smittede hvilket var ny smitterekord i Danmark, viser tal fra seruminstitut.

Den hidtidige smitterekord blev sat 8. april, hvor der blev konstateret 408 nye smittetilfælde.

Med til den nye smitterekord hører, at der i dag bliver testet langt flere for coronavirus, end der gjorde i foråret. Derfor er der givetvis også konstateret flere nye smittede.

Men der er ingen tvivl om, at der er bekymring hos myndighederne over stigende smittetal, og i København har man allerede set nye tiltag indført.

I går var første gang, at gæster og personale skulle bære mundbind på restauranter, caféer, barer og øvrige serveringssteder.

Opdateres

Helt særligt: Jagerfly laver flyshow over Aalborg to gange i dag

Skrevet af: Michael Qureshi

Fredag bliver der chance for at opleve noget helt særligt, hvis man er vild med jagerfly.

To gange i dag skal et jagerfly nemlig træne helt specielle øvelser ud fra Flyvestation Aalborg. Det skriver TV2 Nord.

Normalt træner jagerpiloter særlige manøvrer ved de forskellige Air Shows, men grundet Covid-19 har stort set alle været aflyst.

For to uger siden fløj to jagerfly over Nørresundby og Aalborg i forbindelse med flagdag
Foto: Flyvevåbnet

Bedste steder at se det

Derfor træner man det i stedet klokken 12.15 og 13.45 ifølge TV2 Nord.

Morten Valentin Jensen fra Flyvestation Aalborg fortæller til tv-stationen, at hvis man få det bedste syn af flyets “show”, så bør man placere sig ved Lindholm Høje, parkeringspladsen ved Aalborg Lufthavn eller ved Vestre Fjordpark.