Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Lukket for biltrafik: Nu åbner central vej endelig

Af Nathalia Hentze Nielsen

Siden efteråret 2022 har By og Land testet en ny trafikafvikling på Vesterbro for at forbedre fremkommeligheden.

Næste skridt i testen tages i morgen, fredag den 20. januar, hvor der åbnes for højresving fra Vesterbro til Hasserisgade.

Det oplyser Aalborg Kommune i en pressemeddelelse.

Hasserisgade har været lukket for biltrafik i halvdelen af forsøgsperioden. Der har dog været åbent for den kollektive trafik samt de bløde trafikanter.

Undervejs i testperioden har Aalborg Kommune indsamlet en række data som trafiktællinger, rejsetidsdata, observationer og borgerhenvendelser.

Kun åbent for højresving

Disse data har dannet grundlag for en række nye signaljusteringer samt justerede omløbstider, der skal imødekomme det ændrede trafikmønster. De nye justeringer betyder, at der kan afvikles mere svingende trafik. 

“Det største ønske, vi har hørt fra borgere her i forsøgsperioden, er et ønske om en åbning af højresving fra Vesterbro til Hasserisgade.

Det lytter vi nu til, og fortsætter ellers testen som hidtil.

Vi undgår derfor stadig udkørende trafik fra Hasserisgade, som kan blokere for trafikken på Vesterbro, men med højresvingsmuligheden, der ligeledes gælder for Kirkegårdsgade slipper vi af med den omvejskørsel, som flere af byens trafikanter har påpeget”, udtaler rådmand i By og Land Jan Nymark Rose Thaysen

I løbet af januar offentliggør kommunen et evalueringsskema, hvor alle har mulighed for at evaluere på forsøget og komme med input.

Evalueringsskemaet sendes også direkte til områdets beboere. De indsamlede data vil blive evalueret i løbet af februar, og i marts træffes der en beslutning om, hvad der skal ske med krydset fremadrettet.

Del artikel

Andre læser også