ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Inspiration til Nordjyllands kokke: Gigantium forvandles til mekka for kulinariske fagfolk

Af Nathalia Hentze Nielsen

Onsdag den 2. marts 2022 bliver Gigantium forvandlet til et sandt mekka for professionelle fra hele Nordjylland.

Cateringmesse Nord åbner dørene for mere end 4000 fagfolk, som kan se frem til et væld af kulinariske oplevelser, når flere end 150 store og små fødevareproducenter fremviser nyheder og lader gæsterne smage sig igennem deres sortiment.

Cateringmesse Nord har været afholdt i Gigantium flere gange og er blevet en tradition i uge 9. Sidste år blev messen aflyst grundet Covid-19, men i år er den tilbage i endnu større skala.

Det er de lokale fødevaregrossister AB Catering og BC Catering som sammen står bag fagmessen. Messen er eksklusiv for professionelle kokke, økonomaer og andre med daglig gang i et køkken. Cateringmesse  Nord er stablet på benene for at inspirere de mange fagfolk, som dagligt laver mad til flere tusinde nordjyder. 

Trends og tendenser  

Messetid betyder også, at branchen kan diskutere og afprøve trends og tendenser. Her er økologi og  generelt bæredygtighed et stort fokusområde.

I samarbejde med Økologisk Landsforening vil man derfor på messen kunne opleve et stort økologisk univers, hvor der bliver sat fokus på smagen – især med inspiration fra bælgfrugter. Friskhed og autenticitet er nøgleord, når det kommer til kulinariske råvarer.

Restauranter og caféer vil gerne kunne fortælle en historie, når de serverer en flot tallerken. Det udfordrer fødevareproducenterne til at sætte fokus på, hvor råvarerne stammer fra, og hvilken historie, der ligger bag de friske varer. 

Nyheder på messen

Mad- og bageentusiast Jon Edlund, der er kendt fra TV, vil udvikle seks lækre retter der blandt andet  består af saltvafler, vietnamesiske Bahn-Mi sandwichs og tacos som kan smages på til Cateringmesse Nord.

Dette er blot én ud af mange små finurligheder gæsterne på messen kan opleve. Det er dog ikke kun lækker mad, som gæsterne kan opleve; der er også et nyt stort non-food område.

I non-food området kan man opleve udstyr til det professionelle køkken i bedste kvalitet.

Læs mere om messen her.

Del artikel