Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Succesfuld opstart i Aalborg: Capio Privathospital tilbyder en række nye specialer

Af Nathalia Hentze Nielsen

For to måneder siden blev Capio Privathospitals nye lokaler i Kennedy Arkaden indviet, og der har været tryk på speederen lige siden.

“Nordjyderne har taget rigtigt godt imod os, hvilket vi er meget taknemmelige for,” siger den nye hospitalschef, Karina Lykke Andersen, om den succesfulde åbning og tilføjer:

“Vi fortsætter også vores gode samarbejde med både Region Nordjylland og forsikringsselskaberne.”

Selvom de har travlt, er der stadig plads til mange nye undersøgelser og behandlinger. Flytningen fra Skørping til større og mere moderne lokaler i Aalborg har nemlig betydet øget kapacitet for at understøtte de mange specialer privathospitalet tilbyder.

Udover den type kirurgi Capio Privathospital allerede er kendt for som ortopædkirurgi og behandling af sportsskader samt MR-scanninger, tilbyder de også dermatologi, reumatologi og karkirurgi for blot at nævne nogle af de nye specialer.

Ekspert indenfor reumatologi

Ved du ikke, hvad reumatologi helt præcist betyder, kan vi hurtigt gøre dig klogere. I grove træk er det gigt- og bindevævssygdomme, området dækker over.

“Men man kan også dele det yderligere op i varme og kolde tilstande,” fortæller Tina Heyckendorff-Diebold, der startede som speciallæge i reumatologi hos Capio Privathospital i januar 2022.

De varme tilstande dækker over autoimmune sygdomme som psoriasisgigt, leddegigt, reaktiv gigt og bindevævssygdomme, hvor det er vigtigt med tidlig udredning, og de kolde dækker over alt fra overbelastningsskader i idræt til håndværkere, der får ondt i skulderen f.eks. pga. slimsækbetændelse eller en overbelastet sene.

At Capio har en specialist, der har mange års ekspertise indenfor både det idrætsmedicinske samt autoimmune felt gør, at hun adskiller sig fra andre i feltet, der ofte fokuserer på kun ét af felterne, og det sikrer patienterne en særdeles dybdegående undersøgelse.

“Jeg har været læge siden 2005 og beskæftiget med mig med reumatologi siden 2009, så patienter får en specialist, der har en del års klinisk erfaring. Jeg er også vant til at samarbejde med et dygtigt idrætsteam, ortopædkirurger og reumatologer fra mit arbejde på Sygehus Lillebælt.

Vi er nu stille og roligt kommet i gang med specialet her i Aalborg, og vi evaluerer løbende for at se, hvad vi kan gøre bedre, sådan at patienterne får den bedst mulige behandling,” uddyber Tina Heyckendorff-Diebold.

Ekstra kapacitet indenfor hudsygdomme

Udover reumatologi er dermatologi endnu et spændende – og eftertragtet – speciale, som Capio tilbyder.

Der er generelt stor mangel på hudlæger, specielt i Nordjylland, og med den ekstra kapacitet i Aalborg, betyder det, at der er et stort nordjysk opland, der nu har mulighed for at komme til hudlægen som private patienter.

Som privat patient hos Capio har man mulighed for udredning og behandling uden ventetid, men vælger du et af de specialer, hvor hospitalet har en aftale med regionen, kan du yderligere omvisiteres, ligesom man kan benytte sig af sin private sundhedsforsikring.

Faktisk har Capio lige forlænget deres aftale med Region Nordjylland, således at patienterne stadig har mulighed for at behandles indenfor ortopædkirurgi og MR-scanninger.

Capio har dermed en bred ekspertise i det nordjyske, en lang række specialer og ikke mindst kvalificeret og erfarent personale, der står klar til at møde patienterne i hjertet af byen.

Capio Privathospital er ét af de eneste landsdækkende privathospitaler i Danmark og en del af en af verdens største helbredsvirksomhed, Ramsay Santé. Hospitalet har landets største center for avanceret billeddiagnostik og afdelinger i Odense, Hellerup, Viborg, Aarhus – og nu også Aalborg.

Læs mere om Capio Privathospital her.