ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Smovse-fredag: Gå amok i Caféministeriets vilde morgenmadsretter

Af Stine Kjølby Christensen

Smovsefredag er MigogAalborgs nye koncept, hvor vi hver eneste fredag præsenterer jer for et sted, der har noget smovse-værdigt på menuen.

Alt det, man drømmer om at spise hele ugen, men som samvittigheden først får lov at bestemme over om fredagen.

Vi har allerede skrevet om Vestre Baadelaugs geniale smovse-retter, Sam’s Barbeque’s legendariske grillretter og Holles Vinstues lækre, danske mad. 

Denne gang har vi en helt anden menu klar til jer: Nemlig Caféministeriets overdådige morgenmadsretter.

Caféministeriet har – ligesom alle andre caféer – en lækker brunchtallerken, men alligevel har man valgt at satse benhårdt på et omfangsrigt morgenmadskort, hvor du kan få stillet dagens første sult med alt fra pandekager og kardemommesnegle til laks og skyr.

Smovse-fredag: Gå amok i Caféministeriets vilde morgenmadsretter

Priserne starter fra 35 kr. pr. ret, og du har derfor et stort råderum i forhold til at vælge lige netop den sammensætning af retter, du drømmer om.

“Lidt af det hele, tak”

Da vi kiggede forbi Caféministeriet for at smovse amok, havde vi ligeledes svært med at begrænse os … troede vi. De søde tjenere anbefaler mellem 2 og 3 retter pr. person, og vi endte på 7 i alt.

Lidt skuffende indsats fra vores side, synes vi – men nok om det.

For var det så nok?

Ja, det tør siges. Vi indrømmer gerne, at vi nok heller ikke lige valgte de mest kalorielette ting fra kortet, men derimod gav den gas med både (pande)kager, diverse stegte lækkerier og kulhydrater ad libitum.

Her er hvad vi endte med at vælge:

  • Bacon uden dikkedarer (bacon, scrambled eggs, chorizopølse fra Slagter Lampe med hjemmebagt rugbrød&smør) til 65 kr.
  • Mini Chuck Norris (stegte kartofler, ristet chorizo, bacon, persille, syltede perleløg, Padropebre, ravigotte sauce med koldhævet, økologisk surdejsbrød og økologisk smør) til 60 kr.
  • Duck Benedict (confiteret and med pocheret æg, serveret på grillet briochebrød med sauce Hollandaise, shrirachamayo og brøndkarse) til 65 kr.
  • Avocado on Toast (to stykker rsitet, økologisk surdejsbrød med avocado-mash, smilende æg, chili-salt og friske spirer & Avocado-mash med tomatsalat med økologisk feta) til 65 kr.
  • OL’ Dirty Bastard (ristet surdejsbrød med flødestuvede svampe, toppet med spejlæg og hakket purløg) til 60 kr.
  • Slutty Pancake Sandwich (pandekage-sandwich med banan, letsaltet flødekaramel, Callebaut chokolade-chips, friske bær og hakkede nødder) til 65 kr.
  • Hjemmebagt kardemommesnegl (med glasur og pistacieknas) til 35 kr.

Udover smæk på smagen, må man bare rose Caféministeriet for navnene på de enkelte retter, for hvem har ikke lige lyst til at fortære en omgang Mini Chuck Norris og få superkræfter til resten af dagen eller mæske sig i en Slutty Pancake Sandwich?

Smovse-fredag: Gå amok i Caféministeriets vilde morgenmadsretter

Farvel brunch … gå all in på dine egne favoritter!

Udover, at vi nok godt kunne have brugt et lidt større bord, så havde vi absolut ingen klager til Caféministeriets serveringer.

Det hele var veltilberedt, og er der noget, som Caféministeriet også har styr på, så er det at pynte sig med flotte serveringer.

Derudover er det altså særdeles tiltrængt at kunne gå på café i Aalborg uden absolut at skulle vælge den klassiske brunch-tallerken, men i stedet gå amok i retter, som man helt selv vælger.

Så kan du jo også helt bestemme om du vil smovse igennem eller bare udvælge et par enkelte retter til at tage den værste sult.

Morgenmad på Caféministeriet kan du bestille i tidsrummet 9-13, og du finder som altid Caféministeriet på Møllegade 19.

Du kan selv dykke ned i menukortet her.

Del artikel