Cafeministeriet klar til stor sæson: Så mange ekstra har de plads til om sommeren

Skrevet af: Michael Qureshi

Sommer i Aalborg er ofte lig med gode hyggestunder på Cafeministeriets store udendørs-areal på Mølleplads, hvor der tit på gode dage er proppet helt frem til lukketid.

Det er også sommeren, der er Cafeministeriets helt store sæson. Det tager man i den grad seriøst.

Hvor mange andre spisesteder kører samme menukort året rundt, så tilpasser Cafeministeriet deres menukort til den aktuelle sæson.

Så nu er det de lækre sommer-retter, der er i fokus på den populære café. Derudover kan Cafeministeriet øge antallet af gæster ret væsentligt om sommeren i forhold til årets andre årstider.

Vi fangede indehaver Martin Kluvø til en snak om sommeren på Cafeministeriet.

Hvad er der specielt ved Cafeministeriet om sommeren?

”Vi har sæsonpræget menukort. Så nu kører vi et sommer-kort, der både er årstidsbestemt og præget af de folk vi har i køkkenet. Til denne sommer har vi noget tilbagevendende. Krebsehalesalat, rødspætter og nye kartofler. Der kommer nogle sommerprægede retter, og så til august eller september så ryger de af igen. Tre gange om året skifter vi menukort.”

Hvad betyder godt vejr for jer hen over en sommer?

”Det er vores store sæson. Det er to-tre gange mere om dagen end resten af året. Nogle gange mere på de dage, hvor der er lune aftener, hvor folk kan sidde til klokken 23.00 om aftenen med et glas vin. Det er lidt en tredobling for os. Vi har plads til 50 inden for og 120 uden for.”

Cafeministeriet Aalborg

Hvad sælger I især godt af om sommeren?

”Det der er et rigtigt sommerhit er vores hjemmelavede fiskefrikadeller. Gæsterne er begejstrede for, at det hele er hjemmelavet lige fra rugbrød, fiskefrikadeller til remouladen. Der er i min verden kæmpe forskel på, om det er køberugbrød nede fra supermarkedet og remoulade fra Føtex eller om det hele er lavet fra bunden. Det er også populært med vores friske rødspætter, vores lækre smørrebrød eller risotto lavet fra bunden.”

Hvad med på drikkevarerne?

”Vi sælger meget hjemmelavet saft i øjeblikket. Vi har hjemmelavet rabarber og ingefær saft. Vi plukker selv hyldeblomst, og så laver vi 400 liter med dem. Vi har også fra et bryggeri, der hedder Ørbæk, men otte ud af ti vælger den hjemmelavede. Det er ikke svært at sælge. Når vi køkkensiden laver alt fra bunden, er det også i den røde tråd, at vi laver en del drikkevarer selv. Om sommeren bliver der også drukket rigtig meget rosé- og hvidvin. På de helt hede dage er det få, der vælger rødvinen.”

Hvad vil I helst være kendt for på Cafeministeriet?

”Vi vil allerhelst være kendt for det gode håndværk. Vi valgte for nogle år siden at gå all in på køkkensiden, hvor vi har satset udelukkende på kokke og kokkelever, så vi havde mulighed for at lave alt fra bunden. Vi laver mange ting, som vi er stolte og glade for. Så synes vi også, at vi spænder bredt. Lige fra brunch når vi åbner klokken 9 om morgenen til frokostretter til aftenkort.”

Tjek Cafeministeriets menukort ud her

Cafeministeriet er en del af vores Recommended. Har du tjekket det ud? Klik her