Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Caféen vandt Byens Bedste Burger: Her er historien bag den

Af Stine Kjølby Christensen

I maj måned kårede MigogAalborg i samarbejde med Gastromand ”Byens bedste burger”, hvor Vestre Baadelaug løb af med sejren – men her stoppede burgersnakken selvfølgelig ikke.

Efterfølgende gav vi nemlig ordet til vores burgerglade læserpanel, som i de efterfølgende dage bidrog med intet mindre end 4000 stemmer.

Dette efterlod en meget overbevisende sejr til Caféen på Gammeltorv, som med deres juicy burger vandt hele 38,5% af stemmerne.

Dette fik én gang for alle sat Caféen på Aalborg-kortet, og siden er aalborgenserne valfartet til i hobetal for at sætte tænderne i den nu berømte burger.

Fra kollegaer til partnere

Når man træder ind i Caféen på Gammeltorv, bliver man mødt af et imødekommende og smilende par. Mattias og Benedikte, som også danner par privat, har sammen forpagtet Caféen siden åbningen i 2016.

”Vi fik muligheden for at starte caféen op lidt tilfældigt. På daværende tidspunkt arbejdede vi begge to på en anden café i byen, hvor vi også for nyligt havde mødt hinanden, og var blevet forelskede,” fortæller Mattias til MigogAalborg, imens Benedikte fortsætter:

”En dag kom der en fyr ind og spurgte om nogen havde lyst til at starte en café op. Vi tænkte dog ikke videre over det, før Mattias’ mor hørte det fra anden side, og nævnte det for os igen.”

Det var ellers ikke en del af planen, at parret skulle ende dér.

Benedikte var tæt på at afslutte hendes sabbatår og havde store ambitioner om at læse videre på universitetet. Mattias havde netop afsluttet sin bachelor inden for hotel og restaurantionsbranchen – og især han kunne mærke, at tilbuddet fristede ham.

”Jeg har hele tiden haft lyst til at åbne noget selv, og det her ville være en nem måde at gøre det på. Jeg ville kunne få noget erfaring uden at være bundet til det – hverken økonomisk eller personligt. Samtidigt ville vi få ret frie rammer for, hvad vi havde lyst til at skabe,” fortæller Mattias, som endte med at gribe chancen og kaste sig hovedkulds ud i café-eventyret – med Benedikte ved sin side.

Cafémad for alle aldre

Inden caféens åbning arbejdede parret hårdt på at få skabt lige præcis den café, som de drømte om at kunne tilbyde aalborgenserne.

”Bygningen af ejet af Folkekirkens Hus, så det lå måske lidt i kortene, at vi skulle agere spisested for den lidt ældre målgruppe. Vi ville dog ikke begrænses af én tiltænkt målgruppe, så vi gjorde meget ud af at udforme et varieret menukort, som havde retter for alle,” siger Mattias.

På menukortet finder man derfor både hverdagsserveringer, såsom biksemad, æggekage og platter – men samtidigt også klassiske caféretter såsom sandwich, salater – og burgere.

Caféen vandt Byens Bedste Burger: Her er historien bag den

Caféen vandt Byens Bedste Burger: Her er historien bag den
Mattias og Benedikte går meget op i, at Caféen er hyggelig og rar for alle.

Burger med irsk afstamning

Nu da Mattias og Benedikte endegyldigt havde taget springet ud af deres comfort-zone, havde de også på forhånd besluttet, at kun det bedste var godt nok. Derfor valgte de, at tage på en inspirationstur til Irland. Irerne er nemlig især er kendt for at mestre kunsten i at sammensætte den perfekte burger.

”En måned inden åbningen besøgte vi nogle venner i Dublin, og så gik det store burger-crawl ellers i gang. Vi spiste burgere hele ugen – tre gange om dagen. Så vi kom virkelig vidt omkring på både smag og servering,” fortæller Benedikte og afslører herefter, hvordan de på denne måde fik sammensat byens bedste burger:

”Alle burgerens elementer er hentet fra Irland – lige fra salatmixen til vores hemmelige mayonnaise.”

I dag beskriver Caféens menukort burgeren således:

Caféen vandt Byens Bedste Burger: Her er historien bag den

Især briochebollen var et sats fra parrets side, da den er sødere og blødere end den slags burgerboller, som Aalborg på daværende tidspunkt var vant til. Dette skulle dog vise sig at være den helt rigtige beslutning – og et element, som også Gastromand fremhævede, da han besøgte caféen.

Er du én af de få, som endnu ikke har smagt “Byens bedste burger”? Så husk, at du som medlem af ClubAalborg kan du spare intet mindre end 50% på den lækre vinder.

Læs hvordan du tilmelder dig her – og husk, at første måned er gratis og uden binding!

Del artikel

Andre læser også