Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Brunch, bearnaise og begejstring: I dag åbnede det nye Café Luna

Af Emil Kjær Jørgensen

På en lidt grå og trist tirsdag, er der heldigvis gode nyheder til alle madelskere i byen.

Klokken 11.00 slog det nye Café Luna dørene op til gennemrenoverede lokaler, nyt menukort og en helt ny ejerkreds bl.a. bestående af den tidligere dobbelte Danmarksmester med AaB i 90’erne Jacob Krüger og den tidligere Masterchef-finalist (2020) Nanna Boje Carlsen, der også er ny restaurantchef.

Brunch, bearnaise og begejstring: I dag åbnede det nye Café Luna

Hvordan fejrer man så en caféåbning i byen på behørig vis?

Her på redaktionen er der ingen tvivl: En halv time efter den officielle åbning stod vi klar med mundbind, coronapas og knurrende maver i døren til den nye café.

Café Luna har alle dage været et ikonisk sted i byen, så det var selvfølgelig med en vis nervøsitet og skepsis, at vi bevægede os indenfor. Det var dog slet ikke nødvendigt.

Café Luna står nemlig knivskarpt i sine nye klæder – men uden at den velkendte stemning er gået tabt.

Brunch, bearnaise og begejstring: I dag åbnede det nye Café Luna

Hvem kan sige nej til en bearnaise-burger?

På menukortet finder man også alt, hvad et café-hjerte kan begære.

Og hvis der er to retter, man skal have på sit menukort, når man er en café i Nordens Paris, så er det naturligvis en caféburger og en brunchtallerken.

Brunch, bearnaise og begejstring: I dag åbnede det nye Café Luna

PÅ burgerfronten kan du eksempelvis vælge Luna Burgeren, som består af en briochebolle med 200-grams oksekødsbøf fra nordjysk kvæg med cheddar, rødløg, store pickles, tomatrelish salat og aioli. Du kan også vælge den i en veggie-udgave med soyabøf.

Men når man vælger at have en bearnaiseburger på menukortet, så er vi altså alt for nemme at lokke …

Denne kleppert består ligeledes af 200-grams oksekødsbøf fra nordjyske kvæg med karameliserede løg, bacon, aioli og salat og naturligvis masser af bearnaise sauce.

Brunch, bearnaise og begejstring: I dag åbnede det nye Café Luna

Der skal lyde en stor ros til køkkenet for at stege bøffen medium, som en god hakkebøf sagtens kan være, hvis man bruger de bedste (og helt friske) råvarer.

Rosen fortsætter, når vi kommer til saucen, for man kan tydeligt smage, at bearnaisesaucen er af den hjemmelavede slags – og der er rigeligt af den!

“Jeg har virkelig store forventninger til vores bearnaiseburger.

Jeg kommer selv fra en Bearnaise-familie, som virkelig elsker det, så jeg har været utrolig detaljeret i at ramme den perfekte Bearnaise.

Den har en god blanding af syre og sødme, og kokkene står ude i køkkenet og pisker den, før den kommer på burgeren,” har Nanna tidligere fortalt MigogAalborg om burgeren.

Derudover byder menukortet også på et bredt udvalg af forskellige kreationer på lækkert surdejsbrød – eksempelvis med kylling & bacon, rørt laks, stjerneskud og så den grønne med avocado-mos, ærte-mos, frisk chili, hakkede saltede mandler og karse, som vi lod os friste af sådan en højhellig tirsdag.

Brunch, bearnaise og begejstring: I dag åbnede det nye Café Luna

Den Grønne var både fyldt med masser af velsmag, og så var den en sand fryd for øjet, og den vil med garanti også pynte i dit #instafeed.

Du kan også dykke ned i diverse snacks som eksempelvis nachos med ost, og har du lyst til salater eller pasta, er det også at finde på kortet.

Tatar, Bøf Bearnaise og Moules Frites når dagen går på hæld

Når klokken passerer 16.30 kan du prøve kræfter med Det Ekstra Nordjyske på menukortet.

“Vi går meget op i vores råvarer, og de kommer til at være så friske som muligt.

Vi har stort set kylet alle frysere ud af den gamle café og erstattet det med køleskabe, fordi vi går så meget op i friskhed.

Det Ekstra Nordjyske er nordjyske råvarer med noget ekstra kærlighed.

Det er blandt andet rørt tatar af nordjysk kvæg, bøf bearnaise eller Limfjords Moules Frites.

Det er sådan noget jeg elsker, og jeg synes også, at det skiller os ud fra nogle af de andre caféer i Aalborg,” siger Nanna.

Du kan læse meget mere om åbningen her.

Hvad: Den nye Café Luna åbner
Hvor: Boulevarden 38, 9000 Aalborg
Hvornår: 11. maj 2021 kl. 11.00

Du kan se menukort og booke bord her