Roadtrip fra Aalborg: Ny café i Øster Hurup frister med billige burgere

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Sommeren er lige om hjørnet, og selvom Aalborg også er en skøn by i solskin, er der mange af os, der udnytter den korte afstand til vand, strand og sol i en af de mange fantastiske kystbyer i området.

En af de mest populære byer er Øster Hurup, hvor du blandt andet finder en af Danmarks mest børnevenlige strande, og ikke mindst en livlig hovedgade.

Her hersker en helt særlig stemning i det danske sommervejr.

Og lige i hjertet af byen er der kommet en helt ny café, som blandt andet lokker med lækre burgere til yderst skarpe priser.

God mad til en skarp pris

Caféen har fået navnet Café Liva, opkaldt efter ejer Casper Nielsens lille datter.

”Lokalerne trængte til en kærlig hånd, så vi har bygget det hele op fra bunden med en gennemgående renovering og nye møbler overalt,” forklarer Casper.

Café Liva åbnede i påsken, hvor der var fantastisk vejr.

”Vi kunne ikke drømme om en bedre start med godt vejr og glade gæster. Der var fuldt hus hver aften, og vi har kun fået ros og positive tilbagemeldinger fra folk.

Der er endda kommet folk helt fra Hobro og Randers kun for at spise her, så det er vi selvfølgelig meget stolte over.”

Masser af burgere på menuen

Café Liva har et særligt fokus på lækre burgere, som Casper selv har designet fra bunden.

Her kan man blandt andet vælge mellem Bacon Cheese Burger, Fried Chicken Burger, Bøfsandwich, Gorgonzola Burger og ikke mindst Café Livas specielle burger, som er en af de mest populære på menukortet.

Den indeholder både ost, bacon og sprøde løgringe.

Burgerne kan derudover købes til yderst skarpe priser, og til frokost kan man blandt andet købe en Bacon Cheese burger til 65 kr. inkl. kartoffelskiver og Café Livas hjemmelavede mayo.

Menukortet byder derudover på klassiske caféretter som nachos, pastaretter, steaks og stjerneskud.

Café Liva har plads til 36 siddende gæster, mens den lækre terrasse har plads til 26. Lige overfor caféen er der en legeplads, så børnene kan boltre sig under opsyn.

En café for alle

Café Liva vil gerne henvende sig til alle type gæster– om man så er en familie, studerende eller feriegæst.

”Vi laver god mad til billige priser, og vi vil gerne skabe en hyggelig og afslappet stemning, hvor det er rart at være gæst.

Derfor har vi også lavet et åbent køkken, for jeg gider ikke gemme mig bag en lukket dør. Her skal man kunne få en snak om alt lige fra maden til det danske sommervejr.”

Café Liva tilbyder desuden maden som take away, så man eksempelvis kan nyde det på stranden eller ved havnen, som findes kun få hundrede meter fra caféen.

Store ambitioner for fremtiden

Casper Nielsen er en rutineret herre i branchen med over 20 års erfaring.

Han har blandt andet stået bag de populære YOGO-butikker i Blokhus, Aalborg og Hjørring. Men nu er han vendt hjem til det, han brænder for.

”Jeg savnede at have mit helt eget sted, hvor jeg kunne sætte mig præg på tingene og lave det mad, som jeg brænder for.”

Og selvom Café Liva lige er åbnet, har Casper store ambitioner for fremtiden.

”Her fra midten af maj begynder vi blandt andet at tilbyde lækre hjemmelavede cocktails og drinks om aftenen, så man kan nyde aftensolen på vores terrasse.”

Vind burgere til dig og dine venner

 Café Liva vil gerne forkæle én heldig læser med 5 valgfrie burgermenuer med pommes frites og sodavand til dig og fire heldigt udvalgte venner.

Det eneste du skal gøre for at deltage er at kommentere Facebook-opslaget (lagt på MigogAalborg Facebook lørdag d. 11. maj kl. 18.20) og skrive navnet på de fire venner, som du vil tage med på roadtrip til Øster Hurup og nyde lækkert mad og (forhåbentlig) godt dansk sommervejr.

Du skal også like opslaget.

Du finder Café Liva på Kystvejen 40f i Øster Hurup.

Motion og socialt samvær under barsel: Mor og far kan komme i form i DGI Huset

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen

Mega hyggeligt.

Det lyder ikke umiddelbart som ord, man ville bruge til at beskrive et fitness hold, men hvis du spørger holdinstruktør og fitnesskoordinator Stine Rex er det netop, hvad Mor og Far i Form er.

Holdet, som udbydes i DGI Huset, er henvendt kvinder og mænd på barsel, og her vægters det sociale lige så højt som det fysiske udbytte.

”Da jeg selv var på barsel, fandtes der kun babysalmesang, så da jeg startede i DGI Huset, tænkte jeg med det samme, at vi skulle tilbyde noget mere til forældre på barsel.

Træningen giver masser af energi til forældrene og mig selv, og mange af dem på holdet bliver venner,” forklarer hun.

En ekstra mødregruppe

Den konstatering kan Mette Dyhrman Sørensen, der har været trofast holddeltager siden juli 2019, tilslutte sig uden tøven:

”Det er et super godt hold, og det er virkelig skønt at komme ud og få både motion og socialt samvær.

Det fungerer som en ekstra mødregruppe for mig.”

Mette Dyhrman Sørensen er mor til tre drenge og har haft to af dem med til træning – hvilket de har elsket, tilføjer hun.

I løbet af sit halve år på holdet er det ikke kun blevet til venskaber, men også en fysisk transformation, der siger spar to.

En gang om måneden måler Stine Rex holddeltagernes fedtprocent og muskelmasse for at finde deres såkaldte body age, der er et udtryk for en persons biologiske alder i kontrast til deres kronologiske alder.

Her er Mette Dyhrman Sørensen gået fra en kropsalder på 39 år til omkring 20 år.

”Jeg har fået meget mere energi,” fortæller hun.

Mette Dyhrman Sørensen med sin yngste dreng til Mor og Far i Form.

Tag baby med til træning

Holdet foregår hver tirsdag og torsdag fra kl. 10.00 til 11.00, og Stine Rex fremhæver at ”alt er tilladt” i deres time:

”Du er velkommen til at have dit barn med til træning, hvis du ønsker det, og du kan også holde en pause i hjørnet, hvis det er det, du trænger til.

Det vigtigste er at være social og komme ned blandt andre.”

Selve træningens indhold varierer fra gang til gang, og der tages hensyn til at mødrene har været igennem en fødsel.

Der laves bl.a. cardio og styrketræning, hvor babyerne også kan bruges som vægte – et syn, der kan smelte selv de mest kolde hjerter.

Vigtigst af alt er der ingen forventning om, at de nybagte forældre skal være med hele tiden – har man kun kræfter til 10 minutters træning, kan man stadig være med.

Det eneste krav for at deltage på holdet er, at du som mor skal have gennemgået den obligatoriske otte ugers lægeundersøgelse.

Læs mere om Mor og Far i Form og tilmeld dig her.

Hvad: Mor og Far i Form
Hvor: DGI Huset, Nordkraft, 9000 Aalborg
Hvornår: Hver tirsdag og torsdag, kl. 10.00-11.00

Spændende foredrag: Få et unikt indblik i uopklarede og genåbnede danske kriminalsager

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Arkivfoto
Arkivfoto

Hvis du elsker at høre om True crime, har du nok at glæde dig til i den kommende tid.

Torsdag den 2. april inviterer Asser Hedegård Thomsen til foredrag om sin dagligdag som retsmediciner, og han gennemgår de foreløbige fund i et større forskningsprojekt om drab i Danmark – det kan du læse mere om her.

Lørdag den 18. april er det så tid til at høre lidt mere om de mange uopklarede og genåbnede danske kriminalsager.

Foredraget er under kyndig ledelse af en af landets mest anerkendte eksperter inden for området.

Frederik Strand er museumsleder for Politimuseet i København og udannet cand. mag. i filosofi og historie samt ph.d. i politihistorie.

Han er forfatter til bøger om bl.a. uopklarede og genåbnede kriminalsager og om Rejseholdets historie.

Foredraget finder sted i Aalborg Universitets lokaler på Strandvejen og en billet koster 245 kr.

Det kan du se frem til

Folkeuniversitetet skriver følgende om foredraget:

“Dobbeltmordet på Peter Bangs Vej, Højbjergdrabet, Conni-/Conny-drabene, Joachim-sagen og de seks kvindemord i Københavnsområdet omkring 1990.

Leder af Politimuseet Frederik Strand har igennem flere år beskæftiget sig med uopklarede drab og genåbnede danske kriminalsager, og denne dag dykker han ned i, hvorfor nogle drabssager er forblevet uopklarede, og hvordan henlagte kriminalsager er blevet genåbnet igennem nye efterforskningsmetoder, hidtil ukendte spor, nye forbrydelser og teknologiske fremskridt.

De uopklarede og genåbnede sager giver også et alternativt indblik i Danmarkshistorien, hvor samfundets randeksistenser kommer til orde, og hvor tidligere tiders livsvilkår og menneskesyn åbenbares gennem kriminalitet.”

Hvad: Foredrag – uopklarede og genåbnede danske kriminalsager.
Hvor: Aalborg Universitet, AAU (s12-14 / 315). Strandvejen 12-14, plan 2, lokale 315. 9000 Aalborg
Hvornår: Lørdag den 18. april kl. 10.00

Du finder billetinfo her.

Opfundet i Nordjylland: Tour de Grillbar er nomineret til en Zulu Award

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Hvert år hylder vi byen, når vi afholder Aalborg Awards. I 2020 finder det sted fredag d. 3. april, og det hører i snart MEGET mere om.

Men det er ikke kun til Aalborg Awards, at folk fra byen har mulighed for at vinde anerkendelse.

De nominerede til dette års Zulu Awards er blevet offentliggjort i dag, og der er aalborgensisk islæt i kategorien “Årets Webstar”.

Internetfænomenet Tour de Grillbar er nemlig nomineret til en Zulu Award i konkurrence med store stjerner som Ruben Søltoft, Ulrikke Falch, Elvira Pitzner og 2 x Mette (Statsministeren og hende som fik hacket sit navn).

Den helt store stjerne i Tour de Grillbar er selvfølgelig Dennis Okkerstrøm, Okker, men bag kameraet finder vi ingen ringere end aalborgenserne Thomas ‘Zjakalen’ Ridderholm og Sebastian Sander, som til dagligt også underholder med MigogAalborg TV.

“Vi er glade for, at et smadret koncept er gået så voldsomt viralt og er blevet nomineret til Danmarks største underholdningspris,” fortæller Zjakalen til MigogAalborg.

Tour de Grillbar går i al sin enkelhed ud på, at Okker smager sig igennem Danmarks mange grillbarer … og uddeler remouladeklatter i stedet for stjerner.

Sebastian Sander står bag kameraet, mens serien er produceret af Zjakalen og Henrik Jøj Jensen, der opfandt fænomenet tilbage i 2015. Musikken står Mathias Bjørnskov for.

Tour de Grillbar har også leveret unikt indhold til vores læsere i form af Tour de Nordjylland, hvor Okker og Zjakalen besøgte de mest legendariske steder i vores region.

Men hvordan skal en eventuel sejr så fejres i ægte Okker-stil?

“Det skal da selvfølgelig fejres med hotdogs og champagne,” afslører Zjakalen.

Tour de Grillbar har samlet set flere millioner visninger på YouTube.

Du kan selv afgive din stemme til ZULU AWARDS 2020 her.

Du kan se meget mere Tour de Grillbar på YouTube.