Roadtrip fra Aalborg: Ny café i Øster Hurup frister med billige burgere

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Sommeren er lige om hjørnet, og selvom Aalborg også er en skøn by i solskin, er der mange af os, der udnytter den korte afstand til vand, strand og sol i en af de mange fantastiske kystbyer i området.

En af de mest populære byer er Øster Hurup, hvor du blandt andet finder en af Danmarks mest børnevenlige strande, og ikke mindst en livlig hovedgade.

Her hersker en helt særlig stemning i det danske sommervejr.

Og lige i hjertet af byen er der kommet en helt ny café, som blandt andet lokker med lækre burgere til yderst skarpe priser.

God mad til en skarp pris

Caféen har fået navnet Café Liva, opkaldt efter ejer Casper Nielsens lille datter.

”Lokalerne trængte til en kærlig hånd, så vi har bygget det hele op fra bunden med en gennemgående renovering og nye møbler overalt,” forklarer Casper.

Café Liva åbnede i påsken, hvor der var fantastisk vejr.

”Vi kunne ikke drømme om en bedre start med godt vejr og glade gæster. Der var fuldt hus hver aften, og vi har kun fået ros og positive tilbagemeldinger fra folk.

Der er endda kommet folk helt fra Hobro og Randers kun for at spise her, så det er vi selvfølgelig meget stolte over.”

Masser af burgere på menuen

Café Liva har et særligt fokus på lækre burgere, som Casper selv har designet fra bunden.

Her kan man blandt andet vælge mellem Bacon Cheese Burger, Fried Chicken Burger, Bøfsandwich, Gorgonzola Burger og ikke mindst Café Livas specielle burger, som er en af de mest populære på menukortet.

Den indeholder både ost, bacon og sprøde løgringe.

Burgerne kan derudover købes til yderst skarpe priser, og til frokost kan man blandt andet købe en Bacon Cheese burger til 65 kr. inkl. kartoffelskiver og Café Livas hjemmelavede mayo.

Menukortet byder derudover på klassiske caféretter som nachos, pastaretter, steaks og stjerneskud.

Café Liva har plads til 36 siddende gæster, mens den lækre terrasse har plads til 26. Lige overfor caféen er der en legeplads, så børnene kan boltre sig under opsyn.

En café for alle

Café Liva vil gerne henvende sig til alle type gæster– om man så er en familie, studerende eller feriegæst.

”Vi laver god mad til billige priser, og vi vil gerne skabe en hyggelig og afslappet stemning, hvor det er rart at være gæst.

Derfor har vi også lavet et åbent køkken, for jeg gider ikke gemme mig bag en lukket dør. Her skal man kunne få en snak om alt lige fra maden til det danske sommervejr.”

Café Liva tilbyder desuden maden som take away, så man eksempelvis kan nyde det på stranden eller ved havnen, som findes kun få hundrede meter fra caféen.

Store ambitioner for fremtiden

Casper Nielsen er en rutineret herre i branchen med over 20 års erfaring.

Han har blandt andet stået bag de populære YOGO-butikker i Blokhus, Aalborg og Hjørring. Men nu er han vendt hjem til det, han brænder for.

”Jeg savnede at have mit helt eget sted, hvor jeg kunne sætte mig præg på tingene og lave det mad, som jeg brænder for.”

Og selvom Café Liva lige er åbnet, har Casper store ambitioner for fremtiden.

”Her fra midten af maj begynder vi blandt andet at tilbyde lækre hjemmelavede cocktails og drinks om aftenen, så man kan nyde aftensolen på vores terrasse.”

Vind burgere til dig og dine venner

 Café Liva vil gerne forkæle én heldig læser med 5 valgfrie burgermenuer med pommes frites og sodavand til dig og fire heldigt udvalgte venner.

Det eneste du skal gøre for at deltage er at kommentere Facebook-opslaget (lagt på MigogAalborg Facebook lørdag d. 11. maj kl. 18.20) og skrive navnet på de fire venner, som du vil tage med på roadtrip til Øster Hurup og nyde lækkert mad og (forhåbentlig) godt dansk sommervejr.

Du skal også like opslaget.

Du finder Café Liva på Kystvejen 40f i Øster Hurup.

Løb langs Stigsborg Havnefront: Tapas og bobler venter ved målstregen

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Er du helt vild med tapas, bobler … og motion?

I så fald har vi fundet det helt perfekte løb til dig.

Stigsborg Havnefront Løbet afvikles næste søndag, d. 22. september, fra 10-13 og indbyder til, at alle slags ben kan være med.

Ruterne er nemlig opdelt i forskellige distancer: 5 km., 10 km., 15 km. og 21,1 km.

Og uanset hvilken rute du vælger, er der altså velfortjent lokkemad i enden i form af tapas og bobler.

Løb med udsigt til Aalborg

Start og målområdet er på kajen i Nørresundby foran Aalborg Kommunes By- og Landsskabsforvaltning.

Her får løberne et fantastik udsyn til Aalborg og dens byggerier; her iblandt Musikkens Hus, som pryder havnefronten med sin arkitektoniske majestætlighed.

Herefter fortsætter ruten langs den gamle jernbane, der fører videre ind til Nørresundbys centrum.

Løberne vil her se broen, der forbinder Nørresundby med Aalborg – og resten af Danmark.

Turen fortsætter herefter ad Engvej, der grænser op til den bydel, der skal opføres i de kommende år. De grønne arealer vil nok derfor være ugenkendelige, hvis du slår vejen forbi igen til næste år.

Få et indblik i nye byggerier

Efter et lille sidespring løbes der langs og over den Nordjyske Motorvej.

Herefter svinges der ind på den nyanlagte: ”Camino Aalborg-Stien”, som ligger helt ned til fjorden, hvor Østre Havn og alt nybyggeriet langs Aalborgs Havnefront bliver en fryd for øjet, den næste 1 km.

Selvom fokusset er på vandet og udsigten til Aalborg, så går ruten også på denne sti/passage forbi området, hvor det nye parkanlæg, skal anlægges.

Parken bliver på størrelse med Kongens Have i København.

På de sidste meter af ruten hilser du på den lille sejlklub Syrens Bådelaug, krydser et infinity bassin og vupti!

… Så har du nuppet 5 km. – og er enten parat til at løbe i mål eller tage endnu en runde.

Du booker din plads her.

Hvad: Stigsborg Havnefront Løbet
Hvor: Stigsborg Brygge 5, 9400 Nørresundby
Hvornår: 22. september 2019, kl. 10

Smagen af jul: Caféministeriet lokker med juletapas og vinbar ad libitum

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Julen sniger sig allerede (næsten) ubemærket ind i Aalborg … men planlægning af julens udskejelser behøver vel ikke at vente så meget længere?!

I hvert fald har Caféministeriet gjort det svært at udskyde forventningens glæde ved at lancere årets Juletapas.

Juletapas er et genialt bud på en aften fyldt med julestemning, hvis du måske er kørt lidt træt i den traditionelle julefrokost.

Tapas er spansk, men menuen er selvfølgelig inspireret af det bedste fra den danske jul. Lige som vi elsker det.

Som med Caféministeriets populære Tapas/Vinbar, hvor du kan drikke og spise alt det, du vil i enten to eller tre timer, er konceptet det samme med juletapas – og så kan aftenen selvfølgelig sluttes af med et udvalg af køkkenets søde sager.

Du skal være hurtig

Hele 11 datoer er meldt ud, hvor Caféministeriet liner et gastronomisk julelandskab op i den hyggelige café i Mølleå – men du skal være hurtig, hvis du skal med.

Aftenerne vil være opdelt i to seatings (17.30-19.30/20-23) og koster hhv. 170 og 215 kr. afhængigt af, om du vil sidde i to eller tre timer.

Fri vinbar kan tilkøbes for samme pris som tapasen, og derudover kan du lade dig forkæle med to cocktails for blot 100 kr.

Årets julemenu starter fredag d. 15. november og kører herefter hver fredag og lørdag til og med d. 21. december (Black Friday) undtaget.

Hvad: Juletapas
Hvor: Caféministeriet, Møllegade 19
Hvornår: 15. november til 21. december

Du booker dit bord her.

 

Hold liv i kærligheden: Tag dit parforhold på date i Vor Frue Kirke

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Vor Frue Kirke har haft stor succes med deres såkaldte pop-in bryllup, hvor ethvert par kunne slå vejen forbi kirken på udvalgte datoer og blive gift på under et kvarter.

Et tilbud, som mange par har benyttet sig af, da dette altså er en nem og overskuelig måde at få sat ord på sin kærlighed i en til tider presset hverdag.

Men hvad sker der så når bryllupseuforien har lagt sig, og alle de praktiske gøremål igen melder sin ankomst?

Har du talt med dit barn i dag? Har du trænet og tjekket e-mails og sørget for sund mad til familien? Ja og ja og ja …

Og hvad med dit parforhold, hvordan trives det? Det er vist OK – så længe jeg ikke hører andet.

Men er OK godt nok? Og stærkt nok? Også i det lange løb?

Parforholdet skal plejes

Vor Frue Kirke i Aalborg og Folkekirkens Familiestøtte, der arbejder med familiers trivsel, er gået sammen om at invitere til en Dinner-dating, hvor parforholdet er hædersgæst.

Fredag 4. oktober bliver der dækket op i Vor Frues stemningsfulde kirkerum til en aften med levende musik, god mad – og inspirerende oplæg om, hvordan du og din partner kan holde liv i kærligheden.

“Når hverdagen kører derudaf, og alle de praktiske gøremål skal fordeles, er det nemt at glemme, at et parforhold er mere end et arbejdsfællesskab.

Det er også en relation, et venskab og et kærlighedsforhold, der har brug for opmærksomhed og omsorg.

Parforholdet skal have noget at leve af, hvis det skal være godt at være i, og hvis det skal klare modgang og problemer,” siger Kamma Graversen, sognepræst i Vor Frue Kirke.

Hun møder jævnligt par, der er gået fra hinanden, fordi benzintanken er kørt fuldstændig tom. De har ikke sørget for re-fill, mens tid var – og bagefter kan de stå tilbage med en følelse af, at beslutningen om skilsmisse var forkert.

“Vi vil med den her aften sætte lys på, at parforholdet som et vigtigt fundament, der skal værdsættes og prioriteres.

For eksempel ved at bruge en fredag aften i en hyggelig og stemningsfuld ramme, hvor det ikke handler om vores børn eller venner – men om os to og det, vi har bygget op sammen,”

Hvad forelskede du dig i?

Aftenens underviser er psykolog Tina Ringer Mogensen fra Folkekirkens Familiestøtte.

Hun vil følges med deltagerne ned ad memory lane – tilbage til forelskelsen.

Hvad faldt du for hos din partner? Hvad bandt jer sammen i den første intense tid, hvor I var overbeviste om, at det her er for ever?

Parrene vil også få viden om de faktorer, der beskytter et parforhold – fx tryghed, venskab og glæde. Og de vil få små øvelser i god kommunikation.

“Sammen med Folkekirkens Familiestøtte vil vi minde moderne og travle mennesker om, at parforholdet også skal have tid i vores kalender.

Det bliver ikke stærkt og lykkeligt og livslangt ganske af sig selv – det kræver noget af dig. Men hvis du beslutter dig for at investere i det, er gevinsten til gengæld stor.

Du får noget dybt og uerstatteligt: Én at dele livet med,” siger Kamma Graversen.

Billetprisen er blot 150 kr. for et par, og billetter kan købes her.

Hvad: Dinner Dating
Hvor: Vor Frue Kirke
Hvornår: 4. oktober, kl. 17-20.30