Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Billige øl og gratis whisky: Café Alpha genåbner med ny ejer

Af Ane Johanne Damgaard

Den 16. januar skiftede nøglen til byens ældste værtshus, Café Alpha, hænder, og døren blev lukket for en stund.

Efter halvanden måneds sliden og slæben er Rune Holm, der tidligere har haft en af Danmarks bedste whiskybarer, Kahytten, klar til at åbne Café Alpha på ny.

850 liter øl er puttet på køl, og whiskyflaskerne er linet up på hylderne. Det kommer ikke til at gå stille for sig, når klokken slår 15.00 fredag eftermiddag.

Billige øl og gratis whisky: Café Alpha genåbner med ny ejer
Arkivfoto af Rune Holm

Fire dages åbningsfest

Café Alpha er blevet smukkeseret og har fået nye billeder på væggene, og kvalitetsspiritussen pynter lidt ekstra i lokalet. Ellers ligner det rundt regnet det ikoniske værtshus, som du kender.

“Eftersom stedet har 124 år på bagen, trængte det til masser af kærlighed og knofedt. I forhold til, hvad jeg havde forestillet mig, der skulle gøres, har vi har nået mere end 130 procent,” siger Rune Holm.

Værtshuset er blevet forvandlet til også at være en whiskybar, og nu er det klar til et brag af en åbningsfest.

Billige øl og gratis whisky: Café Alpha genåbner med ny ejer

Åbningsfesten starter fredag og varer helt indtil mandag.

Det bliver altså fire dages ren fejring af, at Café Alpha er genopstået med en gratis dram til alle, fadøl til 35 kroner og shots til en 10’er.

Lørdag fra kl. 14.00-18.00 kommer der endda til at være en mini-whiskysmagning på forskellige Annandale whiskyer, der koster mellem 800-1.300 kroner. Og det er HELT gratis at deltage.

Billige øl og gratis whisky: Café Alpha genåbner med ny ejer

Og så kører de blandt andet også med Irish Coffee til 50 kroner.

“I min whiskybar er vi efterhånden blevet kendt for at lave Aalborgs bedste Irish Coffee – om der bliver tid til at servere den de første dage, er et godt spørgsmål.

Den kræver både tid og kærlighed, og vi regner med at få fuldt hus både fredag og lørdag,” siger Rune Holm.

Som noget helt særligt har Rune Holm også fået produceret to fadøl fra Hadsund Bryghus, som du kan købe eksklusivt hos Café Alpha.

I Café Alphas ånd

Whiskybaren Kahytten har du i de sidste tre år kunnet besøge i Vejgård. Men den 10. december 2022 blev sidste gang, du kunne sippe til en Irish Coffee eller en whisky hos Kahytten.

Nu er Whiskybaren Kahytten og Café Alphas to formidable koncepter blevet slået sammen til ét under navnet Whiskybaren Café Alpha.

“Vi har forsøgt at holde godt fast i Alpha-ånden med hyggen og den gode stemning, men samtidig kombinere den med spiritus af høj kvalitet, specialøl og en masse smagninger og events,” siger Rune Holm.

Som byens ældste værtshus har Café Alpha rigtig meget historie og mange traditioner med sig. Det var vigtigt for Rune at bevare stemningen og fortsætte traditionerne.

“Man kan stadig rafle og få Tuborg til 22 kroner,” siger han.

Whiskybaren Café Alpha kommer til at holde åbent alle dage undtagen tirsdag.

Fra mandag til torsdag er åbningstiderne 15.00-00.00, mens de fredag til lørdag holder åbent fra 14.00 til 03.00 og søndag fra 13.00-22.00.

Del artikel

Andre læser også