Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Danserestauranter og smugkroer: Kom på byvandring med koncert i Aalborg

Af Michael Qureshi
Ritz Safari Bar fra gamle dage
Ritz Safari Bar fra gamle dage

Et nyt kultursamarbejde ser denne sommer dagens lys.

Det er KORMA (Kompetencecenter for Rytmisk Musik Aalborg), der sammen med Aalborg Historiske Museum har udviklet et helt nyt produkt – byvandring og koncert.

Begge parter håber, vil tiltrække nye målgrupper og blive begyndelsen til flere sjove produkter til glæde for et bredt publikum.

 Det nye partnerskab indledes med en times byvandring i Det glade Aalborg, hvor publikum tages med rundt i byens forlystelseshistorie de seneste 200 år.

Det er en farverig fortælling om danserestauranter og smugkroer og en by, der i 1904 kom på forsiden af alle landets aviser som Danmarks Sodoma, fordi Aalborg havde lands-rekord i kønssygdomme.

Danserestauranter og smugkroer: Kom på byvandring med koncert i Aalborg
I 1960’erne samledes de unge på blandt andet Ambassadeur, der lå på Vesterbro. Her var dans, musik og festlig stemning til langt ud på natten. På de musikalske byvandringer kan man opleve stemningen fra dengang, når der på Duus Vinkjælder bydes op til dans med musik fra blandt andre Liva Weel, Rachel Rastenni og Josephine Baker. Foto: Nordjyske Museer

Koncerter på Duus Vinkælder

Turen slutter foran en af Aalborgs legendariske beværtninger, den mere end 100 år gamle Duus Vinkjælder i det historiske Jens Bangs Stenhus.

Indenfor er fem veloplagte musikere klar til at tage publikum med tilbage til mellemkrigstiden svingende toner.

I øvelokalet lige nu arbejdes der med musik af og med Kai Norman Andersen, Osvald Helmut, Liva Weel, Rachel Rastenni, Leo Mathisen og Josephine Baker tilsat nyere musik i ældre klæder.

“Vi har store forventninger til dette nye partnerskab,” siger Lars Christian Nørbach, der er museumsdirektør på Nordjyske Museer, som Aalborg Historiske Museum er en del af.

Danserestauranter og smugkroer: Kom på byvandring med koncert i Aalborg
Et af byens pænere steder var Konditori Kristine (1931-1982), som lå på hjørnet af Vingårdsgade og Vesterbro. Det var meget populært, og deres kager og chokolader var kendte langt ud over Aalborgs grænser. Foto: Nordjyske Museer

Historien får nyt liv med musik

Han uddyber;

“Museet har de seneste år haft stor succes med forskellige byvandringer – ikke mindst den konkrete i det glade Aalborg.

Nu får netop den historie nyt liv i form af levende musik i historiske omgivelser, og det vil helt sikkert være med til at tiltrække nye målgrupper – både til museets og KORMA’s arrangementer og forhåbentlig også Duus Vinkjælder.”

 Det nye samarbejde er blevet til med støtte fra Aalborg Kommunes genstartspulje, som har gjort det muligt at parterne sammen har kunnet udvikle og lægge grunden til et produkt, der senere kan bygges videre på.

Historiefortælling og musik går jo hånd i hånd, så det er et super spændende samarbejde for os at være med i.

På den lange bane rummer det her projekt uendelig mange muligheder,” siger Søren Burholt Kristensen, der er daglig leder af KORMA.

I første omgang udbydes fem byvandringer og koncerter hen over sommeren, og takket være midlerne fra genstartspuljen kan billetprisen holdes på 145 kr. + gebyr.

Der udbydes 30 billetter pr. arrangement, og billetsalget er netop åbnet på nordjyskemuseer.dk.

 Tid og sted

Alle byvandringer indledes kl. 18.30 foran Aalborg Historiske Museum på Budolfi Plads og varer ca. 1 time.

Koncerten på Duus begynder kl. 20, så man har god tid til at finde en plads og et glas, inden koncertstart.

Onsdag 7. juli

Onsdag 14. juli

Tirsdag 20. juli

Onsdag 4. august

Onsdag 18. august

 Billetpris:

145 kr. + 5 kr. i gebyr

Billetsalg på nordjyskemuseer.dk

Del artikel

Andre læser også