Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Særlig campingvogn kommer rundt: Ny byudviklingsplan på vej i en større del af Aalborg

Af Michael Qureshi

En byudviklingsplan lyder på papiret ikke særlig sexet, men det er faktisk en rigtig vigtig proces, hvor borgerne også bliver hørt omkring, hvad de har af ønsker for deres nærområde i fremtiden.

Det østlige Aalborg, som geografisk dækker over Aalborg Øst, Gug, Universitetskvarteret, Sønder Tranders, Nørre Tranders, Øster Uttrup og Øster Sundby, er i rivende udvikling.

Nye projekter af enhver størrelse ser dagens lys, indbyggertallet stiger og nye arbejdspladser etableres.

For at sikre en sammenhæng mellem udviklingen, hverdagslivet og identiteterne er der brug for en byudviklingsplan for området.

Men hvad er en byudviklingsplan egentlig? Og er det ikke bare sådan noget kommunalt skrivebordsarbejde?

“Nogle gange er man bare fra starten bagud på point, når vi kommer som kommune og vil fortælle om et projekt.

En kommune er mange ting, men sexet og utraditionel er desværre sjældent mærkater, der bliver brugt til at beskrive os,” udtaler rådmand for By- og Landskabsforvaltningen Hans Henrik Henriksen med et smil og fortsætter;

“I byudviklingsprojekter forsøger vi at involvere borgere fra bydelen, men det er ikke altid lige let at få deres opmærksomhed – især ikke når emnet er abstrakt, som en strategi for en bydel godt kan være.”

Særlig campingvogn kommer rundt: Ny byudviklingsplan på vej i en større del af Aalborg

Bruger nye metoder for at få borgerne i tale

Med byudviklingsplanen for det østlige Aalborg har kommunen derfor besluttet at afprøve nogle nye og lidt alternative borgerinddragelsesmetoder.

“Vi har prøvet at tænke lidt ud af boksen med det her projekt.

Der er selvfølgelig borgere, der responderer godt på de traditionelle borgermøder, men fra erfaring ved vi, at et møde fra kl. 19 til 21 ikke nødvendigvis tiltaler de unge eller børnefamilierne i en travl hverdag, hvilket selvfølgelig er helt forståeligt,” siger Hans Henrik Henriksen.

Han supplerer;

“Vi har derfor lagt hovederne i blød og forsøger os med nogle nye måder at komme i kontakt med så bred en del af befolkningen som muligt.

Nu er vi bare spændte på at se, hvordan det bliver taget imod.”

Særlig campingvogn kommer rundt: Ny byudviklingsplan på vej i en større del af Aalborg

Campingvogn, kunstgræs og snoller

I samarbejde med værkstedet Råt&Godt har kommunen blandt andet udsmykket en campingvogn, som i debatperioden skal turnere rundt i det østlige Aalborg.

Campingvognen har fået en omgang street art af rapper Johnny Hefty, og når den slår støttebenene ud og åbner dørene bliver der pyntet op med kunstgræs, havemøbler, legehus og stigegolf samt popcornmaskine og snoller til de små og kaffe til de voksne.

Campingvognen kan findes i det østlige Aalborg på følgende datoer og placeringer

  • Aalborg Øst ved Føtex – lørdag d. 21. august mellem kl. 11 – 14, Niels Bohrs Vej
  • Gugløbet – søndag d. 22. august mellem kl. 9 – 12, Gug Boldklub, Gl. Vissevej
  • Grønlands Torv – søndag d. 29. august mellem kl. 14:30 – 17:30, Grønlands Torv
  • Universitetskvarteret ved Fakta – fredag d. 3. september mellem kl. 15 – 18, Mistrals Plads
  • Aalborg Øst ved Netto – lørdag d. 4. september mellem kl. 11- 14, Tornhøjvej

Animationsfilm og temadag i folkeskolen

Aalborg Kommune har som en del af projektet også fået lavet en animationsfilm, der i debatperioden skal sætte fokus på borgerinddragelse.

De 6 skoler i det østlige Aalborg bliver også involveret i byudviklingsplanen.

En 5. klasse og en 8. klasse på hver af skolerne kommer til at deltage i et læringsforløb, hvor børnene blandt andet skal på byvandringer og tale om, hvad der fungerer godt i deres hverdag, og hvad der kan forbedres.

Borgermøde hjemme fra sofaen

Rosinen i pølseenden af debatperioden for byudviklingsplanen for det østlige Aalborg bliver et digitalt borgermøde, hvor man hjemme fra sin egen sofa kan hoppe med til mødet og få mulighed for at stille spørgsmål eller komme med kommentarer.

“Det vigtigste fundament for en byudviklingsplan er at snakke områdets beboere – det er nemlig dem, der er eksperter i deres lokalområde og ikke os.

Hvad synes de er fedt? Hvad fungerer ikke? Hvad bruger de kvartererne til?

Med den viden er det meget nemmere at skabe en strategi, der forsøger at favne alle interesser,” forklarer Hans Henrik Henriksen.

Fakta

Byrådet i Aalborg Kommune vedtog i december 2019, at der i 2020 igangsættes en byudviklingsplan for det østlige Aalborg. Det østlige Aalborg er et stort område, hvor Øster Uttrup, Øster Sundby, Nørre Tranders, Aalborg Øst, Universitetskvarteret, Sønder Tranders og Gug indgår.

Tilsammen bor der omkring 30.000 borgere, og området favner en bred vifte af bystrukturer, identiteter, udviklingsprojekter mv.

Del artikel

Andre læser også