Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Flyttes igen: Her er bytteboksens nye placering

Af Nathalia Hentze Nielsen

I 2023 lancerede Aalborg Forsyning bytteboks-konceptet, der skal gøre det nemmere at genbruge mere.

Først blev den åbnet i Aalborg Vestby – senest på Suensonsgade – men nu får den en ny placering.

I en pressemeddelelse melder Aalborg Kommune, at den fremover kommer til at stå på Stigsborg; i første omgang fra den 9. oktober til 20. november 2023.

Det er Aalborg Renovation og Stigsborg P/S, som har indgået en aftale om den midlertidige placering.

Beboerne på Stigsborg inviteres til indvielsesevent tirsdag d. 10. oktober kl. 17, hvor bytteboksen fremvises sammen med mobilitetshusets øvrige tilbud (delebil, cykelpusleplads, pakkeboks, udsigtsplatform mm.).

Til eventet opfordres alle til at medbringe deres genbrugsguld, og der dannes en gruppe af bytteboks-superbrugere, som får til opgave at ”passe” bytteboksen og følge med i brugen af den i testperioden med henblik på en blivende dele-/bytteløsning.

Kan bruges frit af alle

I bytteboksen kan beboere og borgere i nærområdet stille aflagt porcelæn, bøger, nips, mindre indbo og andet genbrug, der stadig fungerer og har brugsværdi.

Dermed kan genbrugsguldet komme til at gøre gavn for andre borgere, som måske lige står og mangler netop den ting. Bytteboksen kan bruges frit af alle.  

Praktisk information:
Bytteboksen er en upcyclet og ombygget 10 fods container 3×2,4m, indrettet med reoler, bøjlestang ol.

Der er reserveret et areal til bytteboksen i det sydvestlige hjørne af stueetagen i Mobilitetshuset ved Stigsborg Bygade.

Bytteboksen har stået på forskellige placeringer i Aalborg Vestby siden april 2023 og placeres på Stigsborg i en 6 ugers periode fra 9. oktober til 20. november 2023.

Bytteboksen er åben for offentlig adgang 24 timer i døgnet alle ugens dage.

Et særligt formål med placeringen på Stigsborg er at teste bytteløsninger af i en helt ny bydel under udvikling og en bydel med en egen organisering i form af en overordnet grundejerforening/bylivsforening.

Tanken er, at testperioden skal danne grundlag for involvering af beboerne i udviklingen af en permanent dele-/bytteløsning i mobilitetshuset.

Del artikel

Andre læser også