Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

En grønnere jul: Her kan du bytte dig til nye kalendergaver

Af Stine Kjølby Christensen

Julen er hjerternes fest, men det kan også være en tid fyldt med stress, overforbrug og ikke mindst den trættende jagt efter gaver, gaver og … flere gaver.

Især den klassiske pakkekalender kan trække tænder ud, selvom den er en elsket tradition. Den kan ofte føre til unødvendigt overforbrug og 24 intetsigende gaver, der hurtigt går i glemmebogen.

Aalborg Bibliotekerne har nu taget et skridt imod en grønnere jul ved at introducere en “delereol” på Hovedbiblioteket, hvor fokus er på at bytte sig til nye kalendergaver og andre skatte, der ellers ville samle støv derhjemme.

En grønnere jul: Her kan du bytte dig til nye kalendergaver

Byt til nyt

Har du legetøjskasserne fuld af ting, der ikke længere bliver brugt, og samtidig et barn, der med julelys i øjnene ser frem til december, hvor 24 nye stykker legetøj helst gerne skulle flytte ind? Så kan du med fordel lægge vejen forbi delereolen.

Her er idéen, at man kan bytte sig til nyt, og ved at aflevere et stykke aflagt legetøj, er du fri til at tage et nyt med hjem.

Har du en masse i overskud, men ikke behov for nyt, tager Aalborg Bibliotekerne selvfølgelig også imod disse med kyshånd.

Kalendergavedonationskasserne vil være tilgængelige indtil jul, mens resten af delereolen er åben hele året.

Via delereolen kan du nemlig også donere, bytte eller finde hobbymaterialer (tekstil, pap, perler etc.) til dine kreaprojekter.

En grønnere jul: Her kan du bytte dig til nye kalendergaver

Selve idéen til deleordningerne er vokset ud af Aalborg Bibliotekernes nye Folkeværksted, hvor tanken er, at det er borgerne – og det, de brænder for – der skal præge, hvad der sker.

Værkstedet ligger på Hovedbiblioteket, hvor de har ryddet bibliotekets nordlige ende, så der kan huses workshops, DIY-temadage, klubber, aktiviteter og andre fællesskabende tiltag – af og for borgere.

Del artikel