Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Trist og forsømt: Bytorv skal snart forskønnes

Af Nathalia Hentze Nielsen
Lindholm Torv i Nørresundby på hjørnet af Viaduktvej og Stationsvej (data fra Styrelsen for Dataforsyning og Infrastruktur, Skråfoto, april 2023).
Lindholm Torv i Nørresundby på hjørnet af Viaduktvej og Stationsvej (data fra Styrelsen for Dataforsyning og Infrastruktur, Skråfoto, april 2023).

Det er ikke alle byens torve, der er lige flotte.

Tag for eksempel Lindholm Torv på hjørnet af Viaduktvej og Stationsvej. Her vil Aalborg Kommune i løbet af vinteren lave ændringer og nye grønne tiltag, så torvet kommer til at fremstå mere grønt og åbent.

Det skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Rådmand i By og Land Jan Nymark Rose Thaysen glæder sig over, at torvet nu får et løft og håber, at det får flere til at benytte sig af pladsen.

“Jeg har tidligere lagt vejen forbi Lindholm Torv sammen med et par af mine gode medarbejdere, og mit indtryk var, at det så trist ud og ikke just indbød til ophold og hygge.

Torvet har desværre været forsømt gennem flere år, og det er en skam, men nu skal der ske en forskønnelse, som skal gøre torvet langt mere indbydende, og samtidig skal det styrke den grønne struktur i området.

Jeg håber, det vil medføre, at flere borgere fremover vil benytte Lindholm Torv og eventuelt blive ledt videre til det for udefrakommende lidt skjulte grønne anlæg ved Lindholm Station, der har en indgang lige overfor torvet” fortæller rådmanden.

Aalborg Kommune forventer at gå i gang med omdannelsen af torvet i uge 46.

Kobling til stationsanlæg

Det nye fokuspunkt for torvet bliver en eksisterende skulptur, der flyttes fra rundkørslen ved Thistedvej/Lindholm Brygge.

Desuden bliver torvet udformet med små græsbakker i en græsplæne, lindetræer og bøgehække samt en flisebelagt stiforbindelse gennem torvet.

For at lave en kobling til stationsanlægget overfor torvet, udtynder Aalborg Kommune noget af den eksisterende randbeplantning ved anlægget, så det grønne areal bliver mere åbent og indbydende for folk, der færdes ved torvet.

En del af det areal, der indgår i omdannelsen, er privat ejet. Derfor er projektet et samarbejde mellem Aalborg Kommune og den private ejer.

Genbrug af materialer

Fliserne, der skal udgøre den nye stiforbindelse, er en ny sekskantet belægningsflise, der matcher skulpturens kantede formsprog.

Flisen er lavet af genbrugsbeton, men er et robust materiale af professionel kvalitet til trods for, at det er lavet af betonaffald.

Aalborg Kommunes Entreprenør modtager de gamle fliser til knusning, og på den måde kan det materiale også genanvendes, så det kan få nyt liv i andre projektet.

Del artikel

Andre læser også