Byrådsmedlem i Aalborg står bag mail: Perlefirma ændrer hud-navn efter undren

Skrevet af: Michael Qureshi

Et byrådsmedlem fra Aalborg byråd vækker i disse dage opsigt i flere større danske medier.

Det hele bunder i, at Lisbeth Lauritsen byrådsmedlem i Aalborg fra Socialdemokratiet valgte at skrive en undrende mail til perlefirmaet Hama.

I disse tider med #blacklivesmatter og en opblusset krænkelses diskussion studsede hun over, at Hama kalder deres beigefarvede perle for hud. Det navn ændrer perleproducenten nu. Det skriver Ekstra Bladet.

“Det er jo den samme problematik, vi har med plastre. Hvorfor skal hudfarve absolut associeres til lyserød? Og hvad vil det egentlig sige at være lyserød?,” siger Lisbeth Lauritsen til Ekstra Bladet og fortæller, at hun blev opmærksom på det, da hun lagde perler med sine børn.

Vil ikke genere nogen

Hos Hama var der hurtig respons og reaktion, og nu ændrer man navnet fra Hud til Mat Rosa.

“Hama skal ikke genere nogen, hvis nogen kan føle sig stødt over det. Hama er kreativ leg, hygge og læring. Der skal ikke være nogen, der er kede af det på baggrund af det,” siger direktør Lene Haaning fra Hama til TV2  Nord.

ALL YOU CAN EAT BBQ-FESTIVAL PÅ BONE’S

MigogAalborg laver i samarbejde med Bone’s på Havnefronten i Aalborg en BBQ-festival. Spis løs af American Spareribs, Roasted chicken, Smoked Sausage, Pork belly Ribs, fries, slaw andet tilbehør og selvfølgelig dessert for kun 229 kr. (børn 99 kr.) – du kan kun opnå tilbuddet ved at bestille her