Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Tæt på grønt lys: Her skal bygning rives ned i gågade i Aalborgs midtby

Af Michael Qureshi

Der mangler kun et flertal fra byrådet i Aalborg, før nedrivningen af en bygning i den ene af Aalborgs gågader kan igangsættes.

Det er et ønske fra City Ejendomme Aalborg, som ejer bygningen, at nedrive og ombygge den eksisterende bebyggelse og erstatte den af en ny og mere tidssvarende bebyggelse.

Det drejer sig om ejendommen, der dækker Algade 10-12, hvor man ikke mener, at bygningen opfylder nutidens krav til butiks- eller boligformål, bl.a. ift. rumhøjde, butiksudstilling m.v.

By- og Landsskabsudvalget har gennemgået et forslag til en ny lokalplan samt en række indsigelser fra både borgere og foreninger og er endt med en konklusion om, at man anbefaler det.

Bygningen blev ombygget i 1933

Derfor skal byrådet nu tage endelig stilling til det, og i langt de fleste tilfælde følger man By- og Landskabsudvalgets anbefalinger.

De indsigelser der har været går primært på, at bygningen er beskrevet som en unik husrække fra renæssancen (1600-tallet) og udpeget som bevaringsværdig.

Dette skete på baggrund af en arkæologisk forundersøgelse udarbejdet af Aalborg Historiske Museum.

Men til det lyder modsvaret i forslaget om en ny bygning;

“Det kan dokumenteres, at Algade 10 blev meget kraftigt ombygget i 1933.

Fodaftrykket forblev det samme, men ombygningen forandrede stort set hele bygningsværket.

Både for- og baghus opføres i den nuværende bygnings fodaftryk, som kan tilbagedateres til 1600-tallet dog med en mindre udvidelse mod nord.

Herudover skal bebyggelsen udformes, så den passer naturligt ind i Algades skala og karakter,” lyder det fra City Ejendomme Aalborg.

Planen er, at man vil have butikker eller restaurant, café, kaffebar eller andet lignende i stueetage og 1. sal med boliger på øverste i 2. sals højde.