Byens største burgertest er klar: Her er Aalborgs bedste burgere

Skrevet af: Michael Qureshi

Af Mads Schytte, gastromand.dk (med støtte af det øvrige burgerpanel fra migogaalborg)

Aalborg er og bliver en burgerby.

Det kan man slet ikke komme udenom, og det bliver kun endnu vildere. For nu er de dedikerede burgerrestauranter også begyndt at poppe op.

Grillen Burgerbar har fået en forrygende start nede ved Nytorv, og i sidste uge meldte WeDoBurgers ud, at de åbner deres største restaurant i landet lige her i Aalborg.

Derfor var det oplagt, at vi selvfølgelig skulle lave den ultimative kåring. Hvem har Aalborgs bedste burger. Og ja, det har faktisk været en hård og tidskrævende omgang.

Vi gik efter nogle forskellige kriterier.

  • Spisestederne skulle ønske at være med i testen 
  • Kandidaten fra hvert sted skulle være en burger i normal størrelse
  • Vi har udvalgt steder ud fra en bruttoliste om, hvem der havde kvalitet i deres burgere.
  • Vi har ikke taget de klassiske fastfood-steder med som McDonalds, Burger King, Carls Jr. etc

Vi har valgt at kåre en Top 5.

Så vi starter med dem frem til  Top 5, som er lagt i en vilkårlig rækkefølge.

Cafe Vi 2

Der er lidt for meget ”Cafe-Burger” over Cafe Vi 2’s ellers gode bud. Bollen er den gode gamle focacia/ciabatta lignende type, som er sprød fremfor blød. Det er temmelig svært at spise burgeren ud af starte med toppen, til gengæld smager den faktisk ret godt, hvis du lige napper den ved siden af resten.

Ellers er det tomat, friske agurker og rucola hvor jeg faktisk ikke foretrækker nogle af elementerne – tomat kan gå an – men agurk skal være syltet og rucola synes jeg er for bittert og ødelægger smagen.

Bøffen var gennemstegt hvilket er synd da det var af høj kvalitet. På den positive side var osten god og det var deres urtemayo der fulgte med også. Så hvis du har hang til nostalgi og savner Aalborgs Cafeburger så er det måske et sted for dig.

C.W. Obels Plads 2

Café Vi2
Restaurant MEAT

Alt kødet på MEAT er lavet på ægte grill, og det smager man også tydeligt i burgeren. Det er som på en lun sommeraften, hvor man selv har gang i hjemmegrillen. Det er en solid 200 g Himmerlands oksekøds-bandit, man skal igennem. Sesam-bollen er ristet og er den mere hårde model, hvor der skal bruges lidt kræfter på at skære igennem. De kører deres specielle MEAT-dressing som er ganske godkendt. Fritterne er lækre og med en god mayo serveret til. Der er sådan set styr på alle detaljerne i burgeren på restauranten, der er rykket ned i Vesterå, men den er også meget klassisk og skiller sig ikke specielt ud.

Vesterå 1

MEAT

Spiret

Spiret leverede en ganske fin burger med en god bøf, som ikke var gennemstegt og en god relish. Videre kommer den med ost og bacon, salat, tomat, agurk, rødløg. Agurken var desværre frisk, hvilket for mig er helt galt – den skal være syltet.

På trods af at bollen ikke var blød, var den faktisk ret god. Mit gæt er, at de bager den selv. Det trækker afgjort op! Den ligner desværre stadig lidt for meget en klassisk cafe-burger og i den kategori ville den sikkert vinde, men som ren burgertest er den ikke i toppen.

Boulevarden 24

Spiret

Holy Cow

Holy Cow åbnede i efteråret 2016 i Shoppen, og har ret hurtigt vist sig som et perfekt supplement til den også relativt nye biograf lige ved siden af. Holy Cow gør tingene lidt mere anderledes end så mange andre steder. Det er tydeligt, at de efter dansk standard går egne veje.

Da vi besøgte dem var der rigtig mange stærke elementer ved deres burger. Lige fra serveringen med den store kniv som en pæl igennem burgeren til de forskellige smagsdetaljer i den.

Det er én af de burgere, hvor du ved første bid tænker, at du sagtens kan klippe to – men du bliver klogere – vi fik eksempelvis den med trøffelcreme og den søde men sprøde bolle. Vi siger ikke Holy Cow – men Holy Fuck.

Shoppen City Syd

Holy Cow
Landmad

Landmad spiller lidt på det med at gårdbutikken er rykket midt ind i byen. De har faktisk et ret omfattende menukort, og de laver hver dag rigtig mange burgere. Den vi smagte var “Godsejerens Burger”.

Den er lavet på oksekød fra Himmerland, ost, bacon, hjemmerørt mayo, syltede løg, relish på agurk, bacon og med en tilhørende salat, der mest minder en coleslaw hvor den fede mayo-baserede dressing er erstattet af sødlig vinaigrette. Burgeren er vildt lækker og meget velsmagende, godt stegt og et godt bud på et twist af en “normalburger”.

Vesterå 5

Gastromand i Aalborg
Landmad
Cafe Peace

Peace er en af byens mest besøgte caféer og en af grundene er deres burger. De har også fundet opskriften på en god burger. Grillet oksebøf i blød hvedebolle lidt grønt, lagret cheddar sprød bacon. Gode håndskårne fritter.

Bøffen havde fået 30 sekunder for meget – hvis det reguleres så den bliver rød, er vi tætte på at have en af Aalborgs bedste. Bøffen havde “charcoal” flavour som trækker voldsomt op! Hvis du vil have en med lidt mere skud på, har de også en “Chili-udgave” med  chipottlemayo, cheddar, salat, tomat, løg, yellow mustard, jalapenos og grillet chili.

Boulevarden 4



WeDoBurgers

Der er ingen tvivl om, at WeDoBurgeres ligger højt på skalaen over en helt plain burger. Blød bolle, velstegt bøf og velsmagende ost men en lille smule smag af røg! De er simple og absolut velsmagende og af høj kvalitet.

De kommer langt ved, at de ikke forsøger at gøre en burger til mere, end hvad den i realiteten er. Deres burger er gennemført men ikke så overraskende. Det bliver fedt, når deres nye restaurant i Borgergade åbner, hvor man kan sidde og nyde burgeren og de superlækre fritter med det smagsfulde krydderi.

Sankelmarksgade 9

Caféen 

Den er virkelig overset i Aalborg. Dels fordi man næsten ikke spotter indgangen helt ovre i hjørnet, og så er det måske ikke sådan en café, man bare lige vader forbi. Men hvis man kender niveauet på deres burgere, så kommer der straks en anledning til at vælge dem frem for så mange andre.

Der er virkelig kælet for Briochebollen og bøffen. Vi smagte blandt andet deres spicy burger og selvfølgelig klassikeren. Deres “hemmelige” dressing smager fantastisk og gør, at den lige skiller sig ud.

Gammeltorv 4

Caféen på Gl. Torv
Her kommer de 5 bedste burgere i Aalborg
5. Delimarché Café

Denne café er stadig en perle ude på Eternitten, som mange fra Aalborg endnu ikke kender. Men så tag derud på en fredag, hvor de serverer deres fredagsburger, og så kommer du helt sikkert igen.

Hvis man dykker ned i selve burgeren, så er der rigtig mange detaljer i den, som gør, at du får mange smagsnuancer ind for hver bid. Bollen er hjemmebagt og perfekt ristet. Deres syltede rødløg og gulerodsskiver er virkelig vanedannende, sprøde baconstykker og en perfekt stegt bøf og de ligger tæt på toppen.

Alexander Foss Gade 15

Burgeren på Delimarché Cafe
4. Grillen Burgerbar

Så er vi nået til Top 5, hvor det nyeste skud på stammen af burgerrestauranter dukker op. Grillen Burgerbar har indtaget Aalborg med storm, og de har stort set fyldte borde hver eneste aften. Man forstår det godt.

Vi var derinde så sent som tirsdag aften for at lave en anmeldelse og for at sikre os, at de kom med i burgertesten. Det er en klassisk amerikansk juicy burger, hvor kødoplevelsen er fuldstændig gennemført. Den har den kvalitet, at den rent faktisk kan spises med hænderne. Der er bare godt håndværk, og der ligger meget arbejde i at ramme den spot on. Som et plus til Grillen er deres menukort på burgere ret varieret og flere spændende bud.

Ved Stranden 1

The Pablo Project
 
3. Cafeministeriet

Hånden på hjertet – jeg havde bestemt ikke forventet meget af Cafeministeriets Burger og hvorfor så ikke tænker du? Jo Cafeministeriet var vel en af de første caféer, som virkelig slog igennem i Aalborg, og nok dem som var først med “Caféburgeren” – du ved den med ciabatta bollen som flænser ganen, rucola salat som man kun kan undre sig over og oksekød af tvivlsom karakter. Not any more!

Nu snakker vi blød bolle hjemmelavet tomatchutney med røget chipotle-chili og basilikum, rødløg, irsk cheddar ost, syltede agurker, ravigotte sauce, crispy bacon og blandet salat. Som om det ikke var nok laver de også en lidt alternativ burger med grillet hakkebøf, svampe, cremet svampesauce, serranoskinke, cornichons, frisk spinat, rødløg og mayo.

Hertil grove fritter og urtemayo. Den første var virkelig lækker og godt bud på en god klassisk chesse burger – den sidste var en fed overraskelse og godt bud på et alternativ – begge bøffer stegt rosa som de skal! Godt gået.

Møllegade 19

2. Vesterå

Endnu en af Aalborgs helt gamle caféer, som har været med siden begyndelsen. Den hyggelige stemning har altid dannet grundlag for mangfoldigheden, hvilket tydeligt ses på de mange forskellige gæster som besøger caféer – unge som gamle. Thorsten har haft caféen i adskillige år og laver en temmelig omtalt burger.

Derfor var det også den café, som vi besøgte som den første. Grillet hakkebøf fra Hereford kødkvæg, smeltet cheddar, øko brioche burgerbolle, hjemmerørt mayo, bøftomaf, friske øko løg, hjemmesyltede agurker, bacon og en temmelig awesome “texas bourbon BBQ” samt frisk salat. Den er god og absolut velsmagende – vi snakker kvalitet frem for kvantitet – helt afgjort. Perfekt stegt bøf og dejlig dressing – vi er fans men kunne egentlig godt have spist halvanden.

Vesterå 4

Vesterå

 

 

AALBORGS BEDSTE BURGER

1. Vestre Baadelaug

Må vi præsentere vinderen i vores gigantiske burgertest.

Den gode gamle forening, som mange desværre den dag i dag tror er lukket for offentligheden. Intet kunne dog være længere fra sandheden. Vestre Baadelaug gjorde sig bemærket i 2013 ved at vinde prisen for årets bedste Bøfsandwich!

Men det er så ikke det eneste, de er gode til at lave. For deres klassiske burger er også awesome. VB – det hedder restauranten i daglig tale, har lavet et ny burger som kommer i blød broiche lignende bolle, velstegt bøf, karamelisteret løg, syltede løg, masser af bacon, cheddar og thousand island dressing. Det er klassisk med et twist!

Den er voldsom, og der er 100 % mæthedsgaranti – den smager godt. Hvis vi skulle have et kritikpunkt så er det, at den måske er for voldsom og har lidt af det hele. Men hey, man skulle være et skarn, hvis man klagede over det.

Vi har kun et råd til jer – ud og smag burgeren på VB.

Bådehavnsvej 6

Her er Aalborgs bedste alternative burger
Wildebeest

Gastropubben Wildebeest fortjente at være en del af burgertesten. Deres burgers-sliders er pragtfulde, og skal smages, hvis I ikke allerede har prøvet det. Men portionerne er små, og du får flere forskellige bud på en lækker burgeroplevelse. Wildebeest tryllebinder med flere små smagsdetaljer i deres sliders, og vi hylder dem for at skabe et stærkt alternativ.

Østerbro 12

Kendis-kokken Claus Holm blandt hovednavnene: Aalborg får sin første madfestival

Claus Holm bliver også én af hovednavnene til festivallen. Foto: David Bering

Skal du med? Middag med byens bedste udsigt for 265 kr.

Skrevet af: Michael Qureshi

På torsdag den 26. oktober har vi helt eksklusivt fået lov til at afholde en ClubAalborg-aften på lækre Restaurant JØRN på Utzon Center.

Og du kan komme med, selv hvis du ikke er ClubAalborg-medlem. For vi ønsker at give alle mulighed for at opleve, hvordan en ClubAalborg-aften foregår med fokus på god mad og ikke mindst gode priser.

På torsdag præsenterer Restaurant JØRN en lækker 3 retters menu med fortolkning af danske klassikere for blot 265 kr.

Læste du vores anmeldelse af JØRNS frokost forleden? – ellers så er den her

Garanti for smukke rammer

Hvis man ønsker den helt store spiseoplevelse, så bør man tilkøbe på aftenen vinmenu til blot 225 kr. oveni.

Der er garanti for smukke rammer med udsigt ud til Havnefronten og Limfjorden. De smukke lys, når mørket har sænket sig. Og så er det bare helt specielt at spise på selve det smukke Utzon Center.

Middagen er fra 19.00-22.30, og man kommer igennem nogle dejlige retter, som det dygtige køkken anretter.

Aftenen er en ClubAalborg-aften, men vi har helt ekstraordinært åbnet op for, at man kan booke udefra.

Byder på nyhed i næste måned

Det gør vi, fordi vi tror, at når man først har oplevet det specielle ved en ClubAalborg-aften, så vil man gerne prøve nogle af de andre steder, vi hver måned byder på.

For på tirsdag den 24. oktober er der også ClubAalborg-aften på Caféministeriet med fri tapas og vin for blot 295 kr. – Denne aften er kun forebeholdt ClubAalborg-medlemmer.

Næste måned har vi desuden en nyhed i Aalborg med på en ClubAalborg-aften.

Du kan læse mere og tilmelde dig til middag på Restaurant JØRN på torsdag lige her

Du kan tilmelde dig ClubAalborg lige her – gratis måneden ud (normalpris 35 kr. om måneden)

Snart tid igen: Her er 11 bud på Aalborgs bedste julefrokost

Skrevet af: Kristina Obitsø Baltov

Annonce – MigogAalborg har valgt de steder, vi ville have med i guiden.
Dog har stederne betalt for at få eksponeret hele deres menu samt link til bestilling. Vi har ikke medtaget de steder, der er udsolgte.

Hvis du er på udkig efter et godt sted at holde en fantastisk julefrokost, har vi samlet en liste over byens bedste steder her.

Flere af stederne tilbyder også, at du kan få maden med som take away, hvis du hellere vil feste i hjemlige omgivelser.

Du kan se listen i alfabetisk rækkefølge her: 

Bistro V

Hos Bistro V kan du forkæle dig selv, dine kolleger eller andre, du holder af med en julefrokost på V eller som take away. Der er mange muligheder i menukortet og øl- og vinmenuer til middagen. På restauranten er baren åben efter middagen, hvor der blandt andet er mulighed for at smage på mange farverige og spændende cocktails.

Julemenu i huset er:
– Confiteret friteret and med cremet jordskokkesuppe, chips og sprøde urter
– Oksefilet med kajserhatte, løg, rødbeder – bagte, som salat og puré, sauce aroma og stegte kartofler
– Mørk chokolademousse med appelsin – is, confit og sprøde flager med vanilje

Pris: 295,- kr. pr. person.

Udover denne menu kan du også bestille lækker julebuffet og juletapas som take away. Læs mere eller bestil her.

 

Duus Vinkælder

Hos Duus Vinderkælder kan du booke et bord til årets hyggeligste julefrokost under kælderhvælvingen i Jens Bangs Stenhus. Menuen byder på klassisk dansk julefrokostmad baseret på gode råvarer.

Menuen er:
– Stegte sild med løgringe
– Marinerede sild med hjemmelavet karrysalat
– Kryddersild med kapers og hakket løg
– Lun rødspættefilet med hjemmelavet remoulade
– Rejer med mayonnaise og citron
– Ferskrøget laks med asparges
– Leverpostej med bacon og champignon
– Grønlangkål med brunede kartofler
– Stegt medister og lune frikadeller
– Lun skinke med julesalat
– Lun ribbensteg og andebryst med rødkål
– Flot ostebord med kiks
– Frisk frugt med bl.a. dadler og figner
– Ris ala mande med varm kirsebærsovs

Du kan smage på herlighederne fra d. 3/11-23/12.

Pris: søndag til onsdag kl. 18.00: 198,-, torsdag kl. 18.00: 228,-, fredag og lørdag kl. 19.00: 268,-.

Frokost fra d. 17/11 – 23/12 alle ugens dage 169,- (fredag og lørdag 189,-).

Læs mere eller bestil her.

Fusion

Den årlige julefrokost er altid en begivenhed, som de fleste ser frem til. Hvis du ønsker nogle exceptionelle rammer, som imponerer gæsterne til jul, hjælper Fusion gerne med årets julefrokost.

De to sidste weekender i november og i weekenderne fra d. 1.-16. december kommer DJ Michael ”Beatchugger” Linde og spiller op til dans fra kl. 23.00, hvor ikke spisende gæster også er velkomne.

Julemenu for november: 
– Sushi selection
– Andebryst, masterstock, sort kål, rødbede
– Vildt, skorzonerrod, yuzu, tranebær
– Litchi, avocado, pistacie

Julemenu for december:
– Sushi selection
– Duroc svinenakke, rødkål, havtorn, ponzu
– Oksemørbrad, jordskokker, miso & XO, blomkålskimchee
– Æble, koriander, hvid chokolade

Læs mere om julefrokost på Fusion eller bestil her.

MEAT

På MEAT serverer de kød i høj kvalitet, og leverandørerne er valgt med stor omhu. Her bygges måltidet op omkringlækkert, veltilberedt kød i fine udskæringer. På MEAT kan du i november og december tilkøbe juleretter til det eksisterende lækre menukort.

Du kan vælge imellem:
– Confiteret and på en bund af sellericreme, ristede pistacienødder, grillede bøgehatte, syltede perleløg og ærteskud
– Ris a la mande a la Meat. Serveres med lun kirsebær sauce, hvis chokolade, ristede mandler og hindbær støv.

Læs mere eller bestil her.

Mortens Kro

Hos Mortens Kro kan du opleve juleunderholdning i weekenderne fra d. 17. november til d. 16. december.

Her vil være lækker mad og livemusik, DJ og åben bar, som sikrer et brag af en fest.

Menuerne er:  
Julepakke 1
Asti Spumante og appetitvækker.
– Kroens hjemmerøgede laks
– Bygkornsrisotto med andeconfit og jordskokkechips
– Langtidsstegt kalvefilet med sauce bearnaise lavet med basilikum
– Chokolade og clemmentis isbombe med signaturchokolade.

Vinmenu kan tilkøbes.

Pris: med vin 798 kr. pr. person og uden vin 598 kr. pr. person. 

Julepakke 2
Spansk Cava samt appetitvækker.
– 4-retters udsøgt tastingmenu som bl.a. indeholder Vesterhavsfisk, skalddyr, dansk kalv, lokal rådyr og konditor Fabian Chevreuils tasting dessert.

Vinmenu:
Spansk Cava Brut, ½ fl. Sauvignon fra Loire og ½ fl. Merlot fra Sydfrankrig.

Pris: 898 kr. pr. person. 

Julemandens nydelsespakke
Champagne Moët og Chandon Brut Imperial samt appetitvækker.
– 5-retters tastingmenu + lille mundrenser. Vesterhavsfisk, skaldyr, fjerkræ, kalvekød samt osteudvalg og konditor Fabian Chevreuils tasting dessert med tilhørende vinmenu med udsøgte vine, der skifter fra ret til ret.

Pris: 1498 kr. pr. person. 

Læs mere eller bestil her.

Nam

Hos Nam kan I få en lækker julemenu til jeres julefrokost. Her bruger de stadig julens råvarer men med et asiatisk twist lige i Nams ånd. Menuen er gældende fra 14. november til 23. december, og I kan spise både i restauranten eller tage maden med hjem.

I kan vælge mellem to forskellige pakker:
Den store julepakke:
– Velkomstbobler
– 12 serveringer m. vinmenu til
– Kaffe + sødt
– Afslutning m. Nam-style signaturcocktail

Pris: 975 kr. pr. person. 

Den lille julepakke:
– 8 serveringer m. vinmenu til
– Kaffe + sødt
– Afslutning m. Nam-style signaturcocktail

Pris: 675 kr. pr. person.

Læs mere eller bestil her.

Prinses Juliana

På den flydende spiserestaurant Prinses Juliana med den faste kajplads på Vestre Havnepromenade har du mulighed for at vælge imellem seks forskellige lækre juleretter.

Er I en større forsamling (min. 28 personer), kan I også bestille en udsøgt traditionel julebuffet til spisning både på skibet eller som take away.

Menuen er:
– Stegt torsk serveret med pocheret pak choy hertil syrlig teraiki sauce, sesam flager og dild.
– Stegt flæsk: æbleflæsk af dansk æbler fra Anhøj. Hertil æble glace og foie gras sne.
– Sprød confit af andelår serveret med syltet rødbede, estragon
mayo, marineret friseesalat. Hertil frisk kørvel og ristet panko.
– Rosastegt oksemørbrad serveret med selleripuré, bagte jordskokke med brunet smør og jordskokkechips samt puffet (og røget) svær og tørret grønkål.
Hertil pommes Anna og okseglace skilt med røget estragonolie.
– Ost: Udvalg af danske og franske oste. Serveret med oliven, hjemmelavet
bærkompot og ristet frugtbrød.
– Prinsessens ris a la mande serveret med vaniljeris og kirsebærsorbet, vanilje/tonka nødsifon og granulerede mandler. Hertil kirsebær og kirsebærsirup med grøn olie.

Pris: 3 retter kr. 355,- 4 retter kr. 425,- 5 retter kr. 475.- 6 retter kr. 575.-

Traditionel julefrokostbuffet på Prinses Juliana
– Marineret sild med hjemmelavet karrysalat, kogte æg, løg og kapers
– Varmrøget laks (hjemmerøget), sprød salat og rygeost
– Lun leverpostej m/ ristede svampe, timian og sprød bacon
– Rejer med hjemmelavet mayo og citron
– Andeconfit med syltede rødbeder og marineret friseésalat
– Stegt æbleflæsk af danske æbler fra Anhøj
– Flæskesteg med sprød svær serveret med rødkål og brunede kartofler
– Ris a’la mande serveret med kirsebærsauce
– 2 slags oste med hjemmelavet marmelade af vinterbær
– 2 slags hjemmebagt lunt brød samt rugbrød og hjemmerørt smør

Pris ombord på skibet kr. 300,-
Ud af skibet kr. 315,- 
Natmad kan tilkøbes.
Læs mere om julemenuen på Prinses Juliana eller bestil her.

Restaurant JØRN

Ikke alle julefrokoster er skabt ens. Julefrokosten på Restaurant JØRN er for dig, der er til hjemmelavet julemad i hyggeligt selskab uden trængsel og alarm. Julefrokost serveres til frokost (kl. 11.00-15.00) fra 17. november og hele december. 

Som aftenarrangement har du muligheden 1. & 2. december og 8. & 9. december.

Du vil få serveret 8 delikate juleretter tilberedt med lokale råvarer af høj kvalitet, som du kan nyde i smagfulde omgivelser med udsigt til fjorden.

Menuen er:
– Stegte sild, æggecreme, løg
– Gravet laks, sennepsdressing, dild
– Bagt torsk, håndpillede rejer, citron
– Grov Leverpostej, svampe, bacon, rødbede
– Julemedister, sennep, æbleflæsk
– Rosastegt andebryst, rødkål, andesauce
– Braiseret svinenakke, kartoffel, tyttebær
– Ris a la mande, mandler, kirsebærsauce
– Danske oste, chutney, oliven, kiks
– Serveres med rugbrød og surdejsbrød 

Pris: 250,- kr. til frokost, 350,- kr. til aften pr. person.

Læs mere om julefrokost hos restaurant Jørn eller bestil her. 

Scheelsminde

Når Scheelsminde kalder deres traditionelle julebuffet for stor og eksklusiv, så er det ikke et tilfælde. Syv kolde retter, fem varme, tre søde og to slags ost betyder, at I roligt kan spænde livremmen ud og sætte jer til bords.

Og der kan I blive siddende, fordi hos Scheelsminde serveres alle retterne ved bordene.

Du kan få buffeten i restauranten mandag til torsdag fra d. 13/11 til 17/12.

Menuen er:
– Hvide sild serveret med karrysalat, kapers og løg
– Hjemmerøget laks med peberrodscreme og sprødt rugbrød
– Kalveterrine med sennepscreme, syltede løg og små salater
– Rugmelspaneret fiskefilet serveret med grov remoulade og citron
– Salat af rejer med æbler, blegselleri, krydderurter og citron
– Confiterede andelår med traditionelt æbleflæsk og andesauce
– Ristet julemedister med grønlangkål – hertil sennep, rødbede og brunede kartofler
– Rosastegt andebryst med portvinsglaserede svesker og rødbeder vendt i timian
– Sprødstegt ribbensteg serveret med syltet rødkål og appelsin
– Kartofler stegt med timian og andefedt
– Krydderkage med karamelcreme og syltede bær
– Chokoladebrownie med vaniljecreme og kirsebær
– 2 slags oste med hjemmelavede sylterier og sprødt knækbrød
– Risalamande med kirsebærsauce tilsmagt vanilje og anis

Pris: 355 kr. til aften og 225 kr. til frokost pr. person. 

Scheelsminde ud af huset

Du kan også gøre det nemt og lækkert ved at bestille Scheelsmindes julebuffet ud af huset. Vælg 10 julespecialiteter og få buffeten leveret direkte hjemme. Så skal du kun bekymre dig om at sprede den gode julestemning.

Menuen er:
– Hvide sild serveret med karrysalat, kapers og løg
– Hjemmerøget laks med peberrodscreme og sprødt rugbrød
– Kalveterrin med sennepscreme, syltede løg og små salater
– Rugmelspaneret fiskefilet serveret med grov remoulade og citron
– Rosastegt andebryst med portvinsglaserede svesker og rødbeder vendt i timian
– Sprødstegt ribbensteg med syltet rødkål og appelsin
– Kartofler stegt med timian og andefedt
– Krydderkage med karamelcreme og syltede bær
– Risalamande med kirsebærsauce tilsmagt vanilje og anis
– Til julebuffeten serveres et udvalg af friskbagt brød fra eget bageri

Prisen er 245 kr. pr. person. 

Læs mere eller bestil her.

Simons

Du kan bestille en lækker julemenu til julefrokosten i hjemlige omgivelser hos Simons diner transportable, hvor stilen bærer præg af fransk med et twist af det nordiske køkken.

Maden følger sæsonen året rundt for at tilbyde de bedste råvarer. Hele essensen i maden er, at alt er hjemmelavet af højeste kvalitet – fra bunden og uden kompromis.

Menuen er:
– Koldrøget laks med Læsørejer, smilende æg, fennikel og dildmayo
– Stegte rødspættefileter med hjemmerørt urte remoulade, citron og dild
– Salat med braiseret dansk gris, syltede rødbeder, sennepsmayo, peberrod og skalotteløg
– Rosastegt roastbeef af ungkvæg culotte med friterede løg, peberrod og surt
– Confiteret andelår med timianmarinerede æbler, rødløg og svesker
– Langtidstilberedt svineryg med honning, rosmarin og lun rødkålssalat med tranebær
– Stegte kartofler med timian og aromatisk andesky med julekrydderier
– ”Næsten klassisk æblekage” Hvid chokolade, brændte mandler, makroner og vaniljecreme
– Nybagt kerne rugbrød i skiver og syrnet smør med havsalt 

Pris: 245 kr. pr. person. 
Læs mere eller bestil her.

Søgaards Bryghus

På Søgaards Bryghus er der tradition for festlige julefrokoster med en ægte julebuffet. I år er absolut ingen undtagelse, hvor man fra november byder inden for til gode stunder på Aalborgs eneste bryghus, hvor specialøllene selvfølgelig også bør være et trækplaster.

Gælder alle fredage og lørdage i november og december fra kl 19.00

-2 slags gode sild med lækkert tilbehør (serveres ved bordene)
-Koldrøget laks, anrettet med salat og sennepsdressing
– Stegte fiskefileter anrettet med rejer, citron samt hjemmelavet remoulade og mayonnaise
– Slagterens sylte sennep og rødbeder
– Hjemmelavet lun leverpostej med bacon og champignon
– Tarteletter med høns og asparges
– Andesteg, flæskesteg og medisterpølse med brun sovs, brunede kartofler, rødkål, grønlangkål og stuvede hvidkål
– Ris a la mande med kirsebærsauce

Til ovenstående julebuffet medfølger også;

Natmad med hotdogs og alt der hører til
Fri bar med husets øl fra hanerne, vin og vand 19.00-01.00 (sidste udskænkning kl. 00.30)

Pris per person 749 kr. 

Du kan booke din julefrokost på Søgaards Bryghus her.

Webshop var hobby-projekt: I dag er salget eksploderet til hele landet

Skrevet af: Michael Qureshi

Hver gang Janne Lykke poster noget på sociale medier, følger 30.000 med på Instagram og over 10.000 på Facebook.

Oftest med en masse søde og nysgerrige kommentarer fra de mange følgere og kunder af webshoppen LykkebyLykke.

Især Instagram-profilen betragtes mere som et stylingunivers end reelt salgsvindue for de brands, som LykkebyLykke forhandler.

I et hyggeligt hus i Nørresundby med fjordudsigt og med smukke Aalborg som baggrund tager Janne Lykke imod MigogAalborg.

Her begyndte eventyrhistorien

Stuen er fyldt med dåbsgaver til Janne’s lille pige, som også helt naturligt, er blevet introduceret til følgerne på Instagram.

Det var også primært her, at eventyrhistorien om den fremadstormende tøj-webshop for alvor begyndte.

For i Blokhus åbnede Jannes mor Butik Lykke. På det tidspunkt søgte Janne Lykke ind på Skuespillerskolen, samtidig med hun elskede sit job i servicecenteret i Fårup Sommerland.

Men i takt med hendes mor fik gang i butikken, brugte Janne de fleste arbejdstimer der.

På et tidspunkt fik hun den ide, at hun vil starte en webshop op som et supplement til den fysiske butik.

“En kammerat hjalp mig med at sætte webshoppen i gang, og det var meget stille og roligt. Vi solgte lidt af hvert, og der var god tid til at sende en håndskreven hilsen til alle webshop-kunderne. Vores fokus dengang var jo at levere den gode service i butikken og pleje vores mange faste kunder,” fortæller Janne Lykke.

Rabatkode fik tingene til at rulle

Men en dag, hvor hun havde en sjælden fridag, legede hun med en rabatkode til webshoppen, som hun smed på de sociale medier. Derfra gik det pludselig stærkt.

“På få timer havde vi haft 40 bestillinger, hvilket var helt usædvanligt. Det var lidt et slags gennembrud, og det gav mig blod på tanden. Jeg fik mod på at eksperimentere med det, og så begyndte jeg at bruge de sociale medier mere aktivt med selv at vise tøjet frem,” forklarer Janne.

Webshoppen eskalerede lynhurtigt fra et hobbyprojekt til en seriøs forretning for Lykke-familien. Da Ejner Nielsen, som ejer den succesfulde webshop 2Trendy og en række andre salgsportaler, tilbød at blive samarbejdspartner, tog de springet og satsede på webshoppen.

“Ejner havde faktisk spurgt et par gange. Han havde ikke det store fokus på pigetøj, så han mente, at vi var det perfekte match. Jeg er faktisk glad for, at han fik os til at tage det næste skridt. Det var nok Aalborg-manden, som mødte den forsigtige Hune-pige. Hele det set-up han kunne hjælpe med, har en stor betydning for, hvor langt vi er kommet i dag,” siger Janne Lykke.

Lukkede den fysiske butik

Det blev samtidig også slutningen på den fysiske butik efter 10 år. En vemodig men rigtig beslutning.

“Der var rigtig mange af vores kunder, der var kede af, at vi lukkede ned. Jeg savner da også den personlige service i butikken, og det er også en af årsagerne til, at jeg godt kan lide den personlige kundeservice på webshoppen.

Men vi har aldrig været i tvivl om, at det var den rigtige beslutning. Det har også givet noget mere frihed, at vi ikke har fysisk butik mere,” forklarer Janne.

Hun har også overskud til familielivet med hendes musikermand Morten B fra Aalborg og lille Mille, når hun ikke skal fysisk stå i en butik seks dage om ugen.

Stærk vækst med mange nye kunder

Status efter to år med webshoppen LykkebyLykke er, at der er fuld gang i salget til kunder i hele Danmark og i resten af Norden. Væksten er stærk, og der kommer hele tiden nye kunder til.

“Jeg er sindssygt glad for, hvor godt de to første år er gået. Jeg tror, at mange af vores kunder godt kan lide vores mix med, at noget er dyrt og andet er i den billigere ende.

Man kan godt have en dyr sweater fra Mads Nørgaard på, og så nogle billigere bukser fra Pieces til. Vi forsøger også at pifte moden lidt op med farver og glimmer, så det ikke bare bliver sort og gråt det hele,” siger Janne Lykke og griner.

Der er også planer om at udvide til andre skandinaviske lande.

“Vi har planer om at starte op på det svenske marked. Dengang vi havde den fysiske butik, havde vi mange kunder fra både Norge og Sverige. De kan rigtig godt lide dansk mode, og det vil vi gerne arbejde videre med. Sko er også blevet en kæmpe varegruppe hos os. I dag har kunderne ikke noget problem med at bestille sko over nettet, når det er så let at sende retur igen,” lyder det fra Janne.

Hun har smag på meget mere efter de to første år, og nævner essensen af LykkebyLykke.

“Vi siger lidt, at man springer ud af klædeskabet og ind i en verden af lykke hos os. Vi satser meget på de positive farver og mode, og det kan vores kunder godt lide,” slutter Janne.

Du kan se mere til LykkebyLykkes online-butik her

Anmeldelse: Internationalt niveau i Aalborg

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: MCH / Mingo Photo
Foto: MCH / Mingo Photo

Tidligere på måneden kunne Aalborg Kongres og Kultur Center (AKKC) afsløre, at de i bestræbelserne på at tilbyde nordjyderne de bedste kulturelle oplevelser, har indgået et stort samarbejde med MCH Herning Kongrescenter.

MCH Herning Kongrescenter fejrer i år 25 års jubilæum på egenproduktion af musicals, og jubilæumsopsætningen af Les Misérables er første skridt på vejen til et større samarbejde mellem de store jyske byer. Det kan du læse meget mere om her.

Opstillingen er rykket til Aalborg, hvor den har spillet for fulde huse siden torsdag aften. I dag slutter Les Misérables af med maner, hvor der både er forestilling klokken 14 og klokken 20.

En moderne klassiker

Musicalen Les Misérables bygger på den franske forfatter Victor Hugos romanklassiker fra 1862. Den havde premiere i Paris i 1980 og i London i 1985, hvor den har spillet lige siden. Dermed har musicalen æren af at være den længtskørende musical i verden.

Les Misérables foregår i det 19. århundrede over en periode på 20 år, hvor historiens omdrejningspunkt er slaven Jean Valjean og hans kamp for at genvinde sit liv efter en uretfærdig fængselsdom.

Dernæst bliver publikum taget med ind i en både omfangsrig og fortryllende fortælling, som omkranser store temaer om eksempelvis revolution, intriger, trekantsdrama, humor og ikke mindst de gennemgående budskaber om barmhjertighed og næstekærlighed.

En helstøbt oplevelse

Det kræver både færdigheder, talent og kreativitet at udfolde det man kan betegne som en tidløs klassiker.

Musicalstjernen Jesper Lundgaard spiller hovedrollen som Jean Valjean, men hans pragtpræstation overstråler på ingen måde resten af ensemblet, som overbevisende giver fornemmelsen af en helstøbt oplevelse.

Store dele af skuespillerne er amatører, men spiller og synger som om de aldrig har lavet andet.

Når det over 40 mand store ensemble står på scenen og udtrykker budskaber om revolution og kærlighed, bliver man blæst bagover af den professionalisme som det hele er udført med.

Det store orkester forløste det store potentiale som skuespillerne viste på scenen, hvor intet var overladt til tilfældighederne.

Aftenens største bifald skal dog tilegnes scenografien, som er udført på et niveau, som Aalborg ikke har set magen til i mange, mange år.

Man har valgt at bruge en stor drejescene på 12 meter i diameter for at skabe flow i forestillingen og undgå store sceneskift. Det fungerer upåklageligt og giver en fantastisk effekt, når scenen skifter karakter undervejs i en scene.

Vi står tilbage med en oplevelse, som har international karakter.

Alt lige fra skuespil, sang, lyd, scenografi og lys er på et niveau, hvor man kun kan glæde sig over det fremtidige samarbejde mellem AKKC og MCH Herning Kongrescenter.

Hvis du er hurtig, har AKKC stadig få billetter tilbage til dagens forestillinger. De kan købes lige her.

Egen café eller bageri? Her kan du udleve drømmen midt i Aalborg

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Indenfor i de hyggelige lokaler.
Indenfor i de hyggelige lokaler.

Annonce

Mange har en stor drøm om at åbne egen butik, restaurant eller café i Aalborg.

Men beliggenheden er oftest afgørende for, om man får succes eller ej. Derfor er der opstået en helt unik mulighed midt inde i Aalborg i Gravensgade nummer 7.

Aalborg har et væld af hyggelige gågader, men Gravensgade er noget helt unikt med en masse historik og specialbutikker.

Det er en gade, som rigtig mange mennesker passerer hver eneste dag, og som man forbinder med en hyggelig strøgtur.

Der er også mulighed for udendørsservering.

Gravensgade var faktisk Aalborgs første gågade, da den blev indviet i 1964 med sloganet ”Gå i gaden – Gå i Gravensgade”.

Spændende historie om søstrene Berglind

Café, bageri eller konditori er lidt oplagt, hvis man kigger på historien i Gravensgade 7.

Her har der været bageri og konditori siden 1938. Det var søstrene Berglind, der købte ejendommen i sin tid.

Historien om de to kreative søstre er faktisk spændende set med Aalborg-briller. Anna Berglind havde været direktrice i Magasin du Nord, og storesøster Leonora var handelsuddannet.

Men de to søskende ville stå på egne ben, og de var gode til at bage. Så de åbnede et konditori i Bredegade i 1925.

Anna var den med opskrifterne på blandt andet lækre tvebakker, sukkerbrød og sirupskager, tarteletter og lagkagebunde. Leonora var forretningskvinden, der også var god til at sælge varerne.

Flyttede bageri og konditori

I 1938 blev de forelsket i beliggenheden i Gravensgade, og de flyttede deres bageri og konditori til nummer 7.

Lejemålet ligger lige i midten af den hyggelige gågade.

Desværre døde Anna blot fire år efter flytningen. Men storesøster Leonora fortsatte med at drive den succesfulde butik, og var i det hele taget et kendt ansigt i Aalborg (kilde Facebook-siden Aalborg i Stumper og stykker).

De drev bageri og konditori helt indtil 1959, hvor Bernhard Sørensen overtog ejendommen. For at ære historien og traditionerne kaldte han stedet Anna Berglinds Efterfølger.

Her skabte de dygtige konditorer en masse lækre kager, som aalborgenserne var helt vilde med. Blandt andet blev de kendt for nogle helt specielle kager med mazarinbund og romcremé ovenpå.

Ejer stadig underetagen i dag

I 1970 købte John Jørgensen og hans far Jørgen Jørgensen ejendommen med Anna Berglinds Efterfølger. De drev det videre frem til 1987, hvor selve bageriet blev lavet om til konditori og café, mens bageriet flyttede til en anden lokation.

John Jørgensen og hans kone drev det hele frem til sommeren 1997, og John Jørgensen ejer i dag stadig underetagen.

Anna Berglinds Efterfølger huskes stadig i dag blandt den ældre generation i Aalborg som en slags institution i byen og blandt de fineste konditorier, man har haft gennem historien.

Helt frem til nu har der været bageri og café i lokalerne, som nu for første gang i flere årtier står ledige.

Der er dog intet krav om hverken konditori eller café i lokalerne, hvor det næsten kun er fantasien, der sætter grænser for lejemålets anvendelse.

Område i spændende udvikling

Det fortæller Helle Heissel, som er erhvervsmægler ved EDC Erhverv Poul Erik Bech i Aalborg.

”Det er et enormt spændende lejemål, som vi allerede har fået en del henvendelser på, netop på grund af de mange anvendelsesmuligheder og den fine stand, som bygningen er i. Man kan have alt fra café, restaurant, klinik, detailhandel, frisør osv.”

Det er vist ingen hemmelighed, at der sker rigtig meget i Aalborg for tiden. Senest er Budolfi Plads gravet op, og i 2019 kan aalborgenserne se frem til at rekreativt grønt område med fine parkeringsmuligheder.

Det kan du læse mere om her.

”Det er et område, som er inde i en meget spændende udvikling. Budolfi Plads bliver et stort trækplaster i fremtiden, hvor Algade også bliver forlænget som gågade helt op til Gravensgade.” fortæller Helle Heissel.

Klar til et køkken

Derudover kan den fremtidige lejer også se frem til at bo tæt på den ikoniske gade Vesterå, hvor der er store planer for at lave en endnu større restaurantgade.

Gravensgade 7 byder på et 161 kvadratmeter stort serveringsområde. Der er ikke køkken i lokalerne, men installationerne er forberedt til et køkken. Det gælder blandt andet gas- og ventilationsinstallationer.

Der er også mulighed for udendørsservering og den 11 meter lange facade sikrer masser af lys og ikke mindst gode udstillingsmuligheder i hele lejemålets bredde.

Det store problem med lokaler kan tit være opbevaringsplads. Her skiller lejemålet sig også lidt ud, da der er et 87 kvadratmeter kælderrum, hvor der både er mulighed for opbevaring og ikke mindst toilet- og badefaciliteter.

Hvis du er blevet nysgerrig på lejemålet kan du læse meget mere her, hvor du også kan booke fremvisning og få yderligere information.