Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Byens største burgertest er klar: Her er Aalborgs bedste burgere

Af Michael Qureshi

Aalborg er og bliver en burgerby.

Det kan man slet ikke komme udenom, og det blev kun endnu vildere fra 2017, hvor de dedikerede burgerrestauranter dukkede op.

Derfor var det oplagt, at vi selvfølgelig skulle lave den ultimative kåring. Hvem har Aalborgs bedste burger. Og ja, det har faktisk været en hård og tidskrævende omgang.

Vi gik efter nogle forskellige kriterier.

  • Spisestederne skulle ønske at være med i testen 
  • Kandidaten fra hvert sted skulle være en burger i normal størrelse
  • Vi har udvalgt steder ud fra en bruttoliste om, hvem der havde kvalitet i deres burgere.
  • Vi har ikke taget de klassiske fastfood-steder med som McDonalds, Burger King, Carls Jr. etc

Grillen Burgerbar

Grillen Burgerbar har indtaget Aalborg med storm, og de har i normale tider stort set fyldte borde hver eneste aften.

Man forstår det godt. I 2020 vandt de også med læserstemmer titlen som Årets Bedste Burger til AALBORG AWARDS.

Det er en klassisk amerikansk juicy burger, hvor kødoplevelsen er fuldstændig gennemført.

Den har den kvalitet, at den rent faktisk kan spises med hænderne. Der er bare godt håndværk, og der ligger meget arbejde i at ramme den spot on.

Som et plus til Grillen er deres menukort på burgere ret varieret og flere spændende bud. De er også gode til at udkomme jævnligt med Limited Edition burgere.

Vi er enige i med vores læsere i, at Grillen Burgerbar lige pt leverer de bedste burgere i Aalborg.

Ved Stranden 1
9000 Aalborg
Tjek dem ud her

Byens største burgertest er klar: Her er Aalborgs bedste burgere

Burger Shack

Burger Shack har været igennem en turbulent tid. Fra at være udråbt som landets bedste burger af flere af de største medier til at ramme forsiderne for det helt forkerte.

Heldigvis har den succesfulde kæde DiningSix overtaget Burger Shack-kæden, og derfor er man stærkt på vej til det gamle niveau.

Her var det en helt og aldeles fremragende burger, med flammegrillet bøf, cheddarost, økologisk frisk tomat, løg og salat. En klassisk burger, som har sat nye standarder for, hvordan en håndholdt burger skal smage.

Den her var, ligesom den skal være, med tilvalgt perfekt rosastegt bøf – en gennemstegt bøf kan også vælges. Det anbefaler vi dog ikke, hvad end sundhedsstyrelsen nu siger.

Politiken, Jyllands-Posten, Gastromand og Berlingske Tidende har tidligere kåret Shack Burgeren som Danmarks bedste burger, og ja, den er rigtig god og stadigvæk en seriøs kandidat til titlen.

Burger Shack
Østerågade 18a, 9000 Aalborg
Se menukort her

Byens største burgertest er klar: Her er Aalborgs bedste burgere

Burger Boom

Udover det saftige og møre kød, så kan burgerbaren også prale af økologiske grøntsager, bagerens briochebrød og nok byens absolut mest geniale tiltag:

Fri dressing! – hvoraf størstedelen selvfølgelig er hjemmelavede.

Burgerne kommer i fire forskellige udgaver af den ultimative burger: Boomburgeren, hamburgeren, cheeseburgeren og kyllingeburgeren.

Til din burger kan du dertil vælge mellem tre forskellige fritter: crispy spiced french fries, sweet potato fries og cheese fries.

Så skulle man måske tro, at en burgermenu løber op i en halv jetjager: men nej.

I frokosttimerne kan du nemlig få en menu med burger, valgfrie fritter, én sodavand samt dressing ad libitum for bare 65 kr., mens den om aftenen løber op i små 80 kr.

Burger Boom vandt i 2019 prisen som byens bedste burger til AALBORG AWARDS. De har måske ikke tiltrukket sig så stor opmærksomhed under Corona i 2020, men de leverer altså stadig på højt niveau.

Vesterbro 68
9000 Aalborg
Tjek dem ud her

Byens største burgertest er klar: Her er Aalborgs bedste burgere

Holy Cow

Holy Cow åbnede i efteråret 2016 i Shoppen, og har ret hurtigt vist sig som et perfekt supplement til den også relativt nye biograf lige ved siden af.

Holy Cow gør tingene lidt mere anderledes end så mange andre steder. Det er tydeligt, at de efter dansk standard går egne veje.

Da vi besøgte dem var der rigtig mange stærke elementer ved deres burger. Lige fra serveringen med den store kniv som en pæl igennem burgeren til de forskellige smagsdetaljer i den.

Det er én af de burgere, hvor du ved første bid tænker, at du sagtens kan klippe to – men du bliver klogere – vi fik eksempelvis den med trøffelcreme og den søde men sprøde bolle. Vi siger ikke Holy Cow – men Holy Fuck.

Shoppen City Syd
Tjek dem ud her

Byens største burgertest er klar: Her er Aalborgs bedste burgere

Cafe Peace

Peace er en af byens mest besøgte caféer og en af grundene er deres burger. De har også fundet opskriften på en god burger. Grillet oksebøf i blød hvedebolle lidt grønt, lagret cheddar sprød bacon. Gode håndskårne fritter.

Bøffen havde fået 30 sekunder for meget – hvis det reguleres så den bliver rød, er vi tætte på at have en af Aalborgs bedste.

Bøffen havde “charcoal” flavour som trækker voldsomt op! Hvis du vil have en med lidt mere skud på, har de også en “Chili-udgave” med  chipottlemayo, cheddar, salat, tomat, løg, yellow mustard, jalapenos og grillet chili.

Boulevarden 4
9000 Aalborg
Tjek dem ud her

Byens største burgertest er klar: Her er Aalborgs bedste burgere

Cafeministeriet

Hånden på hjertet – jeg havde bestemt ikke forventet meget af Cafeministeriets Burger og hvorfor så ikke tænker du?

Jo Cafeministeriet var vel en af de første caféer, som virkelig slog igennem i Aalborg, og nok dem som var først med “Caféburgeren” – du ved den med ciabatta bollen som flænser ganen, rucola salat som man kun kan undre sig over og oksekød af tvivlsom karakter. Not any more!

Nu snakker vi blød bolle hjemmelavet tomatchutney med røget chipotle-chili og basilikum, rødløg, irsk cheddar ost, syltede agurker, ravigotte sauce, crispy bacon og blandet salat. Som om det ikke var nok laver de også en lidt alternativ burger med grillet hakkebøf, svampe, cremet svampesauce, serranoskinke, cornichons, frisk spinat, rødløg og mayo.

Hertil grove fritter og urtemayo. Den første var virkelig lækker og godt bud på en god klassisk chesse burger – den sidste var en fed overraskelse og godt bud på et alternativ – begge bøffer stegt rosa som de skal! Godt gået.

Møllegade 19
9000 Aalborg
Tjek dem ud her

Byens største burgertest er klar: Her er Aalborgs bedste burgere

Vesterå

Endnu en af Aalborgs helt gamle caféer, som har været med siden begyndelsen. Den hyggelige stemning har altid dannet grundlag for mangfoldigheden, hvilket tydeligt ses på de mange forskellige gæster som besøger caféer – unge som gamle. Thorsten har haft caféen i adskillige år og laver en temmelig omtalt burger.

Derfor var det også den café, som vi besøgte som den første.

Grillet hakkebøf fra Hereford kødkvæg, smeltet cheddar, øko brioche burgerbolle, hjemmerørt mayo, bøftomaf, friske øko løg, hjemmesyltede agurker, bacon og en temmelig awesome “texas bourbon BBQ” samt frisk salat.

Den er god og absolut velsmagende – vi snakker kvalitet frem for kvantitet – helt afgjort. Perfekt stegt bøf og dejlig dressing – vi er fans men kunne egentlig godt have spist halvanden.

Vesterå 4
9000 Aalborg
Tjek dem ud her

Byens største burgertest er klar: Her er Aalborgs bedste burgere

Vestre Baadelaug

Den gode gamle forening, som mange desværre den dag i dag tror er lukket for offentligheden. Intet kunne dog være længere fra sandheden. Vestre Baadelaug gjorde sig bemærket i 2013 ved at vinde prisen for årets bedste Bøfsandwich!

Men det er så ikke det eneste, de er gode til at lave. For deres klassiske burger er også awesome. VB – det hedder restauranten i daglig tale, har lavet et ny burger som kommer i blød broiche lignende bolle, velstegt bøf, karamelisteret løg, syltede løg, masser af bacon, cheddar og thousand island dressing. Det er klassisk med et twist!

Den er voldsom, og der er 100 % mæthedsgaranti – den smager godt. Hvis vi skulle have et kritikpunkt så er det, at den måske er for voldsom og har lidt af det hele. Men hey, man skulle være et skarn, hvis man klagede over det.

Vi har kun et råd til jer – ud og smag burgeren på VB.

Bådehavnsvej 6
9000 Aalborg
Tjek dem ud her

Byens største burgertest er klar: Her er Aalborgs bedste burgere