Byens Rens stormer frem i hele landet: Nu er de også kommet til Aalborg

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Butikschef i Tøjeksperten City, Morten.
Butikschef i Tøjeksperten City, Morten.

De fleste af os kender det.

Brylluppet, konfirmationen eller julefrokosten står for døren.

Jakkesættet eller den udvalgte kjole tages ud af skabet, og så opdager man det: Tøjet er ikke rent, og det trænger til en ordentlig omgang rens, før man kan tillade sig at trække i det.

Men i en travl hverdag kan det ofte være både besværligt og tidskrævende at få sig taget sammen til at tage forbi et renseri.

Men i Aalborg har vi nu fået muligheden for at gøre denne proces så enkel, effektiv og tidsbesparende som det overhovedet er muligt.

Byens Rens har nemlig indgået et samarbejde med PWT, der er koncernen bag WAGNER og Tøjeksperten.

Det betyder, at man nu kan indlevere tøj, og alle andre typer af beklædning og tekstiler, til rens i både Wagner og Tøjeksperten i hhv. Aalborg Storcenter og i Tøjekspertens butik i Aalborg centrum.

Med aftalen, kan man få leveret tøjet tilbage inden for blot fire dage.

“WAGNER og Tøjeksperten er et perfekt match for os. De er eksperter inden for tøjet, og vi er eksperter inden for rens,” fortæller ejer af Byens Rens, Ricky Kenbjerg til MigogAalborg.

Aalborg har taget godt imod konceptet

Tøjeksperten i centrum af Aalborg har kunnet tilbyde servicen fra Byens Rens i lidt over en måned, og kunderne har taget rigtig godt imod det.

“Vi har dagligt folk, der kommer ind og spørger, hvad vi kan rense. Det er både kvinder med skindjakker, mænd med jakkesæt, og folk, der spørger om vi kan rense en topmadras.

Der er det super fedt, at vi ikke behøver at sige ‘nej’ til nogen,” fortæller butikschef Morten fra Tøjeksperten i Aalborg City. Han fortsætter:

“Vi har kun fået gode tilbagemeldinger fra folk. Det er dejligt, at vi også kan tilbyde kvalitet i renseprocessen. Byens Rens gør ikke noget på samlebånd, og alt bliver gjort manuelt.

Det stemmer godt overens med vores filosofi om et stort fokus på kvalitet.”

Det hele skal være nemmere

Byens Rens har lige nu over 100 indleveringssteder i Danmark, og de tre lokationer i Aalborg er en del af en landsdækkende strategi om, at rensning af tøjet ikke behøver at være en besværlig affære.

Ambitionen er at kunne levere det rensede tøj retur samme dag. Det bliver lige nu renset i Fredericia, og kommer efter planen også snart til store byer som Aalborg.

“Jeg kommer ikke selv fra renseribranchen, men har brugt den meget.

Jeg har ofte tænkt, at det må man da kunne gøre både smartere og bedre. Vi vil gerne være med til at ruske lidt op i branchen, så der bliver leveret endnu bedre kvalitet,” fortæller Ricky.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Sneakers før/efter

Et opslag delt af Byens Rens (@byensrens) den

Der bliver aldrig sagt nej

Hos Byens Rens er man bevidste om, at nøglen til succes i høj grad handler om tilpasse sig en ny virkelighed, hvor folk forventer, at man er tilgængelig hele døgnet rundt.

Derfor har de kun en svartid på tre minutter på Facebook, og de holder åbent alle årets dage.

Udover den hurtige svartid er filosofien, at man ikke går på kompromis med noget. Det er i alt lige fra selve rensningen, tiden, servicen, til de små detaljer.

“Vi bruger eksempelvis lidt flere penge på bøjlerne, så man får noget i ordentlig kvalitet. Får vi indleveret en jakke, så binder vi bæltet pænt, og lynlåsen får også et tjek, så kunden nærmest får en ny jakke retur,” fortæller Ricky og fortsætter:

“I bund og grund er vi enormt stædige. Vi bliver ved. Vi siger aldrig “nej”, og det gælder også pletter. Vi renser gerne tre, fire eller fem gange, hvis det er det, der skal til.”

Byens Rens har lige nu en behandlingstid på 3-4 dage på rens af tøj, og kunderne tæller både private og store firmaer som Deloitte og Vestas.

“Det lyder som en kliché, men man skal virkelig prøve det. Så kan man se, at vi holder, hvad vi lover, både hvad angår kvaliteten og behandlingstiden. Vi har aldrig haft en opsigelse fra hverken indleveringssteder eller virksomheder.”

Alt bliver behandlet i hånden

Udover at være skarpe på både tid og pris er det også vigtigt, at kvaliteten følger med. Alt bliver renset og behandlet i hånden.

“Vi kigger altid på det enkelte stykke tøj. Alle vores ansatte har skrædderbaggrund, så de elsker tøj og har en passion for det.

De ved hvordan materialerne skal behandles, og det er en kæmpe fordel, når ambitionen er at skabe følelsen af nyt tøj,” slutter Ricky til MigogAalborg.

Byens Rens har ingen begrænsninger for, hvad man kan indlevere, og i Tøjeksperten og Wagner kan man derfor indlevere nærmest alt –  jakkesæt, kjoler, skjorter, jakker, duge, dyner og alle typer af beklædning og tekstiler.

Byens Rens har også nogen af branchens skarpeste priser. Man kan eksempelvis få vasket og strøget fem skjorter for 98 kr.

Her kan du se de tre steder i Aalborg, hvor du kan få renset med Byens Rens

Nordjylland største: Vind en tartelet-middag for to

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

”Nogen tar’te’let, andre tager det tungere…”

Og andre tager det altså bare til next level.

Dette må være starten på eventyret om Nordjyllands største tartelet, der kom til verden i starten af juni måned.

Restaurant Kronborg, der vel mest af alt er kendt for sin idylliske placering på Egholm, har gennem en længere periode rørt grundig rundt i gryderne og på denne måde arbejdet sig mod at skabe den helt perfekte kæmpe-tartelet.

Inspirationen er fundet på Bornholm, der eftersigende skulle have landets største. Restaurant Kronborgs bliver dog uden tvivl en stærk konkurrent i feltet.

”Bornholm har noget tilsvarende, men jeg bad Torben fra Othello Bageriet om lige at lave den en tand vildere,” fortæller restauratør på Restaurant Kronborg, Kasper Kristensen.

Og uden at have sprunget hovedspring i bornholmer-udgaven, så tør vi godt garantere, at den aalborgensiske udgave ikke kommer til at skuffe.

Vi har selvfølgelig prøvekørt den.

Hjemmelavet nationalklenodie

Den sprøde skal og det bløde fyld komplimenterer hinanden perfekt, og der noget næsten majestætisk ved at spise et så stort nationalklenodie – og så med direkte udsigt til Limfjorden.

Tartelet-fyldet er selvfølgelig af den hjemmelavede slags.

“Vi har smagt os frem til den helt perfekte høns i asparges, og den er lavet helt fra bunden med hønsefond og ekstra kærlighed,” forklarer Kasper.

Et nyt familiemedlem, der uden tvivl ville gøre enhver madglade bedstemor stolt – helt inde i hjertet.

Nordjyllands største tartelet koster 125 kr. og kan kun købes på aftenkortet fra torsdag-lørdag fra juni og frem til og med august. Er et halvt kilo tartelet ikke nok, kan man tilkøbe en ekstra for 98 kr.

Restaurant Kronborg har åbent alle dage til frokost, og onsdag aften er dedikeret til Stegt Flæsk ad libitum.

I juni, juli og august er der åbent torsdag – lørdag til aften, hvor man blandt andet kan nyde Nordjyllands største tartelet.

Du kan booke bord lige her.

Konkurrence

I samarbejde med Restaurant Kronborg har vi fået æren af at udlodde 4 x 2 tartelet-middag.

Dvs. at fire heldige vindere kan invitere deres største og respektive tartelet-fan på en middag, de nok sent vil glemme.

I hvert fald ikke før, at den halve kilo tunge kleppert er faldet helt til bunds i mavesækken.

Du deltager ved at finde vores Facebook-opslag og:

  • Svarer på spørgsmålet: Hvad vejer Nordjyllands største tartelet?
  • Skrive navnet på den person du tror, kan spise sig igennem den …

Havnestemning og madboder: Nyt område på årets Nibe Festival

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Nibe Festival lancerer i år et helt nyt område, hvor gæsterne bliver budt velkommen med bølgeskvulp og mågeskrig.

Når gæsterne om godt et par uger indtager Skalskoven til årets udgave af Nibe Festival, møder de som noget af det første én af årets største nyheder på festivalområdet.

Det nye område kommer til at indeholde både barer og flere madboder, alt samlet under ét navn: Havnen.

“Havnen bliver et helt område, der kommer til at emme af havnestemning; der kommer et fyrtårn, der bliver siddepladser lavet ud af gamle joller, der bliver pyntet med diverse ruser, net, bøjer og meget mere,” fortæller Jannie Dallgaard, der er afdelingsleder for barer og boder på Nibe Festival.

Der er tænkt ud af boksen

Netop fyrtårnet, som er lavet af Erhvervsskolerne i Aars, kommer til at havne en prominent placering på området.

Øverst er det indrettet med både lys og tågehorn, men nederst er tårnet indrettet som bar, hvor gæsterne kan få slukket tørsten.

“I forhold til mad og drikke har vi forsøgt at tænke ud af boksen.

Vi oplever tit, at vores gæster logisk nok færdes i grupper, hvor alle ikke nødvendigvis har lyst til det samme på menuen, når vi snakker om mad og drikke.

Derfor vil der i havneområdet være syv små ”fiskehytter”, hvor der kan købes mad og drikke for enhver smag,” forklarer Jannie Dallgaard.

Endnu mere økologi

Hun lover, at udvalget bliver varieret, lækkert og noget kendt med et twist.

I forhold til maden har teamet prioriteret at opgradere på råvarerne, så der er mere økologi på menu og drinkskortet.

Fire af hytterne vil sælge mad, mens de sidste tre kommer til at sælge forskellige drinks.

Med til området hører også en vaskeægte havneknejpe ”Skuden Alba”, hvor der er fed stemning og håndbajere med sidevogn i massevis.

”Skuden Alba” bliver placeret, hvor Mexibaren tidligere har hørt hjemme.

“Området kommer til at spænde over mange forskellige oplevelser og der bliver noget for enhver smag. Samtidig er det et område, der har potentiale til at udvikle sig over tid.

Vi har lagt vægt på at skabe nogle miljøer, så gæsterne har lyst til at opholde sig i området og får mulighed for at tage en puster.

Der bliver kælet for detaljen, og det er vigtigt, at gæsterne på festivalen får en fornemmelse af dette,” slutter Jannie Dallgaard.

Aalborg Havn og Springeren er samarbejdspartnere på området.

Smæk for skillingen: Profiler står bag Aalborgs nye restaurant i ikonisk bygning

Skrevet af: Michael Qureshi

Engang var bygningen med udsigt til Havnefronten kendt for at være buffet-himlen i Aalborg.

Casa Blanca tronede i det hvide “slot”, og stedet summede af liv. Siden steg niveauet på gastronomien i Aalborg, og billige buffeter blev skubbet til side af nye ambitiøse spisesteder.

I dag er niveauet tårnhøjt på restaurantfronten, og om ganske få uger åbner byens nye restaurant med ambitionen om lave god mad til skarpe priser.

Menukortet kommer til at have mange lækre retter, men priserne holdes på et niveau hvor alt fra børnefamilier, unge studerende til alle andre kan være med.

Erfarne folk står bag

Den har “vi” måske hørt før. Men når man kigger på navnene bag Aalborgs nye spisested SMAEK, så behøver man i hvert fald ikke frygte for kvaliteten på maden.

I front bliver det Mikkel Jensen med fortid på Ruths Hotel, Restaurant Mest og senest Restaurant Rusk, hvor han var køkkenchef.

Som sparringspartnere og medejere har han Mads Hyllested fra Applaus og Bistro Dejavu samt Kim Jeppesen og Anne Menendez fra Nam og Restaurant Menendez.

Det er et wow-team i Aalborg, som har overtaget de berømte lokaler Ved Stranden 4, efter Sørensens drejede nøglen om tidligere på året.

Åbner allerede om få uger

SMAEK åbner allerede 2. juli, lige før Aalborg er vært for Tall Ships Races.

Restauranten kommer til at have åbent alle ugens syv dage med morgenmad, brunch, frokost, aftenmenu og i weekenderne bliver der cocktail-lounge med DJ og well shaken prisvenlige cocktails efter midnat.

Både Mads Hyllested og Kim Jeppesen understreger, at det er Mikkel Jensen, der bliver ansigtet uadtil, og klart ham der vil være mest på SMAEK.

Men de er et fælles hold, der skal skabe en succes i den ikoniske bygning, og derfor bliver det et mix med, at være med i tingene, mens der stadig er fokus på de øvrige forretninger.

Mange lækre retter på menukortet

Kigger man på menukortet er det blandt andet med to retter fra 200 kr. eller tre retter fra 225 kr.

Forretter er alt fra koldrøget laks til cremet skaldyrssuppe. Hovedretterne veksler med alt fra dagens fisk, rissoto til en lækker burger.

Skal man sammenligne det med noget genkendeligt matcher det meget godt, hvad fremadstormende Madklubben har stor succes med i København og Århus.

Nu får Aalborg så et koncept, der minder om med nogle navne i teamet, der borger for kvalitet.

Længe været en drøm

Mikkel Jensen er i fuld gang med at gøre SMAEK klar til åbningen.

“Det har længe været min drøm at åbne min egen restaurant. Og her har vi fundet en nyt koncept, som kan favne Aalborgs mangfoldighed – både hvad angår kvalitet og pris,” fortæller han.

De erfarne samarbejdspartnere er helt enige;

“Konceptet er klart, og ideen er god. Dén rejse ville vi gerne være en del af og støtte op om,” fortæller Anne Menendez fra Restaurant Nam og Restaurant Menendez.

Mads Hyllested fra Applaus og Bistro Dejavú stemmer i;

“Aalborg er klar til et sted som SMAEK, hvor man kan droppe ind og få et godt måltid mad hele ugen uden at man behøver at gå og planlægge det mange uger i forvejen.”

Lækker mad til små penge

Konceptet er velsmagende mad til små penge, hvor alle kan være med.

“Jeg tror på det ukomplicerede måltid. Det behøver ikke være hverken svært og dyrt.

Det skal være muligt at gå ud og få en ægte smagsoplevelse til små penge.

På SMAEK har priserne et niveau, så man kan tillade sig gå ud at spise på en helt almindelig onsdag,” fortæller Mikkel Jensen, som har taget initiativ til projektet.

Kan nydes på den kæmpe terrasse

Lørdag og søndag serveres morgenmad fra kl. 9.00. Fredag og lørdag kan du komme forbi til velsmagende cocktails og tonerne af weekend indtil kl. 03.00.

Afhængigt af vejret kan både morgenmad, frokost og cocktails nydes indenfor i varmen eller udendørs på den kæmpe terrasse med plads til mange gæster.

SMAEK åbner på Ved Stranden 4, og det nye og anderledes koncept gør, at initiativtagerne ikke er bekymrede for at rykke ind i det ellers så omdiskuterede hus ved havnefronten

“Det er en af Aalborgs absolut bedste lokationer. Den solbeskinnede terrasse er perfekt til gode frokoster, receptioner og sommerfester.

Indenfor kan vi både have plads til store og små hold af spisegæster, samtidig med at vi kan lave plads til større lukkede selskaber,” fortæller Mikkel Jensen.

SMAEK på Ved Stranden 4 slår dørene op tirsdag d. 2. juli og holder Grand Opening til Tallships dagene, bl.a. med DJ og helstegt pattegris for kun 145 kr. pr. mand torsdag – fredag d. 4.-5. juli under The Tall Ships Races.

Du kan allerede nu booke bord til Aalborgs nye restaurant – lige her

Du kan også tjekke menukortet her