Nyhed i Aalborg: Byens Rens henter og bringer rensetøjet på din arbejdsplads

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Stock photo
Stock photo

Her på MigogAalborg har vi før fortalt om Byens Rens, som er ved at etablere sig som landets førende renseri-kæde.

Byens Rens har allerede gjort det nemt for byens handlende at indlevere al slags tøj til rens, da man i både Aalborg midtby og City Syd kan benytte sig af den effektive og kompromisløse service i Tøjeksperten og Wagners butikker.

Det kan du læse meget mere om her.

Nu er Byens Rens klar med endnu en nyhed i Aalborg.

De er nemlig i fuld gang med at lancere deres smarte renseordning, hvor man kan få hentet og bragt rensetøj to gange om ugen på sin arbejdsplads – noget som man allerede har stor succes med i resten af landet.

”I 2019 er ”tid” noget af det, vi har mindst af, og mange leder efter tiltag, som kan optimere hverdagen, så man har mere tid til eksempelvis familien eller fritidsaktiviteter.

Derfor er vi naturligvis stolte over, at vi nu kan tilbyde firmaer i Aalborg denne ordning.

Man får hentet og bragt rense- og vasketøj på arbejdet og dermed sparer man en køretur til renseriet uden at betale ekstra,” forklarer ejer af Byens Rens, Ricky Kenbjerg til MigogAalborg.

Butikschef i Tøjeksperten City, Morten.

Det er overraskende nemt

En renseordning med Byens Rens koster ikke noget for den enkelte virksomhed, og man skal ikke bruge hverken unødige administrative eller økonomiske ressourcer på en aftale.

Den enkelte medarbejder betaler nemlig med MobilePay direkte til Byens Rens, når man får sit rensetøj retur igen.

”Det foregår typisk ved, at vi stiller et stativ op et aftalt sted på arbejdspladsen, og så hænger man blot tøjet op med et visitkort eller en seddel på. Når tøjet kommer retur, betaler medarbejderen med MobilePay.

Vi afhenter og afleverer både tirsdag og fredag, så man skal ikke undvære tøjet i lang tid,” forklarer Ricky.

Byens Rens er ikke kun førende i behandlingen af de enkelte tekstiler. De vil også være skarpe på prisen, og man kan eksempelvis få vasket og strøget fem skjorter for kun 98 kr.

Det behøver bestemt ikke kun at være skjorter og blazere, der bliver afleveret til rens. Man kan også aflevere alt lige fra møbelbetræk og brudekjoler til topmadrasser og gardiner.

Derudover kan man også få lagt tøj op, eller få repareret tøjet; Byens Rens har nemlig fem professionelle skræddere ansat, som fikser alle slags udfordringer.

Masser af tilfredse kunder i byen

Byens Rens’ firmaordning er allerede meget populær rundt omkring i landet, hvor mere end 250 virksomheder har en renseordning.

Det gælder store firmaer som Vestas, Deloitte og Danske Bank, men også mange mindre firmaer og kontorfællesskaber.

Men selvom ordningen er ganske ny her i byen, er der allerede flere aalborgensiske virksomheder, der gør brug af Byens Rens’ firmaordning.

Det gælder blandt andre virksomhederne i kontorfællesskabet E-huset, der holder til på Østre Havn.

”Vi er mere end tilfredse med ordningen, som både er gennemført og fleksibel. En renseordning er normalt et administrativt virvar, for hvem skal lige tage bolden på arbejdspladsen?

Med den her ordning sørger Byens Rens for det hele, og betalingen foregår jo direkte med den enkelte medarbejder, så det kunne ikke være nemmere,” fortæller Mille Lund Jensen fra Norriq.

E-huset på Østre Havn

Mille understreger også, at ordningen øger arbejdsglæden blandt de ansatte.

”Det er selvfølgelig rart at have rent og nystrøget tøj. Men derudover giver det også glade medarbejdere, at de kan få klaret andre ting med ordningen.

Folk har både haft sengetøj og sofapuder med, men også tøj, der trængte til en lapning. Det er super fedt, at Byens Rens kan klare alle opgaver og endda meget professionelt.”

Nu glæder Byens Rens til at byde endnu flere virksomheder i Aalborg indenfor i deres firma-ordning.

Er man interesseret i en firma-renseordning med Byens Rens kan man få yderligere information ved at kontakte dem på byensrens.dk eller direkte til indehaveren af Byens Rens, Ricky Kenbjerg, på telefon 22194030.

Bliver en kæmpe begivenhed: Forventer 25.000 til flytning af Rubjerg Knude Fyr

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Toppen af Danmark
Foto: Toppen af Danmark

Om godt en måned sker der noget helt usædvanligt i Nordjylland, som i den grad også tiltrækker enorm interesse fra aalborgensere og øvrige nordjyder.

Det 23 meter høje fyr Rubjerg Knude, en af Nordjyllands mest kendte attraktioner, skal nemlig flyttes 80 meter til en ny placering.

Dem der har set det i virkeligheden eller endda været oppe i fyret kan nok skrive under på, at det altså er ret stort.

Så det er svært at forestille sig, at man sådan fysisk lige skal flytte fyret.

Kan ryge i vandet

Rubjerg Knude Fyr er nemlig i overhængende fare for på et tidspunkt at ryge i vandet, hvis man ikke reagerer i tide.

Den lokale murerforening Lønstrup Murerforretning skal stå for den komplekse opgave med at rulle attraktionen et stykke væk.

Fyret skal nærmest have rulleskøjter på, og det vil kunne bevæge sig med cirka otte meter i timen.

Det ligger fast, at det sker i uge 43 men selve dagen afhænger af vind og vejr. Ikke desto mindre har man allerede indikationer hos Hjørring Kommune, at det bliver en kæmpe begivenhed.

Faktisk forventer man, at over 25.000 nysgerrige kigger forbi for at se fyret blive flyttet.

Det skriver TV 2 Nord.

Marker som p-pladser og shuttle busser

Man forventer også rigtig mange fra Aalborg, som tager turen op samt fra hele oplandet omkring det berømte fyr.

Flere marker inddrages til at være p-pladser i uge 43, hvor man har en kapacitet på 1500 biler. Derudover indsættes der shuttle busser fra Løkken og Hjørring, som skal køre i pendulfart mellem byerne og Rubjerg Knude Fyr.

“Vi skal hyre busser, vi skal leje telte til de aktiviteter, der skal foregå. Vi skal lave aftaler med rigtig mange mennesker. Vi skal jo have politi, hjemmeværn og beredskab på plads,” fortæller Leif Lund Jakobsen fra Hjørring Kommune til TV 2 Nord.

Beregninger siger, at det det ikoniske fyr med garanti vil skride i vandet, hvis man ikke gør noget.

Derfor tager man den store risiko med at flytte fyret, selv om der kan komme skader på det ved flytningen.

Dansk astronaut gæster Aalborg: Kom med Andreas Mogensen ud i rummet

Skrevet af: Michael Qureshi

I september 2015 blev Andreas Mogensen den første dansker i rummet, da han ombord på et russisk rumfartøj rejste op til Den Internationale Rumstation.

Her arbejdede han sammen med en europæisk delegation i otte dage, før han vendte sikkert retur til jorden.

Nu kan du komme helt tæt på den danske astronaut, når han om få uger gæster Aalborg med et foredrag. Det foregår torsdag d. 10. oktober på Create Aalborg Universitet, som ligger ud til Aalborgs Havnefront.

Det er i forbindelse med endnu et folkemøde med Aalborg som værtsby. Og alle kan deltage.

Flere prominente navne holder oplæg

I august havde vi IDRÆTSMØDET, og i oktober er det så tid til Videnskabsmødet. Ud over Andreas Mogensen kommer profiler som DR-vært Nikolaj Sonne og den kendte Youtuber Kristine Sloth til at holde oplæg.

Videnskabsmødet vil formidle ny viden på anderledes og mere tilgængelige måder og har som mål at gøre forskningen og dens betydning forståelig og let at relatere til for alle.

Mange anser videnskab som noget uforståeligt og måske endda usexet, og det vil man forsøge at bygge en bro imellem med over 60 aktiviteter rundt omkring i Aalborg i to dage.

Det nye folkemøde foregår 10.-12. oktober i Aalborg og er arrangeret i et samarbejde mellem DR Viden og Aalborg Universitet.

”Viden giver indsigt, og vi har som universitet et ansvar for at dele den forskningsbaserede viden med resten af verdenen.

Videnskab er kommet i toppen af den politiske dagsorden, fordi det skal være med til at tackle de store udfordringer, vi som samfund står overfor.

Derfor er det nu det helt rigtige tidspunkt at etablere Danmarks største folkemøde med viden og den seneste forskning i fokus”, siger Per Michael Johansen, rektor på Aalborg Universitet.

Debatter og live-udsendelser

I løbet af de tre dage, som Videnskabsmødet varer, vil prominente oplægsholdere som astronaut Andreas Mogensen, tv-vært Nikolaj Sonne, hjerneforsker Troels W. Kjær og youtuber Kristine Sloth præsentere involverende eksperimenter, åbne debatter, live-radioudsendelser, workshops og oplæg for publikum.

En workshop med DR’s teknologiprojekt ultra:bit, hvor skoleelever skal afprøve ideer til at løse klimaproblemer, må allerede nu melde udsolgt.

”Det er en ambition for DR at samarbejde og indgå partnerskaber i bestræbelserne på at give vores indhold et liv uden for radio- og tv-programmernes formater.

Videnskabsmødet er et godt eksempel på lige netop det. Vi arbejder hver dag med at formidle viden på nye og spændende måder, og et folkemøde som Videnskabsmødet er en fantastisk platform.

Her er tid og plads til at tale videnskab og digital innovation, og publikum får bragt alle sanser i spil”, siger Henrik Bo Nielsen, direktør for DR Kultur, Børn og Unge.

Startede som et mindre pilotprojekt

Videnskabsmødet blev afholdt for første gang i 2018 som et mindre pilotprojekt, hvor cirka 400 besøgende i løbet af en dag var med i live-radioudsendelser og besøgte stande med ny teknologi.

Tilbagemeldinger fra både publikum og forskere var så positive, at ambitionen om at vende tilbage i 2019 med et stort, reelt folkemøde om videnskab mere eller mindre blev født på dagen.

Alle arrangementerne på Videnskabsmødet er gratis, og hele programmet kan ses her

Aalborgs nye All You Can Eat sushi-restaurant: Frister med flere friske tilbud

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen

Siden åbningen af Panda Sushi på Boulevarden i juni, er det gået stærkt for Aalborgs nyeste sushi-restaurant.

Panda Sushi’s all-you-can-eat koncept er blevet varmt omfavnet af aalborgenserne, som især fremhæver det høje service niveau, den friske sushi og gode priser.

Successen betyder, at der nu kommer forstærkninger på køkken-fronten, så restauranten kan følge med den store efterspørgsel.

Det er kokken Weihe Gao, der har 8-års erfaring i at lave sushi samt kinesiske retter, som er blevet hvervet til at forkæle gæsterne.

Med tilføjelsen af den nye kok, er der nu tre kokke, der står på spring til at servere sushi hele dagen.

For at fejre den gode opstart, lancerer Panda Sushi hele to nye tilbud, som taler lige ind i aalborgensernes mad- og tilbuds-glade hjerter:

Et fødselsdagstilbud, hvor du spiser for kun 8 kr samt et nyt tilbud på drikkevarer ad libitum for kun 100 kr.

Spis for kun 8 kr på din fødselsdag

Når du sætter dig til bords på Panda Sushi, behøver du ikke være beskeden med dine madønsker; restauranten serverer nemlig sushi og kinesiske forretter ad libitum.

Du udfylder en seddel med dine ønsker og får serveret helt frisklavet sushi lige til bordet – og der er meget at vælge mellem.

Fra de traditionelle sushi ruller som uramaki, hosomaki og maki til varme kinesiske retter som paneret andebryst og wokretter, kan du hurtigt spise dig mæt i frisk, farverig fisk og grøntsager.

Som noget nyt kan du fejre din fødselsdag i restauranten og spise al den sushi dit hjerte begærer til blot 8 kr. ekskl. drikkevarer.

Der skal minimum inviteres tre personer med ind på restauranten til fødselsdagen, men så slipper du også aldeles billigt.

Oveni ad libitum sushi er der også altid fri is- og kaffebar med i prisen og nu også mulighed for at tilkøbe drikkevarer ad libitum for blot 100 kr.

Drikkevarer og sushi ad libitum

Panda Sushi holder åbent hver dag fra 11.30 til 22.00.

Du kan få all-you-can-eat sushi fra søndag til torsdag for 178 kr til frokost og 198 kr til aften, mens det koster 188 kr til frokost fra fredag til lørdag og 218 kr om aftenen.

Børn mellem 3-11 år spiser for kun 99 kr alle dage, mens de helt små spiser gratis.

For kun 100 kr oveni den samlede pris, kan du nu også få drikkevarer ad libitum i to timer; det inkluderer både sodavand, øl og vin (rød og hvid).

Hvis du vil prøve noget andet end dansk øl og sodavand, kan du enten bestille kinesisk (Tsingtao og Lucky Buddha) eller japansk øl (Sapporo, Asahi og Krkirin Ichiban).

15% på takeaway

Henter du maden som take-away i restauranten, får du op til 15% rabat på menuen fra Panda Sushi’s hjemmeside.

Der er bl.a. otte take-away menuer at vælge mellem, hvor du får et mix af det bedste sushi fra menukortet i varierende størrelser, alt efter hvor sulten du er.

Vil du gerne prøve noget andet end sushi, kan du også bestille de kinesisk inspirerede retter med hjem; f.eks. wokstegte nudler, wokstegte ris og dybstegt andebryst.

Panda Sushi ligger på Boulevarden 22. Ved bestilling af bord skal der ringes på 31566513.