Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Byens nye store spisested: Nu afsløres alle planerne med Sørensens

Af Emil Kjær Jørgensen

Nordjyderne har efterhånden fået noget af et luksusproblem, når diskussionen falder på hvilken restaurant, der skal besøges.

Valget er nærmest umuligt, og fra 30. oktober bliver det kun endnu sværere. Her slår Sørensens Restaurant & Musikbar nemlig dørene op et helt nyt koncept Ved Stranden 4.

Ejeren af den nye restaurant er Martin Sørensen, som også er indehaver af Aalborg Fyrværkerifabrik.

Mad og krudt er umiddelbart ikke to ting, der hænger uløseligt sammen, men Martin har altid haft en passion for god mad og vin, og da lokalerne på Strandvejen blev ledige, var han ikke i tvivl.

Manden med hovedansvaret for gryder og pander bliver den erfarne Peder Lundgaard, som tidligere har været køkkenchef på Strandgaarden på Læsø, Luneborg Kro og ikke mindst Rønnes Hotel.

Morten Gamini som frontfigur

Byens nye store spisested: Nu afsløres alle planerne med Sørensens
Den nye restaurant kommer til at ligge helt centralt i Aalborg

Og så er der Morten Gamini, der er kendt som Aalborg smørrebrøds-konge. Han har haft hænderne i tre forskellige smørrebrøds-restauranter, der alle på spisedelen har haft stor succes.

Vi fik en god snak med Morten Gamini om de konkrete planer om stedet, der åbner her i oktober, og ikke mindst om den uventede afsked med Den Bette Kro.

Hvad bliver Sørensens Restaurant & Musikbar for et sted?

”Det bliver en form for multihus, hvor vi gerne vil tilbyde hele pakken; alt lige fra god mad, hyggelig stemning til den bedste musik.

Jeg er selvfølgelig kendt for mit smørrebrød og det bliver også fokus til frokost, men i en ny udgave, som man ikke har set før. Det bliver det danske køkken anno 2017, hvor de klassiske elementer har fået en upgrade.

Om aftenen er fokus på lækkert kød samt friskfanget fisk og skaldyr. Det bliver ikke gourmet, men stadig på et meget højt niveau. Vores gæster får valuta for pengene og ikke mindst rigeligt med mad på tallerknerne. Folk bliver mætte, men også yderst tilfredse, for vi har stadig fokus på den høje kvalitet.”

Byens nye store spisested: Nu afsløres alle planerne med Sørensens
Morten i gang med at fortælle om de vilde planer for Sørensens. I forgrunden ses den nye store scene.

I har også ambitioner om andet end mad. Hvad går det ud på?

”Fredag og lørdag aften vil vi have live-musik, hvor gæsterne får det bedste fra alle årtierne. Vi har lavet en stor scene midt i restauranten, og vores øl- og cocktailkort bliver med noget for enhver smag.

Vi synes, der har manglet et modent alternativ til Jomfru Ane Gade, og i de her rammer, mener jeg, vi kan tilbyde noget helt specielt til gæsterne.”

Restauranten kommer til at ligge midt i centrum, tæt på havnen og byen. Hvordan vil i udnytte det?

”Der er ingen tvivl om, at placeringen er helt perfekt. Vi mener, at vi med vores koncept kan udnytte potentialet fuldt ud.

Udendørsterrassen er jo en af Aalborgs største og har en perfekt udsigt ud over den livlige by. Vi gennemrenoverer hele terrassen, og planen er også, at der skal være en udendørsbar og ikke mindst live-musik, når vi når frem til den tidlige sommer.”

Byens nye store spisested: Nu afsløres alle planerne med Sørensens
Restauranten får en af Aalborgs største barer

Det blev en brat afsked med Den Lille Kro, som gik konkurs. Hvad skete der?

”Jamen kort sagt fik jeg en konkursbegæring fra SKAT på grund af noget moms, der ikke var afregnet i kroen. Det var en kombination af en økonomisk opstart, der var hårdere end forventet og ikke mindst en masse travlhed i restauranten, som jeg prioriterede før alt andet.

Jeg var bevidst om, at der var noget moms, der hang lidt, og efter sommeren havde jeg sat tid af til at få det kigget ordentligt efter. Jeg får så en meddelelse i e-boks, som ikke får set tidsnok, og derefter var det for sent.

Jeg fik en stævning, og skulle finde et pengebeløb, som var urealistisk for mig at finde på så kort tid, samtidig med driften på Den Bette Kro skulle løbe rundt.

Nu glæder jeg mig bare til en ny start her, hvor jeg er ansat, fordi jeg har 20 års erfaring fra branchen. Jeg har opbygget nogle koncepter, som stadig lever den dag i dag, og det er jeg stolt af. Nu kigger jeg fremad og ønsker kun det bedste for de nye ejere.

Jeg har fået en del jobtilbud, men det var først da Martin henvendte sig, at jeg fik den rigtige mavefornemmelse. Vi har samme høje ambitioner, og ønsker at skabe et sted, hvor fokus er på kvalitet og den gode oplevelse.”

Byens nye store spisested: Nu afsløres alle planerne med Sørensens
Morten Gamini er klar til at starte på en frisk, når restauranten åbner i slutningen af oktober.

På Sørensen’s nye Facebook-side kan man følge ombygningen af lokalerne, og håndværkerne er i fuld gang med at gøre det nye Aalborg-sted helt klar åbningen i slutningen af oktober.

Del artikel

Andre læser også