Byens nye store spisested: Nu afsløres alle planerne med Sørensens

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Nordjyderne har efterhånden fået noget af et luksusproblem, når diskussionen falder på hvilken restaurant, der skal besøges.

Valget er nærmest umuligt, og fra 30. oktober bliver det kun endnu sværere. Her slår Sørensens Restaurant & Musikbar nemlig dørene op et helt nyt koncept Ved Stranden 4.

Ejeren af den nye restaurant er Martin Sørensen, som også er indehaver af Aalborg Fyrværkerifabrik.

Mad og krudt er umiddelbart ikke to ting, der hænger uløseligt sammen, men Martin har altid haft en passion for god mad og vin, og da lokalerne på Strandvejen blev ledige, var han ikke i tvivl.

Manden med hovedansvaret for gryder og pander bliver den erfarne Peder Lundgaard, som tidligere har været køkkenchef på Strandgaarden på Læsø, Luneborg Kro og ikke mindst Rønnes Hotel.

Morten Gamini som frontfigur

Den nye restaurant kommer til at ligge helt centralt i Aalborg

Og så er der Morten Gamini, der er kendt som Aalborg smørrebrøds-konge. Han har haft hænderne i tre forskellige smørrebrøds-restauranter, der alle på spisedelen har haft stor succes.

Vi fik en god snak med Morten Gamini om de konkrete planer om stedet, der åbner her i oktober, og ikke mindst om den uventede afsked med Den Bette Kro.

Hvad bliver Sørensens Restaurant & Musikbar for et sted?

”Det bliver en form for multihus, hvor vi gerne vil tilbyde hele pakken; alt lige fra god mad, hyggelig stemning til den bedste musik.

Jeg er selvfølgelig kendt for mit smørrebrød og det bliver også fokus til frokost, men i en ny udgave, som man ikke har set før. Det bliver det danske køkken anno 2017, hvor de klassiske elementer har fået en upgrade.

Om aftenen er fokus på lækkert kød samt friskfanget fisk og skaldyr. Det bliver ikke gourmet, men stadig på et meget højt niveau. Vores gæster får valuta for pengene og ikke mindst rigeligt med mad på tallerknerne. Folk bliver mætte, men også yderst tilfredse, for vi har stadig fokus på den høje kvalitet.”

Morten i gang med at fortælle om de vilde planer for Sørensens. I forgrunden ses den nye store scene.

I har også ambitioner om andet end mad. Hvad går det ud på?

”Fredag og lørdag aften vil vi have live-musik, hvor gæsterne får det bedste fra alle årtierne. Vi har lavet en stor scene midt i restauranten, og vores øl- og cocktailkort bliver med noget for enhver smag.

Vi synes, der har manglet et modent alternativ til Jomfru Ane Gade, og i de her rammer, mener jeg, vi kan tilbyde noget helt specielt til gæsterne.”

Restauranten kommer til at ligge midt i centrum, tæt på havnen og byen. Hvordan vil i udnytte det?

”Der er ingen tvivl om, at placeringen er helt perfekt. Vi mener, at vi med vores koncept kan udnytte potentialet fuldt ud.

Udendørsterrassen er jo en af Aalborgs største og har en perfekt udsigt ud over den livlige by. Vi gennemrenoverer hele terrassen, og planen er også, at der skal være en udendørsbar og ikke mindst live-musik, når vi når frem til den tidlige sommer.”

Restauranten får en af Aalborgs største barer

Det blev en brat afsked med Den Lille Kro, som gik konkurs. Hvad skete der?

”Jamen kort sagt fik jeg en konkursbegæring fra SKAT på grund af noget moms, der ikke var afregnet i kroen. Det var en kombination af en økonomisk opstart, der var hårdere end forventet og ikke mindst en masse travlhed i restauranten, som jeg prioriterede før alt andet.

Jeg var bevidst om, at der var noget moms, der hang lidt, og efter sommeren havde jeg sat tid af til at få det kigget ordentligt efter. Jeg får så en meddelelse i e-boks, som ikke får set tidsnok, og derefter var det for sent.

Jeg fik en stævning, og skulle finde et pengebeløb, som var urealistisk for mig at finde på så kort tid, samtidig med driften på Den Bette Kro skulle løbe rundt.

Nu glæder jeg mig bare til en ny start her, hvor jeg er ansat, fordi jeg har 20 års erfaring fra branchen. Jeg har opbygget nogle koncepter, som stadig lever den dag i dag, og det er jeg stolt af. Nu kigger jeg fremad og ønsker kun det bedste for de nye ejere.

Jeg har fået en del jobtilbud, men det var først da Martin henvendte sig, at jeg fik den rigtige mavefornemmelse. Vi har samme høje ambitioner, og ønsker at skabe et sted, hvor fokus er på kvalitet og den gode oplevelse.”

Morten Gamini er klar til at starte på en frisk, når restauranten åbner i slutningen af oktober.

På Sørensen’s nye Facebook-side kan man følge ombygningen af lokalerne, og håndværkerne er i fuld gang med at gøre det nye Aalborg-sted helt klar åbningen i slutningen af oktober.

Hyggeligt for hele familien: Sig godnat til dyrene i Aalborg Zoo

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Aalborg Zoo
Foto: Aalborg Zoo

Hvis man vil prøve noget nyt i Aalborg Zoo, så bør man overveje at tage til helt særlige Late Night åbning fredag d. 6. september.

Her får man en helt særlig rolig stemning i hele Zoo, når mørket begynder at sænke sig, og der bliver roligt i omgivelserne. Aalborg Zoo holder åbent helt frem til kl. 20.00 denne dag, så man kan være med til at sige godnat til dyrene.

Man kan nyde sin aftensmad i Zoo, hvor bålpladsen er åben og deres forskellige grill er tændt op. Efter aftensmaden kan man så gå en tur i parken, hvor dyrene stille og roligt gør sig natklar.

Zoo har årligt også deres totalt udsolgte sov med dyrene på savannen, men det er lidt anderledes her, hvor man trods alt skal være ude senest klokken 20.00.

Læs også: August slutter vildt: Så meget sker der i Aalborg

Tigerungerne vokser hurtigt

Man kan måske også være heldige at få et glimt af de hastigt voksende tigerunger.

Faktisk går det over alt forventning med de to unger, der i april kom til verden – som en stor overraskelse for Zoo.

Fødslen var en stor glæde, da tigerne tilhører den stærkt truede Sumatra-art, som der kun findes omkring 400 individer tilbage af i naturen. Det er især skovfældning og krybskytteri, som truer tigrene.

“Det går forrygende fantastisk!” siger dyrepasser Frank i en video, som Aalborg Zoo har delt på YouTube.

Måske læste du den skønne historie om dengang dyrepasser Frank reddede tigerungerne ned fra højderne.

Bethari også vist sig at være en både omsorgsfuld og rolig mor.

Hun passer tålmodigt ungerne, men er også tryg nok til at lade dem være alene af og til.

Dyrepasserne har derfor haft mulighed for at undersøge og veje ungerne løbende.

Hvis man vil være med til at putte dyrene, så skal man bare købe almindelig entré-billet til Zoo på dagen.

Læs også: Rekordhandel: Vild penthouse-lejlighed er den dyreste nogensinde i Aalborg

Tæt på Aalborg: Nu kan du købe et hus med egen landingsbane

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Selvom vi i Aalborg har en velfungerende lufthavn med gratis parkering og gode forhold for passagererne, kan man indimellem godt drømme om en privat landingsbane, hvor du er fri for både kø og lange security-checks, og hvor din egen seng kun er få meter væk.

Den drøm kan nu gå i opfyldelse her i Nordjylland på adressen Ellehammersvej 150 i Vadum.

Mæglerhuset har nemlig fået Vadum Flyveplads til salg, hvor du i købet både får et fint stuehus på 195 m2 og tilhørende 5 ha jord for 1.695.000 kr.

På grunden finder du den famøse landingsbane, der må siges at være en helt unik detalje ved stedet.

Foto: Mæglerhuset

Landingsbanen er godkendt og har en længde på godt 600 meter.

Åbent hus i weekenden

Mæglerhuset holder Åbent Hus på søndag den 25. august fra kl. 16.00-16.30, og her kan du få stillet nysgerrigheden om både hus og landingsbane.

Den nuværende ejer Kaj, er tidligere pilot og har sågar selv været med til at bygge fly. Han har været særdeles glad for landingsbanen, men nu skal der nye luftlag til.

Foto: Mæglerhuset
Foto: Mæglerhuset

”Ejendommen ligger i Aalborg kontrolzone. Derfor skal der rapporteres til Aalborg Lufthavn før start og landing,” fortæller den nuværende ejer.

Du finder mere info om ejendommen her.

Vælg alle dine favoritter: Helmuth lancerer Hverdagsbrunch

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Byens brunch-scene shiner som aldrig før, og der findes snart ikke én café eller restaurant, der ikke har det legendariske måltid på menukortet.

At skille sig ud på den front kan derfor være en udfordring, men alligevel har mange forsøgt at bringe noget helt nyt på bordet.

Heriblandt Helmuth Bar & Kitchen, der i weekenden serverer en overdådig brunch-buffet med alt, hvad den rumlende mave kan begære.

Nu har Helmuth dog også valgt at jonglere med sine brunch-kundskaber i hverdagene med konceptet Helmuths Hverdagsbrunch.

Fra tirsdag til fredag, kl. 10.00-14.00, kan du kigge forbi Helmuth og sammensætte, hvad der for dig er den helt perfekt brunchtallerken.

Med en liste på bordet, en blyant i hånden og mere end 20 valgmuligheder er du nu klar til kamp.

Skarp pris med drikkevarer ad libitum

Eneste spørgsmål er: Hvad har du lyst til?

Brunchpølser og sprødstegt bacon? Røræg? Ost og marmelade? Årstidens frugt? En smørbagt croissant?

Det kan være svært at fravælge – men det behøver du faktisk heller ikke.

Helmuth anbefaler, at du vælger 4-5 retter, men det er naturligvis muligt at gå all in og bestille lige så meget, som din brunchsult beder dig om.

Prisen for 4 retter er 178 kr., 198 kr. for 5 retter, og herefter 20 kr. pr. ekstra ret. Der er altid én lille brødkurv inkluderet i prisen.

Et sådant gilde kræver selvfølgelig også noget at skylle ned med. Men her er der heller ikke noget at frygte – drikkevarer ad libitum er nemlig inkluderet i prisen.

Her kan du vælge alt fra ingefærshots, juice, hjemmelavet saft og kaffe i alle afskygninger.

Noget for enhver smag

Her på MigogAalborg satte vi selvfølgelig krydser ad libitum på den mangfoldige liste, og efter at smagt alle retterne, kan vi kun konkludere, at det her koncept bliver et sikkert hit på brunchhimlen i Aalborg.

Der er – bogstaveligt talt – noget for enhver smag, og uanset om du er til de sunde valg, de syndige eller en blanding, er der masser af valgmuligheder på menukortet.

Vi har svært ved at udpege deciderede favoritter, men vi vil dog lige fremhæve retter som hjemmelavet limeguf(!) til den friske frugt, hashbrowns med aioli, den chokoladeovertrukkede romkugle og selvfølgelig Helmuth’s berygtede hjemmelavede nutella, som går perfekt sammen med den smørbagte croissant.

Konceptet er også den oplagte mulighed, hvis du og venindegruppen aldrig kan blive enige om, hvem der har opfundet den dybe brunchtallerken.

Her burde alle kunne få stillet sine lyster, og er du veganer, vegetar, glutenallergiker eller laktoseintolerant, så er det med små, grafiske markeringer, også nemt at navigere rundt i madlabyrinten.

En stor anbefaling herfra.

Hvad: Helmuths Hverdagsbrunch
Hvornår: Tirsdag-fredag, 10-14
Hvor: Boulevarden 28, 9000 Aalborg

Læs mere her.