Byens berygtede stolthed: Jomfru Ane Gade hyldes i nyt teaterstykke

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Den 6.-29. november formidler Teater Nordkrafts ensemble en fantasifuld og fabulerende fortælling om Jomfru Ane Gade med forestillingen 150 meter til i morgen.

Der er tale om et stykke nyt, dansk dramatik og en hyldest til Jomfru Ane Gade, epicentrum for Aalborgs natteliv gennem mange årtier.

Alle aalborgensere og mange danskere har personlige erfaringer og minder fra Jomfru Ane Gade, der har dannet rammen om tusindvis af livsændrende møder og oplevelser.

Teater Nordkraft har hentet kræfter fra dansk teaters superliga til denne forestilling, som iscenesættes af Reumertvindende instruktør Minna Johannesson.

Hun har tidligere bl.a. instrueret Teater Nordkrafts anmelderroste ensemble frem til en Reumert i deres åbningsforestilling Dig og Mig ved Daggry.

Palle Steen Christensen har skabt scenografien, der inspireret af en camouflerende bemalingsteknik fra 1. verdenskrig skal skabe et desorienterende univers i teatersalen.

Lokal kulturhistorie spiller vigtig rolle

Valget af Jomfru Ane Gade som omdrejningspunkt for forestillingen er absolut ingen tilfældighed.

Det er historien om Jomfru Ane Gade som et lifechanging spot, og selve Jomfru Ane Gade er også en drivende kraft i fortællingen.

“Det er meget naturligt for os at bruge et stykke lokal kulturhistorie, en levende institution som Jomfru Ane Gade i vores arbejde.

En del af vores mission er at fortælle historier, der gennem identifikation og lokal forankring rører og flytter vores publikum.

Samtidig repræsenterer Jomfru Ane Gade på flere måder forandringen.

Både Aalborgs transformation og hele den Fugl Fønix-historie, der eksisterer omkring byen, og som stadig er højaktuel, men også forandringen i os som individer, der sker i mødet med andre,” siger teaterleder Jakob Tekla Jørgensen.

Et mødested med højt til loftet

Det uventede møde er derfor netop omdrejningspunktet for 150 meter til i morgen, og de fire karakterer får alle indflydelse på hinandens liv gennem tilfældige møder.

Fælles for karaktererne er nemlig, at de er ensomme og isolerede på hver deres måde.

“Fortællingen afspejler mit eget livssyn, nemlig at der altid er endnu en dag og endnu en chance.

Uanset hvor mange chancer, man forspilder og hvor gammel, man bliver,” siger instruktør Minna Johannesson.

“Her kan Jomfru Ane Gade og Aalborg noget særligt. Som svensker har jeg slet ikke oplevet nordjyderne, som myten siger, er tillukkede – snarere tværtimod.

Særligt Jomfru Ane Gade, som er et mødested med meget højt til loftet, er et generøst sted, hvor man kan tillade sig nærmest hvad som helst – at give helt slip, skeje ud og også træde forkert.

Det er en heksekedel af forskelligheder, men samtidig et sted, hvor man som det naturligste i verden falder i snak med mennesker, der er helt anderledes end en selv.”

Publikum vil kunne se frem til et stykke involverende teater, hvor man trækkes ind i et euforisk og højspændt univers, der skal føles præcist som Jomfru Ane Gade.

Forestillingen spilles 6. november – 29. november.

Du kan læse mere om stykket og bestille billetter lige her

Den perfekte symfoni: Kaffebar klar med uimodståelige is-sandwich

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Sommervejret er for alvor kommet til Aalborg ( … i hvert fald til og med i morgen), og du finder ikke to bedre venner end høj solskin og is.

Det skulle da lige være Behag Din Smags fuldstændige fantastiske bagværk i selskab med hjemmelavet is.

Igen i år har Aalborg bedste kaffebar nemlig tryllet i køkkenet og kreeret hele to fristende is-sandwich – naturligvis lavet helt fra bunden med økologiske råvarer.

Favoritten fra sidste år, Hindbærsnitte-is, kan vi heldigvis byde velkommen igen, men den har fået en særdeles sød og lækker ven.

I år har bageriet tryllet endnu engang og lavet en ny variant i form af en Brownie-is.

“Den smager som … en opgraderet mælkesnitte!”

Behag Din Smag har præsenteret isene som en nyhed i dag, sååååå … Vi stod selvfølgelig klar til at smage på herlighederne her til formiddag.

Hindbærsnitte-udgaven skuffer heller ikke i år.

Det iskolde lag af hindbæris er noget tykkere, end man kender fra den klassiske hindbærsnittes lag af syltetøj, men det er bestemt ikke en negativ ting.

Isen og de syndige mørdejsbunde er den perfekte kombination, og den lette syrlighed fra de friske bær, bringer balancen helt i top. En respektfuld opgradering af en af danskernes yndlingskager!

Men hvad så med den nye dreng i klassen?

Brownie-isen smager (surprise …) fuldstændig forrygende. Der er små stykke af brownie i vaniljeisen, og de to brownie-bunde har fået et ekstra skud kakao, og vi udbrød i kor: “Ej, den smager af mælkesnitte!”, og det er jo aldrig helt dårligt.

Læg dertil, at den uforklarlige mælkecreme fra mælksnitten er erstattet af den vildeste vaniljeis med browniestykker!

Intet besøg på Behag Din Smag uden byens bedste kaffe. Lene Hyldahl, indehaver og barista, anbefaler en Espresso Tonic som et friskt pust til de syndige is-bomber.

“Espresso Tonic er min personlige i sommervarmen, for den er helt vildt læskende,” forklarer Lene.

Behag Din Smag oplyser, at de fristende sommer-is koster 38 kr., og de vil kunne købes hele sommeren .. så længe lager haves!

Find din indre popstjerne frem: Nu kan du komme til X Factor casting i Aalborg

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: TV2
Foto: TV2

Drømmer du om at blive sanger? Eller kender du én, der har en helt fantastisk sangstemme, som hele Danmark burde høre?

Så er der nu mulighed for at få testet sangtalentet, når X Factor åbner op for pop-up castings rundt omkring i hele landet.

Det skriver TV2 i en pressemeddelelse.

Her i Aalborg foregår det traditionen tro i Folkekirkens Hus på Gammeltorv 4. Det bliver fredag den 12. juni kl. 14.00 – 20.00, at du kan komme til pop-up casting.

Udover muligheden for at komme videre i X Factor, kan du også møde finalisten og nordjyden Mathilde Cafeey, der kommer forbi og hilser på.

Sådan foregår en pop-up casting

Pop-up casting er en uformel casting, hvor du blot skal komme, som du er. Du skal ikke synge for dommertrioen fra TV, men bliver mødt af de flinke X Factor castere.

Og hvis du imponerer dem, har du chancen for at komme videre til auditions, hvor du skal synge foran dommerne.

Foto: Lasse Lagoni

“Man får derfor en stor forlomme i køen, hvis man stiller op d. 12. juni. Og så er det helt lowkey og ufarligt – og faktisk lidt hyggeligt at kigge forbi vores pop-up,” skriver X Factor.

Kommer du forbi en pop-up casting, undgår du en tur til Aarhus eller København til de officielle precastings i august, hvor køen er ufattelig lang.

Hvad: X Factor pop-up casting
Hvor: Folkekirkens Hus
Hvornår: Fredag den 12. juni kl. 10-14

Du kan finde mere info her.

Frisk vand i bassinerne: Vestre Fjordpark genåbner i denne uge

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Nu er der godt nyt til os, der er ved koge over i den nordjyske sommervarme.

I går kunne vi fortælle, at Rigspolitiet og sundhedsmyndigerne har givet de udendørs friluftsbade lov til at åbne efter længere tids nedlukning. Det kan du læse mere om her.

I dag skulle Magistraten i Aalborg Kommune så mødes, hvor åbningen af Vestre Fjordpark var et af hovedpunkterne på dagsordenen.

De har besluttet, at Vestre Fjordpark genåbner på fredag, den. 5. juni.

Det skriver Aalborg Kommune i en pressemeddelelse.

Aalborg Kommune har lavet en række foranstaltninger for at kunne håndtere afstandskravet i forbindelse med Covid-19 i Vestre Fjordpark.

Det er kommunens vurdering, at det dermed vil være forsvarligt igen at lukke vand ind i Vestre Fjordparks bassiner.

Nedenstående foranstaltninger er blevet truffet:

 

  • Markeringer på opholdsarealerne der gør det muligt at overholde det nødvendige afstandskrav på 1 meter både på det grønne areal og trædækket.
  • Legepladsen og tårnet vil være afspærret og kan ikke benyttes.
  • Tarzanbanen afspærres og 1 meter vippen, 3 meter vippen samt udspringstårnet vil være lukket for at undgå, at der opstår lange køer og for at undgå kontaktflader, som mange personer rører ved.
  • Vandet udskiftes løbende via pumpen, så der hele tiden er frisk vand i bassinerne.

Aalborg Havnebad og Nibe Fjordbad åbner også fredag 5. juni. Også her vil der blive sørget for, at afstandskravene kan overholdes.

Lækre is hele sommeren

Udover udsigt til frisk vand i bassinet, kan vi også glæde os over, at Café Salt holder åbent ALLE dage resten året. Derfor kan en forfriskende dukkert kombineres med en lækker is; hvad med en Joe Exotic? Læs mere om det skøre tiltag her.

Burger Week hos Bogø

Sammen med Bogø laver vi her på MigogAalborg Burger Week – den løber fra 1. – 7. juni. Få en valgfri burger fra menukortet, fritter og dip til 50 kr. (plus billetgebyr) – læs mere og bestil her