Choko-heaven: Her får du byens bedste varme kakao

Jo koldere og mørkere det bliver udenfor, jo mere får vi lyst til en kop varm kakao…
Og det skal selvfølgelig være byens bedste.
Vi har derfor været Aalborg rundt og fundet de bedste bud på en god kop varm kakao i Aalborg.
Uanset om du er til den klassiske udgave med flødeskum, den mere luksuriøse med ægte chokolade – eller den fuldstændig overdådige og helt igennem syndige slags – så har vi samlet gode bud til jer lige her.
Fru Ronne
Vi startede selvfølgelig med et besøg ved skønne Fru Ronne, som ligger på hjørnet af Urbansgade.
Træder du ind i den hyggelige og lille specialforretning, spreder der sig en duft af hjemmebag, kaffe og kvalitets-te.
Og selvom Fru Ronne er særligt kendt for et sted, der sælger særlige indretnings-nips og kvalitetskaffe, så serverer hun altså også en udsøgt varm kakao.
Vi bestilte en klassisk varm kakao med flødeskum, der er lavet på økologisk fairtrade pulver, steamet med sødmælk.

Og hvis man er til en helt klassisk varm kakao, som hverken smager for kraftigt eller for sød, så er det her virkelig et godt bud.
Den er dejlig rund i konsistensen og smagen af kvalitetskakao trænger tydeligt igennem.
Prikken over i’et ville dog være, hvis flødeskummen var hjemmepisket og ikke fra en dåseflødeskum.
Vi giver Fru Ronne 4 ud af 6 kakaobønner.

KaffeFair
I slutningen af november fik vi et tip om, at KaffeFair på Strandvejen havde fået et helt genialt bud på en varm chokolade, hvor der virkelig er skruet op for juletemaet. De serverer nemlig en varm chokolade med både pebermynte-sirup, flødeskum og den ikoniske pebermyntestok på kanten af glasset.
Det kunne vi selvfølgelig ikke modstå, så vi fik hurtigt aflagt dem et visit, hvor vi bestilte to af de her smukke julevidundere.
Der hersker ingen tvivl om, at denne varme chokolade så absolut kan gøre sig fortjent til et post i dit instagram-feed. Den er nemlig virkelig æstetisk og super julet. Men hvordan smager den?

Er du en sucker for After Eight-chokolade, så er der allerede dér godt grund til at bestille denne varme chokolade.
Den havde en god og meget sød smag af chokolade, efterfulgt af et lille pift af frisk pebermynte. Lige som vi havde håbet.
Er man helst til de mere mørke og kraftige varme chokolader, så er det nok ikke denne man skal bestille.
Den er nemlig meget sød og mere mild i smagen, hvad angår chokoladen. Men vi syntes, at den havde en rigtig fin balance mellem det meget søde og det friske fra pebermynten. Så vi gik meget tilfredse derfra.
Vi giver KaffeFair 4 ud af 6 kakaobønner.

Læs også: Secondhand, kaffe og panini: Her finder du én af de hyggeligste caféer i byen Buens Bogcafé
Buens Bogcafé har ry for at have nogle ret vilde kakaoer, så vi tog naturligvis turen forbi Maren Turis Gade 12 for at smage på godterne.
Vi fik en Rum Bum Baller og en Can I Have S’more Please.
Lækkert lyder det, men hvordan smagte de?
Er du til smagen af romkugler, så er Rum Bum Baller helt sikkert lige noget for dig. For med hjælp fra både romessens og brombærsirup, så får du her en kop kakao, som selv din lokale bager ville være stolt af.
Den toppes med flødeskum, kakao pulver og farvestrålende krymmel.

En Can I Have S’more, Please lever fuldt op til navnet… Man kunne nemlig godt have drukket en mere.
Det er sommeraftener ved bålet, der møder en kold vinterdag med julehygge foran flimmerkassen i én og samme kop. Den toppes med flødeskum, ristede skumfiduser, kiks og pyntet med chokoladesovs.
Vi kvitterer derfor de to lækre kopper kakao med 6 af 6 kakaobønner.

Behag din smag
Vi måtte selvfølgelig også besøge den hyggelige café på Gabels Torv i Slotsgade, Behag Din Smag.
Her kan man ikke kun få fremragende kaffe, men også en lækker varm chokolade.
Vi bestilte en traditionel varm chokolade lavet på ægte Valrhona-chokolade. Den serveres med hjemmepisket flødeskum og drys af Valrhona-chokolade på toppen.

Vi synes klart, at denne er et godt bud på en traditionel varm kakao.
Selvom det er varm chokolade, så fik vi mere fornemmelsen af en varm kakao, men det kan også være mængden af flødeskum, som mindskede den lækre smag af Valrhona-chokolade.
Trods det, så har den en blød, rund og luftig konsistens, som gør, at man sagtens kan drikke det hele uden at få få “kakao-kvalme”.
Det sidste man ønsker er en kop varm kakao, der næsten ingen smag har – men det kan man heldigvis ikke sige om Behag din smags version.
Vi kan altså varmt anbefale denne herlighed.
Da vi får lidt fornemmelsen af, at den er lavet på kakaopulver frem for chokolade, trækker det en lille smule ned, men ikke så meget, at den ikke stadig fortjener en solid 5 af 6 kakaobønner!

Frellsen
Har du endnu ikke været forbi Chokoladeforretningen Frellsen, så er du gået glip af choko-heaven.
Butikken dufter af alverdens lækre chokolader, så snart du træder ind.
Deres varme kakao bliver serveret i en to-go kop og uden flødeskum. Her er der altså kun fokus på kakaosmagen.
Og det gør ingenting, for den smager virkelig godt.

Som noget helt særligt får du en valgfri flødebolle “on the side”, til din varme kakao, og hvem kan ikke lide chokolade med endnu mere chokolade?
Kakaoen har en rund og sød smag af kvalitetskakao, som bliver produceret på deres produktion i København.
Den har en blød og cremet konsistens og smager bare virkelig godt af kvalitets fairtrade kakao. Mmh, siger vi bare.
Vi giver Frellsen 5 ud af 6 kakaobønner!

Aalborg Chokoladen
Ingen kakao-guide uden at være forbi Aalborg Chokoladen, som ligger ved Kennedy Plads.
Her kan man vælge mellem hvid, lys eller mørk chokolade, som bliver serveret på en pind blandet op med steamet sødmælk.
Så her er der altså tale om ægte chokolade, der skal røres op i varm mælk.

Vi valgte en kop med lys chokolade og en med mørk chokolade.
Den mørke chokolade bliver lavet på 66% mørk chokolade og smager kraftigt igennem af kvalitetschokolade. Den bliver meget kraftig i smagen, og for vores skyld ville en lille klat flødeskum ved siden af ikke gøre noget.
Den lyse chokolade bliver lavet på 33% mørk chokolade og er lidt mildere og sødere i smagen end den mørke.
De er begge to lidt tykke i konsistensen, men hvis man er til en varm chokolade fra en ægte chokoladefabrikant, så er det helt sikkert et besøg værd.
Vi giver Aalborg Chokoladen 4 ud af 6 kakaobønner.

Kochs Kaffebar
Vi sluttede ruten på den hyggelige café i Algade, der er særligt kendt for deres gode kvalitetskaffe.
Og vi må bare konstatere at Kochs Kaffebar ikke kun laver en god kaffe – de laver også en eminent varm chokolade og fairtrade kakao.
Du kan nemlig vælge mellem Den gammeldags “Varm Mørk Chokolade” med smeltet mørk chokolade, flødeskum & kakaodrys.
Eller deres “Varm Kakao” toppet med flødeskum & kakaodrys.
Vi tog selvfølgelig en af hver.

Vi var ved at vælte bagover af ren begejstring for deres varme chokolade!
Med dens runde, bløde konsistens og kraftige smag af lækker chokolade havde vores smagsløg en kæmpe fest i choko-himlen!
Den varme kakao mistede lidt for hurtigt smagen, men når den var, så var den god! Her gjorde det ekstra godt med de grove chokoladestykker, der var pyntet på toppen.
Vi giver Kochs kaffebar 5 ud af 6 kakaobønner.

Lagkagehuset
Det er ikke kun bagværk, som Lagkagehuset har helt styr på.
Hos lagkagehuset kan du nemlig få to forskellige varianter af varm chokolade, som med garanti opfylder dine ønsker.
Du læste helt rigtig! De servere varm chokolade og ikke varm kakao, hvilket vil sige, at den varme kop herlighed er lavet direkte på chokolade og ikke af pulver.
Den ene variant er en varm mørk chokolade, som er lavet på 57,9% chokolade fra Callebaut, hvor den anden er en varm mælkechokolade beståndende af smeltende belgisk mælkechokolade.
Vi testede naturligvis begge, og fik dertil flødeskum på toppen og drysset med kakaopulver.

Vi må indrømme, at vi er ret så vilde med disse to bud på en god varm chokolade.
Og vi er endnu mere vilde med, at der netop er to varianter, så der er lidt til enhver smag.
Den mørke chokolade var intens, cremet og klassisk.
Der er ingen tvivl om, at den er lavet på en lækker mørk chokolade, og det er specielt et plus i bogen, at den virkelig har en kraftig god smag.
Man skal naturligvis være til den lidt kraftige og måske endda en smule bitre smag fra den mørke chokolade.
Men hvis du er mere til det ekstra søde mælkechokolade, så skal du prøve netop Lagkagehusets variant.
Ved første slurk af den varme mælkechokolade blev vi ramt af en dejlig nostalgisk følelse. Vi synes nemlig, at den smager lidt af chokoladen fra en julekalender – og det er på den helt gode måde!
Det er den perfekte kop til dig, der elsker en meget sød kop varm chokolade, og hvis du vil i den helt rigtige julestemning.
Disse to er helt klart vores favoritter på ruten, og derfor får den altså 6 ud af 6 kakaobønner.
