ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Sommerdessert i nye klæder: Her er byens bedste koldskåls-is

Af Stine Kjølby Christensen

At sommeren snart står for døren er efterhånden svær at komme udenom – heldigvis – og selvom der endnu er et par uger til, at kalenderen officielt siger “sommer”, så er der vel ikke nogen grund til ikke at tage glæderne på forskud.

Én af de ting, vi forudser vi sommerens helt store hit, er den såkaldte koldskåls-is, som flere nu har præsenteret i årets sortiment.

Ligesom at æbleskiver hører vinteren til, er det svært at forestille sig en sommer uden den klassiske dessert, der oftest består af kærnemælk, citron, æg, sukker og vanilje.

Faktisk har koldskålen sin oprindelse her i Danmark, hvor den i fordums tid startede ud som en form for vælling lavet på øl, sukker, kanel og brød.

Først da kærnemælken blev opfundet i slutningen af 1800-tallet blev koldskålen genskabt til noget, vi kan genkende i dag. 

Som (og i) is har det dog også vist sig, at koldskålen kan noget særligt.

Isværftet

Isværftet startede allerede sidste år med at præsentere deres bud på en koldskåls-is lavet kærnemælk (selvfølgelig), en smule piskefløde, lidt sukker og ikke mindst udsøgt Bourbon-vanilje.

På toppen strøs der med søde, knasende kammerjunker.

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi har været helt på røven over netop denne variant – og det samme har de aalborgensere, der efter denne artikel valfartede til Stjernepladsen for at smage vidunderet.

Isværftets fløjlsbløde koldskåls-is har den helt perfekt balance mellem sødhed og syrlighed, og med deres nye lemon curd var det svært ikke at få lidt blanke øjne.

Vores absolutte favorit, når den legendariske dessert skal serveres som en is!

Sommerdessert i nye klæder: Her er byens bedste koldskåls-is

McDonald’s

Den verdensomspændende kæde viser igen og igen, at de formår at have fingeren på pulsen i forhold til lokale (eller i hvert fald nationale) tiltag, og derfor har de i år også præsenteret en koldskåls-is.

Her har man valgt at gentænke den klassiske McFlurry ved at tilføje en særlig “koldskåls-sauce”, der mest af alt minder om en lidt tyk sirup – i farven gul.

Den gule farve stammer fra den koncentrerede citronsaft, og hvis du er til den slags koldskål, der virker smager syrligt igennem, så er denne et ret godt bud.

Vil du have den perfekte blanding, røres saucen sammen med flødeisen og de små kammerjunker.

Selvom McDonald’s bud på en koldskåls-is er ganske stabilt, så smager den altså også noget mere syntetisk end f.eks. Isværftets – og ved næste besøg på Maccen ville vi nok personligt foretrække den gode gamle McFlurry … med Daim.

Sommerdessert i nye klæder: Her er byens bedste koldskåls-is

ParadIS

Hos ParadIS holder man sig heller ikke tilbage med nye og innovative tiltag, hvor man også flere gange har præsenteret flere forskellige vinder-is på kortet.

I år har man også valgt at lancere en koldskåls-is, der – modsat de andre – også har fået selskab af friske jordbær.

Det vil altså sige, at du får den let syrlige smag, som vi kender fra en koldskål, samtidig med den søde smag og bløde konsistens fra isen.

Modsat McDonald’s variant, smager ParadIS’ alt andet en syntetisk. Tværtimod er den så frisk og naturlig, at vi næsten kan blive i tvivl om, om det er en koldskåls-is eller en virkelig lækker sorbet.

Denne variant er derfor til dig, der måske ikke æææælsker den klassiske, tykke koldskål med smag af citron, men hellere vil have den søde smag fra de torvefriske jordbær – med et strejf af knas på toppen.

Sommerdessert i nye klæder: Her er byens bedste koldskåls-is

Del artikel