Byens Bedste Burger: Her er hemmeligheden bag Grillen Burgerbars succes

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Store arrangementer og fester er blevet aflyst på stribe i år – det var desværre også tilfældet med MigogAalborgs eget Aalborg Awards, der er sat i verden for at hylde byen og de mennesker, der hver dag er med til at holde liv i den.

Men selvom festen var aflyst, skulle priserne selvfølgelig stadig uddeles. Det blev de i sidste uge i denne video.

I år er var det udelukkende læsernes stemmer, der afgjorde udfaldet, og mere end 30.000 gav deres mening til kende i de opstillede kategorier.

Lige i burgerhjertet

Én af de vigtigste priser, hvis du spørger byens største madmedie, er Byens Bedste Burger. Her kan Aalborg nemlig prale af et højt niveau, et kæmpe udvalg og så mange forskellige slags, at der simpelthen må være noget for enhver smag.

I år gik prisen til én af dem, der i den grad har vundet aalborgensernes hjerter: Grillen Burgerbar.

Det er allerede 3,5 år siden, at Grillen Burgerbar åbnede med et brag på Nytorv og gik hårdt ind i byens raserende burgerkrig, der på daværende tidspunkt var på sit højeste.

Mange burgere er langet over disken siden, og i dag kan vi vel godt konkludere, at Grillen Burgerbar bestod testen.

Nu er de oveni købet kåret som Aalborgs bedste.

Høj kvalitet og unikke oplevelser

Men hvad er hemmeligheden bag den store og vedvarende succes, som Grillen Burgerbar øjensynligt har i Aalborg?

Det satte vi os for at finde ud af og tog derfor en snak med restaurantchefen Malthe Bøgeskov Eriksen, der har været en del af Grillen Burgerbar i knap 1 år.

“Jeg tror, at vores nye pris er et bevis på, at drømme kan blive til virkelighed. Selvom vi ikke havde turde at håbe på det, så mener jeg bestemt, at det var velfortjent,” siger Malthe med et grin, mens vi nyder én af kædens saftige stoltheder.

For dét er de altså; gode, solide og saftige.

“Vi lægger utrolig meget kærlighed i udvikligen af burgere, og så gør vi alt for at sikre, at man altid ved, hvad man får, når man besøger os,” forklarer Malthe.

“Vores vision er at sikre høj kvalitet kombineret med unikke oplevelser – for det er det, vi kan.

Vi er ikke bare et spisested, vi er en restaurant, hvor vores medarbejdere er trænet i altid at kunne levere en høj standard inden for alt fra betjening, stemning til playlisten, der spiller ud af højtalerne.”

Aalborg-afdelingen tordner derudad

Det sidste år har da også budt en enorm fremgang hos Grillen Burgerbars afdeling i Aalborg, der nu på landsplan er i toppen af de i alt otte restauranter, som kæden har i Danmark.

“Aalborg-restauranten er vækstet igennem flere år, og befinder sig nu blandt de allerbedste. Det er et kæmpe cadeau, at Aalborg er så glade for os – og vi for dem!” siger Malthe.

For at sikre vækst og sætte sin restaurant i den bedst mulige position, har Malthe forsøgt at være kreativ og blandt andet gjort brug af Grillen Burgerbars netværk.

Ud af dette kom der eksempelvis skræddersyede, lokale events i forbindelse med Superbowl, karneval og AaB-finalen.

“Vi har meget frie rammer til at lave lokale aftaler på tværs af brancher, samarbejdspartnere og … ja, gaden,” siger Malthe med et grin og henviser til Superbowl-arrangementet, der blev holdt i samarbejde med genboen, John Bull Pub.

“Det er virkelig en gave, at man kan bruge hinanden på den måde,” siger han.

Burgerrejsen fortsætter

Udover maden og oplevelserne, så går Grillen Burgerbar også meget op i at skabe et godt arbejdsmiljø for sine ansatte – og humøret og arbejdsglæden skal meget gerne smitte af på gæsterne.

“Grillen Burgerbar er et fantastisk sted at arbejde, og jeg har virkelig haft min passion med lige siden jeg startede hernede,” fortæller Malthe, der af tilfældige veje endte hos Grillen Burgerbar efter endt uddannelse som serviceøkonom.

Det sidste år har han brugt på at udvikle og optimere Aalborg-restauranten; faktisk i så høj grad, at Grillen Burgerbar nu har valgt at forfremme ham. Næste stop bliver derfor København.

“Fra 2021 skal jeg være Operation Manager med ansvaret for to restauranter i København – faktisk sammen med hende, hvis job jeg overtog hos Grillen i Aalborg.

Det er virkelig fedt, at man kan få lov at vokse med jobbet, og jeg glæder mig meget til den nye tid i København – selvom jeg kommer til at savne Aalborg,” siger Malthe.

Næste burgerchef skal findes

At Malthe skal videre på Grillen-rejsen betyder også, at en ny skal overtage Malthes opgaver i Aalborg.

Det bliver derfor fokus i de kommende måneder, før Malthe forlader den ikke-så-synkende-skude og drager mod hovedstaden.

“Nu skal vi finde én, der har lyst til at bygge videre på det fundament, vi allerede har fået skabt.

Vi har et helt fantastisk hold heroppe, der har været her i mange år og med den helt rette ved roret, kan de få lov at fortsætte den gode udvikling, vi er i gang med,” siger Malthe, der selv står for at oplære den kommende restaurantchef.

For at søge jobbet som restaurantchef beder Grillen Burgerbar altid – uanset stillingen – om, at man vedlægger en videopræsentation af sig selv. Dette er igen for at sikre, at vedkommende har den helt rette vibe og udstråling.

“Grillen Burgerbar er en kultur lige så meget som det er et spisested.

Det er derfor lige så vigtigt, at det er de rette personligheder, vi har hernede, som det er en god burger, man får serveret.” slutter Malthe.

Er du interesseret i at vide mere om jobbet, kan du læse med lige her. 

Trænger du til et god restaurantoplevelse? Så kom med til Aalborg Eat Out

I de kommende to uger sørger byens toprestauranter for en oplevelse udover det sædvanlige. Prisen starter fra 225 kr. for tre retter.

Book din plads her.