Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Byens ældste værtshus lukker: Se hvad der åbner i stedet

Af Aske Bisgaard Pedersen

Café Alpha. Det er navnet på Aalborgs ældste værtshus.

Efter at have skænket skummende fadøl siden 1899 til Aalborgs dengang kun 14.000 borgere er det slut.

Nu er en af byens noget yngre beværtninger klar til at tage over, der også er klar til at servere en masse forskelligt godt til ganen.

Storslået whiskybar rykker ind

Den nye arvtager af de ikoniske lokaler er en af Danmarks absolut bedste whiskybarer, som vi tidligere kunne fortælle rykker til midtbyen.

Det er nemlig Whiskybaren Kahytten, der efter tre år trækker rødderne op og flytter fra lokalerne i Vejgård med hyggelig gårdhave og fremover vil husere i hjertet af Aalborg i Café Alphas lokaler i Jens Bangs Gade.

“Lørdag d. 10. december er sidste åbningsdag i Vejgaard, inden vi overtager lokalerne i Jens Bangs Gade 15. januar,” fortæller Rune Holm, der ejer Whiskybaren og har Danmarks måske bedste udvalg af og viden om whisky.

Byens ældste værtshus lukker: Se hvad der åbner i stedet

Det er et miljøskifte, der ikke kommer som en overraskelse:

“Det lå i kortene, at Whiskybaren skulle ligge inde i selve Aalborg – og det var det, som var udgangspunktet, da planerne om at åbne baren begyndte at tage form.

Som skæbnen ville det, fik Whiskybaren i stedet sit fødested i Vejgaard – en æra præget af både corona og krig i Ukraine, men også fyldt med gode stunder, dejlige gæster, høje grin og spændende events,” udtaler Rune og fortsætter:

“Og nu er det blevet på høje tid at udleve drømmen om en bar inde i byen – ikke bare en hvilken som helst bar, men naturligvis et sted med både charme og hygge og en masse historie.

Og heldigvis fandt vi et sted, hvor det er muligt at kombinere nutid og fortid – uden at gå på kompromis med alt det, Whiskybaren de sidste tre år har stået for: Den gode hygge og de gode oplevelser med plads til alle.”

Flytter med et brag af en fest

Det bliver ikke nogen stille afslutning på æraen i Vejgård, inden Whiskybaren for en stund lukker ned efter d. 10. december:

“Der er stadig to weekender tilbage i Vejgaard med sjov og ballade. På lørdag skruer vi op for både luftguitar og kasten-med-hentehåret til December Rock N Roll, hvor vi får besøg i både glas og højttalere af bl.a. ZZ Top og Metallica, Rammstein og Iron Maiden.

Byens ældste værtshus lukker: Se hvad der åbner i stedet

Lørdag d. 10. december er sidste åbningsdag i Vejgaard, og det fejrer vi med Whiskybarens Whiskyauktion om eftermiddag og efterfølgende ’farvel-og-tak-for-nu’-fest,” fortæller Rune.

På whiskyauktionen kan man på godt jysk kan gøre en rigtig god handel. I stedet for at slæbe en masse halve og kvarte flasker med til den nye bar, vil Rune hellere sælge ud til favorable priser:

“Til en tidligere whiskyauktion har der eksempelvis været en halv flaske whisky, der normalt koster 13.000 kroner for en flaske, som blev solgt til 1.000 kroner,” fortæller Rune.

Så hvis du ikke kan vente, til Whiskybaren åbner op i det nye år på Jens Bangs Gade 8, så kom forbi på Hadsundvej 11A, inden lokalerne skiftes ud.

Del artikel

Andre læser også