Butler fylder 47 år i Aalborg: Fejres i stor stil i helt frem til søndag

Skrevet af: Frederikke Hougaard Hansen

I 1971 åbnede den første Butler-butik i Algade 5, og i dag – præcis 47 år senere – rummer adressen hele tre butikskoncepter under samme kæde: Butler, Loftet og Richard.

I anledning af de 47 år vil der fra torsdag 1. november til søndag være 25% på udvalgte brands som blandt andre Han Kjøbenhavn, Mads Nørgaard, Ellesse og Levis.

Derudover vil der være særlige arrangementer, lækre drinks, flødeboller til de hurtige, 47% på udvalgte varer online og lodtrækning om fede præmier til alle – læs mere om fordelene her i artiklen.

Deltag i lodtrækning om fede præmier

Butikschef Karl Martin og de øvrige medarbejdere i Butler, Loftet og Richard har lavet en præmiepulje, der indeholder for 20.000 kr. fede præmier.

”Alle der kommer ind i butikken og handler torsdag til søndag er med i lodtrækningen.

Her skal man blot give sit navn og telefonnummer ved kassen for at være med,” fortæller Karl Martin og fortsætter:

”Vi trækker lod blandt alle deltagere på mandag, hvor man kan være heldig at vinde præmier fra blandt andre Acne Studios, Tiger of Sweden og Tommy Jeans.”

Ekstraordinære fødselsdagsarrangementer hele weekenden

Under fejringen af fødselsdagen kan man forvente en oplevelse udover det sædvanlige, når man handler i butikken.

Foruden de mange ekstraordinære tilbud, vil der være aktiviteter i hele huset i løbet af weekenden.

  • Torsdag er der gratis flødeboller fra Frellsen til de 47 første kunder i butikken.
  • Fredag er der Eton arrangement i Richard, hvor der er besøg af sælgeren fra Eton. Her er det muligt at bestille speciellavet sin egen skjorte med de helt rette mål. Derudover vil en bartender fra D’Wine bar sørge for gin tonics til alle.
  • Lørdag er der Tiger of Sweden arrangement i Butler, hvor der er besøg af sælgeren fra Tiger of Sweden. Her er det muligt at få speciellavet sit eget jakkesæt, mens man nyder et glas cava.

 

Derudover vil der fra torsdag til søndag være 47% på 47 udvalgte varer på www.butler-loftet.dk

”Det går meget op i tallet 47, og det er jo også for at gøre lidt sjov ud af det.

Ikke desto mindre har vi altså også ligget her på adressen i hele 47 år nu, og vi glæder os til at kunne fejre 50 års fødselsdag sammen med vores kunder, når den tid kommer,” siger Karl Martin.

En rejse tilbage til rødderne

Butler startede for 47 år siden op med et grundkoncept, der gik ud på, at butikken skulle rumme unikke brands – brands, som man ikke kunne få andre steder.

Butler, Loftet og Richard har gennemgået en stor udvikling, og er nu på vej tilbage til netop det udgangspunkt, som hele rejsen startede med.

”Vores 47-års fødselsdag er en fantastisk anledning til at invitere Aalborg indenfor, give folk noget igen som tak for 47 års støtte og ikke mindst for at vise butikken og dens forandringer frem,” siger Karl Martin og tilføjer:

”Vi er på rette vej mod at komme tilbage til de ”gamle tider”.

Det er alle de nye brands, vi har fået ind her i efteråret, blandt andet en indikation på.

Der er for eksempel tale om brands som Kenzo, Acne Studios, Oscar Jacobsen, Dundop, AMI Paris, som er noget lidt andet, end hvad vi før har arbejdet med.”

Nøje udvalgte high-end brands

På rejsen tilbage mod det grundlæggende koncept er mange brands blevet frasorteret for at skabe et mere unikt univers.

Kollektionerne er håndplukkede fra nogle af markedets største modehuse, og kyndige medarbejdere søger konstant efter trends blandt nye og anerkendte mærker.

Som Karl Martin selv fortæller, koster det en masse tid, planlægning og ture ud i verden, for at få de helt rette brands og kollektioner med hjem til Algade 5.

Butler, Loftet og Richard rummer i dag en masse unikke mærker, som man ikke kan købe hvor som helst. Du kan se en liste over butikkernes brands her

”Selvom vi i huset har rystet posen og fået mange nye internationale high-end brands ind denne sæson, så slutter rejsen ikke her.

Vi vil hele tiden holde øje med, hvad der sker internationalt, og hvad vi mener passer til vores butik og kunder i Aalborg, så der vil løbende komme nye brands til, som skiller sig ud – enten pga deres høje metervare kvalitet, eller et unikt udtryk.

Vi skal hele tiden udvikle os og tilpasse os til tiden, uden at gå på kompromis med at tingene skal være i orden,” slutter Karl Martin.

 

Bliv under dynen: DMI varsler kraftigt blæsevejr i Aalborg

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

For mange er søndagen den oplagte dag til at hygge under dynen med uldne sokker, varm kakao og binge watching af din yndlingsserie.

Netop denne søndag bliver måske oplagt til formålet.

DMI har nemlig udsendt en varsel om blæsevejr, der siger spar to.

Fra kl. 12 til 23 i aften vil der være risiko for stormende kuling fra vest med vindstød af stormstyrke, og DMI advarer om, at både tog- og vejstrækninger kan blive spærret, mens broer kan risikeres at skulle lukkes for gennemkørende trafik.

Især Skagerrakkysten forventes at rammes hårdt med vindstød på op mod 25-28 meter i sekundet.

En blæsende dag i Aalborg

Aalborg bliver dog heldigvis ikke lige så hårdt ramt, hvor styrken sandsynligvis når op på 21 m/s allerede fra middagstid og resten af dagen.

“I Aalborg nærmer vinden sig kulinggrænsen, så ifølge den nuværende prognose er der ingen grund til at frygte stormstyrke,” siger vagtchef ved DMI, Martin Lindberg til MigogAalborg og fortsætter:

“Men det er første gang i lang tid, at vi har haft så kraftig en vind, så det er selvfølgelig et aspekt, man skal tage med.

Prognosen kan også nå at ændre sig løbende, så vi anbefaler, at man følger med for at holde sig opdateret på eventuelle ændringer.”

Det er et dybt lavtryk nord for Færøerne, som i løbet af søndagen bevæger sig mod øst til Mellemskandinavien. Samtidig ligger et højtryk næsten stille vest for den Engelske Kanal.

Den store trykforskel giver Danmark et blæsevejr om søndagen, og især syd for Norge, over Skagerrak og ind over nordligste Jylland bliver vinden kraftig.

Der vil løbende blive holdt øje med udviklingen og om nødvendigt opgraderet til varsel eller justeret i risikomeldingen.

Følg med her.

Over 30 slags konditorkager: Scheelsminde inviterer til overdådig kagebuffet

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Søndag d. 13. oktober kan du godt sætte et stort, fedt kryds i kalenderen.

Hotel Scheelsminde inviterer nemlig endnu engang til sit voldsomt populære kagebuffet-arrangement.

Her vil hotellets konditor trylle med lækkert bagværk, der vil kunne få selv den mest kagesultne nordjyde til at overgive sig … før eller siden.

For vi elsker jo kage. Hele året rundt. Men der sker nu alligevel noget særligt, når kalenderen skifter over til efterår og tanken om, hvorvidt bikinien passer, bliver pakket ligeså langt væk som den dårlige samvittighed.

Nu gælder det bare om at nyde synet af Aalborgs bronzefarvede landskaber, duften af nyfaldne blade og selvfølgelig smagen af din absolutte favoritkage.

Og det bliver der rig mulighed for.

Over 30 hjemmelavede kager

Netop denne kage-buffet består af mere end 30 forskellige hjemmelavede lækkerier: alt fra citrontærte, hindbærsnitter, gateau marcel, gulerodskage til den ikoniske Othellolagkage.

Fik vi sagt, at det hele er hjemmelavet?

Hotellets konditor bager for eksempel selv lagkagebundene og koger selv kagecremerne.

”Alt er lavet fra bunden – som i virkelig alt!” har hotellets konditor, Mia Bragenholt, tidligere fortalt om det overdådige kagebord.

Du skal være hurtig

Scheelsminde introducerede for første gang konceptet i februar sidste år, hvilket viste sig at være en massiv succes.

Faktisk så stor en succes, at alle pladser lynhurtigt blev udsolgt.

Derfor er det altså en god idé at tjekke sin kalender allerede nu, så du kan nå at sikre dig en plads til en drøm af et kagebord.

Efter kageædegildet har du sandsynligvis brug for lidt frisk luft … Her kan man passende tage en tur i Scheelsmindes dejlige park, hvor efteråret tager sig allerbedst og smukkest ud, i takt med at de gyldne blade daler ned fra træerne.

En plads til årets mest syndige arrangement koster 148 kr. og kan sikres lige her.

Hvad: Kagebuffet
Hvor: Hotel Scheelsminde
Hvornår: 13. oktober 2019

Nyt fra Eatlow: Plantebaseret takeaway tager over

Skrevet af: Redaktionen

I øjeblikket løber Aalborg Bæredygtighedsfestival af stablen i midtbyen, og hundredevis af aalborgensere har kigget forbi til en sludder om, hvordan vi hver især kan være med til at gøre Aalborg til en endnu grønnere by.

I Utzonparken har hele 70 standholdere stået klar til at berette om bæredygtige initiativer, der hver dag er med til at gøre en forskel for kloden.

Én af dem er PLA:NT: en 100 % plantebaseret takeaway og tilmed den første af sin slags i Aalborg.

Som enhvert anden plantefrø er PLA:NT lidt pludseligt skudt op af jorden uden at gøre nogen særlig stor opmærksomhed af sig.

Men det skulle vise sig, at PLA:NT ikke har valgt et tilfældigt sted at slå sine grønne folder ud.

Dette er nemlig sket i Reberbansgade 20, hvor Eatlow ellers har holdt til siden 2013.

Fra Eatlow til PLA:NT

Eatlow var kendt for blandt andet at tilgodese de aalborgensere, der gik ekstra op i sund kost med de rigtige næringsværdier – uden at gå på kompromis med smagen.

I september 2018 blev Eatlow tilbagekøbt af folkene bag SushiMania, der også oprindeligt startede konceptet op.

Siden har koncernen arbejdet på videreudvikling af det stærke Aalborg-brand, og det er altså nu blevet til PLA:NT.

Vi har taget en snak med nuværende indehaver samt COO i SushiMania Aalborg, Nathalie Ina Kühl:

“Det nye sted hedder Plant og bliver 100 % plantebaseret takeaway.

Det er noget, vi har arbejdet på i meget lang tid, da vi ville være sikre på, at vi kunne lancere noget mad, der smager minimum lige så godt som ikke-plantebaseret mad. Ellers gav det ikke mening for os,” fortæller Nathalie.

Mange ting på menukortet vil være velkendt af inkarnerede Eatlow-kunder, og blandt andet er shakes, burgere og wraps stadig at finde – bare uden dyr.

Rødbedebøf, socialt ansvar og verdensmål

Du kan for eksempel nyde godt af en no-hamburger med plantebøf, iceberg, tomater, pickles, løg, ketchup, sennep, mayo eller en signature burger med rødbedebøf, plante mozarella, avocado, salatmix, tomater og pickles.

PLA:NT har også tilføjet en proteinburger på menukortet, der i følge Nathalie indeholder mere protein end alle Eatlow’s kødbjerge.

“Vores koncept er skabt ud fra de beslutninger og erfaringer, vi har draget i vores andre virksomheder, gode som dårlige, sådan at vi i dag står med en sluttet cirkel af bæredygtighed.

Det betyder, at vi tager socialt ansvar, bruger bæredygtig emballage og samarbejder med Jysk Energi sådan, at vi kan udnytte strøm og el på den bedst tænkelige måde,” fortæller Nathalie, der slet ikke er i tvivl om, at fremtiden indbyder til, at endnu flere skal tage ansvar for den grønne udvikling.

“Klimasnakken kan jo blive lang, men faktum er, at kød bruger nogle ressourcer, som vi er ved at slippe op for. Det betyder også, at vi må begynde at tænke i andre baner, og derfor er blandt andet verdensmålene vigtige for os.

Personligt elsker jeg bøffer; og jeg kan sagtens spise en rød bøf om lørdagen og få frokost fra Plant om mandagen. Det ene behøver jo ikke at udelukke det andet,” fortæller hun.

PLA:NT bliver altså god, veltilberedt mad med god samvittighed – for både din krop, miljøet … og alt andet.

Du kan se hele menukortet her.