Busserne i Aalborg indgår utraditionelt samarbejde med GoMore

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: PR Nordjysk Trafikselskab
Foto: PR Nordjysk Trafikselskab

Et helt nyt samarbejde er kommet på banen i Nordjylland.

Det er Nordjyllands Trafikselskab (NT) og den vækstende samkørselstjeneste GoMore, der nu er blevet enige om at hjælpe hinanden.

Helt konkret betyder det, at der foreløbig oprettes 13 stoppesteder i tre nordjyske kommuner heraf Aalborg, hvor buspassagerer kan blive samlet op af bilister, der tilbyder lift via Gomore.

Læs også: Stor satsning på plads: Her skal Aalborgs største yogahus være

Så hvis du bor et stykke uden for Aalborg, hvor busserne ikke kører så regelmæssigt, så er der større chancer for at få et GoMore-lift nu med de nye stoppesteder. De er indført fra i dag fredag 17. marts.Målet for NT er, at man kan hjælpe folk der bor i yderområderne med at komme hjem uden der skal indføres flere busruter.

“Inddragelsen af alle trafikaktører i trafikplanlægningen har til formål at øge mobiliteten i Nordjylland. Det er den altoverskyggende vision bag dette nytænkende projekt, der har vakt opsigt både nationalt og internationalt,” siger administerende direktør Jens Otto Størup fra NT til TV2 Nord.

MX.dk har talt med trafikforsker Harry ved Aalborg Universitet. Han mener, at det styrker NT at indlede det utraditionelle samarbejde med en privat samkørselstjeneste.

“I morgenmyldretiden ser vi ofte, at busserne er overfyldte, og at der måske indsættes ekstra busser. Samtidig kører der masser af privatbiler rundt med bare en person i hver.

Hvis man kan få nogle af buspassagererne over på de tomme pladser i personbilerne, så kan det også være til den kollektive trafiks fordel, fordi man så slipper for at indsætte kostbare ekstra busser,” siger Harry Lahrmann til mx.dk.

Ud over Aalborg gælder det også i Frederikshavn og Hjørring.

Læs også: 

Nu afsløres hemmeligheden: D’Wine åbner ægte spansk restaurant i Aalborg