Burgeren du SKAL smage: Tabu åbner burger- og vinbar i Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi

Restaurant Tabu er flere gange rangeret som Aalborgs bedste restaurant, og er også eneste spisested i byen, som er anbefalet i selveste Michelin-guiden.

Så der er store forventninger, når Restaurant Tabu om få uger åbner en burger- og vinbar.

Den seneste måned har Michelin-restauranten Noma i København netop haft stor succes med at lave en overdådig burger- og vinbar.

Inspireret af den succes rykker konceptet nu videre til endnu en gourmetrestaurant lige her midt i Aalborg.

Det bliver de nuværende UBAT-lokaler, som skal danne ramme om det lækre initiativ.

Samtidig har Tabu ansøgt kommunen om tilladelse for udeservering.

Desuden vil man også bruge den store gårdhave, så der vil blive masser af pladser.

Man kan vælge imellem tre Tabu-burgere på menuen. En cheeseburger, en Veggie Burger og en Chicken Burger. Prisen for en burger med fritter bliver 150 kr.

Til dessert bliver der helt simpelt danske jordbær med fløde.

Drik alt det vin du vil for 150 kr.

Vinbaren tilbyder blandt andet, at du kan drikke alt det du kan på en time for 150 kr., og priser på flasker starter også fra de 150 kr.

Åbningsdatoen for det nye koncept bliver torsdag d. 2. juli, og hos Restaurant Tabu har man de seneste uger øvet sig i at lave Aalborgs bedste burger.

“Jeg synes ikke, at man skal være for fin til at lade sig inspirere af andre dygtige mennesker, og det er virkelig godt set af Noma.

Nu har vi brugt de seneste tre uger på at lave den lækreste burger, vi selv ville have lyst til at spise hver dag.

Det bliver med en hjemmebagt Brioche-bolle, Dry Age Beef og hvad der ellers sådan lige passer til en fantastisk smagsoplevelse,” fortæller indehaver af Tabu, Michael Miv Pedersen, til MigogAalborg.

Vil have liv i huset i sommerperioden

Restaurant Tabu kommer fortsat til at køre videre hele sommeren med deres gourmetmenuer, og så inde ved siden af kommer Pop Up burger- og vinbar.

“Lige så snart sommerferie-perioden rammer, så søger folk typisk ud til kysterne, og vi vil gerne have masser af liv i huset hele sommeren.

Derfor var det naturligt, at vi også prøver det her koncept. Nogle dage kan det så være, at vi melder ud, at vi laver 200 flæskestegsburgere eller noget andet sjovt.

Det skal være hyggeligt at komme forbi her, men hvor maden og vinen er med masser af kvalitet,” forklarer Miv.

Cocktails og sommerbowls

Ud over masser af god vin, så kommer der også cocktails på menukortet. Ja selv en sommerbowl er der planer om.

“Vi sætter nogle gode cocktails på kortet, og laver en sommerbowl fyldt med alkohol, ligesom man ser sydpå,” griner Michael Miv.

Der kommer også hele perioden frem til og med uge 32 til at køre en konkurrence om flest bestillinger af en Tabu-burger i hele perioden.

“Den der bestiller flest burgere i løbet af de seks uger, vinder en middag for 2 personer med alt betalt inde på selve gourmetrestauranten. Vi kommer til at have en tavle, hvor vi løbende fører regnskab. Det er igen med til at skabe en lidt uformel tone,” lyder det fra Michael Miv.

Hvad: Tabu burger- og vinbar Pop Up
Hvor: UBAT-lokalerne, Vesterå 5, 9000 Aalborg
Periode: Torsdag, fredag og lørdag fra kl. 12-24 i perioden fra 2. juli til 10. august

Aalborg Tapas Festival

I perioden 8.-15. juni holder vi Tapas Festival. Få lækker Tapas To Go for 2 personer til kun 155 kr. Du kan hente fra bl.a. Penny Lane Café, San Giovanni, Good Life Society m.fl. Læs mere og book her