Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Limited edition: Der er en ny Bearnaise-burger i byen

Af Emil Kjær Jørgensen

Bearnaise.

Bare ordet får munden til at løbe i vand for de fleste, og selvom det næsten ikke bliver mere legendarisk end Bøf Bearnaise, så har den klassiske franske sauce fået en opblomstring i Danmark som ingrediens mellem to stykker brød.

Der er naturligvis tale om bearnaiseburgeren, som bl.a. Grillen Burgerbar og Café Luna har stor succes med her i byen.

Sidste år var landet nærmest på den anden ende, da McDonald’s i samarbejde med stjernekokken Paul Cunningham lavede en bearnaiseburger, der simpelthen formåede at blive udsolgt.

Nu melder en ny burgerkæde sig ind i kampen om den populære kombination af brød, kød og bearnaisesauce.

Burger Shack, der har burgerbarer over hele landet, har nemlig lanceret en ny sæsonburger.

Burgeren har fået navnet Staff Shack, da det er personalet, der har dystet om at lave den nye sæsonburger. Her valgte dommerpanelet Shack Burger Bearnaise, som er at finde på kortet til og med 3. juli.

Limited edition: Der er en ny Bearnaise-burger i byen

Det kan du forvente

Den nye sæsonburger består af en briochebolle med flammegrillet bøf, bearnaisecreme, syltede rødløg, cheddar, pickles, mayo, ketchup, salat, løg, tomat og frisk estragon.

Har man sagt burger og bearnaise i samme sætning, har vi allerede snøret skoene, så vi skyndte os naturligvis forbi Østerågade for at prøve byens nye bud på den bedste bearnaiseburger.

Vil du “nøjes” med burgeren, skal du slippe 79 kr., men vi valgte – selvfølgelig – menuen til 119 kr., hvor du får Shack Fries krydret med italiensk ost og timian og en sodavand med for i alt 119 kr.

Lad os bare være ærlige. Bearnaise i en burger, det fungerer altså bare. Det er en perfekt kombination af det grillede kød, den svampede briochebolle og den let syrlige og fede bearnaise-creme.

Limited edition: Der er en ny Bearnaise-burger i byen

Her skiller burgeren sig ud fra mængden

Burger Shack’s bud på en bearnaiseburger, skiller sig ikke vanvittigt ud på smagen i forhold til de andre, du kan få i byen. Og dog.

Det er et lækkert friskt pift at putte generøse mængder af frisk estragon i burgeren, som virkelig får den klassiske bearnaise-smag til at træde endnu mere i kraft.

Alt i alt en god og gedigen burger, hvor der er god harmoni mellem smagene.

Slatne fritter bliver aldrig et hit

De fritter vi fik i denne omgang var desværre ikke noget at råbe hurra for.

Timian og den italienske ost trækker op, men størstedelen af fritterne vi indtog, var desværre bløde, selvom vi spiste dem på selve restauranten, cirka 30 sekunder efter de blev serveret.

Men selv en lidt halvslatten frit, kan blive opvejet af rigelige mængder dip, og vi bestilte naturligvis én af hver:

Alm. Mayo, Chili Mayo, Ketchup, Vegansk Mayo, Estragon Mayo og Shack Mayo med urter og hvidløg, blev det til i denne omgang (du kan også bare nøjes med 3 stk. til 25 kr.).

Vi vil gerne have lov at fremhæve Shack Mayo, som er skønt krydret, og så er vi også nødt at slå et slag for Estragon Mayo.

Der er noget tilfredsstillende ved at bestille en bearnaiseburger med masser af estragon (både af den friske og den sovsede slags) og så lige dyppe fritten i en ekstra omgang estragon … hvis der er en bearnaise-gud, ville han være stolt.

Du finder den nye bearnaiseburger på kortet til og med 3. juli, og den kan både bestilles som take away eller spises i restauranten.