Burger BOOM har indtaget Aalborg: Bedre start her end i Aarhus

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Det har været nogle vilde år for burgerbranchen i byen.

Det ene burgerkoncept skyder op efter det andet, og blot inden for det seneste år har hele tre nye burgerbarer set dagens lys i Aalborg.

Men måske er der i virkeligheden blot tale om et fredeligt naboskab fremfor en fjendtlig konkurrence. I hvert fald ser det ud til, at alle kæderne – med hver sin differentiering – hver især har fået lov at finde sin plads i byen.

Heriblandt den populære kæde Burger BOOM, som d. 22. december slog dørene op til lokalerne på Vesterbro.

Overvældende åbning i Aalborg

Kæden havde tidligere på året åbnet deres første restaurant i Aarhus, og selvom århusianerne tog godt imod konceptet, så har modtagelsen af kæden været endnu mere overvældende i Aalborg.

Det fortæller Joakim Nielsen, som er manager hos Burger BOOM.

”Det var en satsning at åbne i Aalborg, da der jo i forvejen findes rigtig mange burgersteder. Vi åbnede lige op til jul, og det var bestemt ikke burgervejr – men folk var interesserede, og åbningen gik over alt forventning,” fortæller Joakim.

”Vi kan ikke ‘mærke’ de andre burgersteder, og det er meget positivt. Der er plads til os, og det er vi virkelig glade for.”

Den gode modtagelse har givet Burger BOOM endnu mere blod på tanden, så inden længe åbner kæden deres tredje restaurant – denne gang i Randers.

Kvalitet uden skyhøje priser

På Burger BOOM’s menukort finder man fire forskellige udgaver af den ultimative burger: Boomburgeren, hamburgeren, cheeseburgeren og kyllingeburgeren. Især til sidstnævnte har forventningerne været høje.

Chickenburgeren er nemlig tidigere blevet kåret som Aarhus’ bedste af bymediet Aarhus Update. Generelt er prisniveauet hos Burger BOOM ufatteligt billigt; f.eks. kan man hver mandag-fredag få en frokostmenu til kun 65 kr.

”Kontrasten mellem kvalitet og pris finder man ikke magen til andre steder. Det burde i virkeligheden slet ikke være muligt,” siger Joakim med en grin.

”Vores hovedfokus er på vores kød, som er fra fritgående skovkvæg i Mols Bjerge. Den eneste grund til, at vi ikke må kalde det økologisk, er fordi marken ved siden af vores er sprøjtet.

Til gengæld er alle vores grøntsager økologiske, og størstedelen af vores dressinger er hjemmelavede,” fortæller Joakim.

Noget, som Burger BOOM nok også har vundet aalborgensernes hjerte ved, er de mange dressinger til fri afbenyttelse – uden en merpris.

Dressinger, som i den grad kan få dine smagsløg til at synge, når de mødes i en synergi med Boom’s uimodståelige fritter.

”Vores erfaring siger os, at folk helst vil have det, de kender; men vi vil også gerne være innovative og tænke ud af boksen, så foruden de almindelige fritter har vi også sweet potato fries og cheese fries med hjemmelavet ostesovs på menuen.” siger Joakim.

Aalborgenserne er sultne efter mere

Hele burgerbranchens udvikling er i den grad kommet som et lyn fra en skyfri himmel. For blot fem år siden var det nærmeste, vi kom en god burger nok den nostalgiske caféburger i et ciabattabrød eller en tør bolle med bøf fra frost hos den lokale grillbar.

”Burgeren er blevet en hel genre for sig selv, og for fem år siden var det her koncept helt utænkeligt. I dag vil folk have noget lækkert med slagkraft i, og vi har alle vores bud på, hvordan den perfekte burger skal se ud,” forklarer Joakim og slutter:

”Heldigvis ser det ud som om at aalborgenserne stadig er sultne efter mere, så vi fortsætter selvfølgelig bare med at arbejde videre på hele tiden at optimere vores egen forretning og blive endnu bedre, end vi var i går.

Så kan det i hvert fald ikke gå helt galt.”

Bestil din mad nemt og billigt

Er du også blevet burgersulten efter at have læst denne artikel, så husk at du nemt og hurtigt kan bestille din mad via vores Spiseguide – og at du i denne måneds ClubAalborg og ClubAalborg Studie tilmed får hele 15% rabat, når du tager på burgershopping hos Burger BOOM.

Find fordelen i din Goodiepack eller se hvordan du tilmelder dig her.