Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Efter klippefald: Politiet indfører adgangsforbud ved nordjysk naturattraktion

Af Stine Kjølby Christensen

Bulbjerg Klint er uden tvivl blandt de smukkeste naturattraktioner, vi har her i Nordjylland.

Klinten er nok det tætteste, vi kommer på et bjerg i Jylland og så er stedet også kendt for sine helt særlige muligheder for at observere fugle.

Har man planer om at besøge Bulbjerg hen over foråret eller sommeren, er der desværre dårlige nyheder.

Efter et sten/klippefald den 10. marts 2022 har Midt- og Vestjyllands Politi nemlig besluttet at indføre et midlertidigt adgangsforbud “for at forebygge fare for enkeltpersoners sikkerhed”.

Forbuddet gælder fra og med den 25. marts 2022 til og med den 24. juni 2022.

Efter klippefald: Politiet indfører adgangsforbud ved nordjysk naturattraktion

 

Baggrunden for at indføre adgangsforbuddet

Midt- og Vestjyllands Politi vurderer på baggrund af oplysninger fra Kystdirektoratet, at der er akut og forhøjet nedstyrtningsfare foran klinten.

Naturstyrelsen Thy observerede den 10. marts 2022 et større skred/klippefald ved den nordøstlige del af Bulbjerg Klint.

Kystdirektoratet har efterfølgende den 21. marts 2022 udført en besigtigelse af lokaliteten, og har vurderet, at yderligere skred vil forekomme inden for kort tid som følge af naturprocesser og tyngdekraftens påvirkning af klinten.

Midt- og Vestjyllands Politi har lagt vægt på oplysningerne fra Kystdirektoratet herunder at Bulbjergknuden fremstår med en høj og stejl kalkklint mod havet, der nedbrydes langsomt under påvirkning af vind og vejr.

Forud for skredet den 10. marts 2022 var vejret præget af meget nedbør og nattefrost. Efter skredet står de involverede dele af klinten med tydelige og skarptskårne brudflader.

Flere steder læner ikke-nedfaldne dele af klinten sig ud over klintens generelle lodrette position, ligesom der er flere større og mange mindre revnedannelser i klintens lag, der står skråtstillet nær det observerede skred, som tegn på aktiv bruddannelse i klinten.

Læs mere her.