Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Wow: Budolfi Plads skal repræsentere Danmark i international konkurrence

Af Stine Kjølby Christensen

Blandt 6 indsendte danske projekter er Budolfi Plads blevet udvalgt til at repræsentere Danmark i den internationale konkurrence European Green Cities Award.

Budolfi Plads er blevet udvalgt at en dansk jury, der er sammensat af repræsentanter fra forskellige grønne brancheorganisationer.

De danske projekter er vurderet ud fra, hvordan de udnytter merværdien af grønne infrastrukturer, samt hvordan de understøtter et eller flere af de fem temaer i Green Cities kampagnen; klima, biodiversitet, social sammenhængskraft, trivsel og økonomi.

“Vi er meget stolte af, at Budolfi Plads er udpeget til at være det danske bidrag i konkurrencen.

Med omdannelsen har vi haft et primært fokus på at skabe et imødekommende bymiljø, og derfor begyndte vi faktisk ret utraditionelt med at tegne byrummet og først bagefter kom bygningerne til,” udtaler rådmand i By- og Landskabsforvaltningen Hans Henrik Henriksen.

Wow: Budolfi Plads skal repræsentere Danmark i international konkurrence

Konkurrerer mod 12 andre EU-lamde

Med nomineringen konkurrerer Budolfi Plads med projekter fra 12 andre EU-lande. De i alt 13 projekter vil i de kommende uger blive vurderet af en international jury, der afgiver deres stemmer 6. oktober. Også her er fokus på det grønne.

“Budolfi Plads udmærker sig ved dens markante grønne profil og den ro, som fjernelse af biltrafikken har medført.

Pladsen danner nu en fantastisk ramme om bylivet – der er udeservering og forskellige bænke og opholdsmuligheder i de grønne omgivelser.

Derudover er der indtænkt flere æstetiske klimaløsninger, fx grønne tage og facader, plantebede, vanding med opsamlet regnvand samt brug af lokalt forankrede materialer som fx den hvide cement fra Aalborg Portland, der er brugt i fliserne”, forklarer Hans Henrik Henriksen. 

Omdannelsen af Budolfi Plads gik i gang i foråret 2017.

I dag er Budolfi Plads en attraktiv, grøn plads, der skriver sig ind i byens karakteristiske netværk af byrum og medvirker til at sammenbinde gågaderne.

Pladsen er etableret oven på en offentlig tilgængelig p-kælder, hvorfra der er adgang til pladsen og de omkringliggende gader. På pladsen er der etableret restauranter, caféer og butikker, der er med til at understøtte midtbyens by- og handelsliv.

Pladsen har ligeledes boliger, der medvirker til at området føles levende, tryg og indbydende 24-7.