Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Se de første billeder: I dag tændtes den nye julebelysning på Budolfi Plads

Af Stine Kjølby Christensen

Det er lidt over to år siden, at det nye Budolfi Plads officielt åbnede for aalborgenserne.

Transformationen fra grå parkeringshus til et grønt åndehul var til at få øje på, og siden har pladsen dannet rammen for samvær og gode oplevelser hos pladsens mange erhvervslejere.

Allerede sidste år var det meningen, at Budolfi Plads skulle skrue op for julehyggen i form af en helt ny belysning, men grundet Corona blev dette udskudt.

I år bliver hverken pladsen eller aalborgenserne dog snydt, for i dag blev lyset tændt i Aalborgs hjerte; i form af et hjerte.

Investeringen i udsmykningen er blevet til virkelighed ved hjælp af et unikt samarbejde mellem Budolfi Plads og dens mange lejere – som en gave til byen.

Se de første billeder: I dag tændtes den nye julebelysning på Budolfi Plads

Julen er hjerternes fest

Det er Lars Jeppesen og Eco2Light, der også er en del af Jul i Zoo, der har stået for både design, udvikling og montering – og man er mere end tilfreds med resultatet, der som sagt blev præsenteret i dag kl. 12.

“Jeg synes, at det er helt fantastisk hvordan Mikkel Højsleth og lejerne på Budolfi Plads tager initiativ til at gøre noget på vores historiske, smukke plads og gøre noget godt med den for byens borgere,” fortæller Lars i dag ved afsløringen og forklarer efterfølgende:

“Rent designmæssigt har vi forsøgt at skabe en installation, der samtidig er en del af hele pladsen og domkirken, hvis man ser det fra den rigtige vinkel.

Står man ovre ved Det Glade Vanvid og Skagen Fiskerestaurant, vil man se, hvordan hjertet læner sig op ad kirken.”

Se de første billeder: I dag tændtes den nye julebelysning på Budolfi Plads
Eco2Light, Lars Jeppesen, Mikkel Højsleth og … et par nisser.

Det er første gang i knap 50 år, at julen på denne måde markeres i hjertet af Aalborg, men med den nye julebelysning er pladsen ikke kun til for julefortidens minder – men også fremtidens.

Noget som det store, lysende hjerte nu skal skyde i gang.

“Julen er jo også hjerternes fest, så på den måde giver det hele jo bare rigtig god mening,” siger Lars poetisk.

Aalborg har fået sit hjerte tilbage

Udover hjertet er der (som man måske har set i Aalborg Zoo) også lavet et ret genialt selfiespot med silhouetter af byens vartegn.

Når man går op af den store trappe til pladsen bliver man som sagt mødt af det store, røde hjerte med bogstaver, der tilsammen danner “Budolfi Plads”.

Og det er alt andet end tilfældigt, at det netop er et hjerte, der er valgt som symbol på pladsen.

“Da Budolfi Plads åbnede, blev den et symbol på, at Aalborg fik sit grønne hjerte tilbage, og det er også den tanke, vi har taget med os videre i markeringen af julen.

I gamle dage blev pladsen jo flittigt brugt i juletiden til blandt andet juletræssalg, så for os handlede det også om at genskabe et stemningsfuldt mødested, som alle kan få glæde af – også om vinteren,” forklarer Mikkel Højsleth.

Se de første billeder: I dag tændtes den nye julebelysning på Budolfi Plads
Mikkel Højsleth præsenterer julebelysningen på Budolfi Plads.

Og apropos gamle dage, så kan du altså også udvide din historiske horisont, når du kigger forbi julepladsen.

I samarbejde med Aalborg Stadsarkiv har Budolfi Plads nemlig fyldt den såkaldte Kærlighedssti med historiske facts og billeder fra Budolfi gennem tiden.

Se de første billeder: I dag tændtes den nye julebelysning på Budolfi Plads

Mikkel Højsleth forklarer, at man regner med at gøre juleudsmykningen til en fast tradition på pladsen, som man kan videreudvikle år for år:

“Vi har allerede nogle idéer til næste år, som vi skal arbejde videre med. Forhåbentlig bliver det i samspil med byens resterende aktører, så vi sammen kan se på, hvordan vi gør Aalborg til Danmarks bedste juledestination,” siger han.

Del artikel

Andre læser også