Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Ding dong: Derfor har Budolfi Kirke spillet unormalt meget

Af Stine Kjølby Christensen

Bor, arbejder eller bevæger du dig i midtbyen i disse dage, så har du måske bemærket, at Budolfi Kirke har bimlet noget oftere end normalt.

Klokkespillet plejer nemlig “kun” at spille hver time fra 8-22, men i dag er der ikke gået mange minutter, mellem at den smukke kirke har spillet melodi.

En MigogAalborg-følger fortæller, at Budolfi her til morgen har spillet omkring 20 forskellige melodier på blot en enkelt time …

Klokker på værksted

Det skyldes dog ikke, at kirken er i fredagshumør og ønsker at ringe weekenden ind på bedste vis – men i stedet, at der har været en uregelmæssighed i spillet, der har skullet undersøges af en tekniker.

“Klokkespillet har været sat ud af drift i en periode, så det har været forbi et værksted for at blive fixet. Fuldstændig som man gør med en bil,” fortæller Jørgen Ellekilde, Domorganist i Budolfi Kirke.

“Nu er det sådan med et klokkespil, at det ikke rigtigt er muligt at teste det diskret. Der er ikke rigtig nogen mellemvej med et instrument af den størrelse, så hele byen bliver selvfølgelig nødt til at lytte med,” siger han med et grin.

Nu skulle det hele dog gerne være i orden, og fremover kan vi forvente, at Budolfi Kirke kun ringer én gang i timen igen.

Klokkespillet, der faktisk er med til at gøre Budolfi Kirke helt unik, har spillet for aalborgenserne siden 1934.

Der er i alt 48 klokker, der er med til at skabe de smukke melodier, hvoraf den største vejer ca. 1250 kg. Den samlede vægt af klokkespillet løber op i 16 tons, så der er heller ikke noget at sige til, at det kan høres milevidt omkring.

Del artikel

Andre læser også