Bubble Waffles og Social Dining: 5 ting du skal smage i Fårup Sommerland i år

Skrevet af: Michael Qureshi

Solen skinner igen, og de største ferieuger er på vej. Rigtig mange har valgt at holde sommerferien hjemme i Danmark, og det betyder, at for mange er kursen sat mod Fårup Sommerland.

Sommerlandet har da også noget for enhver: de yngste, de ældste, de laveste, de højeste, de frygtløse, vandhundene – og ikke mindst de sultne.

Uden mad og drikke, duer helten som bekendt ikke – så det gælder altså om at få fyldt depoterne op, hvis du skal kunne gennemføre en hel dag i forlystelsesparken.

MigogAalborg tog en velfortjent “fridag” i Fårup, og spiste os her igennem fem forskellige måltider, som er et must try, når den lille eller store sult melder sig.

Fårupsommerland

Oasen – Social Dining

Et af de hotteste trends på de bedste restauranter rundt omkring i landet er Social Dining. Konceptet er populært sagt, delemad.

Den bølge er Fårups restaurant Oasen hoppet med på, og vi kan lige så godt sige det med det samme. Det er vanvittigt lækkert.

Konceptet er enkelt.

Man får udleveret en laaaaaang seddel med alle mulige livretter. Vi snakker alt fra Cæsarsalat, Crispy Drumsticks, rødspættefilet, mini forårsruller, indbagte rejer, røget laks, kyllingespyd, mini-burgere i alle mulige variationer, fritter, sweet potato fries.

Der er sundt, greasy, snasket, vegetar – stort set alt.

Okay – der er også dessert med på kortet. Valnøddekage, Creme Brulée og chokolademousse.

Når man har krydset alle familiens livretter af, så afleverer man sedlen og betaler ved kassen. Der udleveres en bipper, og når maden er færdig, bippes man, og henter det på store planker.

Så kan man sidde og hapse alle sine favoritter og deles om maden. Vi var 5 personer afsted, og alle var mætte og glade, da vi forlod stedet.

Du finder Oasen lige ved den store legeplads

Hotdog Hytten

Selv om vi nærmest trillede rundt efterfølgende, så er man ikke for fin til en hotdog. Og da slet ikke en gourmet hotdog.

Hotdog Hytten er placeret tæt ved Fårups grill-område. Her serveres den klassiske hotdogs i nye former og farver.

Inspirationen til sammensætningerne er hentet fra flere af verdens lande, blandt andre Grækenland, Mexico og Italien – og selvfølgelig gode, gamle Danmark.

Menuen byder på fem forskellige og opdaterede versioner af den klassiske udgave og er i selskab med velsmagende gourmetpølser, lækkert brød bagt på surdej og durumhvede, hvortil de anrettes med toppings.

Du kan læse mere om Hotdog Hytten her.

Bubble Waffle

Selvom maverne var ved at være fyldte, er man vel aldrig for mæt til en Bubble Waffle?!

Vi hoppede i hvert fald glædeligt ombord i en omgang Oreo.

Det var faktisk i Fårup Sommerland, at den gigapopulære vaffel fik danmarkspremiere i 2017.

Siden fulgte den københavnske isbutik Munchies trop, og i dag er den lækre dessert at finde mange steder i hele landet.

Fårup Sommerlands udgave kommer i flere smagsvarianter, men består altså alle af en god portion iskold soft ice, toppings og en valgfri sauce.

Boden findes tæt ved indgangen, ved siden af Slush Ice. 

 

 

Churros

De er lange, tykke og sprøde. Vi taler naturligvis om de spanske lækkerier, churros, der serveres på ægte street food manér i Fårup Sommerland.

Du får dem i boderne lige ved siden af ved siden af Spisekammeret ved hovedindgangen.

Når du bestiller dine Churros kan du frit vælge mellem choko-sauce, syltetøj, ekstra sukker, softice og meget mere.

Og spørger du os, så findes der altså næsten ikke noget bedre end at dyppe den varme, dybstegte kagedej i iskold og cremet softice. Bare et tip!

Du finder Swirl tæt ved indgangen, ved siden af Spisekammeret. 

Swirl is

Det må da være lige så vigtigt at lægge en god top – som en god bund?

I hvert fald er vi nået til guidens sidste spisested, som mærkeligt nok også blev vores favorit; hvilket er noget af en præstation, taget dagens indtag i betragtning.

Konceptet med Swirl kender du måske fra McDonalds’ McFlurry, hvor blød soft ice “swirles” sammen med eksempelvis Daim.

I Fårup Sommerland findes denne i en opgraderet udgave, hvor du kan vælge hele fem forskellige slags toppings: dit yndlingsslik, krymmel og frisk frugt.

Det hele mixes sammen med isen, og herefter kan du altså bare glæde dig til en række søde overraskelser, når du swirler dig gennem din “hjemmelavede” isdessert.

Du finder Swirl tæt ved indgangen, ved siden af Spisekammeret. 

Læs om de helt nye retningslinjer i Fårup Sommerland – hvor nu alle forlystelser er på fuld kapacitet. Men de fem største forlystelser kræver mundbind, som kan købes i Fårup. Læs vores artikel om det her