ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Brug for tidsfordriv?: Det kan du lave i juleferien i Aalborg

Af Stine Kjølby Christensen

2. juledag er ved at rinde ud, men for langt de fleste venter fortsat en god uges juleferie – og hvordan skal den tid så bruges?

Måske har du børn derhjemme, der har brug for aktivering, eller måske har du bare selv behov for at koble fra og ikke tænke på arbejde, studie eller andre af hverdagens bekymringer.

Heldigvis er der masser af hyggelige ting, du kan foretage dig i Aalborg i juleferien – trods restriktioner og nedlukninger.

Nyd en dejlig (ikke-)julebrunch

Måske er du allerede ved at blive kvalt i grønlangkål og brune kartofler; og en klassisk brunchtallerken på én af byens restauranter er derfor ikke noget helt dårligt bud.

Udover at kunne mæske dig i lækker mad, så er du også med til at støtte byens spisesteder i en svær tid med Corona-restriktioner og en konstant bekymring for endnu en nedlukning.

Kan du ikke vælge, hvilken brunch, du skal have, så 1) Spis flere end én og 2) Tjek vores Spiseguide her.

Brug for tidsfordriv?: Det kan du lave i juleferien i Aalborg

Tag en tur i svømmehallen

Det kan være svært at finde ud af alle de restriktioner, for lige nu er det faktisk sådan, at alle badelande skal holde lukket – mens svømmehaller gerne må holde åbent.

Det betyder altså, at du sagtens kan tage en tur i svømmehallen med familien, en veninde etc. og få varmet kroppen godt op efter en tung (og dejlig!) jul.

Brug for tidsfordriv?: Det kan du lave i juleferien i Aalborg

Tag på KunstGåtur

Kunsten er desværre pt. lukket ned pga. Corona, så det er ikke lige nu, at du skal udvide din kulturelle horisont – og dog!

Kunsten har nemlig to ruter klar til dig, der gerne vil på kunsttur – under Corona-venlige forhold. De to ruter bringer dig forbi nogle af de mest bemærkelsesværdige kunstværker, der findes i byen.

Kunsten har kurateret turene, så der er lidt for enhver smag. Nogle værker har du måske set før, men kender ikke historien bag? Andre vidste du måske ikke var kunstværker?

Ruterne finder du gennem et interaktivt kort, du kan klikke ind til lige her.

Brug for tidsfordriv?: Det kan du lave i juleferien i Aalborg

Byt dine julegaver

Var du ikke heeeelt vild med den sweater, du fik af Moster Mona i julegave? Så er der håb forude.

For uanset om du er Ross eller Rachel, når det kommer til julegavebytning, så er det i morgen, at byens butikker åbner igen – og det betyder, at du har alle muligheder for at gå amok i julegavebytning! … eller lade være.

Når du bliver helt forpustet og trænger til en pause, så kan du jo passende gå tilbage til forslag nr. 1 og nyde en god brunch eller frokost på én af byens spisesteder.

Tjek åbningstiderne her.

Brug for tidsfordriv?: Det kan du lave i juleferien i Aalborg

Tag en tur på skøjtebanen

I år kunne vi eeeendelig komme en tur på skøjter i midtbyen igen, og har du endnu ikke nået det, så er tiden altså inde nu.

Fra i morgen kan du nemlig igen leje skøjter på C.W. Obels Plads og te dig som en anden Bambi på glatis.

Skøjteudlejningen er fra 12-20 i skolernes ferie og koster 30 kr. pr. par.

Er du studerende, kan du faktisk leje dem helt gratis i år. Læs mere her. 

Brug for tidsfordriv?: Det kan du lave i juleferien i Aalborg

Hop med på vinterbade-bølgen

Hvis du ikke nåede det sidste år, da ens Instagram praktisk talt svømmede over med afklædte kroppe på vej i det iskolde vand, så er det altså nu, du skal slå til!

Vinterbadning er kommet for at blive (… har vi hørt), og udover en række positive helbredsmæssige fordele, så er der da heller ikke noget end at komme hjem i varmen, når man først rigtigt er blevet kølet ned.

I Aalborg er det mest oplagte sted at vinterbade selvfølgelig i Vestre Fjordpark … så hvad venter du egentlig på?

Brug for tidsfordriv?: Det kan du lave i juleferien i Aalborg

Del artikel

Andre læser også