Britisk atmosfære og eksklusive cocktails: Konrad vil skille sig ud fra mængden

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Hvis ikke I allerede har besøgt Konrad i Jomfru Ane Gade nr. 9, så gør jer selv den tjeneste!

Her er der virkelig kælet for detaljerne – og det gælder ikke kun de fantastiske cocktails, men også Konrads fantastiske lokaler, der egner sig godt til både festlige nætter – og aftener, hvor man bare skal ud og nyde en enkelt cocktail.

Barchefen, Anouska, kommer fra London og bringer en masse elementer fra det engelske bar-liv med sig, og det kan mærkes så snart man træder ind.

Med det samme omfavnes man af den hyggelige atmosfære, og dén blandet med det eksklusive og stilrene image, gør Konrad til noget helt unikt i Jomfru Ane Gade.

Alle er velkomne
Der er efterhånden begyndt at dukke flere barer op, som på en eller anden måde skiller sig ud fra mængden og Konrad er i høj grad én af dem.

Jomfru Ane Gade forbindes ofte med helt unge mennesker og vilde fester, og det er lige præcis dét billede, som host på Konrad, Christoffer Gamisch Jensen, ønsker at nuancere.

”Vi har følt, at der har manglet et sted i Jomfru Ane Gade for både unge og ældre. Mange har det stereotype billede af atmosfæren i Jomfru Ane Gade, at det tit går op i hat og briller. Vi vil gerne nuancere det her billede af ’Gaden’, og vise at det kan blive et sted for hver en smag og hver en alder,” fortæller Christoffer og tilføjer:

”Selvom du er på den anden side af 30, så skal du ikke føle dig afskrækket fra at være herinde, for her kommer du ikke til at være malplaceret”

Konrad byder altså alle velkomne indenfor til en cocktail ved de forgyldte borde. Om du er ung eller gammel, stor eller lille – det spiller ingen rolle.

Noget som dog med sikkerhed går igen hos gæsterne på Konrad er smag for cocktails og sans for kvalitet.

Fra afrydder til host

Da Christoffer blev ansat, var det som afrydder. Han har haft tjansen med at rydde op og samle glas, men hans interesse for udviklingen af cocktails og ikke mindst hans passion for stedet fik ham videre.

”Jeg synes det der med at sammensætte forskellige elementer og eksperimentere med smagene var helt vildt spændende. Jeg fik lov til at træne lidt med bartenderne og stille og roligt fik jeg lov til at komme op som bartender, inden jeg så fik lov til at være host.

Det har for det første været sjovt at arbejde sig selv op og have indflydelse. Ikke mindst har det været fedt at se hvordan folk langsomt har taget bedre og bedre imod Konrad. Nu mangler vi bare det sidste stykke – at nå ud til folk, som endnu ikke har hørt om Konrad,” fortæller Christoffer.

Kvalitet frem for alt

Selvom der stadig er forbipasserende, som endnu ikke har hørt om Konrad, så er stedet allerede elsket af mange! Det er der heller ikke meget at sige til, når kvaliteten er i top og priserne i bund.

Efter at have hørt Christoffer fortælle om kaffeeksperimenter, spiritussmagninger og utallige kombinationer, er man ikke i tvivl om, at intet er overladt til tilfældighederne. Alle ingredienser er nøje overvejet og udvalgt, og alle cocktails – selv de klassiske – har Konrads helt eget twist.

I forbindelse med MigogAalborgs cocktail-guide, var vi et smut forbi Konrad en aften til et par cocktails – og ikke hvilke som helst cocktails, men Konrads mest populære: Espresso Martini og Zombie. Læs hvad vi syntes om dem her.

… Og hvis du selv har fået lyst til at sætte sugerøret i én af de mange lækre drinks så grib chancen før klokken 24 – der sparer du nemlig 50%!

Lækker mad til hverdagen: KaffeFairs nye koncept kan alle være med på

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Du kender det måske?

Opvasken har hobet sig op i samme luftlag som den filtrede knold på toppen af hovedet, som efterhånden er fast inventar, når man omsider er halvvejs gennem ugen.

Den gastronomiske kreativitet er i samme sølle forfatning. Nu er der en redning i KaffeFairs nye hverdagskoncept: Folkekøkken.

Fra mandag til fredag i tidsrummet kl. 17.00- 20.00 kan aalborgensere invitere deres nabo, ven, partner eller kollega forbi KaffeFair på Strandvejen og spise sig mætte og glade for den nette sum af 85 kr. per mand.

Derudover kan der tilkøbes både forret og dessert – hvilket vil sige, at man på en ganske almindelig hverdagsaften kan forkæle sig selv med en treretters menu for under 200 kr. Dertil kan der opgraderes med en flaske vin for kun 200 kr. eller 40 kr. pr. glas.

Hos MigogAalborg besluttede vi os for at teste konceptet, og besøgete derfor KaffeFair på Strandvejen på en ikke særlig glamourøs, onsdag.

Og på netop sådan en dag er det oplagt at slå vejen forbi KaffeFairs nyeste afdeling.

Stemningen er uformel og hyggelig. Prisen er mere end fair, og man er garanteret ikke at gå sulten i seng.

Gennemført lækkerhed

Denne onsdag stod Folkekøkken-menuen på spansk hakkebøf med bagte grøntsager og krydrede kartofler som hovedret, men vi sprang selvfølgelig også på både forret og dessert – hvilket viste sig, at være et klogt træk.

Forretten var denne dag blomkåls-pannacotta, sprød kalkunchorizo samt grillet ølandsbrød med en lækker cremet grønkålspesto. Frisk og smagfuld og godt afstemt imellem det salte og søde.

Da sidste bid velstegt hakkebøf i hovedretten var sunket, var vi allerede kommet godt rundt fyldt godt op på alle fronter af sansespektret.

Men selvfølgelig måtte aftenen fuldendes med dessert, som denne dag stod på kokkens udvalgte kagetapas bestående af henholdsvis hindbærsnitte, cheesecake, islagkage og brownie.

Det gennemgående for retterne var først og fremmest, at de var velsmagende og ærlige: Man får, hvad man bestiller – og meget mere til.

Der er slet ikke nogen tvivl om, at KaffeFairs køkken har flair for kokkekunsten og ved, hvad der skal til for at få en ganske almindelig hverdagsret til at blomstre, både smags- og udseendesmæssigt:

Det sprøde ølandsbrød knasede i ganen, hakkebøffen smeltede på tungen og garnituren var afstemt, mens kagetapas-tallerkenen sang en duet så sød, at den overgik enhver godnatsang.

Alt i alt en perfekt måde at fejre en ganske almindelig og uformel hverdagsaften på – uden at gå på kompromis med hverken smag eller det gode selskab – og uden at få et hul i pengepungen.

Ugens fristende Folkekøkken-menu bliver løbende præsenteret på KaffeFair’s Facebookside.

Du kan holde dig opdateret her.

Kvalitet og ærlig mad for 85 kr.

KaffeFair Strandvejen er den socialøkonomiske virksomheds seneste satsning. I marts måned kunne de slå dørene op til den nye restaurant og café.

Med denne beliggenhed kan KaffeFair være tilstede i den bydel, hvor mange aalborgensere har deres hverdag. Strandvejen er central, men alligevel tilpas tilbagetrukket fra centrums til tider hektiske stemning.

Det betyder, at der blandt andet har været rum til at dyrke nogle af de folkelige koncepter og værdier, som den socialøkonomiske virksomhed især er kendte for – og stolte af.

Især lørdagsbrunchen og de store månedlige langbordsspisninger, Aalborg Spiser Sammen, har været en bragende succes, og derfor udvider caféen nu med det nye hverdagstiltag, Folkekøkken.

Hverdagsretter med et twist

Som med alt andet hos KaffeFair er der i deres Folkekøkken tænkt over hver en detalje. Foruden at kreere genkendelige livretter med et kulinarisk twist, gør køkkenet også en dyd ud af at tænke forbruget af råvarer bæredygtigt.

“Vi bestræber os på at kunne servere økologisk, folkelig mad med lokale rødder – og vi bruger det, der er i sæson og tænker over, hvordan råvarerne kan indgå som ingredienser på tværs af menuplaner for at reducere den typiske risiko for madspild”, fortæller Jørgen Rasmussen, som er kok i KaffeFair.

Du kan holde øje med menuen hos KaffeFair Strandvejen lige her.

Fylder storcentre til bristepunktet: Gurli Gris kommer til Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi

Hvem havde troet, at en lille tegneserie-gris kunne fylde storcentre til bristepunktet landet over?

Men sådan er det bare med Gurli Gris. Hun er blevet et globalt fænomen, som er elsket på samtlige kontinenter i verden.

I Kina mente de endda, at det blev så meget med Gurli og hendes skøre familie, at en kinesisk videodelingstjeneste fjernede 30.000 klip med Gurli Gris.

Angiveligt fordi Gurli Gris blev så populær, at hun blev brugt i modkulturer til skade for ‘mainstream værdier.

Fænomenet er skabt i England, hvor hun bærer navnet “Peppa Pig”.

Du kan møde Gurli og Gustav i Aalborg

I Danmark elsker vi derimod den glade gris og hendes lillebror Gustav, og børnene svælger de sjove små tegnefilmen med den lille gris i sig både fra Ramasjang og Netflix.

Nu kan børnene i Aalborg og omegn også møde selveste Gurli Gris. Tegneserie-hittet er for tiden på en større landstour i storcentre, og hvor end de kommer, så fyldes de helt op.

Når efterårsferien starter så kommer Gurli Gris og lillebror Gustav til Aalborg Storcenter. Det sker søndag d. 14 oktober klokken 12.00.

Det bliver en halv times show med søde sang og masser af sjov. Derefter kan alle børn kramme og få et billede sammen med Gurli og Gustav.

Først show og så en selfie med Gurli

Aalborg Storcenter skriver på sin Facebook-side;

“Der vil først være show. Det starter kl. 12.00 og varer ca. 30 minutter. Efter showet får børnene mulighed for at komme helt tæt på deres idoler og hilse på både Gurli og Gustav Gris.

Meet & Greet starter ca. kl. 12.45 og varer til der ikke er flere børn der mangler at møde dem – alt efter hvor mange mennesker der kommer, vil der være pause i løbet af Meet & Greet, da Gurli og Gustav Gris har brug for luft

Stor støtte: I regn og blæst blev der løbet penge ind til Børns Voksenvenner

Skrevet af: Tess Amelung
Manden bag løbet Søren Klinsmann (tv) og kammeraten Carsten Jacobsen
Manden bag løbet Søren Klinsmann (tv) og kammeraten Carsten Jacobsen

Calvin Harris’ store sommerhit ’One Kiss’ brager ud af de to store sorte højtalere, der er placeret uden for indgangen til Utzon Centeret ved Østre Havn.

Måske prøver den desperat at jage de sorte skyer væk, der truer på himlen og tilbagebringe den varme sommer. Men den ser ud til at tabe slaget.

Næsten 200 løbere er blevet sendt afsted på en i alt knap 5,3 kilometer lang rute til velgørenhedsløbet for organisationen Børns Voksenvenner, hvor deltagerne selv kunne vælge, hvor mange de runder, de løb.

Adskillige modige løbere tog den 16 omgange, så det svarede til et marathon, og især ved Kulturbroen var det en udfordring, da man løb i vand til knæene.

Flere steder på ruten står under vand, det styrter ned i flere omgange, og det blæser en halv pelikan. Men folk gennemfører og sikrer, at der bliver støttet op om det gode formål.

Børns Voksenvenner er en landsdækkende humanitær forening med et hovedkontor i København og 41 lokalafdelinger rundt omkring i Danmark, hvor voksne kan søge om at blive ven til et barn, der mangler en ekstra voksen i sit liv.

Børn, som eksempelvis har mistet en forælder eller som altid kun har haft en. Organisationen består primært at frivillige hænder, der får sat vind i sejlene og sørger for en velfungerende organisation.

Han er manden bag velgørenhedsløbet

En af de frivillige er 43-årige Søren Klinsmann, som er manden bag Børns Voksenvenners løbearrangement, som løb af stablen i går lørdag i Aalborg.

Og så er han selv voksenven gennem fem år til Magnus Guldager Slipsager på 13 år. Med 48 sponsorater fra virksomheder primært med base i Aalborg, og en række frivillige fra Børns Voksenvenner i ryggen, har han arbejdet siden begyndelsen af året på at skabe velgørenhedsløbet.

”Jeg lavede aftalen om at benytte Utzon Centeret i januar, og så har jeg arbejdet på det siden marts, hvor jeg fra maj måned brugte hver dag. Det har jeg også gjort siden august.”

 

Søren Klinsmann er en ægte ildsjæl.

Med sin egen fortid som både overvægtig og ordblind, har han viet sit voksenliv til at hjælpe andre, der har brug for ekstra omsorg og vejledning i hverdagen.

Fortid som overvægtig inspirerede

De store vinduespartier oplyser det store rum med det lyse træloft skabt af nu afdøde Jørn Utzon, men de bevidner også om den kommende regn, der truer de løbeglade deltagere langs havnefronten.

Rummet er udsmykket med runde borde beklædt med hvide duge, og på to langborde står store chokoladekager pyntet med click mix og hasselnødsflager klar, til når løberne vender tilbage. Kager, de fleste nok ville have svært ved ikke at kaste sig over.

Men Søren Klinsmann selv – han skal ikke have noget.

Igennem hele sin barn-og ungdom har han været overvægtig. Han elskede mad, slik og så drak han for meget alkohol.

Men glæden ved mad og drikke skulle vise sig at være et uligt kærlighedsforhold. For det satte sine markante og farlige spor, for en dag vejede han 185 kilo.

En december-dag i 2007 tog han derfor en beslutning, der skulle vise sig at være livsændrende for den madglade mand.

”Jeg sagde til mig selv, at nu skulle jeg tabe mig 15 til 20 kilo. Den 7. april 2008 stoppede jeg med at spise kage, slik og chips, og jeg har ikke spist det siden. Jeg kommer aldrig til det igen,” fortæller han.

Medaljen alle deltagere fik

Har løbet 231 halvmarathons og 65 hele

To år efter stopper Søren Klinsmann med at drikke alkohol.

”Det kommer jeg heller aldrig til igen.”, fortæller han med et fastbesluttet ansigtsudtryk.

Siden sin livsstilsændring har Søren Klinsmann løbet 231 halvmarathons og 65 hele af slagsen, og så har benene også taget ham gennem blandt andet fem gange Aalborg Brutal Marathon og The Polarbear Challenge i Grønland.

I dag er han ikke bare 20 men hele 90 kilo lettere og tusindvis af overskud rigere. Det overskud bruger han blandt andet på at være voksenven.

At være voksenven skaber glæde for begge

De første løbere begynder ligeså stille at indtage det store oplyste rum. Det er både voksne og børn, der kommer ind. ”Bare tag alt det kage, I vil, drenge”, råber Søren Klinsmann igennem lokalet til to lyshårede drenge. Det skulle han ikke sige to gange.

”Jeg følte, at nu havde jeg tid og energi til at være voksenven, og jeg havde ikke selv noget barn, og så ville jeg gerne gøre det. Det kræver ikke så meget. I starten troede jeg, at man skulle noget hele tiden, og at det skulle koste penge. Det behøver det ikke.”

Søren Klinsmann og Magnus Guldhammer Slipsager ser nu hinanden cirka hver 14. dag, hvor de blandt andet dyrker motion sammen og tager i svømmehallen.

”Så har jeg en åben folkevogn, den kører vi rundt i om sommeren”, fortæller han med et smil.

For at kunne blive voksenven skal man netop, som Søren Klinsmann, have noget at tilbyde. Birgit Klitgaard Leong er centerleder for Børns Voksenvenner i Aalborg, og fortæller, at det ikke bare er alle, der kan blive voksenven.

”Man skal have ren straffeattest for at blive voksenven. Man skal have tid og være stabil i sit liv, så man bliver et stabilt holdepunkt for barnet.”

For det at være voksenven skal være noget, man virkelig vil, og som man ikke føler som en sur pligt. Birgit Klitgaard Leong fortæller også, at venskabet ikke kun er givende for barnet. At være voksenven giver mindst ligeså meget.

”De synes, det er dejligt. Det er sjovere at være i Zoologisk Have med et barn, end det er at være det selv.”, fortæller hun.

Jeg har vundet en grill

Flere af deltagerne begynder at indtage de runde borde og stille sig i kø til kaffen. Håret på de fleste afslører, at de har været ramt af regnen.

”Jeg har vundet en grill. Jeg er lige flyttet i rækkehus, så det mangler jeg.”, siger en glad kvinde. ”Jeg har aldrig vundet noget før”.

”Det er jo hovedpræmien. Tillykke”, svarer Søren Klinsmann hende.

Gasgrillen er bare en af de sponsorgaver, som bliver givet til dagens løb. Med i præmiepuljen finder man blandt andet også sko, weekendophold og en række gavekort.

Med Søren Klinmanns fortid har han med lørdagens velgørenhedsløb forenet sin passion for løb og sin rolle som voksenven til at sprede glæde for andre igennem en god sag og et godt formål.

Som prikken over i’et kommer Magnus Guldhammer Slipsager ind i rummet knap 5,3 kilometer senere. Plaskvåd i håret. Også ramt af det ubarmhjertige regnvejr.

Han stikker Søren Klinsmann en high five, som spørger ham ”Gik det godt?”, hvortil hans ven svarer med et smil malet i ansigtet ”det var sjovt.”