Stor succes i lille butik: Nu udvider BreadByKaerup
Det kræver sin mand at opgive sit sikre fuldtidsarbejde og starte egen virksomhed op helt fra bunden.
Men det var lige præcis, hvad William Kærup gjorde for lidt over to år siden.
I Vestbyen åbnede han dørene til sit eget lille mikrobageri, hvis vision var at servere bagværk af høj kvalitet for aalborgenserne.
Lokalernes størrelse var og er stadig beskedne, og trods den store efterspørgsel på endnu mere bagværk, har William valgt at holde sig helt nede på jorden og holde fast i sit koncept – og ikke mindst sine åbningstider, der hedder onsdag-lørdag fra klokken 8.
I hvert fald indtil nu.
Vil imødekomme efterspørgslen
Fra og med i denne uge er der nemlig blevet tilføjet en ekstra dag, hvor du kan få snitterne i noget af byens bedste bagværk … hvis du altså når det, inden der er udsolgt.
Og det er der en helt særlig grund til.
“Jeg har ansat et par ekstra hænder,” fortæller William begejstret.
I et stykke tid har William gået med overvejelserne omkring, hvordan bageriet skulle udvikle sig i fremtiden – og ikke mindst hvordan.
“2023 har været et meget udviklende år for os.
Vejarbejdet ude foran er endelig færdig, og vi begynder at få flere og flere strøgkunder ind, og på den måde udvidet vores kundekreds betragteligt,” fortæller han, og fortsætter:
“Det betød, at jeg stod ved lidt af en skillevej, hvor jeg skulle gøre op med mig selv, hvad jeg gerne ville. Bagemæssigt er vi tæt på at nå max af, hvad vi kan, så her er der ikke så meget at rykke på.
I stedet kunne vi udvide vores åbningstider og på den måde imødekomme kundernes efterspørgsel.”
Dumpede ind fra gaden
Selvom William har fået mere luft i sin forretning, så var han alligevel bevidst om, at han ikke selv kunne lægge flere timer i bageriet end han gjorde i forvejen.
En ekstra åbningsdag ville derfor kræve en ekstra ansat – og gerne én, der vidste, hvad han eller hun lavede.
“Vi havde fantaseret lidt om at finde en dygtig konditor, der allerede havde sans for detaljen, og som kunne oplæres i brødbagning. Men de hænger jo ikke på træerne,” siger William.
Men så dumpede Mathilde Møjen en dag ind fra gaden, der “lidt for sjov” tog chancen og afleverede en ansøgning.
“Det var virkelig tilfældigt. Jeg havde allerede et godt job, men BreadbyKaerup var virkelig mit yndlingsbageri, og jeg er vild med måden, han nørder med tingene.
Det ville jeg helt vildt gerne være en del af,” fortæller Mathilde, der efter lidt dialog frem og tilbage fik jobbet.
Samme koncept som før
Siden er tiden gået med at blive oplært i Williams måde at gøre tingene på. Og ifølge ham har Mathilde været “superirriterende” at lære op.
“Når jeg har vist hende et eller andet meget kompliceret, så har jeg gjort det én gang … og så har hun gjort til fuldstændig perfekt bagefter – hver gang!” siger han med et grin.
“Man glemmer lidt, hvordan det er at arbejde sammen med en, der er udlært i det, de laver.
Hun er meget dygtig.”
Er man ikke glad for forandringer, er der ingen grund til bekymring. Konceptet fortsætter nemlig fuldstændig som hidtil – blot med en ekstra hjerne og nogle flere hænder i det lille mikrobageri.
“Formålet med at ansætte hende er ikke, at vi skal producere mere eller ændre måden, vi laver kage på. Stilen forbliver den samme, så det er blot åbningstiden, vi rykker på,” siger William.
Glæder sig til at holde søndagsåbent
I forrige weekend havde Mathilde sin første lørdagsvagt i biksen, og selvom hendes nye chef havde forberedt hende på, at der blev travlt, så blev det alligevel en “mindblowing” oplevelse for dem begge.
“Fra vi åbnede klokken 8 og indtil klokken 10 var der kunder non-stop herinde! Der var lang kø ude på gaden, og brød og kager fløj bare udover disken.
Det var helt vildt,” siger William.
Derfor er han også glad og stolt over, at bageriet nu også kan holde åbent om søndagen – for det er især i weekenden, at kunderne kommer.
“Da vejarbejdet var allerværst på Kastetvej, åbnede vi op om søndagen for at kunne generere noget mere omsætning.
Det sløjfede vi så igen senere, men siden har der været efterspørgsel på det.
Så det er virkelig fedt, at vi nu endelig kan gøre det.”
BreadbyKaerup holder søndagsåbent for første gang i denne weekend, og som med lørdagen, er åbningstiden klokken 8-13 (… eller, som oftest, indtil der er udsolgt)