Brdr. Price begejstret for varm velkomst: Derfor er vi vilde med Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi

Der var levende musik. Der var taler. Der var smagsprøver og gratis drikkevarer. Og så var der ikke mindst James og Adam Price.

Forbipasserende, nysgerrige og inviterede gæster sørgede for, at C.W. Obels Plads var i feststemning, da Brdr. Price søndag eftermiddag holdt åbningsreception på deres nye restaurant i Aalborg.

Mandag er det første åbningsdag, og bedømt på den enorme interesse for den nye restaurant, så bliver det intet problem at fylde bordene.

Der var også propfyldt på C.W. Obels Plads, hvor James og Adam selv stod bag de store Weber-grille og serverede små smagsprøver på det udsøgte kød blandt andet fra Kildegaarden, som man kan bestille på restauranten.

Price i AalborgPrice i AalborgPrice i Aalborg

MigogAalborg.dk talte tidligere på ugen med Brdr. Price om selve konceptet og prisniveauet på restauranten.

Søndag fik vi atter lejlighed til at sidde ned med de sympatiske brødre til en snak om deres forhold til Aalborg og Nordjylland i det hele taget.

“Vi er meget taknemmelige for den varme modtagelse vi har fået her i Aalborg. Det har været en fantastisk respons, vi har fået på restauranten,” siger James Price.

Tager man udgangspunkt i tidligere succes med restauranter flere steder i landet, så er det typiske scenarie åbning i København efterfulgt af Aarhus. Først derefter plejer Aalborg og Odense at komme i rækkefølgen.

Men James og Adam Price var aldrig i tvivl om, at de ville til Aalborg, når de skulle åbne et spisested uden for Sjælland. Især James Price har nydt mange gode stunder i det nordjyske.

”Jeg har et helt specielt forhold til Aalborg. Cirkusrevyen har i flere årtier haft en specialforestilling hvert år i Aalborg, og her har jeg været med de seneste 17 år. Det er altid en fornøjelse at komme her til byen. Jeg synes, at der er højt til loftet og en lun humor i Nordjylland,” fortæller James Price begejstret.

Han afslører, at han tit har tilbragt gode stunder på C.W. Obels Plads, og det derfor var et rent drømmescenarie, da lokalerne blev ledige med MEATs flytning til Styggekrumpen i Vesterå.

”Jeg har ofte fået en frokost her og nydt freden. For mig er det Aalborgs bedste torv. Jeg vil sammenligne det lidt med Gråbrødretorv i København,” lyder det fra den kendte komponist og tv-kok James Price.

Han bliver bakket op af sin bror.

”Vi har været på udkig i et godt stykke tid efter de rette lokaler i Aalborg. Men forløbet viser, at hvis man venter tålmodigt og længe nok, så skal det nok komme. Vi føler jo lidt, at det her er smørhullet i Aalborg. Det er et roligt torv uden trafik, og der er sådan en skøn atmosfære især om sommeren, hvor gæsterne kan sidde uden for,” forklarer Adam Price.

”Og så er det dejligt at gøre det, som alle ikke forventer. At vi valgte Aalborg som den første by uden for København. Vi synes, at vores koncept med det uhøjtidelige og den varme stemning passer rigtig godt til det nordjyske,” supplerer Adam Price.

price i Aalborg
Hele holdet bag Brdr. Price i Aalborg

I forhold til selve C.W. Obels plads og bygningen i sig selv passer den også perfekt til Brdr. Price.

”Den type restaurant vi er fungerer bare bedst i ældre huse. Der må gerne være noget historie. Vi har jo vores fars gamle malerier hængende i restauranten. Der er billeder og minder overalt. Gamle spisekort vi har snuppet fra en restaurant i Venedig, der hedder La Colomba,” siger Adam Price.

I København gæster James og Adam Price hyppigt deres tre spisesteder. Det bliver mere kompliceret i forhold til Aalborg, men det er ikke ensbetydende med, at det ikke er helhjertet, at man åbner i Aalborg.

”Vi kommer her med hjertet og vores sjæl. Den her restaurant er vores nye familiemedlem, og den behandler vi derefter. Vi vil forsøge at komme her så ofte som muligt. Vi vil planlægge nogle møder her, og når vi er i sommerhus tæt på Sjællands Odde, så er der altså ikke så langt med en færgeoverfart og en times kørsel fra Aarhus,” siger James Price.

Han bliver suppleret af Adam Price.

”Det bliver da lidt mærkeligt at have en så betydningsfuld restaurant, hvor man ikke bare lige kan smutte forbi til frokost. Men vores direktører Mads Bøttger og Claus Fribo har fået sammensat et meget sikkert team med Henrik som køkkenchef, Klaus som daglig leder og Sofie som restaurantchef. Så på den front har vi helt ro i maven over, at tingene kommer til at glide i vores ånd,” lyder det fra Adam Price.

Det er dog ikke, fordi Brdr. Price kommer til at kede sig lige foreløbig. De skal snart i gang med optagelserne til en ny tv-sæson af Egnsretter og derefter en ny sæson af Spise med Price.

”Vi hæfter en ende på vores to sæsoner med egnsretter. Vi kører rundt i København, som vi egentlig slet ikke har berørt ud over, at vi spiste en enkelt shawarma i et af programmerne. Men nu vil vi sætte et ordentligt punktum. Og så kommer der en ny sæson Spise med Price, som vi endnu ikke ved, hvad vi kommer til at gøre der,” lyder det fra Adam Price.

Når man kommer ind på, at de to brødre er blevet folkeeje på de populære tv-programmer, så lyder det nærmest samstemmende;

”Hvis man havde sagt til os, at vi ville komme til at lave dem i 10 år, så havde vi sagt, at folk var skøre. Vi troede ærligt, at vi fik lov til at lave en enkelt sæson i al hemmelighed på DR2, og så ville det slutte der. Men vi er glade for hver eneste sæson, vi får lov til at lave, og det gør os lykkelige, at programmerne kører i samme ånd som i starten, selv om det nu er rykket i Prime Time på DRs hovedkanal,” lyder det fra Brdr. Price.

Før vi slutter snakken, runder vi også Aalborgs gastronomi, som imponerer James og Adam.

”Sidste år spiste vi på TABU, som vist er lukket men nu genåbner, som vi kan forstå det. CanBlau har vi også været inde og spise på. Mortens Kro. Og så husker vi selvfølgelig afdøde Henrik Rosdahls fantastiske Rosdahls og fiskerestaurant Penny Lane,” siger Adam Price.

Ren forkælelse. Glæd jer #aalborg ? @brdrprice #migogaalborg #brdrprice

A photo posted by MigogAalborg (@migogaalborg) on

Allerede i slutningen af august kan Aalborg se frem til at se en del til James Price, når han kommer med Cirkusrevyen, hvor der stadig er få billetter tilbage i Aalborg Kongres- og Kulturcenter.

I det hele taget er vi slet ikke i tvivl om, at Brdr. Price restauranten bliver integreret godt i Aalborg, hvor de lækre retter helt sikkert vil forkæle nordjyderne godt og grundigt.

Her kan du tjekke menuen på Brdr. Price i Aalborg og booke bord – klik her

Fik du læst:

Snigpremiere: Kom med inden for hos Brdr. Price i Aalborg

 

 

Skal du med? Middag med byens bedste udsigt for 265 kr.

Skrevet af: Michael Qureshi

På torsdag den 26. oktober har vi helt eksklusivt fået lov til at afholde en ClubAalborg-aften på lækre Restaurant JØRN på Utzon Center.

Og du kan komme med, selv hvis du ikke er ClubAalborg-medlem. For vi ønsker at give alle mulighed for at opleve, hvordan en ClubAalborg-aften foregår med fokus på god mad og ikke mindst gode priser.

På torsdag præsenterer Restaurant JØRN en lækker 3 retters menu med fortolkning af danske klassikere for blot 265 kr.

Læste du vores anmeldelse af JØRNS frokost forleden? – ellers så er den her

Garanti for smukke rammer

Hvis man ønsker den helt store spiseoplevelse, så bør man tilkøbe på aftenen vinmenu til blot 225 kr. oveni.

Der er garanti for smukke rammer med udsigt ud til Havnefronten og Limfjorden. De smukke lys, når mørket har sænket sig. Og så er det bare helt specielt at spise på selve det smukke Utzon Center.

Middagen er fra 19.00-22.30, og man kommer igennem nogle dejlige retter, som det dygtige køkken anretter.

Aftenen er en ClubAalborg-aften, men vi har helt ekstraordinært åbnet op for, at man kan booke udefra.

Byder på nyhed i næste måned

Det gør vi, fordi vi tror, at når man først har oplevet det specielle ved en ClubAalborg-aften, så vil man gerne prøve nogle af de andre steder, vi hver måned byder på.

For på tirsdag den 24. oktober er der også ClubAalborg-aften på Caféministeriet med fri tapas og vin for blot 295 kr. – Denne aften er kun forebeholdt ClubAalborg-medlemmer.

Næste måned har vi desuden en nyhed i Aalborg med på en ClubAalborg-aften.

Du kan læse mere og tilmelde dig til middag på Restaurant JØRN på torsdag lige her

Du kan tilmelde dig ClubAalborg lige her – gratis måneden ud (normalpris 35 kr. om måneden)

Snart tid igen: Her er 11 bud på Aalborgs bedste julefrokost

Skrevet af: Kristina Obitsø Baltov

Annonce – MigogAalborg har valgt de steder, vi ville have med i guiden.
Dog har stederne betalt for at få eksponeret hele deres menu samt link til bestilling. Vi har ikke medtaget de steder, der er udsolgte.

Hvis du er på udkig efter et godt sted at holde en fantastisk julefrokost, har vi samlet en liste over byens bedste steder her.

Flere af stederne tilbyder også, at du kan få maden med som take away, hvis du hellere vil feste i hjemlige omgivelser.

Du kan se listen i alfabetisk rækkefølge her: 

Bistro V

Hos Bistro V kan du forkæle dig selv, dine kolleger eller andre, du holder af med en julefrokost på V eller som take away. Der er mange muligheder i menukortet og øl- og vinmenuer til middagen. På restauranten er baren åben efter middagen, hvor der blandt andet er mulighed for at smage på mange farverige og spændende cocktails.

Julemenu i huset er:
– Confiteret friteret and med cremet jordskokkesuppe, chips og sprøde urter
– Oksefilet med kajserhatte, løg, rødbeder – bagte, som salat og puré, sauce aroma og stegte kartofler
– Mørk chokolademousse med appelsin – is, confit og sprøde flager med vanilje

Pris: 295,- kr. pr. person.

Udover denne menu kan du også bestille lækker julebuffet og juletapas som take away. Læs mere eller bestil her.

 

Duus Vinkælder

Hos Duus Vinderkælder kan du booke et bord til årets hyggeligste julefrokost under kælderhvælvingen i Jens Bangs Stenhus. Menuen byder på klassisk dansk julefrokostmad baseret på gode råvarer.

Menuen er:
– Stegte sild med løgringe
– Marinerede sild med hjemmelavet karrysalat
– Kryddersild med kapers og hakket løg
– Lun rødspættefilet med hjemmelavet remoulade
– Rejer med mayonnaise og citron
– Ferskrøget laks med asparges
– Leverpostej med bacon og champignon
– Grønlangkål med brunede kartofler
– Stegt medister og lune frikadeller
– Lun skinke med julesalat
– Lun ribbensteg og andebryst med rødkål
– Flot ostebord med kiks
– Frisk frugt med bl.a. dadler og figner
– Ris ala mande med varm kirsebærsovs

Du kan smage på herlighederne fra d. 3/11-23/12.

Pris: søndag til onsdag kl. 18.00: 198,-, torsdag kl. 18.00: 228,-, fredag og lørdag kl. 19.00: 268,-.

Frokost fra d. 17/11 – 23/12 alle ugens dage 169,- (fredag og lørdag 189,-).

Læs mere eller bestil her.

Fusion

Den årlige julefrokost er altid en begivenhed, som de fleste ser frem til. Hvis du ønsker nogle exceptionelle rammer, som imponerer gæsterne til jul, hjælper Fusion gerne med årets julefrokost.

De to sidste weekender i november og i weekenderne fra d. 1.-16. december kommer DJ Michael ”Beatchugger” Linde og spiller op til dans fra kl. 23.00, hvor ikke spisende gæster også er velkomne.

Julemenu for november: 
– Sushi selection
– Andebryst, masterstock, sort kål, rødbede
– Vildt, skorzonerrod, yuzu, tranebær
– Litchi, avocado, pistacie

Julemenu for december:
– Sushi selection
– Duroc svinenakke, rødkål, havtorn, ponzu
– Oksemørbrad, jordskokker, miso & XO, blomkålskimchee
– Æble, koriander, hvid chokolade

Læs mere om julefrokost på Fusion eller bestil her.

MEAT

På MEAT serverer de kød i høj kvalitet, og leverandørerne er valgt med stor omhu. Her bygges måltidet op omkringlækkert, veltilberedt kød i fine udskæringer. På MEAT kan du i november og december tilkøbe juleretter til det eksisterende lækre menukort.

Du kan vælge imellem:
– Confiteret and på en bund af sellericreme, ristede pistacienødder, grillede bøgehatte, syltede perleløg og ærteskud
– Ris a la mande a la Meat. Serveres med lun kirsebær sauce, hvis chokolade, ristede mandler og hindbær støv.

Læs mere eller bestil her.

Mortens Kro

Hos Mortens Kro kan du opleve juleunderholdning i weekenderne fra d. 17. november til d. 16. december.

Her vil være lækker mad og livemusik, DJ og åben bar, som sikrer et brag af en fest.

Menuerne er:  
Julepakke 1
Asti Spumante og appetitvækker.
– Kroens hjemmerøgede laks
– Bygkornsrisotto med andeconfit og jordskokkechips
– Langtidsstegt kalvefilet med sauce bearnaise lavet med basilikum
– Chokolade og clemmentis isbombe med signaturchokolade.

Vinmenu kan tilkøbes.

Pris: med vin 798 kr. pr. person og uden vin 598 kr. pr. person. 

Julepakke 2
Spansk Cava samt appetitvækker.
– 4-retters udsøgt tastingmenu som bl.a. indeholder Vesterhavsfisk, skalddyr, dansk kalv, lokal rådyr og konditor Fabian Chevreuils tasting dessert.

Vinmenu:
Spansk Cava Brut, ½ fl. Sauvignon fra Loire og ½ fl. Merlot fra Sydfrankrig.

Pris: 898 kr. pr. person. 

Julemandens nydelsespakke
Champagne Moët og Chandon Brut Imperial samt appetitvækker.
– 5-retters tastingmenu + lille mundrenser. Vesterhavsfisk, skaldyr, fjerkræ, kalvekød samt osteudvalg og konditor Fabian Chevreuils tasting dessert med tilhørende vinmenu med udsøgte vine, der skifter fra ret til ret.

Pris: 1498 kr. pr. person. 

Læs mere eller bestil her.

Nam

Hos Nam kan I få en lækker julemenu til jeres julefrokost. Her bruger de stadig julens råvarer men med et asiatisk twist lige i Nams ånd. Menuen er gældende fra 14. november til 23. december, og I kan spise både i restauranten eller tage maden med hjem.

I kan vælge mellem to forskellige pakker:
Den store julepakke:
– Velkomstbobler
– 12 serveringer m. vinmenu til
– Kaffe + sødt
– Afslutning m. Nam-style signaturcocktail

Pris: 975 kr. pr. person. 

Den lille julepakke:
– 8 serveringer m. vinmenu til
– Kaffe + sødt
– Afslutning m. Nam-style signaturcocktail

Pris: 675 kr. pr. person.

Læs mere eller bestil her.

Prinses Juliana

På den flydende spiserestaurant Prinses Juliana med den faste kajplads på Vestre Havnepromenade har du mulighed for at vælge imellem seks forskellige lækre juleretter.

Er I en større forsamling (min. 28 personer), kan I også bestille en udsøgt traditionel julebuffet til spisning både på skibet eller som take away.

Menuen er:
– Stegt torsk serveret med pocheret pak choy hertil syrlig teraiki sauce, sesam flager og dild.
– Stegt flæsk: æbleflæsk af dansk æbler fra Anhøj. Hertil æble glace og foie gras sne.
– Sprød confit af andelår serveret med syltet rødbede, estragon
mayo, marineret friseesalat. Hertil frisk kørvel og ristet panko.
– Rosastegt oksemørbrad serveret med selleripuré, bagte jordskokke med brunet smør og jordskokkechips samt puffet (og røget) svær og tørret grønkål.
Hertil pommes Anna og okseglace skilt med røget estragonolie.
– Ost: Udvalg af danske og franske oste. Serveret med oliven, hjemmelavet
bærkompot og ristet frugtbrød.
– Prinsessens ris a la mande serveret med vaniljeris og kirsebærsorbet, vanilje/tonka nødsifon og granulerede mandler. Hertil kirsebær og kirsebærsirup med grøn olie.

Pris: 3 retter kr. 355,- 4 retter kr. 425,- 5 retter kr. 475.- 6 retter kr. 575.-

Traditionel julefrokostbuffet på Prinses Juliana
– Marineret sild med hjemmelavet karrysalat, kogte æg, løg og kapers
– Varmrøget laks (hjemmerøget), sprød salat og rygeost
– Lun leverpostej m/ ristede svampe, timian og sprød bacon
– Rejer med hjemmelavet mayo og citron
– Andeconfit med syltede rødbeder og marineret friseésalat
– Stegt æbleflæsk af danske æbler fra Anhøj
– Flæskesteg med sprød svær serveret med rødkål og brunede kartofler
– Ris a’la mande serveret med kirsebærsauce
– 2 slags oste med hjemmelavet marmelade af vinterbær
– 2 slags hjemmebagt lunt brød samt rugbrød og hjemmerørt smør

Pris ombord på skibet kr. 300,-
Ud af skibet kr. 315,- 
Natmad kan tilkøbes.
Læs mere om julemenuen på Prinses Juliana eller bestil her.

Restaurant JØRN

Ikke alle julefrokoster er skabt ens. Julefrokosten på Restaurant JØRN er for dig, der er til hjemmelavet julemad i hyggeligt selskab uden trængsel og alarm. Julefrokost serveres til frokost (kl. 11.00-15.00) fra 17. november og hele december. 

Som aftenarrangement har du muligheden 1. & 2. december og 8. & 9. december.

Du vil få serveret 8 delikate juleretter tilberedt med lokale råvarer af høj kvalitet, som du kan nyde i smagfulde omgivelser med udsigt til fjorden.

Menuen er:
– Stegte sild, æggecreme, løg
– Gravet laks, sennepsdressing, dild
– Bagt torsk, håndpillede rejer, citron
– Grov Leverpostej, svampe, bacon, rødbede
– Julemedister, sennep, æbleflæsk
– Rosastegt andebryst, rødkål, andesauce
– Braiseret svinenakke, kartoffel, tyttebær
– Ris a la mande, mandler, kirsebærsauce
– Danske oste, chutney, oliven, kiks
– Serveres med rugbrød og surdejsbrød 

Pris: 250,- kr. til frokost, 350,- kr. til aften pr. person.

Læs mere om julefrokost hos restaurant Jørn eller bestil her. 

Scheelsminde

Når Scheelsminde kalder deres traditionelle julebuffet for stor og eksklusiv, så er det ikke et tilfælde. Syv kolde retter, fem varme, tre søde og to slags ost betyder, at I roligt kan spænde livremmen ud og sætte jer til bords.

Og der kan I blive siddende, fordi hos Scheelsminde serveres alle retterne ved bordene.

Du kan få buffeten i restauranten mandag til torsdag fra d. 13/11 til 17/12.

Menuen er:
– Hvide sild serveret med karrysalat, kapers og løg
– Hjemmerøget laks med peberrodscreme og sprødt rugbrød
– Kalveterrine med sennepscreme, syltede løg og små salater
– Rugmelspaneret fiskefilet serveret med grov remoulade og citron
– Salat af rejer med æbler, blegselleri, krydderurter og citron
– Confiterede andelår med traditionelt æbleflæsk og andesauce
– Ristet julemedister med grønlangkål – hertil sennep, rødbede og brunede kartofler
– Rosastegt andebryst med portvinsglaserede svesker og rødbeder vendt i timian
– Sprødstegt ribbensteg serveret med syltet rødkål og appelsin
– Kartofler stegt med timian og andefedt
– Krydderkage med karamelcreme og syltede bær
– Chokoladebrownie med vaniljecreme og kirsebær
– 2 slags oste med hjemmelavede sylterier og sprødt knækbrød
– Risalamande med kirsebærsauce tilsmagt vanilje og anis

Pris: 355 kr. til aften og 225 kr. til frokost pr. person. 

Scheelsminde ud af huset

Du kan også gøre det nemt og lækkert ved at bestille Scheelsmindes julebuffet ud af huset. Vælg 10 julespecialiteter og få buffeten leveret direkte hjemme. Så skal du kun bekymre dig om at sprede den gode julestemning.

Menuen er:
– Hvide sild serveret med karrysalat, kapers og løg
– Hjemmerøget laks med peberrodscreme og sprødt rugbrød
– Kalveterrin med sennepscreme, syltede løg og små salater
– Rugmelspaneret fiskefilet serveret med grov remoulade og citron
– Rosastegt andebryst med portvinsglaserede svesker og rødbeder vendt i timian
– Sprødstegt ribbensteg med syltet rødkål og appelsin
– Kartofler stegt med timian og andefedt
– Krydderkage med karamelcreme og syltede bær
– Risalamande med kirsebærsauce tilsmagt vanilje og anis
– Til julebuffeten serveres et udvalg af friskbagt brød fra eget bageri

Prisen er 245 kr. pr. person. 

Læs mere eller bestil her.

Simons

Du kan bestille en lækker julemenu til julefrokosten i hjemlige omgivelser hos Simons diner transportable, hvor stilen bærer præg af fransk med et twist af det nordiske køkken.

Maden følger sæsonen året rundt for at tilbyde de bedste råvarer. Hele essensen i maden er, at alt er hjemmelavet af højeste kvalitet – fra bunden og uden kompromis.

Menuen er:
– Koldrøget laks med Læsørejer, smilende æg, fennikel og dildmayo
– Stegte rødspættefileter med hjemmerørt urte remoulade, citron og dild
– Salat med braiseret dansk gris, syltede rødbeder, sennepsmayo, peberrod og skalotteløg
– Rosastegt roastbeef af ungkvæg culotte med friterede løg, peberrod og surt
– Confiteret andelår med timianmarinerede æbler, rødløg og svesker
– Langtidstilberedt svineryg med honning, rosmarin og lun rødkålssalat med tranebær
– Stegte kartofler med timian og aromatisk andesky med julekrydderier
– ”Næsten klassisk æblekage” Hvid chokolade, brændte mandler, makroner og vaniljecreme
– Nybagt kerne rugbrød i skiver og syrnet smør med havsalt 

Pris: 245 kr. pr. person. 
Læs mere eller bestil her.

Søgaards Bryghus

På Søgaards Bryghus er der tradition for festlige julefrokoster med en ægte julebuffet. I år er absolut ingen undtagelse, hvor man fra november byder inden for til gode stunder på Aalborgs eneste bryghus, hvor specialøllene selvfølgelig også bør være et trækplaster.

Gælder alle fredage og lørdage i november og december fra kl 19.00

-2 slags gode sild med lækkert tilbehør (serveres ved bordene)
-Koldrøget laks, anrettet med salat og sennepsdressing
– Stegte fiskefileter anrettet med rejer, citron samt hjemmelavet remoulade og mayonnaise
– Slagterens sylte sennep og rødbeder
– Hjemmelavet lun leverpostej med bacon og champignon
– Tarteletter med høns og asparges
– Andesteg, flæskesteg og medisterpølse med brun sovs, brunede kartofler, rødkål, grønlangkål og stuvede hvidkål
– Ris a la mande med kirsebærsauce

Til ovenstående julebuffet medfølger også;

Natmad med hotdogs og alt der hører til
Fri bar med husets øl fra hanerne, vin og vand 19.00-01.00 (sidste udskænkning kl. 00.30)

Pris per person 749 kr. 

Du kan booke din julefrokost på Søgaards Bryghus her.

Webshop var hobby-projekt: I dag er salget eksploderet til hele landet

Skrevet af: Michael Qureshi

Hver gang Janne Lykke poster noget på sociale medier, følger 30.000 med på Instagram og over 10.000 på Facebook.

Oftest med en masse søde og nysgerrige kommentarer fra de mange følgere og kunder af webshoppen LykkebyLykke.

Især Instagram-profilen betragtes mere som et stylingunivers end reelt salgsvindue for de brands, som LykkebyLykke forhandler.

I et hyggeligt hus i Nørresundby med fjordudsigt og med smukke Aalborg som baggrund tager Janne Lykke imod MigogAalborg.

Her begyndte eventyrhistorien

Stuen er fyldt med dåbsgaver til Janne’s lille pige, som også helt naturligt, er blevet introduceret til følgerne på Instagram.

Det var også primært her, at eventyrhistorien om den fremadstormende tøj-webshop for alvor begyndte.

For i Blokhus åbnede Jannes mor Butik Lykke. På det tidspunkt søgte Janne Lykke ind på Skuespillerskolen, samtidig med hun elskede sit job i servicecenteret i Fårup Sommerland.

Men i takt med hendes mor fik gang i butikken, brugte Janne de fleste arbejdstimer der.

På et tidspunkt fik hun den ide, at hun vil starte en webshop op som et supplement til den fysiske butik.

“En kammerat hjalp mig med at sætte webshoppen i gang, og det var meget stille og roligt. Vi solgte lidt af hvert, og der var god tid til at sende en håndskreven hilsen til alle webshop-kunderne. Vores fokus dengang var jo at levere den gode service i butikken og pleje vores mange faste kunder,” fortæller Janne Lykke.

Rabatkode fik tingene til at rulle

Men en dag, hvor hun havde en sjælden fridag, legede hun med en rabatkode til webshoppen, som hun smed på de sociale medier. Derfra gik det pludselig stærkt.

“På få timer havde vi haft 40 bestillinger, hvilket var helt usædvanligt. Det var lidt et slags gennembrud, og det gav mig blod på tanden. Jeg fik mod på at eksperimentere med det, og så begyndte jeg at bruge de sociale medier mere aktivt med selv at vise tøjet frem,” forklarer Janne.

Webshoppen eskalerede lynhurtigt fra et hobbyprojekt til en seriøs forretning for Lykke-familien. Da Ejner Nielsen, som ejer den succesfulde webshop 2Trendy og en række andre salgsportaler, tilbød at blive samarbejdspartner, tog de springet og satsede på webshoppen.

“Ejner havde faktisk spurgt et par gange. Han havde ikke det store fokus på pigetøj, så han mente, at vi var det perfekte match. Jeg er faktisk glad for, at han fik os til at tage det næste skridt. Det var nok Aalborg-manden, som mødte den forsigtige Hune-pige. Hele det set-up han kunne hjælpe med, har en stor betydning for, hvor langt vi er kommet i dag,” siger Janne Lykke.

Lukkede den fysiske butik

Det blev samtidig også slutningen på den fysiske butik efter 10 år. En vemodig men rigtig beslutning.

“Der var rigtig mange af vores kunder, der var kede af, at vi lukkede ned. Jeg savner da også den personlige service i butikken, og det er også en af årsagerne til, at jeg godt kan lide den personlige kundeservice på webshoppen.

Men vi har aldrig været i tvivl om, at det var den rigtige beslutning. Det har også givet noget mere frihed, at vi ikke har fysisk butik mere,” forklarer Janne.

Hun har også overskud til familielivet med hendes musikermand Morten B fra Aalborg og lille Mille, når hun ikke skal fysisk stå i en butik seks dage om ugen.

Stærk vækst med mange nye kunder

Status efter to år med webshoppen LykkebyLykke er, at der er fuld gang i salget til kunder i hele Danmark og i resten af Norden. Væksten er stærk, og der kommer hele tiden nye kunder til.

“Jeg er sindssygt glad for, hvor godt de to første år er gået. Jeg tror, at mange af vores kunder godt kan lide vores mix med, at noget er dyrt og andet er i den billigere ende.

Man kan godt have en dyr sweater fra Mads Nørgaard på, og så nogle billigere bukser fra Pieces til. Vi forsøger også at pifte moden lidt op med farver og glimmer, så det ikke bare bliver sort og gråt det hele,” siger Janne Lykke og griner.

Der er også planer om at udvide til andre skandinaviske lande.

“Vi har planer om at starte op på det svenske marked. Dengang vi havde den fysiske butik, havde vi mange kunder fra både Norge og Sverige. De kan rigtig godt lide dansk mode, og det vil vi gerne arbejde videre med. Sko er også blevet en kæmpe varegruppe hos os. I dag har kunderne ikke noget problem med at bestille sko over nettet, når det er så let at sende retur igen,” lyder det fra Janne.

Hun har smag på meget mere efter de to første år, og nævner essensen af LykkebyLykke.

“Vi siger lidt, at man springer ud af klædeskabet og ind i en verden af lykke hos os. Vi satser meget på de positive farver og mode, og det kan vores kunder godt lide,” slutter Janne.

Du kan se mere til LykkebyLykkes online-butik her

Anmeldelse: Internationalt niveau i Aalborg

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: MCH / Mingo Photo
Foto: MCH / Mingo Photo

Tidligere på måneden kunne Aalborg Kongres og Kultur Center (AKKC) afsløre, at de i bestræbelserne på at tilbyde nordjyderne de bedste kulturelle oplevelser, har indgået et stort samarbejde med MCH Herning Kongrescenter.

MCH Herning Kongrescenter fejrer i år 25 års jubilæum på egenproduktion af musicals, og jubilæumsopsætningen af Les Misérables er første skridt på vejen til et større samarbejde mellem de store jyske byer. Det kan du læse meget mere om her.

Opstillingen er rykket til Aalborg, hvor den har spillet for fulde huse siden torsdag aften. I dag slutter Les Misérables af med maner, hvor der både er forestilling klokken 14 og klokken 20.

En moderne klassiker

Musicalen Les Misérables bygger på den franske forfatter Victor Hugos romanklassiker fra 1862. Den havde premiere i Paris i 1980 og i London i 1985, hvor den har spillet lige siden. Dermed har musicalen æren af at være den længtskørende musical i verden.

Les Misérables foregår i det 19. århundrede over en periode på 20 år, hvor historiens omdrejningspunkt er slaven Jean Valjean og hans kamp for at genvinde sit liv efter en uretfærdig fængselsdom.

Dernæst bliver publikum taget med ind i en både omfangsrig og fortryllende fortælling, som omkranser store temaer om eksempelvis revolution, intriger, trekantsdrama, humor og ikke mindst de gennemgående budskaber om barmhjertighed og næstekærlighed.

En helstøbt oplevelse

Det kræver både færdigheder, talent og kreativitet at udfolde det man kan betegne som en tidløs klassiker.

Musicalstjernen Jesper Lundgaard spiller hovedrollen som Jean Valjean, men hans pragtpræstation overstråler på ingen måde resten af ensemblet, som overbevisende giver fornemmelsen af en helstøbt oplevelse.

Store dele af skuespillerne er amatører, men spiller og synger som om de aldrig har lavet andet.

Når det over 40 mand store ensemble står på scenen og udtrykker budskaber om revolution og kærlighed, bliver man blæst bagover af den professionalisme som det hele er udført med.

Det store orkester forløste det store potentiale som skuespillerne viste på scenen, hvor intet var overladt til tilfældighederne.

Aftenens største bifald skal dog tilegnes scenografien, som er udført på et niveau, som Aalborg ikke har set magen til i mange, mange år.

Man har valgt at bruge en stor drejescene på 12 meter i diameter for at skabe flow i forestillingen og undgå store sceneskift. Det fungerer upåklageligt og giver en fantastisk effekt, når scenen skifter karakter undervejs i en scene.

Vi står tilbage med en oplevelse, som har international karakter.

Alt lige fra skuespil, sang, lyd, scenografi og lys er på et niveau, hvor man kun kan glæde sig over det fremtidige samarbejde mellem AKKC og MCH Herning Kongrescenter.

Hvis du er hurtig, har AKKC stadig få billetter tilbage til dagens forestillinger. De kan købes lige her.

Egen café eller bageri? Her kan du udleve drømmen midt i Aalborg

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Indenfor i de hyggelige lokaler.
Indenfor i de hyggelige lokaler.

Annonce

Mange har en stor drøm om at åbne egen butik, restaurant eller café i Aalborg.

Men beliggenheden er oftest afgørende for, om man får succes eller ej. Derfor er der opstået en helt unik mulighed midt inde i Aalborg i Gravensgade nummer 7.

Aalborg har et væld af hyggelige gågader, men Gravensgade er noget helt unikt med en masse historik og specialbutikker.

Det er en gade, som rigtig mange mennesker passerer hver eneste dag, og som man forbinder med en hyggelig strøgtur.

Der er også mulighed for udendørsservering.

Gravensgade var faktisk Aalborgs første gågade, da den blev indviet i 1964 med sloganet ”Gå i gaden – Gå i Gravensgade”.

Spændende historie om søstrene Berglind

Café, bageri eller konditori er lidt oplagt, hvis man kigger på historien i Gravensgade 7.

Her har der været bageri og konditori siden 1938. Det var søstrene Berglind, der købte ejendommen i sin tid.

Historien om de to kreative søstre er faktisk spændende set med Aalborg-briller. Anna Berglind havde været direktrice i Magasin du Nord, og storesøster Leonora var handelsuddannet.

Men de to søskende ville stå på egne ben, og de var gode til at bage. Så de åbnede et konditori i Bredegade i 1925.

Anna var den med opskrifterne på blandt andet lækre tvebakker, sukkerbrød og sirupskager, tarteletter og lagkagebunde. Leonora var forretningskvinden, der også var god til at sælge varerne.

Flyttede bageri og konditori

I 1938 blev de forelsket i beliggenheden i Gravensgade, og de flyttede deres bageri og konditori til nummer 7.

Lejemålet ligger lige i midten af den hyggelige gågade.

Desværre døde Anna blot fire år efter flytningen. Men storesøster Leonora fortsatte med at drive den succesfulde butik, og var i det hele taget et kendt ansigt i Aalborg (kilde Facebook-siden Aalborg i Stumper og stykker).

De drev bageri og konditori helt indtil 1959, hvor Bernhard Sørensen overtog ejendommen. For at ære historien og traditionerne kaldte han stedet Anna Berglinds Efterfølger.

Her skabte de dygtige konditorer en masse lækre kager, som aalborgenserne var helt vilde med. Blandt andet blev de kendt for nogle helt specielle kager med mazarinbund og romcremé ovenpå.

Ejer stadig underetagen i dag

I 1970 købte John Jørgensen og hans far Jørgen Jørgensen ejendommen med Anna Berglinds Efterfølger. De drev det videre frem til 1987, hvor selve bageriet blev lavet om til konditori og café, mens bageriet flyttede til en anden lokation.

John Jørgensen og hans kone drev det hele frem til sommeren 1997, og John Jørgensen ejer i dag stadig underetagen.

Anna Berglinds Efterfølger huskes stadig i dag blandt den ældre generation i Aalborg som en slags institution i byen og blandt de fineste konditorier, man har haft gennem historien.

Helt frem til nu har der været bageri og café i lokalerne, som nu for første gang i flere årtier står ledige.

Der er dog intet krav om hverken konditori eller café i lokalerne, hvor det næsten kun er fantasien, der sætter grænser for lejemålets anvendelse.

Område i spændende udvikling

Det fortæller Helle Heissel, som er erhvervsmægler ved EDC Erhverv Poul Erik Bech i Aalborg.

”Det er et enormt spændende lejemål, som vi allerede har fået en del henvendelser på, netop på grund af de mange anvendelsesmuligheder og den fine stand, som bygningen er i. Man kan have alt fra café, restaurant, klinik, detailhandel, frisør osv.”

Det er vist ingen hemmelighed, at der sker rigtig meget i Aalborg for tiden. Senest er Budolfi Plads gravet op, og i 2019 kan aalborgenserne se frem til at rekreativt grønt område med fine parkeringsmuligheder.

Det kan du læse mere om her.

”Det er et område, som er inde i en meget spændende udvikling. Budolfi Plads bliver et stort trækplaster i fremtiden, hvor Algade også bliver forlænget som gågade helt op til Gravensgade.” fortæller Helle Heissel.

Klar til et køkken

Derudover kan den fremtidige lejer også se frem til at bo tæt på den ikoniske gade Vesterå, hvor der er store planer for at lave en endnu større restaurantgade.

Gravensgade 7 byder på et 161 kvadratmeter stort serveringsområde. Der er ikke køkken i lokalerne, men installationerne er forberedt til et køkken. Det gælder blandt andet gas- og ventilationsinstallationer.

Der er også mulighed for udendørsservering og den 11 meter lange facade sikrer masser af lys og ikke mindst gode udstillingsmuligheder i hele lejemålets bredde.

Det store problem med lokaler kan tit være opbevaringsplads. Her skiller lejemålet sig også lidt ud, da der er et 87 kvadratmeter kælderrum, hvor der både er mulighed for opbevaring og ikke mindst toilet- og badefaciliteter.

Hvis du er blevet nysgerrig på lejemålet kan du læse meget mere her, hvor du også kan booke fremvisning og få yderligere information.