Branche i forandring: Revisorens rolle ændres fuldstændig i fremtiden

Skrevet af: Michael Qureshi

Revisoren er ham, man ringer til, når årsregnskabet skal laves, eller når det brænder på med SKAT.

Sådan er holdningen for mange i dag omkring revisorer. Det er i den grad en branche, der imagemæssigt ikke har rykket sig synderligt i adskillige årtier.

Men revisorbranchen er faktisk i gang med at blive rusket igennem, hvor digitaliseringen kommer buldrende som en gigantisk revolution. Der kommer i den grad til at ske ting og sager for revisorerne de kommende fem-ti år, hvor dem der ikke er omstillingsparate, lider samme skæbne som Nokia, da Apple lancerede Iphone.

Men det er slet ikke dårligt nyt for revisorerne, at revolutionen nu har ramt deres branche. Det mener en af deres egne. Torben Toft Kristensen er direktør i Aalborg-virksomheden Revice, som netop har omfavnet de nye tider.

“Hvis du spørger mig, så har branchen været for lidt innovativ i rigtig mange år. Man har været vant til en konkurrencesituation, som har set sådan ud gennem de sidste 50-70 år. Nu er der kommet en bølge med digitaliseringen, og det gør, at vi revisorer pludselig mister mange af de indtægter, vi tidligere havde.

Når tingene automatiseres, så bliver nogle af vores opgaver også overflødige. Så det handler om at rykke frem i bussen og se indad. Hvor er vores rolle så om fem eller seks år?,” spørger Torben Toft Kristensen i en snak med MigogAalborg.

Torben Toft Kristensen til højre er direktør i Revice

Fordel for kunderne med digitalisering

Fremtiden er ved at indhente revisionsbranchen. Men Torben Toft Kristensen ser det udelukkende som en fordel for kunderne, og noget som revisorerne er nødt til at forholde sig til hurtigst muligt.

“Om fem år ser vores marked ikke ud, som det gør i dag. Om 10 år er alt forandret. Vi skal derhen, hvor de her processer, som ikke skaber super meget værdi for kunden, bliver digitaliseret. Der hvor vi i fremtiden skal bruge vores ressourcer, er i dialogen med kunden. Revisorer rådgiver selvfølgelig også kunderne i dag, men vi skal helt ind til kernen.

Vi skal forstå deres udfordringer, og nærmest kende næste træk for dem, før de overhovedet selv har tænkt tanken. Det er der, hvor jeg gerne ser, at Revice bevæger sig hen. Vi bliver dem, virksomhederne vælger, fordi vi har noget ekspertise og kan være en stærk sparringspartner,” forklarer Torben Toft Kristensen.

Han tilføjer;

”Vi lærer også af de fejl, vi begår. Vi kigger hele tiden indad og forsøger at lære af fejlene og optimere den måde, vi arbejder på.”

Skal eksperimentere med flere prismodeller

Han kommer med et eksempel fra egen hverdag.

“Forleden var jeg i Hobro hos en af vores kunder, som vil have en investor ombord. Der er det vigtigt, at der er nogen, som kan se tingene lidt udefra. Hvad er forretningsmodellen? Hvordan bygges virksomheden op, og hvad er den estimerede værdiansættelse efter så og så lang tid. Det er jo lidt det, bankerne også spørger ind til,” forklarer han.

Direktøren for Revice mener også, at det er på tide, at revisionsbranchen leger med forskellige prismodeller- og løsninger.

”Hvis du køber en citron til 4 kroner i Super Brugsen, så er det en udgift på 4 kroner for virksomheden. Når den skal fra skrivebordet ind i bogholderiet, så koster det gennemsnitligt 25 kroner at få citronen bogført. Det er den pris, vi gerne vil have reduceret for kunden og samtidig øge kvaliteten af bogføringen.”

“Jeg tænker, man eksempelvis kunne have en basispakke på abonnement. Vi ved lige præcis, hvad en typisk kunde koster. Skal vi så med i banken eller hos en investor for at skaffe yderligere finansiering, jamen så betaler man ekstra for den ydelse.

Men hvis du ser det fra kundens synspunkt, så betyder det mere gennemskuelige priser, og så ved man, at man får en fair pris. For branchen vil det betyde, at hvis vi er dovne og magelige kommer vi under pres,” lyder det fra Torben Toft Kristensen.

Debatten om revolutionen i en meget etableret branche fortsætter helt sikkert rundt omkring.

Hvis du har lyst til at vide mere om Revice eller hvordan Torben Toft Kristensen og hans team kan hjælpe din virksomhed, så kontakt ham på ttk@revice.dk

Kom med bag facaden: Foredrag med Rolf, Ritter og Valgren

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

For mange er Tour de France lyden af sommer. De larmende helikoptere, de historiske fortællinger fortalt af Jørgen Leth og ikke mindst kommenteringen af Dennis Ritter og Rolf Sørensen.

Tour de France er nemlig ikke bare verdens største cykelløb og sommerens sportslige højdepunkt for millioner af seere over hele verden. Det er også et stykke kultur, som har en helt særlig aura over sig.

Det kan du komme meget tættere på, når Dennis Ritter, Rolf Sørensen og Tour de France stjernen Michael Valgren holder et helt eksklusivt foredrag ved Bayern Autogroup i forbindelse med det stort anlagte gadeløb Spilnu.dk Grand Prix d. 24 august.

Udover foredraget vil Dennis Ritter og Rolf Sørensen også kommentere gadeløbet i Aalborg fra kl 18, hvor Michael Valgren er en af storfavoritterne til sejren.

Læs også: Unikt børnecykelløb: Kør på samme rute som de professionelle

Kom med bag facaden

Rolf Sørensen og Dennis Ritter har tilsammen været en del af Tour de France 25 gange, så de har oplevet dramaerne, mens de skete.

Til foredraget kan man se frem til at høre hele historien om aftenen, hvor Michael Rasmussen blev taget ud, om møderne med Lance Armstrong samt højdepunkterne fra årets Tour de France.

Det er naturligvis med stor stolthed af Spilnu.dk Grand Prix kan præsentere så store personligheder.

”Dagen er i sikre hænder, når Rolf og Ritter kigger forbi. Der findes vel næppe bedre formidlere af sporten i Danmark, og når Michael Valgren også deltager, så kan vi kun være tilfredse,” fortæller Jonas W. Mikkelsen, arrangør af Spilnu.dk Grand Prix, til MigogAalborg.

Anekdoter fra en ægte cykelstjerne

Michael Valgren har i år markeret sig som en af cykelsportens allerstørste profiler med sin sejr i Amstel Gold Race. Den kan betegnes som en af de største sportspræstationer af en dansker i nyere tid.

Til foredraget vil Michael Valgren selvfølgelig fortælle om den historiske sejr, og ikke mindst sjove anekdoter fra livet på landevejen og dette års Tour de France.

Foredraget varer fra 15.30-17 og dørene åbner kl. 15.  Billetter til foredraget kan købes her.

Indtil 1. august kan du få Early Bird billetter til kun 150 kr. Herefter stiger prisen til 200 kr.

Billetten kan ombyttes til en øl/vand ved Meat’s salgsbod på Nytorv i forbindelse med Spilnu.dk Grand Prix.

Eksklusiv pris med ClubAalborg

Medlemmer af ClubAalborg kan få 100 kr. rabat på billetten til foredraget. Du finder fordelen i din Goodiepack.

Er du endnu ikke medlem af ClubAalborg kan du tilmelde dig lige her. Det koster 35 kr. pr. måned at være medlem og dermed får du adgang til fede fordele til byens bedste restauranter og events.

Plads til masser af sjov: Maritim legeplads indviet i Aalborg Vestby

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Der var liv og glade dage, da Springeren i juni inviterede til indvielse af den helt ny maritime legeplads med navnet Aalborg Minimarina.

Legepladsen har kostet hele 1,5 mio. kroner, og den skal være med til at udbygge Springerens oplevelsessortiment og ikke mindst introducere flere aktivteter til de mindste besøgende.

Springeren blev grundlagt i 1992 under navnet Aalborg Søfarts- og Marinemuseum, men skiftede navn i 2012 til Springeren efter museets ubåd af samme navn. Oplevelsescenteret er placeret ved Limfjorden tæt på Skudehavnen og Friluftsbadet i Aalborg Vestby.

Se videoen, hvor Zjakalen prøver kræfter med den nye legeplads:

Det var Claus Hald Andreasen, som er Fondskoordinator for Spar Nord Fonden, der klippede snoren til den nye legeplads.

Samtidig poppede sundheds- og kulturrådmand Mads Duedahl sammen med administrerende direktør for Aalborg Havn Claus Holstein champagne, og Springerens direktør kan således glæde sig over, at oplevelsescenteret nu kan tilbyde endnu en oplevelse til sine gæster.

Mads Duedahl (t.v.) og Claus Hald

“På Springeren vil vi gerne involvere og overraske vores gæster, og derfor har vi de seneste år haft stor fokus på en højere grad af interaktion med de besøgende.

Det skal Aalborg Minimarina bidrage til. Her kan gæsterne sejle med små både i vores bassin, og børn kan lege sørøvere på legeskibet – de får altså en rigtig god maritim oplevelse,” lyder det fra Mads Sølver Pedersen, som er direktør for Springeren.

Masser af maritime oplevelser for børn og barnlige sjæle

Den nye legeplads består af et stort, flot legeskib med tilhørende sandkasse, der forventes at blive et hit blandt museets mindste gæster. Legepladsen er desuden lavet i forlængelse af et stort bassin, hvor besøgende kan sejle med fjernstyrede modelbåde, som de selv kan medbringe eller leje af museet.

Mads Sølver (t.v.) klar til at klippe snoren

“Der er rigtig mange børnefamilier, som besøger os her på centeret, så vi synes, at et legeskib var helt perfekt for os. Sidste år havde vi over 100 børnefødselsdage, og vi havde flere gange udsolgt af lokaler i løbet af efteråret,” fortæller Mads Sølver og afslutter:

“Så vi håber da, at endnu flere børnefamilier vil komme på besøg, når Aalborg Minimarina nu står færdigt.”

Spar Nord Fonden, A.P. Møller Fonden, Lauritzen Fonden og Aalborg Kommune har alle ydet støtte til projektet, som har kostet 1,5 millioner kroner.

Den nye legeplads er åbnet på adressen Vestre Fjordvej 81 i Aalborg Vestby.

Kæmpe opgradering: Aalborg Tekniske Gymnasium rykker til midtbyen

Skrevet af: Simone Vestergaard

Aalborg Tekniske Gymnasium, som er Danmarks største tekniske gymnasium, flytter ind i nye lokaler i FRIIS på Nyhavnsvej d. 15 august, der tidligere har huset blandt andet Aalborg Universitet.

Fede lokaler til de studerende

De studerende får store fede lokaler til brug af dagligdagens læring, uanset hvilken studieretning den studerende har valgt.

Det nye Aalborg Tekniske Gymnasium i FRIIS er fordelt ud på cirka 4600 kvadratmeter i 3. etager.

Lokalerne blevet bygget om, så der nu er 16 klasselokaler, 4 laboratorier, et træværksted, et tekstilværksted og et virtuelt laboratorium. Det inkluderer også flere store fællesområder, bibliotek og en lækker tagterrasse med boldbane.

Nogle af lokalerne er stadig under renovation, og Aalborg Tekniske Gymnasium er stadig igang med udpakningen.

Med den centrale placering har mange af lokalerne en fantastisk udsigt. De studerende får nemlig mulighed for at kigge på Limfjorden fra flere af lokalerne i det nye Aalborg Tekniske Gymnasium.

Byens mange faciliteter anvendes

Med godt 800 elever og 40 lærere kommer gymnasiet til at fylde godt i bylivet – og det er netop noget uddannelseslederen Carsten Jørgensen glæder sig meget til.

At vores gymnasium nu flytter ind til midtbyen betyder, at vi kommer til at bruge byens mange muligheder på en anden måde end før.” fortæller Carsten.

På nuværende tidspunkt benyttes Nordkraft, Østre Anlæg og Havnebadet allerede af beredskabslinjen til idrætsundervisning, og i fremtiden ligger det kun et stenkast fra gymnasiet.

Eleverne får forsmag på det virkelige liv

Aalborg Tekniske Gymnasium har også stor fokus på, at tilpasse de forskellige linjer til de videregående uddannelser, så eleverne er så parate som muligt.

Gymnasiet kommer til at tilbyde studieretninger inden for film og medie, beredskab og design.

”Grundessensen på vores gymnasium er, at vi gerne vil have et samspil med virkeligheden. Vores elever kommer til at arbejde med forskellige projekter rundt omkring i Aalborg, således at de får en fornuftig forståelse for, hvordan man gør tingene ude i den rigtige verden.

”Vores studieretninger skal klæde de studerende på til fremtiden. De forskellige linjer giver adgang til de fleste uddannelser, og det er vigtigt for mig, at de unge mennesker har så meget erfaring med i bagagen som muligt, når de skal ud i det virkelige liv,” fortæller Carsten.

Aalborg Tekniske Gymnasium differentierer sig fra andre gymnasier fordi de tager eleverne med hele vejen. Hvis de skal designe et produkt, så er det hele processen eleverne prøver, og ikke kun det at finde på ideen – den skal også produceres og videreudvikles.

Det giver eleverne mulighed for at bygge bro mellem teori og praksis.

”Det de lære på skolen skal være så håndgribeligt som muligt, således at de får en ordentlig forståelse for virkeligheden. Vi har derfor også fornyet fagene, og givet dem et ekstra skud energi, så de er mere spændende.

Vi håber, at en god kombination af effektive, motiverende timer og praksis giver eleverne den rette læring, så de ved hvad de vil i fremtiden, og er klar til at tage en videregående uddannelse.” afslutter Carsten.