Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Mere plads til leg: BR samler ind til indlagte børn

Af Ane Johanne Damgaard
Foto: Børneulykkesfonden.
Foto: Børneulykkesfonden.

Snart begynder en heltemission, der skal bringe endnu mere leg ind på børneafdelingerne på de danske hospitaler.

Den 13. april flytter Legeheltenes helteunivers nemlig ind i både BR Løven og BR i Algade.

LEG er kernen i både BR og Legeheltene og omdrejningspunktet, når BR fejrer Helteuger i deres butikker fra den 13. til den 28. april, hvor de samler penge ind til Legeheltenes arbejde med indlagte børn på de danske hospitaler.

Indsamlingen går til Legeheltene, der hver dag giver indlagte børn en pause fra sygdom og diagnoser ved at skabe et frirum, hvor der er plads til store armbevægelser, tumlelege, fællesskab – og plads til at være barn igen. Og i hele april måned fordobler BR alle donationer, der laves via mobilepay nr. 801070.

”Legeheltene og BR har legen til fælles, og nu forener vi vores kræfter, så endnu flere børn på de danske hospitaler kan få lov til at lege,” fortæller Henriette Madsen, der er generalsekretær hos Børneulykkesfonden.

Kom i heltetræning

Helteugerne i BR bliver skudt i gang med et helteevent i alle landets 29 BR-butikker den 13. og 14. april, hvor alle de besøgende børn kan komme i heltetræning.

De kan blandt andet komme i helte-træningslejr, gå på heltejagt i butikken og blive malet i ansigtet som en superhelt.

Et særligt event i BR Løven

Den sidste dag af Helteugerne, søndag den 28. april, bliver særligt markeret på vaskeægte heltemanérer. Her har Fætter BR personligt inviteret de seje heltebørn fra Helteakademiet og Heltecamps, som er helteinitiativer for handicappede, kronisk og langvarigt syge børn, ind i fem udvalgte BR-butikker – bl.a. i BR Løvens legeunivers.

I en hel time, inden butikkerne åbner for alle andre, får heltebørnene lov til at lege og boltre sig helt uforstyrret i BR’s Magiske Legeverdener.

Eventet for heltebørnene finder udover BR Løven sted i BR i Holbæk, Odense, Randers og Rødovre.

Helteugerne i BR er en landsdækkende kampagne og kan findes i alle landets 29 BR-butikker fra lørdag d. 13. april til søndag d. 28. april.

Om Legeheltene

Alle børn har ret til et liv med leg og bevægelse – også børn der er ramt af sygdom. Men et sygdomsforløb, en indlæggelse og kroniske diagnoser er ofte forbundet med stor inaktivitet og ensomhed.

Det kan have store konsekvenser for indlagte børns fysiske, kognitive og sociale udvikling. Derfor arbejder Legeheltene for at skabe aktiv leg og bevægelse for de ca. 60.000 børn i alderen 1-14 år, der hvert år indlægges på et hospital i Danmark.

Legeheltene skaber et frirum med plads til store armbevægelser, tumlelege og fællesskab – og med plads til at være barn igen.

Legeheltene er på 40 børneafdelinger i Danmark og to indkvarteringssteder for ukrainske flygtningefamilier. Legeheltene er et initiativ startet af Børneulykkesfonden.

Læs mere på www.legeheltene.dk    

Del artikel

Andre læser også