ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Boykot starter nu: Over 30 Aalborg-restauranter har lukket ned for Wolt

Af Nathalia Hentze Nielsen

Et oprør har længe ligget og ulmet i Aalborgs restaurationsbranche.

Utilfredsheden over udbringningstjenesten Wolt’s høje procentsatser er nu nået til et punkt, hvor over 30 restauratører i Aalborg har valgt at lave et fælles boykot af tjenesten.

Boykottet var varslet til i dag klokken 12.00, og går du ind og kigger på app’en, kan du se, at udvalget hos Wolt er skrumpet gevaldigt.

Det er bl.a. spisesteder som Casa Pazza, Caspars, Penny Lane, WeFeat og mange flere, som stiller Wolt et ultimatum ved at lukke ned.

“Vi kan ganske enkelt ikke blive ved sådan her. Selvom Wolt giver en stor omsætning, så er der næsten intet tilbage på bundlinjen, når alt gøres op.

Så vi har ønsket at forhandle kollektivt med Wolt om en bedre aftale,” fortalte Ann-Britt Pedersen, indehaver af Casa Pazza i Reberbansgade, til MigogAalborg i onsdags.

Kolossal støtte fra kunderne

Hvor længe boykottet varer er endnu ukendt, men én ting er stensikkert: Kunderne er på restauratørernes side.

“Vi har modtaget helt kolossal meget støtte, og vi er så glade for at vores kunder viser os så stor opbakning.

Det er fedt, at vi endelig kan få forbrugerne til at forstå, at det ikke er fordi, vi ikke har lyst til at betale for en leveringsservice, men det er simpelthen måden som Wolt gør det på, der er forkert.

Mange er blevet overraskede over, hvor høje gebyr Wolt egentligt tager, og hvor forskruet deres forretningsmodel er,” fortæller Ann-Britt Pedersen, da vi ringer til hende i dag.

Faktisk har støtten været så stor, at det også har kunne mærkes på bundlinjen for et sted som Casa Pazza.

“I går havde vi en tredobbelt indtjening på walk-ins og kunder, der har brugt vores egen tjeneste.

Det er fantastisk med al den støtte, og det er også derfor, at vi gør det her. Vi ønsker jo at give vores mad til kunderne og give dem et smil med på vejen,” tilføjer indehaveren.

Boykot starter nu: Over 30 Aalborg-restauranter har lukket ned for Wolt

Problemet i en nøddeskal

Årsagen til det store boykot kommer af den lille avance, restauratørerne får, når de benytter sig af Wolt.

Ifølge restauratørerne så tager Wolt alt for høje procentsatser på hver eneste bestilling, udover at kunden også betaler et gebyr direkte til Wolt for udbringningen.

Når en sulten aalborgenser eksempelvis bestiller en menu til 100 kr. igennem Wolt, så tager Wolt både et leveringsgebyr plus mellem 25-30 procent af bestillingen.

Restauratøren skal ud af de ca. 70 kroner, der er tilbage, også betale egen moms.

Det efterlader restauranten med en meget lille avance hvis overhovedet nogen, når man lægger lønninger, husleje, råvarepriser, el- og varme oveni.

De er indtil videre med i fælles boykot fra fredag d. 30. september kl. 12.00
Casa Pazza

Chickies

Bagel Caféen

Penny Lane Cafe

Caspars

Catch Sushi

Sara’ pizza

Falafel House

OnTheDot

Suzumi

Flamestone

Nunu kebab

Vestbyens pizza

Which sandwich

WeFeat

Boba Drop

Grill Bazaren

Net-Bazar

Pizza Bianka

Candylicious

Panda Sushi

HD Slagter

Bønkels

Lifli sushi

Bridge Fried Chicken

Burger Beast

The Pita House (Aalborg)

Kastet Grill & Burger

Istanbul Kebab

OBS – andre er med men har ikke ønsket at være offentlige omkring det

Kom op fra sofaen og ned til spisestederne

Nu er weekenden lige rundt om hjørnet, og det er som regel her, at aalborgenserne bestiller det meste af deres takeaway.

Den mulighed er voldsomt begrænset pga. boykottet, og Ann-Britt Pedersen forstår godt, hvis kunderne bliver frustreret over den manglende mulighed.

“Vi ved godt, at det er problematisk, og vi er i fuld gang med at lave vores eget system, så vi kan levere takeaway til kunderne.

Nogle af os bruger JustEat og Hungry, og da de ansætter deres medarbejdere under gode vilkår, vil vi gerne opfordre til, at folk stadig bruger de leveringstjenester.

Mange har dog kun brugt Wolt og kommer til at bløde pga. manglende takeaway bestillingerne. Det må vi overleve for at sætte en fod ned i jorden.

Men vi vil helt generelt gerne have aalborgenserne op af sofaen og ned for at støtte os. På den måde kan vi også se dem i øjnene og give dem et smil med på vejen,” forklarer Ann-Britt Pedersen.

Restauratørerne er i dialog med Wolts ledelse, som har informeret dem, at de kommer til et møde på mandag den 3. oktober, hvor de vil præsentere nye tiltag.

Her vil bl.a. Ann-Britt Pedersen møde op som talskvinde for de mange restauratører.

I skrivende stund er de aalborgensiske restauratørers kamp mod Wolt blevet landskendt, og kendiskokken Umut Sakarya har bl.a. været ude og vise sin støtte.

Del artikel