En af Aalborgs største butikker: BoShop rykker ind på kendt adresse i midtbyen

Skrevet af: Christine Luca Hornemann

Erhvervsmæglerfirmaet Nordicals Aalborg fik en stor og udfordrende opgave foran sig, da det tidligere bolighus Kalejdoskop gik konkurs i Østerågade, og lokalerne på 1.500 m2 skulle genudlejes.

Det er nu lykkedes at få lokalerne udlejet til en spændende virksomhed, som helt sikkert bliver varmt modtaget her i Aalborg.

Nu kan aalborgensere glæde sig over udsigten til at kunne købe kvalitetsmøbler i midtbyen, når møbelhuset BoShop åbner i Østerågade.

Foto: BoShop

BoShop kommer til Aalborg

BoShop, som har eksisteret i 12 år og har et stort møbelhus i Aarhus ved Risskov samt en tilhørende populær webshop, rykker ind i de lokaler, som bolighuset Kalejdoskop havde.

”Vi vidste helt fra start, at dette ville blive en spændende men også en udfordrende opgave – vi har igennem hele forløbet haft et fantastisk godt samarbejde med udlejer.

Succesen bag udlejningen skal findes i vores lokale tilstedeværelse kombineret med et landsdækkende netværk og stort lejerkartotek, der har givet mange henvendelser på lejemålet.

Ejendommens placering og volume er en kæmpe styrke – men det kræver at man kan finde den helt rette lejer, som kan få glæde af denne styrke”, udtaler Nikolaj Kjelder, der er erhvervsmægler ved Nordicals.

”Vi glæder os til at få en ny spændende virksomhed til Aalborg”, slutter Nikolaj Kjelder, erhvervsmægler ved Nordicals. 

Hos BoShop glæder man sig til at rykke ind midt i Aalborg.

Fra venstre: Nikolaj Kjelder, Erhvervsmægler ved Nordicals. Christoffer Eis, Indehaver af BoShop

Unik lokation til unikke møbler

Christopher Eis, indehaver af BoShop, er begejstret for udsigten til at skulle sælge møbler fra Aalborg.

”Lokalerne ved Østerågade er fede, og lokationen er perfekt. Vi er ikke vant til at have showroom så tæt på gågade-miljø og byens puls”, fortæller Christopher Eis, indehaver af BoShop til MigogAalborg.

BoShop gør en dyd ud af at skille sig ud på markedet ved at have unikke møbler, hvor kunden har mulighed for at sætte sit eget præg.

”Vi slår meget på unikke møbler.

80% af vores sortiment kan man ikke købe andre steder i Danmark. Vores møbler er desuden i et prisleje, som mange kan være med på.

Men vi har også de eksklusive og dyre varer – et godt miks, så der er lidt til enhver pengepung”, fortæller Keld Lindstrøm, der er butiks- og indretningschef i BoShop i Aarhus.

BoShops online webshop sælger møbler til hele landet samt øvrige skandinaviske lande.

Indehaver Christoffer Eis

Aalborg og Nordjyderne er interessante for BoShop

Christopher Eis har haft et godt kig til Aalborg i flere år.

”Aalborg er en by i udvikling. Byen har puls, og der sker hele tiden noget. Miljøet omkring Havnefronten har især været med til at trække os til byen,” fortæller Christopher Eis.

BoShop fortæller til MigogAalborg, at de allerede har en del kunder i det nordjyske, der køber deres møbler på webshoppen eller i Aarhus, men de glæder sig til at møde nordjyderne på deres egen hjemmebane.

”For BoShop handler det om produktet og den gode kundeoplevelse, hvorfor vi gerne vil lave mere end en møbelforretning,” fortæller Keld Lindstrøm.

BoShop lægger desuden stor vægt på, at møbelhuset i Aalborg ikke skal ligne det i Aarhus:

”Det giver nye muligheder med lokalerne, og vi kan lave det fedeste multihus med møbelforretning, en café og  forskellige former for events.

Det kommer til at handle om produktet og den gode oplevelse,”

Medarbejderstaben skal der også hurtigt styr på.

“Vi kommer til at få brug for dygtige folk, som kan give den rådgivning og service, kunderne fortjener,” siger  Christopher Eis.

Der er endnu ikke sat en åbningsdato på åbningen af det nye multi-møbel-hus i Østerågade, men BoShop bestræber sig på at åbne i starten af det nye år.

Skulle du have lyst til at søge job i BoShop Aalborg, så kan du finde kontakt-info her

Nordkraft fylder 10 år: Fejres med kæmpe parade igennem Aalborg

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen
Foto: Visit Aalborg
Foto: Visit Aalborg

Oplev en helt unik forestilling både i byen og i Nordkraft, når centeret fejrer sin 10 års fødselsdag i Aalborg.

Fødselsdagen markeres med en særlig parade, der med optræden, kul, lys, fakler, stemning musik og en helt masse NordKRAFT bevæger sig gennem Aalborg.

Paraden finder sted fredag d. 27. september fra kl. 19.30.

Tre kulvogne, en lanterne med lys i, skuespillere, sambadansere og paradefolk med fakler vil i samlet flok bevæge sig fra Nordkraft gennem Nørregade og Nytorv, når mørket falder på.

Alle i byen er velkomne til at gå med i paraden – eller blot kigge på.

Når paraden rammer Nordkraft igen, er der udstilling, danse-performance og skåltale i Kedelhallen.

Azzurra griller gratis pølser og byder på øl/vand, så længe lager haves.

Fra kulkraftværk til kulturkraftværk

Teater Nordkraft og Kunsthal NORD står bag paraden, som ifølge teaterleder på Teater Nordkraft, Jakob Tekla Jørgensen, passer perfekt som en hyldest til Nordkraft og Aalborg:

“En parade er den helt rigtige fejring i en by som Aalborg, som med Nordeuropas største karneval er vant til den slags optoge.

Aalborg har ændret sig som by, og bygningen Nordkraft er central i udviklingen fra industriby til videns- og kulturcenter i Nordjylland,”

Paradevognene skabes af kunstnerduoen Jens & Morten. Den ene halvdel af duoen, Jens Ardal, har i sit arbejde også taget udgangspunkt i Nordkraft som et billede på Aalborgs udvikling:

“Nordkraft satte i mange år strøm til Aalborg, men sender nu en anden form for energi ud i byen med de mange kultur- og fritidstilbud.

Med paraden viser vi Nordkrafts udvikling fra kulkraftværk til kulturkraftværk og fremhæver vigtigheden af både det fortidige og det nutidige,” siger han.

Efter paraden fortsætter fejringen i Kedelhallen, hvor paradevognene udstilles. Her vil dansekunstneren Sandro Masai lave en performance i Kedelhallen til ære for Nordkraft.

Skuespiller Jacque Lauritsen holder en skåltale skrevet af Teater Nordkrafts bestyrelsesformand, Johannes Andersen.

Vores allesammens Nordkraft

Jakob Tekla Jørgensen understreger, at aftenen er for alle med tilknytning til eller begejstring for Nordkraft:

“Igennem Aalborg løber der usynlige tråde mellem mennesker, og mange af dem løber igennem Nordkraft.

Her mødes folk i aftenskolen, ungdomsskolen, til koncerter, i idrætsforeninger og til træning, til ølsmagning, kunstoplevelser og et væld af arrangementer.

Til paraden mødes alle disse mennesker i et samlet udtryk og fejrer i fællesskab vores allesammens Nordkraft.

Der bliver musik, fest, kunst og optrædener i Kedelhallen – og selvfølgelig pølser grillet over kul!”

Paraden er støttet af Statens Kunstfond og Nordjyllandsværket.

Program fredag den 27. september
19:30 – 20:30: Parade fra Kjellerups Torv (se rutekort)
20:30 – 21:15: Gratis grillede pølser og øl/vand på Kjellerups Torv – så længe lager haves. I Kedelhallen er der udstilling, performance og reception
21:00 – 21:15: Skåltale for Nordkraft i Kedelhallen
21:15 – 22:30: Udstilling og reception

Der tages forbehold for ændringer i programmet.

Hvad: Nordkraft X parade og fejring
Hvor: Nordkraft, Kjellerups Torv
Hvornår: 27. september, 19.30-22.30

Læs mere her.

Kæmpe interesse for legenden: Jan Mølby holder ekstra foredrag i Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi

Jan Mølby er en legende både i Danmark og i Beatles-byen Liverpool.

Da han spillede fodbold var det ofte nok bare at stå omkring midterlinjen og spille sukkerbolde til angriberne. Dengang var der ikke pulsure og hjerterytme-målere for at optimere formen.

Her var det turen til pubben efter kampen, der ofte afgjorde kampe, fordi sammenholdet på fodboldholdet blev skabt over en masse øl.

Kun de færreste danske fodsboldspillere har haft en karriere, der kan måle sig med Jan Mølbys. På 12 sæsoner vandt han tre engelske mesterskaber og tre FA Cup-finaler med Liverpool.

Spillede med verdensstjerner

I perioden spillede The Great Dane sammen med flere af datidens største profiler som Kenny Dalglish, John Barnes og den faste værelseskammerat Ian Rush.

Det har kastet masser af uforglemmelige øjeblikke af sig både på og uden for banen – øjeblikke som Jan Mølby eksklusivt går i dybden med på sin Danmarksturné.

Interessen for Mølbys foredrag er kæmpestor her i Aalborg. Således er der booket et ekstra foredrag ind i Musikkens Hus, som finder sted onsdag d. 30. oktober.

Der er muligvis over en måned til, men allerede nu melder arrangørerne om få billetter tilbage.

Skal vi ikke lige huske tilbage til sidst Mølby var i Aalborg med et foredrag. Der rundede han aftenen af med at tage ned på John Bull Pub og skrive autografer og fortælle flere røverhistorier.

I foredraget i Musikkens Hus kan du blandt andet høre om dengang, da Bruce Grobbelaar måtte sys med 30 sting inden VM-finalen for klubhold, eller da Mølby slog syv tænder ud på Upton Park.

Få også svar på, om han stadig har en butler, og hvorfor han ikke var på julekort med Richard Møller Nielsen.

Hvad: Jan Mølby foredrag
Hvor: Musikkens Hus
Hvornår: Onsdag d. 30. oktober kl. 19.00
Billetter her

Bliver en kæmpe begivenhed: Forventer 25.000 til flytning af Rubjerg Knude Fyr

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Toppen af Danmark
Foto: Toppen af Danmark

Om godt en måned sker der noget helt usædvanligt i Nordjylland, som i den grad også tiltrækker enorm interesse fra aalborgensere og øvrige nordjyder.

Det 23 meter høje fyr Rubjerg Knude, en af Nordjyllands mest kendte attraktioner, skal nemlig flyttes 80 meter til en ny placering.

Dem der har set det i virkeligheden eller endda været oppe i fyret kan nok skrive under på, at det altså er ret stort.

Så det er svært at forestille sig, at man sådan fysisk lige skal flytte fyret.

Kan ryge i vandet

Rubjerg Knude Fyr er nemlig i overhængende fare for på et tidspunkt at ryge i vandet, hvis man ikke reagerer i tide.

Den lokale murerforening Lønstrup Murerforretning skal stå for den komplekse opgave med at rulle attraktionen et stykke væk.

Fyret skal nærmest have rulleskøjter på, og det vil kunne bevæge sig med cirka otte meter i timen.

Det ligger fast, at det sker i uge 43 men selve dagen afhænger af vind og vejr. Ikke desto mindre har man allerede indikationer hos Hjørring Kommune, at det bliver en kæmpe begivenhed.

Faktisk forventer man, at over 25.000 nysgerrige kigger forbi for at se fyret blive flyttet.

Det skriver TV 2 Nord.

Marker som p-pladser og shuttle busser

Man forventer også rigtig mange fra Aalborg, som tager turen op samt fra hele oplandet omkring det berømte fyr.

Flere marker inddrages til at være p-pladser i uge 43, hvor man har en kapacitet på 1500 biler. Derudover indsættes der shuttle busser fra Løkken og Hjørring, som skal køre i pendulfart mellem byerne og Rubjerg Knude Fyr.

“Vi skal hyre busser, vi skal leje telte til de aktiviteter, der skal foregå. Vi skal lave aftaler med rigtig mange mennesker. Vi skal jo have politi, hjemmeværn og beredskab på plads,” fortæller Leif Lund Jakobsen fra Hjørring Kommune til TV 2 Nord.

Beregninger siger, at det det ikoniske fyr med garanti vil skride i vandet, hvis man ikke gør noget.

Derfor tager man den store risiko med at flytte fyret, selv om der kan komme skader på det ved flytningen.