Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Bosæt dig uden for 9000 Aalborg: Spar penge på at pendle til studiet

Af Christine Luca Hornemann
Foto: Christine Luca, MigogAalborg
Foto: Christine Luca, MigogAalborg

Mange nye studerende vil gerne være tæt på byens puls og uddannelsen i Aalborg.

Men flytter man i stedet lidt uden for byen, kan man spare op til 1500 kroner om måneden ved at pendle til studiet i Aalborg.

Hvert år omkring studiestart oplever BoligPortal en massiv efterspørgsel på lejeboliger i Aalborg midtby, og i år er ingen undtagelse.

Stor efterspørgsel på studieboliger i Aalborg

Der er stor efterspørgsel på lejeboliger i Aalborg.

Den betyder også høje huslejepriser, og derfor kan det være en god ide også at kigge efter lejebolig i udkanten af byen.

Det er her der kan være mange penge at spare.

BoligPortal har lavet en sammenligning af huslejepriserne pr. kvadratmeter i Aalborg C, og huslejepriserne i postnumre, der ligger i pendlerafstand fra midtbyen.

Derefter er det beregnet, hvad en toværelses lejebolig på 50 kvadratmeter vil koste om måneden i Aalborg, og hvor meget man kan spare, hvis man finder en lejebolig af samme størrelse uden for midtbyen.

Selv i cykelafstand fra byen, er der penge at spare.

I Nørresundby, på den anden side af Limfjorden, koster en toværelses lejebolig på 50 kvadratmeter i gennemsnit 200 kroner mindre i husleje end samme type bolig i Aalborg C.

Selvom det lyder af småpenge, så er det penge der kan gøre studietiden meget rarere, ifølge Anders Hyldborg, der er administrerende direktør hos BoligPortal.

“Vi vil rigtig gerne gøre de unge mennesker opmærksomme på, at studieboligen kan ligge andre steder end i centrum af byen.

Det er ofte nemmere at finde bolig i pendlerafstand fra studiebyerne, og så er huslejen gennemsnitligt også lavere uden for bymidten.

At spare bare 1.000 kroner om måneden på husleje kan gøre studietiden langt sjovere,” siger han.

Bo udenfor Aalborg Kommune

Hvis man som studerende er mere frisk på at bo længere væk en Aalborg Kommune, så kan man eksempel spare cirka 1300 kroner om måneden ved at bo til leje i Frederikshavn  – omkring tre kvarters kørsel fra 9000. Og der er meget at komme efter nord for fjorden:

I Frederikshavn kan man for eksempel bruge de ekstra lommepenge på gode spisesteder og kultur, lyder det fra borgmester Birgit S. Hansen.

“Man kan som studerende vinde meget ved at bosætte sig i Frederikshavn. Her er billige boliger, et hav af gode spisesteder og et rigt kulturliv.

Desuden har vi togforbindelse mellem Aalborg og Frederikshavn,” siger Birgit S. Hansen, borgmester i Frederikshavn Kommune.

Bosæt dig uden for 9000 Aalborg: Spar penge på at pendle til studiet

 

Del artikel

Andre læser også