Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Borgmestre og regionrådsformand i samlet opråb: Lad jer teste for Nordjyllands skyld

Af Emil Kjær Jørgensen
Foto: Region Nordjylland
Foto: Region Nordjylland

Der er ledig testkapacitet – men smitten blusser stadig sporadisk op i det nordjyske. 11 nordjyske borgmestre og regionsrådsformanden kommer derfor med en klar opfordring: Lad jer teste, hvis I har de mindste symptomer eller mistanke om smitte.

Det skriver Region Nordjylland i en pressemeddelelse.

Lad dig teste regelmæssigt

Et vigtigt led i bekæmpelsen af epidemien er en massiv testindsats, så smittekæder hurtigt kan findes og brydes.

“Vi så det i november, da nordjyderne lod sig masseteste: Smitten faldt drastisk. Kombinationen af test og overholdelse af gældende restriktioner er et supervåben. Med den engelske variant af coronavirus, som lurer i kulissen, er det igen vigtigere end nogensinde, at alle smittekæder brydes hurtigt,” siger regionrådsformand Ulla Astman (S).

Hun bakkes op af borgmestrene i Brønderslev, Frederikshavn, Hjørring, Jammerbugt, Læsø, Mariagerfjord, Morsø, Rebild, Thisted, Vesthimmerland og Aalborg, der gerne deler samme budskab.

“Vi skal bruge testkapaciteten. Der er masser af ledige tider og muligheder for at lade sig teste. Det er vigtigt, og vi opfordrer nordjyderne til at gøre brug af tilbuddene – og gerne ugentligt hvis man arbejder et sted, hvor man er i kontakt med andre mennesker,” siger formand for Nordjyllands Kommunekontaktråd, Arne Boelt (A) og næstformand Mogens Christen Gade (V) på vegne af de 11 nordjyske kommuner.

Der er mulighed for at lade sig teste i alle nordjyske kommuner ved at bestille tid på coronaprover.dk.

Her får man foretaget den meget præcise PCR-test, der foregår ved halspodning. De fleste kan forvente svar via sundhed.dk indenfor 24 timer.

Del artikel

Andre læser også